Mennyibe kerül egy SEO audit [Full Breakdown]

A SEO audit az organikus keresőmarketing fontos eleme.

Egy átfogó technikai és oldali SEO audit segít feltárni azokat a mögöttes problémákat, amelyek megakadályozzák, hogy egy webhely és oldalai előrébb kerüljenek az organikus keresési eredmények között.

Egy SEO audit jelentés lehet néhány oldalas, vagy terjedelmes, több száz oldalt is elérhet.

A SEO marketing ügynökségek az elvégzett munka összetettségétől függően eltérő díjat számítanak fel a SEO auditokért.

A nagy webhelyek auditálása nyilvánvalóan többe kerül a kisebb webhelyekhez képest.

Ebben a cikkben mindenre kitérek, ami a SEO audit költségeivel kapcsolatos, hogy segítsen megérteni, mennyit kell fizetnie egy SEO auditért.

Mi is pontosan az a SEO audit?

A SEO audit egy teljes körű elemzése annak, hogy a keresőmotorok és a felhasználók hogyan látják webhelyét.

Összehasonlítja a webhely kialakítását, tartalmát, visszamutató hivatkozásait és szerkezetét a keresőmotor irányelveivel és a versenytárs webhelyével, hogy azonosítsa a webhely általános online jelenlétének javításához szükséges problémákat és javaslatokat.

Mennyibe kerül egy SEO audit?

Íme a SEO audittal kapcsolatos lehetséges költségek teljes lebontása:

Alapvető SEO audit

Az alapvető audit az oldalon belüli és technikai SEO kérdésekre terjed ki. Általában tartalmazza a webhely szerkezetének, a kulcsszóhasználatnak, a metacímkéknek, az URL-struktúrának és az alapvető technikai problémáknak az elemzését.

Az alap audit költsége 500 USD és 1000 USD vagy több között mozoghat, a webhely méretétől és a felvett ügynökségtől vagy szakembertől függően.

Átfogó SEO audit

Az átfogó audit mélyebbre nyúlik, megvizsgálja a technikai SEO szempontokat, az oldal optimalizálását, az oldalon kívüli tényezőket, a tartalomelemzést, a felhasználói élményt és a versenyelemzést.

Az átfogó audit költsége 1000 USD és 5000 USD között vagy még ennél is magasabb lehet, a webhely összetettségétől függően.

Miért fontosak a SEO auditok?

A SEO auditok több fő okból is fontosak:

Azonosítsa a problémákat

A SEO auditok segítenek feltárni azokat a technikai, oldalon belüli és oldalakon kívüli problémákat, amelyek befolyásolhatják a webhely keresőmotorokban való teljesítményét. Ezek a problémák közé tartozhatnak a hibás linkek, a lassú oldalsebesség, a rossz mobiloptimalizálás, a duplikált tartalom stb.

Olvasni:  Fogászati ​​SEO: Érjen el több pácienst az 1. legjobb fogorvosi keresőoptimalizálással

Rangsorok javítása

Az azonosított problémák megoldásával a webhelyek javíthatják a keresőmotorok rangsorolását. A technikai problémák kijavítása, az oldal elemeinek optimalizálása és a felhasználói élmény javítása nagyobb láthatóságot eredményezhet a webhelyen keresőmotor eredményoldalai (SERP).

Legyen naprakész a legjobb gyakorlatokkal

A SEO egy gyorsan fejlődő terület, a keresőmotorok rendszeresen frissítik algoritmusaikat. Az audit biztosítja, hogy a webhely megfeleljen a legújabb SEO bevált gyakorlatoknak, így versenyképes marad a keresési rangsorban.

Maximalizálja a ROI-t

A SEO-ba való befektetés anélkül, hogy tudná, hol van szükség fejlesztésre, hatástalan és pazarló lehet.

Az audit segít az erőforrások hatékonyabb elosztásában, biztosítva, hogy az erőfeszítések azokra a területekre összpontosuljanak, amelyek a legnagyobb megtérülést biztosítják.

Fedezze fel a kulcsszólehetőségeket

A SEO auditok segítenek feltárni azokat az értékes kulcsszavakat, amelyeket a webhelynek meg kell céloznia, hogy relevánsabb organikus forgalmat érhessen el, amely potenciálisan több konverzióhoz vezethet.

Határozza meg a versenytársi stratégiákat

A versenytársak keresőoptimalizálási stratégiáinak elemzésével az auditok feltárják a megkülönböztetés és az innováció lehetőségeit.

Annak megértése, hogy a versenytársak miben járnak jól, a webhely saját stratégiáját is megalapozhatja.

A SEO auditok például pontosan azonosíthatják azokat a kulcsszavakat, amelyekre a versenytársak rangsorolnak, és melyik oldaluk éri el a legnagyobb forgalmat.

A tartalom minőségének javítása

Az auditok felmérik a webhelyek tartalmának minőségét és relevanciáját. A tartalomfejlesztésre vonatkozó javaslatok informatívabb, vonzóbb és értékesebb tartalomhoz vezethetnek, amely mind a felhasználók, mind a keresőmotorok körében rezonál.

Kerülje el a büntetéseket

A keresőoptimalizálási auditok azonosíthatják azokat a gyakorlatokat, amelyek esetleg megsértik a keresőmotorokra vonatkozó irányelveket, ami esetleges szankciókhoz vezethet. A problémák orvoslásával a webhelyek elkerülhetik a rangsorolásukra gyakorolt ​​negatív hatásokat.

Hosszú távú stratégia

A SEO audit útitervet ad a folyamatos fejlesztésekhez. Ez nem csak a jelenlegi problémák megoldásáról szól, hanem a jövőbeli SEO-erõfeszítések szilárd alapjainak felépítésérõl is.

A konverziós arányok optimalizálása

Míg a SEO elsősorban az organikus forgalom ösztönzésére összpontosít, az audit azt is felmérheti, hogy a webhely mennyire konvertálja ezt a forgalmat leadekká vagy eladásokká. Javuló konverziós arány optimalizálás (CRO) közvetlenül befolyásolhatja az üzleti eredményeket.

Mit tartalmaz a SEO audit?

A SEO audit általában magában foglalja a webhely teljesítményének, szerkezetének, tartalmának és általános keresőmotor-optimalizálásának különböző szempontjainak átfogó elemzését.

A SEO audit fő összetevői általában a következők:

On-Page SEO elemzés

A SEO audit egyik kulcsfontosságú szempontja a webhely egyes weboldalainak oldalelemeinek értékelése.

Ez az átfogó értékelés olyan kulcsfontosságú elemeket foglal magában, mint a címcímkék, a metaleírások, a címsorok, a tartalom minősége, a stratégiai kulcsszóhasználat és a belső linkelés megvalósítása.

Technikai SEO értékelés

Ez az értékelés magában foglalja a webhely műszaki szempontjainak, például a webhely sebességének, mobilbarát jellegének, URL-szerkezetének, feltérképezési hibáinak, indexelési állapotának, XML-webhelytérképeinek és robots.txt-jének áttekintését.

A feltérképezési hibák azonosítása és kijavítása, az állapotproblémák indexelése, valamint a webhelytérképek és a robots.txt optimalizálása javítja webhelye általános keresőmotor-teljesítményét és láthatóságát, ami jobb helyezést és felhasználói elégedettséget eredményez.

Weboldal architektúra elemzése

Ez magában foglalja annak felmérését, hogy a webhely felépítése mennyire segíti elő a felhasználóbarát navigációt és a tartalomhoz való zökkenőmentes hozzáférést.

Az intuitív menüstruktúrák, az oldalak logikus kategorizálása és az információkhoz vezető egyértelmű útvonalak biztosításával webhelye javíthatja a felhasználói élményt, és további felfedezésre ösztönözheti a látogatókat.

Olvasni:  A visszamutató linkek manuális követése a Google Analytics segítségével

Kulcsszóelemzés

Kulcsszókutatás magában foglalja azon kulcsszavak kutatását és értékelését, amelyek illeszkednek webhelye tartalmához, célközönségéhez és iparágához. Ez a folyamat olyan tényezőket vesz figyelembe, mint a keresési mennyiség, a verseny szintje és a felhasználói szándék.

A legrelevánsabb és legértékesebb kulcsszavak azonosításával a webhely hatékonyan megcélozhatja a potenciális látogatók által keresett lekérdezéseket.

A visszamutató hivatkozások elemzése magában foglalja a webhelyre mutató külső hivatkozások minőségének, mennyiségének és relevanciájának felmérését.

A visszamutató linkek értékelésével az audit olyan értékes linképítési lehetőségeket azonosít, amelyek javíthatják a webhely tekintélyét és a keresőmotorok rangsorolását.

Ezzel egyidejűleg az audit segít azonosítani a potenciálisan káros vagy “mérgező” linkeket, amelyek negatívan befolyásolhatják a webhely hitelességét.

Tartalomminőségi felülvizsgálat

A tartalomminőség-ellenőrzés magában foglalja a szöveges, vizuális és multimédiás elemek átfogó értékelését annak biztosítása érdekében, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek és a keresőmotor irányelveinek.

Az információk mélységének és pontosságának elemzésével az audit biztosítja, hogy a tartalom értéket kínáljon a látogatók számára, és megválaszolja a kérdéseit.

Ezenkívül a tartalom egyediségének felmérése megakadályozza a sokszorosított vagy plagizált anyagokat, ami megerősíti a webhely hitelességét.

A tartalomnak a felhasználói szándék és az iparági kulcsszavak szempontjából való relevanciáját is megvizsgáljuk, hogy összhangba kerüljön a keresőmotorok értékes és kontextusnak megfelelő információk iránti preferenciájával.

Helyi SEO elemzés

A helyi SEO-tényezők felmérése a SEO audit kulcsfontosságú eleme, különösen a fizikai jelenléttel rendelkező vállalkozások esetében.

Ez magában foglalja a helyi keresés láthatóságát befolyásoló kulcselemek átfogó értékelését, amely magában foglalja a Google Vállalkozások adatlapjának optimalizálását a pontos üzleti információk, vonzó látványelemek és pozitív vásárlói vélemények biztosítása érdekében.

A NAP (név, cím, telefonszám) adatainak egységességének biztosítása a különböző online platformokon javítja a hitelességet és a helyi keresési rangsort.

Az ellenőrzés azt is vizsgálja helyi idézetekamelyek megemlítik az üzletet a helyi címtárak és webhelyek között, hogy erősítsék a helyi hatóságokat és a feltűnést.

Versenytárs elemzés

Ez a folyamat magában foglalja a rivális webhelyek alapos vizsgálatát, hogy azonosítsák erősségeiket, gyengeségeiket, lehetőségeiket és potenciális veszélyeiket.

Az oldaloptimalizálás, a tartalomstratégiák, a backlink profilok és a technikai elemek elemzésével az audit feltárja azokat a legjobb gyakorlatokat, amelyeket át lehet venni, és azokat a területeket, ahol az Ön webhelye megkülönböztetheti magát.

Felhasználói élmény (UX) értékelése

Az UX audit magában foglalja a különféle felhasználó-központú elemek átfogó értékelését, beleértve a navigációt, az oldal betöltési sebességét, a mobil válaszkészséget és az általános felhasználói élményt.

Azáltal, hogy felméri, hogy a felhasználók milyen könnyen navigálhatnak a webhelyen, az audit intuitív és zökkenőmentes böngészést biztosít.

Webhelybiztonság és HTTPS

Ez az ellenőrzés áttekinti a bevált biztonsági gyakorlatokat, például az SSL-tanúsítványok bevezetését, a vegyes tartalommal kapcsolatos problémák elkerülését és a lehetséges sebezhetőségek elleni védelmet.

Kép forrása: Az SSL Store

A biztonságra való összpontosítás nemcsak biztonságos online környezetet hoz létre a felhasználók számára, hanem a modern webes szabványoknak és algoritmus-preferenciáknak való megfelelés révén hozzájárul a magasabb keresési helyezésekhez is.

Webhely teljesítménye és elemzése

Ez magában foglalja az olyan kulcsmutatók átfogó értékelését, mint az organikus forgalom, a visszafordulási arány, az átkattintási arány (CTR) és a konverziós arányok. Azáltal, hogy elmélyül ezekben a mérőszámokban, az audit betekintést nyújt abba, hogy a webhely mennyire hatékonyan vonzza, vonzza és konvertálja a látogatókat.

Olvasni:  15 lépés egy hatékony SEO stratégia létrehozásához 2024-ban

Indexelési és feltérképezési problémák

Ez az elemzés magában foglalja a különféle műszaki és szerkezeti elemek alapos vizsgálatát, amelyek korlátozhatják a keresőrobotok hozzáférését a webhely tartalmához.

Az olyan problémák észlelésével és kijavításával, mint a hibás hivatkozások, az ismétlődő tartalom, a robots.txt helytelen használata vagy az XML-webhelytérképpel kapcsolatos problémák, az ellenőrzés biztosítja, hogy a keresőmotorok hatékonyan navigálhassanak és indexelhessenek a webhely oldalain.

Mobil optimalizálás

Ez magában foglalja a webhely mobileszközökre való reagálási képességének és kialakításának felmérését, amely zökkenőmentes és felhasználóbarát élményt biztosít a mobilfelhasználók számára.

Kép forrása: Motorok

Az elrendezés, a navigáció és a kisebb képernyőkön történő tartalommegjelenítés alapos vizsgálatával az audit biztosítja, hogy a weboldalt mobil eszközökről elérő látogatók gördülékeny és optimalizált felülettel találkozzanak.

Büntetés értékelése

Ez a folyamat magában foglalja a webhely előzményeinek alapos vizsgálatát annak megállapítására, hogy büntették-e a keresőmotorok szabályait sértő gyakorlatok miatt.

Az ilyen szankciók jelentősen befolyásolhatják a webhely láthatóságát és helyezését. Az esetleges korábbi szankciók azonosításával az audit lehetővé teszi a proaktív intézkedéseket a problémák orvoslására, a bevált gyakorlatok betartására, valamint a SEO szankciók feloldásához szükséges lépések megtételére.

Ajánlások és cselekvési terv

Ebben a szakaszban kézzelfogható útmutatást kell adni az ellenőrzés során azonosított problémák megoldásához. Ezek az ajánlások célja a webhely SEO teljesítményének javítása.

Legyen szó az oldal elemeinek optimalizálásáról, a technikai hibák kijavításáról, a tartalomstratégiák finomításáról vagy a felhasználói élmény javításáról, ezek a javaslatok útitervet adnak a hatékony SEO-módosítások végrehajtásához.

Milyen tényezők határozzák meg a SEO audit költségét?

Íme a legfontosabb tényezők, amelyek meghatározzák a SEO audit költségeit:

A weboldal mérete és összetettsége

Tekintettel a nagy webhelyek hatalmas méretére és összetettségére, az értékelési folyamat természeténél fogva idő- és erőforrás-igényesebbé válik.

A SEO-szakemberek további időt fordítanak nagyobb mennyiségű adat átfogó elemzésére, a bonyolult navigációs hierarchiák közötti navigálásra és több lehetséges probléma megoldására.

Ezért a SEO audit költsége nagyobb a nagyvállalati szintű webhelyeknél vagy az e-kereskedelmi üzleteknél, mint a kisebb webhelyeknél.

Az elemzés mélysége

Minél alaposabb és részletesebb az elemzés, annál magasabb a költség. A mélyrehatóbb ellenőrzés magában foglalhatja a domainre mutató összes visszacsatoló hivatkozás értékelését, a felhasználói élmény felmérését, mobilbarát elemzés elvégzését és a versenytársak alapos kutatását.

Ügynökség kontra szabadúszó

Kép forrása: Szabadúszó térkép

Egy bejáratott SEO ügynökség bérbeadása valószínűleg többe fog kerülni, mint egy szabadúszó SEO tanácsadó alkalmazása.

A bevett SEO ügynökségek általában sokféle szakértelemmel rendelkező szakemberekből állnak, beleértve a tartalomkészítést, a technikai optimalizálást, a linképítést és az elemzést. Ez a kollektív szakértelem többe kerül.

A szabadúszó SEO szakemberek gyakran egyetlen személy készségeire és elérhetőségére hagyatkoznak. Ezért a legalkalmasabbak kisebb projektekhez, és olcsóbbak.

Eszközök és szoftverek

A SEO szakemberek különféle eszközöket és szoftvereket használnak kulcsszókutatáshoz, technikai elemzéshez és jelentéskészítéshez. Ezen eszközök némelyikének előfizetési költsége van, ami hatással lehet a teljes könyvvizsgálati árra.

SEO ajánlások és jelentések

A minőségi SEO audit gyakorlati javaslatokat és részletes jelentést tartalmaz, amely elmagyarázza a problémákat és a fejlesztési stratégiákat. A költségek tartalmazhatják az ajánlások elkészítéséhez szükséges időt.

Olvasni:  Befolyásolja-e a névszervereinek megváltoztatása a rangsorolását vagy a SEO teljesítményét?

Nyomon követési szolgáltatások

Egyes szolgáltatók nyomon követési szolgáltatásokat kínálnak a javasolt változtatások végrehajtásához. Ezek a szolgáltatások részei lehetnek a kezdeti ellenőrzési költségnek, vagy külön számlázhatók.

Ipar és rés

Az Ön iparága és piaci rése versenyképessége befolyásolhatja az audit összetettségét, és így a költségeket is. A versenyképesebb iparágak átfogóbb elemzést igényelhetnek.

Mennyi ideig tart egy SEO audit?

Íme néhány általános irányelv annak megértéséhez, hogy mennyi ideig tarthat egy SEO audit:

Kis és közepes méretű webhelyek

Kisebb, egyszerű felépítésű webhelyek esetén az alapvető SEO audit körülbelül 1-2 hetet vesz igénybe. Egy átfogóbb audit, amely magában foglalja a technikai, az oldalon belüli és az oldalakon kívüli tényezők mélyreható elemzését, körülbelül 2-4 hetet vesz igénybe.

Nagy és összetett weboldalak

Nagyobb, összetett felépítésű, sok oldalas és esetlegesen több technikai problémával rendelkező webhelyek esetében az alapvető audit 2-4 hetet vehet igénybe. Egy nagy és összetett webhely átfogó auditja 4-6 hetet vagy többet is igénybe vehet.

Megéri a SEO Audit az árát?

Igen, a SEO auditok gyakran megérik az árát, mivel jelentős előnyökkel járhatnak webhelye teljesítménye, láthatósága és hosszú távú sikere szempontjából.

Olyan ismeretekkel látja el Önt, amelyek hosszú távú stratégiáit fejlesztik. Ez nem csak a hibák kijavításáról szól; a keresőmotorok magasabb rangsorolása felé vezető ajtók kinyitásáról, a megnövekedett organikus forgalomról és a jobb felhasználói élményről szól.

Ha befektet egy SEO auditba, akkor számtalan lehetőségek felfedezésébe fektet be – olyan kulcsszavakba, amelyek versenytársai előtt katapultálhatnak, visszamutató linkekbe, amelyek hitelesebbé tehetik domainjét, és olyan tartalmi fejlesztésekbe, amelyek mély visszhangot kelthetnek a közönség körében. .

Hogyan szerezhet be ingyenes SEO auditot

Ingyenes SEO auditot kaphat a SEOptimertől. A Ahrefs egy webhely SEO-ellenőrzője, amely felméri a legfontosabb technikai rangsorolási tényezőket és azon túl, és segít azonosítani azokat a problémákat, amelyek akadályozhatják webhelye teljes potenciálját.

Ezenkívül az eszköz tömör, gyakorlatias és priorizált javaslatokat kínál webhelye organikus teljesítményének javítására.

Íme egy lépésről lépésre szóló útmutató az ingyenes SEO audithoz a Ahrefs használatával:

Látogassa meg a Ahrefs.com webhelyet, és adja meg a webhely URL-címét, amelyen az ellenőrzést le szeretné futtatni.

Kattintson Könyvvizsgálatés az eszköz egy teljes keresőoptimalizálási auditot generál, amely felsorolja azokat a legfontosabb ajánlásokat, amelyeket érdemes a webhelyén végrehajtani a jobb organikus láthatóság érdekében.

A Ahrefs a webhelyet az első hat rangsorolási tényező alapján elemzi, amelyek az oldal SEO, a linkek, a használhatóság, a teljesítmény és a közösségi oldalak, hogy meghatározzák webhelye SEO pontszámát.

Az ajánlások prioritási szintjét is láthatja, így tudja, mely javaslatokat kell először végrehajtani, és melyeken lehet később dolgozni.

Az ingyenes SEO audittal azonnal javíthatja webhelye SEO-ját, hogy magasabb organikus helyezést és jobb láthatóságot érjen el a keresőkben.

Következtetés

A SEO audit elengedhetetlen eleme a sikeres SEO marketingtervnek. Rendszeresen végezzen webhely-auditálást, amikor módosítja webhelye szerkezetét vagy tartalmát, hogy feltárja a webhely lehetséges problémáit.

Összefoglalva, a kisebb helyszíni auditok kevesebb időt és pénzt igényelnek a nagy helyszíni auditokhoz képest. Kezdje el egy ingyenes SEO audittal, hogy megtudja, milyen problémák befolyásolják webhelye organikus láthatóságát.

Új publikációk:

Ajánlott