Mester többcsatornás e-kereskedelem: Platformok a B2B kiválósághoz

Napjaink folyamatosan fejlődő digitális világában az ügyfelek számtalan lehetőség közül választhatnak a termékek vásárlására. A versenytársak előtt maradás és a szélesebb ügyfélkör elérése érdekében a többcsatornás B2B e-kereskedelem elsajátítása kulcsfontosságúvá vált az ambiciózus növekedési célokkal rendelkező vállalkozások számára. Ebben a cikkben elmélyülünk a világban többcsatornás e-kereskedelem platformok. Ez a bejegyzés az elfogadás okait tárgyalja, oszd meg a a legjobb többcsatornás e-kereskedelmi szoftverés több.

Mi az a digitális kereskedelmi stratégia?

A többcsatornás e-kereskedelem egy digitális kereskedelmi stratégia, amely magában foglalja több csatorna egyidejű használatát. Ez magában foglalhatja az online platformokat, a B2B piactereket, a mobilalkalmazásokat, a hagyományos üzleteket, a hagyományos hirdetési kampányokat, a harmadik felek terjesztési csatornáit stb.

Az Accenture tanulmánya szerint azonban a B2B vásárlók 73%-a a vásárlási döntések meghozatalakor a csatornák keverékét részesíti előnyben.

Ismerje meg a többcsatornás e-kereskedelmi rendszer funkcióit online vállalkozása számára.

A többcsatornás őrület ereje

Találkozz az ügyfelekkel, ahol játszanak: Tudtad, hogy A B2B vásárlók 75%-a három vagy több csatornát használ a kutatáshoz és a vásárlási döntések meghozatalához? A többcsatornás játék elsajátításával ott lehet, ahol ügyfelei.

Legyen szó online piacterekről, közösségi médiáról vagy hagyományos üzletekről, a csatornák diverzifikálása növeli a potenciális vásárlókkal való kapcsolatfelvétel esélyét. Olyan ez, mintha bulit rendeznénk, és mindenkit meghívnánk.

Növelje az értékesítést és a bevételt: A többcsatornás vállalkozások átlagosan 38%-kal magasabb vásárlási gyakoriságot és 120%-kal magasabb ügyfélmegtartási arányt tapasztalnak, mint az egycsatornás vállalkozások. Olyan ez, mintha egy megbízható értékesítői osztag éjjel-nappal dolgozna, megragadja a leadeket és megkötné az üzleteket.

Olvasni:  Hogyan használd a közösségi médiát a legjobb Black Friday ajánlatok megszerzéséhez

Több csatorna igénybevételével termékeit szélesebb közönség elé tárja, növelve az értékes eladások megszerzésének valószínűségét.

Maradj a görbe előtt: Az üzleti világ gyorsabban fejlődik, mint egy koffeintartalmú gepárd. Ahhoz, hogy lépést tudjon tartani, rugalmasnak kell lennie és alkalmazkodnia kell. A többcsatornás e-kereskedelmi platformok lehetővé teszik, hogy a feltörekvő technológiák és fogyasztói trendek felkarolásával a versenytársak előtt maradjon.

Ez olyan, mintha egy rakétát kötnél a vállalkozás hátára. izé.

Többcsatornás stratégiák a B2B e-kereskedelmi siker érdekében

Az online piacterek befogadása: Az olyan online piacterek, mint az Amazon Business és az Alibaba, B2B hotspotokká váltak, amelyek különféle iparágakból vonzzák a vásárlókat. Az ezeken a platformokon történő értékesítés exponenciálisan kibővíti az elérést, és egy kész ügyfélbázishoz nyúlik. Ez olyan, mintha a termékeit egy nyüzsgő e-kereskedelmi bevásárlóközpontban mutatná be.

Készítse el e-kereskedelmi webhelyét: Egy jól megtervezett, könnyen navigálható e-kereskedelmi webhely olyan, mint egy soha be nem záródó digitális kirakat. Lehetővé teszi a B2B vásárlók számára, hogy böngészhessenek az Ön kínálatában, hozzáférjenek a termékinformációkhoz, és gyorsan leadhassák a rendeléseket.

Ja, és ne felejtse el mobileszközökre optimalizálni. A mobilbarát webhely a titkos fegyver az ügyfelek megragadásához útközben.

Igen, ne felejtse el mobilbaráttá tenni többcsatornás e-kereskedelmi webhelyét.

Okok, amelyek miatt a B2B üzleteknek többcsatornás e-kereskedelemre van szükségük

Diverzifikálás és kockázatcsökkentés: A B2B cégek megértik a diverzifikáció fontosságát. Azáltal, hogy több csatornán értékesítenek, a vállalkozások csökkentik annak kockázatát, hogy csak egy csatornára hagyatkozzanak a bevételszerzés során. szerint a a BigCommerce jelentésea különböző csatornákon keresztül értékesítő cégek 190%-kal nagyobb bevételnövekedést tapasztalnak, mint azok, amelyek egyetlen csatornán keresztül működnek.

