Melyek a különböző típusú kulcsszavak?

Ismerje meg a különböző típusú kulcsszavakat, amelyekre online játéka erőssé tételéhez szüksége van. Olvassa el a teljes cikket, és tudjon meg többet a SEO típusú kulcsszavakról.

A fogyasztók manapság az internetre támaszkodnak, hogy segítsenek megtalálni a termékeket, szolgáltatásokat vagy bármit, amire szükségük van. A LikeWeb jelentése szerint a Google összesen a következő alkalommal látogatott el 90,8 milliárd egyedül idén. Ha ezt a számot nézzük, rájössz, hogy kemény a verseny az élen való helyezésért.

Forrás

Ennek eredményeként webhelyének meg kell jelennie a keresőmotorok között, amelyekkel ügyfeleket szeretne vonzani. Ehhez optimalizálnia kell a tartalmi kulcsszavakat. A különböző típusú kulcsszavak különböző célokat szolgálnak az üzleti követelményektől függően.

Ezt a cikket azért állítottuk össze, hogy segítsünk Önnek megtalálni a legjobb kulcsszót, és meghatározni, melyik a legjobb az Ön vállalkozása számára.

4 különböző típusú SEO kulcsszó

Számos megközelítés és módszer létezik a különböző típusú kulcsszavak kategorizálására. Végignézzük a SEO kulcsszavak különféle típusait és azok megkülönböztetését.

1. Rövid kulcsszó

Ezek a kulcsszavak az első olyan kifejezés, amellyel találkozhat. Néha elsődleges kulcsszavaknak nevezik őket. Ezek a kulcsszavak általában körülbelül két-három szóból állnak, de legfeljebb három szóból állnak. Gyakran ezek az első szavak, amelyek eszünkbe jutnak bármilyen tárgyról, termékről vagy szolgáltatásról. Kevésbé különlegesek; ezért ezek nagyon általános kifejezések az Ön vállalkozásában.

Forrás

Ezeknek a kulcsszavaknak általában nagy a versengésük, ami megnehezíti számukra a magas helyezést. Ennek eredményeként a rövid farkú kulcsszavak nem ajánlott kifejezések a SEO-hoz, legalábbis a most induló szervezetek számára. Összehasonlításképpen, egy vállalat, aki évek óta használja a SEO-t, félelem nélkül célozhat meg rövid farkú kulcsszavakat.

Olvasni:  Mik azok a Keycap profilok? 10 különböző típus magyarázata

Példa: Fekete farmer

2. Long-tail kulcsszó

A hosszú farkú kulcsszavak három-tíz egyedi szót tartalmazhatnak, és bizonyos esetekben még többet is. Ezeknek a kulcsszavaknak alacsonyabb a keresési mennyisége, de lényegesen kisebb a verseny. Ez azt jelenti, hogy annak ellenére, hogy havonta kevesebben keresik őket, sokkal nagyobb az esélye arra, hogy előrébb kerüljön a keresési eredmények között.

Forrás

Ezenkívül ezeknek a kulcsszavaknak sokkal pontosabb célja van, mint a rövid kulcsszavaknak. Ezenkívül a hosszú farkú kulcsszavak nagyon speciálisak egy adott témára vagy közönségre, ami nagyobb átkattintási arányt eredményez.

Mivel jobban megértheti a kereső célját, minél pontosabbak a célkulcsszavak, annál valószínűbb, hogy a kereső által keresett információt eljuttathatja.

Példa: Fekete farmer férfiaknak

3. LSI kulcsszó

Az LSI a látens szemantikai indexelés rövidítése. Ezek olyan fogalmi kifejezések, amelyeket a keresőmotorok alkalmaznak bármely webhely tartalmának jobb elemzésére. Korábban a keresőmotorok kizárólag az oldalon megadott kifejezések alapján kategorizálták és azonosították az oldalakat.

Forrás

Ez már nem így van, köszönhetően a nyelvi feldolgozás fejlődésének. A Google jelenleg LSI-kulcsszavakat használ az oldal általános témájának meghatározására és megfelelő megjelenítésére az eredmények között. Ezek a kulcsszavak létfontosságúak a SEO számára, mivel segítenek elválasztani a tartalmat a tömegtől.

Példa: Pénz, hitelkártya (hitelkártya üzlethez)

4. Földrajzilag célzott kulcsszavak

Az ilyen típusú SEO kulcsszavak kifejezetten egy adott helyre, például városra, országra vagy környékre vannak célozva. Ezek a kulcsszavak tökéletesek azoknak a vállalatoknak, amelyek magasabb helyezést szeretnének elérni helyi területükön. Ezenkívül azok a felhasználók, akik földrajzilag célzott kifejezéseket írnak be böngészőjükbe, általában valódi létesítményeket vagy szolgáltatóhelyeket keresnek a közelben.

Olvasni:  Hogyan köszönjünk 10 különböző nyelven

Forrás

A Google jelentése szerint 50% azon ügyfelek közül, akik helyi keresést végeztek mobilon, egy napon belül felkeresték az üzletet. Ez a helyi SEO kulcsszavak használatát hatékony stratégiává teszi az elérés kiterjesztésére és az üzleti növekedés befolyásolására.

Példa: Black Jeans Shop Delhi

Következtetés

Ez a négy kulcsszótípus, amelyeket elsősorban minden online vállalkozás használ a keresőmotorok eredményeiben való magasabb helyezés érdekében. Óvatosan használja ezeket a kulcsszavakat a tartalomban, hogy vállalkozása több potenciális ügyfelet vonzzon.

Kezdetben megfélemlítőek lehetnek, különösen, ha még nem ismeri a SEO-t. Ezek a kulcsszavak azonban potenciálisan megváltoztathatják marketingszemléletét. Az ilyen típusú SEO kulcsszavak segítenek felvenni a kapcsolatot a célközönséggel, növelik a keresési forgalmat és növelik a konverziókat. Tehát hozza ki a legtöbbet kulcsszavaiból.

GYIK

1. Hogyan optimalizáljam a tartalmamat a kulcsszavakra?

Többféle módon is optimalizálhatja tartalmát kulcsszavakra, például a megfelelő kulcsszavak használatával és a kulcsszósűrűség pontos megőrzésével. Egy másik nagyszerű módszer a kulcsszavak használata a metacímekben és leírásokban, ami javítja a Google rangsorolását.

2. Hány féle kulcsszó létezik?

Számos kulcsszó használható a jobb helyezés érdekében; ezek közül néhány:
● Általános kulcsszó
● Elsődleges kulcsszó
● Információs kulcsszó
● Pontos egyezésű kulcsszó
● Kizáró kulcsszó
● Rövid-közép-hosszú farok kulcsszó

3. Hogyan segítik a különböző típusú kulcsszavak a jobb Google-rangsorolást?

A kulcsszavak olyan nyomok, amelyek segítenek a Google feltérképező robotjainak azonosítani a webhelyen található tartalom típusát. Ez pedig a fogyasztó által végzett keresés alapján segíti a weboldal feljebb helyezését. Ez több kattintáshoz vezet az ügyfeleken keresztül, ami nagyobb forgalmat, leadeket és konverziót jelent.

4. Mennyit kell költenem kulcsszókutatásra?

Olvasni:  Digital Twins termékfejlesztés: A SaaS jövője

Egyáltalán nincs költség. Számos eszköz használható a kulcsszókutatás befejezéséhez. Ezenkívül az olyan alternatívák, mint a fizetős eszközök, sokkal jobb és részletesebb kulcsszavakat biztosítanak.

5. Mi az a kulcsszókutatás?

Ez egy folyamat annak meghatározására, hogy az ügyfél mit keres az interneten. Így a vállalatok jobban megtervezhetik termékeiket és szolgáltatásaikat, hogy megfeleljenek a fogyasztói híreknek. Ez több potenciális ügyfelet és vállalkozást is eredményez.

6. Mi az a SEO?

A keresőoptimalizálás egy módszer a webhely láthatóságának növelésére azáltal, hogy olyan változtatásokat hajt végre, amelyek segítik a Google indexelő robotjának a tartalom elolvasását.

Új publikációk:

Ajánlott