Mennyi ideig tart egy iPad feltöltése?

Az Apple arról ismert, hogy a legjobb hardver- és szoftverélményt nyújtja okostelefonok, táblagépek és még laptopok terén is. Ennek ellenére az iPhone-ok és iPadek köztudottan gyenge akkumulátor-élettartamot mutattak. Míg az Apple némileg kezelte a problémát azzal, hogy csak nagyobb akkumulátorokat helyez az eszközeibe, ezeknek az akkumulátoroknak a töltése is elég gondot okoz.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mennyi ideig tart egy iPad feltöltése, és mit tehet a folyamat felgyorsítása érdekében.

Mennyi idő alatt töltődik fel teljesen az iPad?

Átlagosan körülbelül három órát vesz igénybe egy iPad feltöltése a szabványos 20 W-os tápegységgel. A 2022-es iPad Air és iPad Pro azonban támogatja a 30 W-os töltést, ami azt jelenti, hogy a 2022-es iPad Air esetében alig két órára, a 2022-es iPad Pro esetében pedig körülbelül két óra 40 percre csökkenhet a töltés.

Vegye figyelembe, hogy különböző tényezők befolyásolhatják az iPad töltési sebességét. Az iPadOS-be számos szoftverfunkció van beépítve, amelyek megváltoztatják az akkumulátor töltési sebességét, hogy növeljék az akkumulátor élettartamát. Ezenkívül az iPadek nem támogatják a nagyon gyors töltési szabványokat, mivel a 30 W a leggyorsabb töltési sebesség. Ez is nagyban befolyásolhatja az akkumulátor töltési idejét.

Az iPad gyorsabb töltése

Az Apple többféle hálózati adaptert kínál 10 W-tól 30 W-ig. Természetesen a nagyobb teljesítményű töltők gyorsabban töltik iPadjét, de ez attól is függ, hogy iPadje képes-e a nagyobb teljesítményt gyorsabban tölteni.

A legújabb generációjukban minden iPad támogatja a 20 W-os töltést, de csak az iPad Air és az iPad Pro támogatja a 30 W-os gyorstöltést. Ezenkívül azt is javasoljuk, hogy tiltsa le az optimalizált akkumulátortöltést és a szobahőmérsékleten történő töltést a legjobb eredmény érdekében.

Olvasni:  A Microsoft három új Surface laptopot jelent be az őszi rendezvényén

Új publikációk:

Ajánlott