Ragadja meg az új lehetőségeket: Ahogy a B2C cégek, mint például a Home Depot és az OfficeMax sikeresen alkalmazták a B2B értékesítési csatornákat, a B2B vállalkozások egy B2C értékesítési csatornán keresztül léphetnek be a B2C piacra.

Olvasni:  A B2B és B2C marketing különbségek megértése [+Examples]

A B2C kereskedelmi platform használatával a B2B vállalatok új ügyfeleket szerezhetnek, akik kezdetben kisebb B2C vásárlásokat hajtanak végre, mielőtt értékesítési képviselőt keresnének. Ezért ez a stratégia új utakat nyit a növekedés és a terjeszkedés előtt.

Növelje a márka felismerését és elérését: A többcsatornás e-kereskedelmi megközelítés megvalósítása, például egy B2C csatorna hozzáadása jelentősen javíthatja a márka felismerését. A meglévő piacokra való kiterjesztéssel és új piacokra való belépéssel a B2B eladók megerősíthetik márkájukat és növelhetik ismertségüket.

Ezért ez különösen fontos a mai versenyképes üzleti környezetben.

További okok

Különböző többcsatornás e-kereskedelmi stratégiák: A többcsatornás e-kereskedelmi modell alkalmazása során a vállalkozások többféle stratégiát alkalmazhatnak a céljaik és a célközönségük alapján:

Csak B2B B2C ajánlóval: Történelmileg ez egy általános stratégia volt, amely korlátozott hozzáférést jelentett a részletes termékinformációkhoz, kivéve, ha egy látogató felvette a kapcsolatot a céggel, és nem hozott létre üzleti fiókot. Ez a megközelítés azonban elfordíthatta a potenciális B2C ügyfeleket, és súrlódásokat keltett a B2B vásárlók körében.

B2B és B2C ugyanazon a webhelyen: Ezzel a stratégiával egyetlen weboldal és webáruház szolgálja ki a B2B és B2C vásárlókat. A látogatók megtekinthetik a termékkatalógust, a már alapított fiókkal rendelkező B2B ügyfelek pedig további információkhoz és személyre szabott árakhoz férhetnek hozzá. Ezért ez a megközelítés az ügyfél állapotától függően különböző fizetési és szállítási lehetőségeket tesz lehetővé.

Önálló B2C webhely: Ebben a megközelítésben egy különálló B2C webhely lehetővé teszi a személyre szabott vásárlási útvonalat, amely megfelel a B2C ügyfelek elvárásainak és üzleti igényeinek. Több webhely működtetése hatékonyan kezelhető a megfelelő többcsatornás e-kereskedelmi szoftverrel.

Főbb többcsatornás e-kereskedelmi platform rendszerfunkciók kereskedők számára

  • Marketplace integráció: Integrálható a nagyobb online piacterekkel, mint például az Amazon és az eBay a zökkenőmentes termék- és ügyféladatok átvitele érdekében.
  • Listázás automatizálása: A termékadatok hatékony kezelése a különböző online csatornákon és ügynökségeken keresztül.
  • Készletkezelés és szinkronizálás: Valós idejű frissítések és pontos készletkövetés biztosítása minden csatornán.
  • Munkafolyamat automatizálás: Automatizálja az ismétlődő feladatokat, mint például a rendelésfeldolgozás, az értékesítési promóciók és a katalógusok tömeges szerkesztése.
  • Raktárkezelés: A készletszervezés, a komissiózás, a csomagolás és a raktárak közötti átvitel optimalizálása a rendelések egyszerűbb teljesítése érdekében.
  • Elemzés és jelentéskészítés: Életrevaló üzleti adatok biztosítása a megalapozott döntések meghozatalához és a növekedés ösztönzéséhez.
Olvasni:  A 10 legjobb B2B tartalommarketing ügynökség az Egyesült Államokban

Végső Gondolat

A többcsatornás B2B e-kereskedelem elsajátítása kulcsfontosságú stratégia a vállalkozások számára, hogy boldoguljanak a mai versenypiacon. Hatékony többcsatornás e-kereskedelmi szoftverek bevezetésével és a megfelelő stratégiák megvalósításával a vállalkozások diverzifikálhatják bevételi forrásaikat, szélesebb ügyfélbázist érhetnek el, és növelhetik a márka ismertségét.

Most ragadja meg a lehetőséget, hogy szellemes, változatos és sokoldalú többcsatornás megközelítéssel hódítsa meg az e-kereskedelmi tájat. Többcsatornás e-kereskedelmi rendszert használ? Szeretnék hallani róla az alábbi megjegyzésekben.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott