Mentális egészségének kezelése digitális marketingesként

A közösségi média világának részeként a digitális marketinges megköveteli, hogy állandóan aktívak legyünk, kezdve az inspiráció keresésétől a különféle hírfolyamokban, a megjegyzésekkel való interakción át a legújabb trendekkel való naprakészen tartásig. A könyörtelen hírciklus elemeinek hozzáadása és az internetes trollok kezelése potenciálisan a digitális marketinges munkavégzés teljes kimerüléséhez vezethet.

Legjobb stratégiáinkat kínáljuk az Ön mentális védelmére jólét amikor a munkája a közösségi médiát érinti, vagy jelentős időt tölt online digitális marketinggel.

Kezelje a belső stresszt

A közösségi média marketingesei által tapasztalt nyomás gyakran a kollégáktól és a menedzserektől származik, a vélt elvárásaik miatt. Ha egy csapattag, aki nem foglalkozik közvetlenül a közösségi médiával, olyan dolgokat kér, mint egy „vírusos” tweet, az indokolatlan stresszt okozhat.

Hasonlóképpen elsöprő elvárás egy közösségi média marketingestől, hogy kezelje az összes szempontot, például a tartalomkészítést, az ötletelést, a jelentéskészítést és az ügyfélszolgálatot. Ez gyors kiégéshez vezethet, és káros a mentális egészségre.

Ennek megelőzése érdekében szerezzen be a rehabilitációs marketing ügynökség hogy felvilágosítsa a csapatokat a stratégiájáról, és tisztázza, mi érhető el és mi nem a közösségi médián belül.

Ismerje meg, hogyan csökkentheti stresszszintjét digitális marketingszakemberként mentális egészségének védelme érdekében.

Lépjen el a képernyőtől digitális marketingesként

Számos tanulmányok emelje ki a közvetlen kapcsolatot a képernyők túlzott használata és a mentális egészségügyi problémák között, például:

  • Depresszió
  • Szorongás
  • Gyenge alvásminőség
  • A jólét általános csökkenése

Annak ellenére, hogy számos marketing és közösségi média szerepkörben folyamatos online szerepvállalásra van szükség, léteznek stratégiák a meghosszabbított képernyőidő káros hatásainak csökkentésére. Rendszeres időközönként tartson szünetet a nap folyamán, és fordítson hangsúlyt arra, hogy ennek egy részét a szabadban töltse.

Olvasni:  Az 50 legjobb nő a tartalomban: A 2024-as végső lista

Ha ezeket a szüneteket kijelöli a naptárában, eltántoríthatja a kollégákat attól, hogy ezekre az időszakokra találkozókat ütemezzenek be, ugyanakkor elősegíti az Ön elkötelezettségét ezen alapvető szünetek megtartása mellett.

A szüneteket különféle módokon hasznosíthatja, például ebéd elkészítésére, kollégákkal való beszélgetésre, nyújtózkodásra, a munkaterület zsúfoltságának csökkentésére vagy egy rövid légzőgyakorlat elvégzésére.

Következetesen keresse fel digitális marketinges feladatlistáját

Ha rendszeresen szán időt a feladatlista értékelésére, akkor aktívan eldöntheti, hogy minek kell prioritást adnia, és kiküszöbölheti a nem sürgős vagy nem alapvető feladatokat.

Tedd szokásoddá, hogy minden hét elején szánj egy kis időt a feladatlistád átvizsgálására, a feladataid rangsorolására, és annak meghatározására, hogy mi az, ami elérhető számodra azon a héten. Ez a megközelítés világos képet ad arról, hogy mit lehet elérni egy átlagos munkahéten, szükség esetén kérjen további segítséget, és kerülje el a kiégést.

Ezenkívül ez a módszer lehetővé teszi, hogy hatékonyabban állítsa fel az elvárásokat és határokat főnökével és csapattársaival. Ha a munkaterhelés túlságosan elsöprővé válik, akkor ez egy mutató, hogy újra kell értékelni, és azokra a sürgős feladatokra kell összpontosítani, amelyeket gyorsan el lehet végezni a munkaterhelés csökkentése érdekében.

A digitális marketingszakértőként működő értesítések letiltása

Kezdetben az értesítések letiltása növelheti a stressz szintjét, attól tartva, hogy valamit figyelmen kívül hagyhat. Fontos azonban megérteni, hogy ez a gyakorlat jelentősen javítja mentális jólétét hosszú távon a digitális marketing területén

Előfordulhat, hogy időnként lemarad egy üzenetről, de alapvető fontosságú, hogy felismerje, hogy ez nem katasztrófa. Inkább a szisztematikusnak tartsa az időgazdálkodást.

Alakíts ki napi rutint a közösségi média felkeresésére, biztosítva, hogy ezt legalább egyszer megtedd. Előfordulhat, hogy gyakrabban jelentkezik be, de legalább nem zavarja meg folyamatosan az értesítések, amikor valaki kapcsolatba lép a márkája fiókjával.

Olvasni:  11 tipp az Instagram videómarketinghez
Használja mobileszköze jóléti alkalmazását, hogy kevesebb időt tölthessen a közösségi hálózatokon.

Alakítsa át testi egészségi rutinját szórakoztató élménnyé

A kölcsönhatás a tiéd között testi és lelki egészség széles körben elismert. Ahelyett, hogy több időt szánna magadra az edzőteremben, adj egy csipetnyi szórakozást fitneszrutinodhoz azzal, hogy új tevékenységeket fedezel fel egyedül vagy társaival. Érdemes megfontolni, hogy csatlakozzon egy táncórához, iratkozzon fel egy helyi sportligába, vagy induljon egy hosszú sétára egy ismeretlen környéken.

Ha az értekezleteket a háztömb körüli sétákká alakítja, az változást hozhat. Azok az alkalmazottak, akik elfogadják a „sétatalálkozókat”. 5,25%-kal több nagyobb valószínűséggel mutatnak kreativitást, mint azok, akik nem. Ez javítja fizikai egészségét, és pozitív hatással van a munkájára.

Kevésbé stresszes digitális marketing munkák

A nem stresszes digitális marketing munkák közé tartoznak például a tartalomkészítő, a közösségi média grafikusai és az e-mail marketingesek. Ezek a szerepkörök általában rugalmas időbeosztást foglalnak magukban, lehetővé téve a munka és a magánélet jobb egyensúlyát.

Ezenkívül ezeknek a pozícióknak a kreatív jellege vonzóbbá és kevésbé monotonná teheti a munkát. A távmunka képességének és a szabadúszó lehetőségeknek köszönhetően az ilyen szerepköröket betöltő személyek gyakran kevesebb munkahelyi stresszt tapasztalnak.

Összességében ezek a szerepkörök dinamikus és kielégítő karriert kínálnak a digitális marketing iparágban, miközben fenntartják az egészséges munkakörnyezetet.

Végjegyzet digitális marketingesek számára Egészség

Ezek pusztán iránymutatások mentális jólétének megőrzéséhez, vagy segítség kereséséhez, ha már digitális marketingesként nehézségekkel küzd. Tehát itt van a bátorság, hogy megkeressük a szükséges segítséget, előtérbe helyezzük az öngondoskodást, és emlékeztessük magunkat, hogy lazítsunk és pihenjünk.

Ne feledje, hogy egyetlen szakma sem ér többet a mentális stabilitásodnál.

Olvasni:  A YouTube eltávolította a tartalmadat? Mi legyen a következő

Mit teszel ma digitális marketingesként a mentális egészséged érdekében? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott