Mennyibe kerül egy blog indítása?


A sok kérdés, amit látunk, az: „Mennyibe kerül egy blog elindítása?” Ez egy nagyszerű kérdés. Őszintén szólva, az indítás költsége a költségvetéstől és a blogírási céloktól függ.

Annyit és annyit költhetsz, amennyit csak akarsz egy sikeres blog kialakítására. Vannak, akik sok pénzt fektetnek be előre, míg mások nagyon kevésért kezdik el, és lassan hozzáadják, miközben bevételhez jutnak.

Csak nézd meg a A Blog Tyrant első verziója még 2010-ben szemben a mai megjelenéssel. Elég nagy különbség, nem? Blogunk kicsiben indult, egyszemélyes vállalkozásként, mielőtt azzá nőtte ki magát, ami ma.

A blog indításának nem kell dráganak lennie, ha nem akarja, hogy az legyen. Megjelentheti tartalmait, és hasonló gondolkodású emberekből olyan közösséget építhet, amely veled együtt fejlődik.

Tehát ezt a bejegyzést azért állítottuk össze, hogy segítsen megválaszolni az összes fontos blogolási kérdését, mint például: „Mennyibe kerül egy blog indítása a WordPressen?”

Azt is elmagyarázzuk, hogyan kerülheti el a túlköltekezést, és hogyan tartsa be az új blog költségvetését.

Készen áll az indulásra? Gyerünk!

Mi kell a blog indításához?

Blogod felépítéséhez nincs szükséged nagy technikai ismeretekre vagy professzionális fejlesztő segítségére. Bármilyen költségkeretből építhet egyet a különféle online eszközöknek köszönhetően.

A blog elindításához 3 dologra van szüksége:

Az első kettőt ingyen szerezheti be, és csak a tárhelyért kell fizetnie, ha követi ebben a bejegyzésben található tanácsainkat.

Szóval olvass tovább!

Mennyibe kerül egy blog indítása? (Az alapok)

Egyes webhelyek azt javasolják, hogy pénzmegtakarítás céljából indítsa el blogját egy ingyenes blogíró platformon, például a Blogger.com-on. Természetesen mindez ingyenes, de később fizetni fog érte, időben és pénzben.

Ezek a blogolási platformok teljesen ingyenesek, de korlátozott lehetőségek állnak rendelkezésre a színek, a betűtípus-választás, az elrendezés és egyebek tekintetében. Nem bővítheti ki a funkciókat beépülő modulokkal vagy kiegészítőkkel, mint a WordPress.org esetében, ami jelentősen korlátozza kreativitását.

Nem csak ez, de nem is te vagy a blogod ezeken az ingyenes platformokon. Be kell tartanod a platform Általános Szerződési Feltételeit, és bármikor törölhetik a blogodat, ha úgy érzik, hogy megszegted valamelyik szabályt. A legrosszabb rész? A blogodból sem tudsz bevételt szerezni.

Ezért azt javasoljuk, hogy indítson blogot a WordPress.org használatával. Teljesen kézben tartod az egészet, és pénzt is tudsz keresni vele. Ezután már csak egy domain névért és egy webtárhely szolgáltatásért kell fizetnie.

Olvasni:  A Google Címkekezelő használata e-kereskedelmi vállalkozása számára

Ne aggódjon, egy perc alatt elmagyarázzuk, milyen olcsó lehet ez.

Először azonban tudjunk meg egy kicsit többet a WordPress.org-ról.

A WordPress.org használata ingyenes

A WordPress.org egy webhelykészítő, amely ingyenesen letölthető és használható. Ráadásul ez a legnépszerűbb blogplatform a világon.

Nagyon felhasználóbarát, teljesen testreszabható, és a legtöbb webtárhelyen elérhető egy kattintással telepíthető.

wordpress.org

Csak emlékeztetőül: van különbség a WordPress.org és a WordPress.com között.

Mindkettő ingyenes, de a WordPress.org egy letölthető webhely-készítő, amelyet a webtárhelyével együtt telepíthet saját blogjának létrehozásához. A WordPress.com is ugyanazt a webhelykészítőt használja, de a WordPress cég üzemelteti, és számos korlátozással rendelkezik.

A WordPress.com és a WordPress.org közötti különbségről további részletekért olvassa el ezt a bejegyzést.

Kedvezményes tárhely + ingyenes domain

A következő dolog, amire szüksége van, egy webtárhely. Javasolt gazdagépünk, a Bluehost használatával kiváló tárhelyet kap, amely gyors, biztonságos, és nagyszerű támogatást nyújt az új blogtulajdonosok számára.

A tárhely ára 2,75 USD/hónaptól indul kedvezményes ajánlatunkkal, és tartalmazza a ingyenes domain és 1 kattintással telepítheti a WordPress-t, így még egyszerűbbé válik az új blog elindítása.

Bluehost reklám

Ez 2,75 USD/hó a blogja első évében, ha kedvezményes Bluehost ajánlatunkat használja, és nem kell fizetnie a domain névért vagy a WordPress 1 kattintással történő telepítéséért.

Ennyiért az alacsony áron mindent megkapsz, ami egy blog indításához kell!

Szeretnénk azonban a lehető legjobb blogot létrehozni, ezért nézzük meg közelebbről, hogyan frissítheti WordPress-blogját.

Vissza a tetejére

Mennyibe kerül egy blog tervezése

A WordPress webhelyek stílusa és kialakítása témák szerint történik. A WordPress témák szabályozzák a blog megjelenését és elrendezését, beleértve az oldaltervezést, a használt betűtípusokat, a kijelző színeit és még sok mást.

Több ezer professzionálisan megtervezett ingyenes téma közül választhat WordPress tématár. Szűrje őket elrendezés, szín, betűtípus, webhely téma és egyebek alapján, hogy megtalálja a kívántat.

szabad-wordpress-témák

Vagy megtekintheti ezeket a szakértői válogatásokat legjobb ingyenes WordPress témák blogokhoz.

A prémium témák gyakran extra funkciókkal és kiemelt támogatási lehetőségekkel rendelkeznek, amelyek jó befektetést jelentenek. 30 és 150 dollár feletti összeget költhet egy prémium WordPress-témára, például a 69 dolláros indulóárat a Hestia Pro-val.

hestia-pro-téma

Az, hogy ingyenes vagy prémium verziót választ, az Öntől, a költségvetésétől és a blogjának céljától függ. A legtöbben ingyenes témával kezdik, majd áttérnek egy jó minőségű prémium témájúra, miután a blogjuk egy kis pénzt keres.

Egyedi tervezésű WordPress blog beszerzése

Egy lépéssel a prémium WordPress témához képest egy egyedi tervezésű téma és blog. Amikor egyéni blogot készít, felvesz egy WordPress fejlesztőt, aki egyedi dizájnt és speciális funkciókat készít.

Egy szabványos egyéni WordPress-téma 5000 dollártól indulhat, míg az egyedi funkciókkal rendelkezők 15 000 dollártól kezdődnek, így ez általában nem választható kezdő bloggerek számára. Ha kíváncsi vagy, olvasd el ezt a bejegyzést mennyibe kerül egy egyéni WordPress téma.

Az egyedi tervezésű blogok magas költsége miatt javasoljuk, hogy kezdjen egy ingyenes vagy alacsony költségű prémium témával a WordPress-bloghoz. Nem kell több ezer dollárt költenie a blog elindításához.

Olvasni:  A végső útmutató egy egyszerű termék hozzáadásához a Magento 2-ben

A belépő szintű WordPress blog frissítése

Ahogy a blogod növekszik, szükséged lehet további funkciókra, amelyek megkönnyítik a tartalom megjelenítését. Vagy esetleg egy online áruházat szeretne hozzáadni hozzá. Vagy úgy döntött, hogy tagsági közösséget alapít.

Kevesebb mint 100 dollárért felfrissítheti belépő szintű WordPress blogját néhány extra funkcióval, gond nélkül. Számos beépülő modul ingyenesen használható, és elképesztő új funkciókat kínál, amelyek segítenek kibővíteni blogod elérhetőségét, kialakítását és még sok mást.

A WordPress beépülő modulok kiválasztása blogja funkcióinak bővítéséhez

A közel 60 000 ingyenes és több ezer prémium WordPress-bővítménynek köszönhetően számos alkalmazást letölthet és telepíthet a blogjára, hogy kapcsolatfelvételi űrlapot, fotógalériát, csúszkaképeket, blogfalazati elrendezést vagy további betűtípusokat adjon hozzá.

Ebben a bejegyzésben megtudhatja, hogyan telepítheti a WordPress bővítményeket.

Összegyűjtöttünk egy gyors listát az ingyenes és a prémium blogokról, amelyek segítségével költségkeretének megfelelően frissítheti WordPress blogját.

Ingyenes bővítmények

 • WPForms Lite – Adjon hozzá kapcsolatfelvételi űrlapot a blogjához.
 • Smash Balloon (Ingyenes) – Egy közösségimédia-bővítmény, amely megkönnyíti a közösségimédia-fiókok hírcsatornáinak megjelenítését.
 • Megosztott számok – Egy közösségimédia-megosztó beépülő modul, amely nem lassítja le webhelyét, és számos különböző globális törvénynek kompatibilis a spamekkel.
 • Minden egyben SEO – Javítsa WordPress SEO-ját, és szerezzen nagyobb forgalmat olyan keresőmotoroktól, mint a Google.
 • MonsterInsights – Kövesse nyomon webhelye elemzését és látogatói statisztikáit.
 • UpdraftPlus – Ingyenes WordPress biztonsági mentés, létfontosságú karbantartási feladat, amelyet a legtöbben elfelejtenek.
 • Sucuri – Ingyenes webhelybiztonsági bővítmény a blog biztonságának megőrzéséhez.

Prémium bővítmények

 • WP űrlapok (Pro) – Fogd és vidd űrlapkészítő, amely segít speciális űrlapok létrehozásában a webhelyen.
 • WP Rocket – Prémium gyorsítótár-bővítmény, amely felgyorsítja WordPress-blogját. Nagyon hasznos, ha erős médiatartalmú webhelye van.
 • Smash Balloon (Pro) – Közösségi média beépülő modulok az összes főbb platformhoz, amelyek segítenek a közösségi média tartalmainak fejlett megjelenítésében.
 • SeedProd – Fogd és vidd WordPress-oldalkészítő, amely segít egyéni nyitóoldalak létrehozásában a blogodhoz, például értékesítési oldalakat, választási oldalakat, hamarosan megjelenő oldalakat stb.
 • OptinMonster – Konverziós beépülő modul, amely segít az olvasókat a blogon tartani, és az olvasókat előfizetőkké alakítani.
 • Minden egyben SEO (Pro) – Hatékony funkciók a keresőmotorok rangsorolásának javításához.
 • MonsterInsights (Pro) – Mélyreható betekintés arról, hogy az emberek hogyan találják meg és használják webhelyét.
 • BackupBuddy – Automatikus WordPress biztonsági mentésekhez.
 • Sucuri Firewall – Fejlett blogtűzfal és rosszindulatú programok elleni védelem.

A prémium bővítményeket általában éves előfizetéssel értékesítik, ezért minden évben költségvetést kell készítenie rájuk. Nézze meg, hogy évente 15 és 200 dollárnál több dollárt költhet beépülő modulonként.

Érdemes prémium bővítményekre költeni a pénzt?

Ezen a ponton azt gondolhatja, hogy egy blog indítása sok pénzbe fog kerülni, de ne feledje, ezek ajánlások. Nem kell fizetnie a prémium bővítményekért egy blog indításához.

Olvasni:  8 kulcsfontosságú kérdés, amelyet fel kell tenni egy SEO-szakértőnek

A prémium beépülő modulok kibővíthetik blogja funkcióit, és több lehetőséget kínálnak a bevételszerzésre. Időt és erőfeszítést takarítanak meg a blogod kezelése során, de hajlamosak arra is, hogy meglehetősen gyorsan megtérítsék a költségeiket.

Például az OptinMonster még a legolcsóbb csomagjával is drágának tűnhet (14 USD/hónap). Elgondolkodhat azon, hogy az OptinMonster valóban megéri-e?

Ha megnézi, milyen lehetőségeket kínál versenytársaihoz képest, milyen egyszerű a kampányok testreszabása, milyen részletes analitikai jelentéseket kap, és milyen bizonyított eredményeket ér el vele, akkor ez az.

Csak nézzen meg néhány eredményt, amelyeket az emberek az OptinMonsterrel értek el:

Akár ragaszkodik az összes ingyenes bővítményhez, akár néhány prémium bővítménybe fektet be, könnyedén bővítheti blogja funkcióit minimális ráfordítással és befektetéssel.

„Várj, nem mondtál semmit az e-mail listáról” – tűnődhetsz el – „nem kell egy, hogy bővíthessem a blogomat és pénzt keressek?”

Hogyan segíthet egy e-mail lista a blogod növekedésében

Az e-mail lista nagyszerű módja annak, hogy növelje közönségét, és pénzt keressen a blogjával. Ez az egyik első módja annak, hogy az emberek „frissítsék” blogjaikat, mert lehetővé teszi számukra, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjenek olvasóikkal, népszerűsítsék legújabb blogbejegyzéseiket, és így tovább.

Az e-mail továbbra is az első számú kommunikációs csatorna világszerte. Lehet, hogy az emberek nem használják a közösségi médiát, de az e-mailt használják. És az emberek, akik e-mailben forgalmazott termékeket vásárolnak 135%-kal többet költeni mint azok, akik nem kapnak e-mailes ajánlatokat. Ha webhelye termékeket értékesít, vagy partnertermékekről tesz közzé véleményeket, előfordulhat, hogy lemarad ezekről a plusz vásárlásokról.

Az e-mail marketingszoftver drága lehet, ezért ha csak most kezdi használni, akkor a SendinBlue-t ajánljuk.

sendinblue-email-marketing-szolgáltatás

A SendinBlue ingyenes csomagja lehetővé teszi, hogy naponta akár 300 e-mailt küldjön a listára, ami több mint elegendő a legtöbb kezdő számára.

Ha bővíti a listát, gondoljon arra, hogy havi 25 és 45 dollár között költhet e-mailjeit. Ez az ár általában olyan fejlett marketingfunkciókhoz biztosít hozzáférést, mint a céloldalak, a közösségi média platformokkal való integráció és a személyre szabott támogatási lehetőségek.

Nem számít, mennyit költ a blogjára, ügyeljen arra, hogy befektetése magas megtérülést kapjon. Ellenkező esetben a blogírás gazdaságossága egyszerűen nem értelmezhető.

Annak érdekében, hogy költéseit a blog indításakor megfelelő szinten tartsa, összegyűjtöttük a legjobb tanácsainkat a költségek csökkentésével kapcsolatban.

Vissza a tetejére

A WordPress-blog költségeinek csökkentése (ellenőrző lista)

Rajzfilm ellenőrző lista

Amint látja, költhet egy keveset vagy sokat, amikor elindítja WordPress blogját. A Blog Tyrant olvasóinak azt javasoljuk, hogy kezdjék kicsiben, majd bővítsék blogjukat, ahogy az növekszik. Kezdéskor nem lesz szüksége a jól bevált blogokon látható összes prémium szolgáltatásra.

Valójában biztos lehetsz benne, hogy ők is kicsiben kezdték. Valószínűleg néhány évbe telt, mire rájöttek, hogyan kezeljék a blogjukat és kezeljék a költségeket, hogy a blogjuk szépen növekedhessen.

Olvasni:  5 okos módszer a Google Címkekezelő használatára

Használja ezt a gyors ellenőrzőlistát, hogy kézben tartsa a blogköltéseit, mielőtt az kicsúszik az irányítás alól.

1. Mennyi a blogod költségvetése?

Nincs értelme olyan blogot építeni, amelyet nem engedhet meg magának, ezért mielőtt elkészíti, üljön le és készítsen költségvetést. Tudja, mennyi pénzt kell befektetnie, és ha van készpénze, vészhelyzet esetén hozzáadhatja.

2. Milyen funkciókat szeretnél a blogodban?

Amikor elindítja a blogot, nem lesz szüksége minden divatos funkcióra, amelyekkel a régebbi blogok rendelkeznek. Vessen egy pillantást az Önnek tetsző blogokra és azon funkciókra, amelyekről úgy gondolja, hogy tetszeni fog, és írja le őket. Ezután nézze meg, milyen bővítmények állnak rendelkezésre, és ha vannak ingyenes verziók, akkor kezdheti el.

Jegyezze meg, hogy melyiknek van prémium verziója, így van elképzelése arról, hogy mire kell majd költenie a jövőben, ha idáig fejleszti blogját. Ily módon blogja bevételeit felhasználhatja arra, hogy kifizesse őket, és pénzt takarítson meg.

3. Egyedi WordPress blogra van szüksége?

A legtöbb ember számára a válasz „nem” lesz. Ha azonban úgy gondolja, hogy azonnal szeretne speciális funkciókat vagy egyedi dizájnt a blogjához, akkor néhány ezer dollárt kell költenie egy WordPress-fejlesztő alkalmazására.

Javasoljuk, hogy kezdésként használjon egy normál blogot, majd spóroljon egy egyedi blogra, ha nagyon szeretne hozzá.

4. Nagyon technikás vagy?

Fontos, hogy megértse a technológia kényelmét, mivel tudni fogja, hogy szüksége van-e további segítségre a blogjával kapcsolatban. Ha például nem ismeri a webtárhely működését, olyan gazdagépet válasszon, amely megfelelő támogatással és nagyszerű dokumentációval rendelkezik. Érdemes akár felügyelt gazdagéppel is kezdenie, mivel ők gondoskodnak sok olyan karbantartási dologról, amiben Ön nem érzi jól magát.

Hasonlóképpen a bővítményekkel és témákkal. Minél kényelmesebben érzi magát, annál kevesebb támogatásra van szüksége, ami megváltoztathatja, hogy mennyit fizet érte.

Ennek ellenére akkor is indíthat blogot, ha nem sokat tud a technológiáról és annak működéséről. A WordPress nagyon egyszerűvé teszi ezt, és mi készséggel válaszolunk minden bloggal kapcsolatos kérdésére.

Vissza a tetejére

Utolsó kérdés: Megéri a blogírás?

Miután eddig elolvasta, még mindig azon tűnődhet, hogy megéri-e a blogírás költségei.

De azért vagyunk itt, hogy elmondhassuk, a blogírás tapasztalati és pénzügyi szempontból is megéri. Igen, egy kis pénzbe fog kerülni az induláshoz, de tippjeink segítségével alacsonyan tarthatja kezdeti befektetését, amíg el nem kezd pénzt keresni az interneten.

Ezután újra befektetheti bevételeit prémium WordPress-témákba és fejlett bővítményekbe, amelyek elősegítik blogja további bővítését.

Reméljük, hogy ez a bejegyzés segített megérteni, mennyibe kerülne egy WordPress blog elindítása, és válaszolt a legégetőbb kérdéseire.

A kezdő blogírással kapcsolatos további információkért olvassa el lépésről lépésre szóló útmutatónkat a tökéletes blogbejegyzés megírásáról, és használja a 47 pontos ellenőrzőlistánkat egy minőségi blog indításához.

És ne felejtsd el iratkozzon fel e-mailes hírlevelünkre további hasznos blogolási tippekért!

Új publikációk:

Ajánlott