Mérje meg a tartalommarketing-kampányok sikerét CMP-kkel

Fedezze fel a Content Marketing Platformok (CMP) használatának hatékonyságát kampányai sikerének mérésére. Tudjon meg többet ebben a blogban.

A vállalkozások számára megfelelő tartalommarketing-kampányok elemzése és kialakítása minden lépésnél kulcsfontosságú. Marketingkampánya sikerének méréséhez különféle eszközökre és technikákra támaszkodik a munka elvégzéséhez. Egy tartalommarketing-kampány sikerének mérése azonban ugyanolyan fontos, mint a keretezés, és több részletet is igényel.

Az üzleti élet és a globalizáció jelenlegi forgatókönyve szerint bizonyára látta, hogy az emberek sokat beszélnek arról, hogy a vállalkozások javítani szeretnék imázsukat, jobb közönséget szeretnének építeni, több megtérülést szeretnének elérni, jó minőségű tartalmat készíteni, és megbízható információforrásokat szeretnének biztosítani közönségüknek. valamint szolgáltatások.

A feladat meglehetősen nagy kihívást jelenthet. Mi azonban azért vagyunk itt, hogy egyszerűbbé tegyük Önnek a munkát. Ez a blog bemutatja, hogyan mérheti tartalommarketing-kampánya sikerét. A Pepper’s CMP-t is nagyszerű példaként használjuk ennek zökkenőmentes végrehajtására.

Miért Pepper CMP?

A tartalomkészítés manapság divatszó. Miért olyan népszerű manapság? A kutatások azt mutatják, hogy a tartalomkészítés és a mérőszámok kulcsfontosságúak a sikerhez és a digitális kampányok kiemeléséhez.

A vállalkozások folyamatosan keresnek szakértőket egy álomtartalom-csapat létrehozásához, kreatív tervek kialakításához és hatásos márkaimázs kialakításához. Megállapítást nyert, hogy a mesterséges intelligencia, mint a Pepper’s CMP használata zökkenőmentessé és hatásossá teheti ezt a folyamatot.

Olvasni:  Hogyan lehet sikeres az inspiráló blog

A tartalomalkotás és a marketing mérőszámok elemzése kéz a kézben járnak. Ahhoz, hogy megfeleljen a közönség igényeinek, megértse a fájdalmas pontjaikat, és lenyűgöző márkaimázst építsen fel, mérnie kell a tartalom teljesítményét. Ez lehetővé teszi, hogy jobb terveket készítsen, és leképezi tartalommarketing-kampányának mérhető betekintést vagy sikerét.

A Pepper Content a közelmúltban indította útjára sokat emlegetett Content Marketing Platform (CMP) platformját, amely egy mindent az egyben platform, amely egyesíti a mesterséges intelligencia erejét, az emberi kreativitást, valamint a zökkenőmentes munkafolyamatokat és szoftvereket, amelyek képessé teszik a modern marketingeseket.

A Pepper’s CMP az AI-alapú tartalomasszisztens, a Peppertype.ai képességeit használja, és soha nem látott munkafolyamatokat hoz létre a tartalom kezeléséhez a stratégiától az elemzésig, mindezt egyetlen eszközön belül. Itt találhatók a leghatékonyabb eszközök is a marketingesek kezében.

A funkció-első helyett a munkafolyamat-első megközelítéssel épül fel, a marketingeseket az élen és a középpontban tartva. A Pepper’s Content Marketing Platform zökkenőmentes munkafolyamatokat tartalmaz olyan eszközökkel, mint a SEMrush, a Google Analytics, a Copyscape, a Grammarly és a WordPress, hogy csak néhányat említsünk. Ahogy és amikor szükség van a tartalommarketing folyamatában, minden eszköz megjelenik – szinte varázslatként.

8 módszer a tartalommarketing kampányok sikerének mérésére

1. Szerves láthatóság

Ha időt és energiát fektet egy hatékony marketingkampány felépítésébe, bizonyos SEO-mutatókat kell követnie, hogy kiemelkedjen. A SEO mutatók növelhetik általános márkaismertségét. A tartalommarketing mérései megmutatják márkád hangját, és azt, hogy az organikusan mekkora ismertséget szerzett a különböző csatornákon.

Forrás

A Google Analytics használható tartalommarketing-kampányai sikerének mérésére. Az organikus keresési forgalom az online márkaépítés és kampányok fontos szegmense. Minél több látogatója van az organikus kereséssel, annál valószínűbb, hogy jó betekintést és teljesítményt eredményez. Az adatok a Google Analytics beszerzési lapján tekinthetők meg és mérhetők.

Olvasni:  Még mindig olyan népszerű játékok

A tartalom nagy szerepet játszik a tartalom teljesítményének meghatározásában és elemzésében.

2. Szoftver használata tartalommarketing mérésekhez

Miután meghatározta a kampány céljait, olyan szoftvert kell választania, amely lehetővé teszi a haladás zökkenőmentes nyomon követését, és jobban elmozdítja Önt a cél felé. A Pepper’s CMP kiváló választás a webhely mutatóinak elemzésére és marketingkampánya sikerének mérésére.

Ezzel mindent megérthet az online beszélgetésektől a forgalomig, az elköteleződésig és a látogatókig. Az olyan eszközök, mint a Google keresőkonzolja, lehetővé teszik a SEO nyomon követését, beleértve a keresési kifejezéseket és a webhely teljesítményét. Másrészt a Google hirdetések jó tartalommarketing-platform-mutatókat adnak a fizetett hirdetések teljesítményére, a piaci versenyekre, a céloldal minőségére és még sok másra vonatkozóan.

Forrás

3. Kulcsszavak rangsorolása

A jó kulcsszavak létfontosságú szerepet játszanak a tartalom minőségének és rangsorolásának meghatározásában a keresőmotorok eredményoldalain. Minél nagyobb a kulcsszósűrűség és az elhelyezés, annál nagyobb az esélye, hogy a tartalom az első helyre kerül. Az emberi hajlam olyan, hogy a közönség gyors és gyors megoldást keres problémáira. Ezért ragaszkodnak az első 2-3 hivatkozáshoz vagy webhelyoldalhoz, hogy általános információkat gyűjtsenek. Ha maroknyi megfelelő kulcsszót határoz meg digitális kampányaihoz, az óriási segítség.

A tartalommarketing-kampányok sikerének mérése kulcsfontosságú. Megtehető mesterséges intelligencia eszközökkel, lehetővé téve a kulcsszavak jobb kutatását és meghatározását tartalmi preferenciái alapján. Segít a tartalomteljesítmény elemzésében és a teljesítmények rangsorolásában.

4. Hivatkozási forgalom és webhelyen kívüli tartalomterjesztés

A hivatkozási forgalmat főként a webhelyen kívüli tartalomterületekre használják. Például vendégbejegyzések esetén több, a webhelyén kívüli forrásból tesz közzé tartalmat. A más webhelyeken közzétett tartalom linkjei az Ön eredeti webhelyére mutatnak. Ez a forgalom a linkre kattintó emberek számának mértékeként definiálható, és kiszámíthatja a hivatkozási forgalmat, hogy értékelje a webhelyen kívüli tartalom erősségeit és gyengeségeit.

Olvasni:  Hogyan kérjünk bocsánatot a világ minden sarkában

5. Elköteleződés és közösségi forgalom

Egy másik nagyszerű módja a marketingkampányok sikerének mérésére a közösségi forgalom és a webhely vagy a közösségi média tartalmaiban való részvétel. A közösségi forgalom szegmens segítségével közvetlenül ki lehet számítani a webhelyen található tartalmak hatékonyságát. Ha például csekély elkötelezettséget tapasztal a webhely tartalmával és forgalmával kapcsolatban, ez azt jelezheti, hogy több minőségi tartalmat kell közzétennie vagy közzétennie. A szegmens segíthet a szindikált tartalom, azaz a webhelyen kívüli tartalom hatékonyságának meghatározásában is. Ha nem látja a jó elérést, jobb címeket, ötleteket és kreatív CTA-t kell találnia.

Forrás

6. Visszatérő látogatók

A visszatérő látogatók szegmensét növelni kell, mivel ezek elengedhetetlenek a tartalommarketing-platform mutatóinak és a tartalommarketing méréseinek növekedéséhez. Ezek a látogatók olyan emberekre vonatkoznak, akik érdeklődnek a márka iránt, és gyakran terveznek idelátogatni. Ez azt jelzi, hogy tartalma vonzó és kreatív, jó benyomást kelt. Ha kevesebb visszatérő látogatót lát, többet kell dolgoznia a közönség elérésén, például az e-mail marketingen és az ajánlásokon, és célzottabb szolgáltatásokat kell nyújtania számukra.

7. Prediktív tartalomteljesítmény-elemzés

Az AI-eszközök és -alkalmazások, mint például a Pepper’s CMP, elmenthetik és felhasználhatják múltbeli adatait a jövőbeli taktikákhoz, például a generált leadek számát és a bevételt. Ez lehetővé teszi, hogy jobban célorientált döntéseket hozzon, és hatékonyabban mérje marketingkampányai sikerét.

8. Közösségi média betekintések

A közösségi média az egyik legfigyelemreméltóbb eszköz a digitális kampányok arányának és sikerének mérésére. Az olyan alkalmazások és eszközök, mint az Instagram, a Facebook insights, a Meta üzleti csomagok és hasonló ingyenes alkalmazások nyomon követik digitális fejlődését, és elemzik, hogy mely tartalmak rezonálnak jobban a közönség számára.

Olvasni:  10 megdöntött digitális marketing mítosz: Minden, amit tudnod kell

Becsomagolás

A tartalommarketing sikerének platform segítségével történő mérése egyszerűbbé és problémamentessé vált az olyan tartalommarketing platformokkal, mint a Pepper’s CMP. Ez lehetővé teszi, hogy módosítsa stratégiáját, és nagyobb elköteleződéssel csatlakozzon. A tartalommarketing-platform mérőszámai kulcsfontosságúak azon vállalkozások számára, amelyek javítani szeretnék imázsukat, jobb kommunikációt szeretnének elérni, és cserébe nagyobb bevételt szeretnének elérni.

GYIK

1. Mit hozhatok létre a Pepper Content segítségével?

A Pepper Content lehetővé teszi a tartalom széles skálájának létrehozását, például blogokat, cikkeket, infografikákat, szkripteket, podcastokat, videókat stb. Több platformon is létrehozhat tartalmat, például közösségi médiához, e-mailekhez és kampányokhoz.

2. Hogyan mérhetem le marketingkampányom sikerét a Pepper tartalommarketing platformjával?

A platform különféle mutatókat és tartalmi teljesítményelemzést kínál. Ide tartoznak az olyan eszközök, mint a lead generálás, a márkaismertség, a konverziós arány stb.

3. Hogyan biztosíthatom, hogy tartalmaim rezonáljanak a közönségem körében?

Tekintse meg betekintéseit és elemzéseit, amelyek lehetővé teszik a célközönség preferenciáinak és viselkedésének, valamint demográfiai elhelyezkedésének megértését.

Új publikációk:

Ajánlott