Mi a különbség a Nanocell és a QLED között?

A tévék messzire jutottak attól, hogy katódsugárcsövekkel a hátuljukban masszív dobozok legyenek. A modern tévék a legújabb és legjobb kijelzőtechnológiát használják, hogy a lehető legélesebb, legélesebb és nagy felbontású képet nyújtsák a nézőknek.

Ebben a cikkben az LG Nanocell és a Samsung QLED TV-k közötti különbségekről beszélünk, hogy segítsünk kitalálni, melyik a jobb választás az Ön számára.

Mivel a két technológia kissé eltér egymástól, és két teljesen különböző eljárással készülnek, a következő paraméterekkel fogjuk összehasonlítani őket:

  • Képminőség
  • Fényerősség
  • Reflexiók és látószögek
  • Játék teljesítmény
  • A TV általános funkciókészlete

Képminőség

A NanoCell nagyon hasonlít az LCD TV-kre, kivéve, hogy több nanorészecskékből álló szűrőt helyeznek el a képernyőn, hogy megjelenítsék a színeket. A QLED esetében a technológia meglehetősen hasonlít az OLED-hez.

Ez azt jelenti, hogy míg a NanoCell jobb vibrálást és összességében éles képet ad, addig a sötétebb színek, különösen a fekete és a szürke nem lesznek olyan jók, mint egy QLED panel, amit az OLED-alapú technológiák eleve jobban teljesítenek. Ez élénkebb és fényesebb képet eredményez a NanoCell panelen, mint egy sötétebb, természetes megjelenésű kép a QLED panelen.

Ha azonban HDR tartalmat néz, a QLED jobb kontrasztarányának köszönhetően előrébb lép. Az SDR-tartalmat tekintve a két panel szinte egyforma.

Fényerősség

A NanoCell TV-k fényesebbek, mint QLED társaik, köszönhetően a háttérvilágításnak, amelyet a képernyő fényének megtörésére használnak. A QLED TV-ken minden pixel egy különálló LED, amelynek fényereje korlátozott, mivel a LED-ek hatalmas száma összetörve egy kijelzőt alkot.

Leállt a Netflix?  Netlix hibakódok és megoldásuk

Ez a beégést is okozza, amely a QLED (vagy általában az OLED) TV-k gyakori problémája, ahol ha túl sokáig hagyja a fényes képeket a képernyőn, a panel egy része tartósan világosabbá válik. A NanoCell TV-knél nincs ilyen probléma.

Olvasni:  A 11 legjobb WordPress téma ügyvédeknek és cégeknek 2024-ben

Reflexiók és látószögek

Míg a NanoCell TV-k határozottan világosabbak, mint a QLED-ek, a tükröződések tekintetében a végeredmény teljes mértékben a megfelelő kijelzőpanel tetején lévő bevonattól függ. Ennek ellenére a NanoCell fényerő-előnye azt jelenti, hogy jobban alkalmazkodik a világos környezethez. Bár a QLED sincs túlságosan lemaradva.

A betekintési szögek tekintetében a NanoCell előnyben van, mivel a NanoCell TV-kben használt IPS panelek jobb betekintési szöggel rendelkeznek, mint a QLED VA panelei.

Játék teljesítmény

Feltéve, hogy a versengő kijelzők frissítési gyakorisága megegyezik, itt nincs sok különbség. Könnyű megtalálni a nagy frissítési gyakoriságú és alacsony válaszidejű NanoCell és QLED kijelzőket, amelyek egyaránt nagyszerűek a játékhoz. Bár ami a játékot illeti, érdemes QLED panelt választani, mert az jobban tudja megjeleníteni a képernyő sötétebb részeit, ami némi előnyt jelenthet.

Általános funkciókészlet

Mind az LG, mind a Samsung nagyszerű tévéket készít, minden olyan funkcióval, amely egy modern tévétől elvárható. A funkciókészlet nagymértékben függ a TV márkától és típusától. Az LG webOS-t használ tévéiben, amelyek támogatják az Alexát és a Google Asszisztenst, miközben támogatják a főbb streamelési szolgáltatásokat is, mint például az Apple Airplay és a HomeKit.

Ami a Samsungot illeti, a tévéi is a szabadalmaztatott TizenOS-t futtatják, de szinte minden nagyobb streaming platformot támogatnak. A hangsegéd azonban a házon belüli Bixby, így a hangvezérlési futásteljesítmény változhat. Ennek ellenére mindkét cég szilárd funkciókészletet kínál.

A válasz nagymértékben attól függ, hogy milyen képet szeretne. A QLED mélyebb képet ad a feketék feltűnő képességének köszönhetően, de valamivel magasabb áron kapható. Ami a NanoCell-t illeti, fényes, természetes megjelenésű képeket kap, és olyan tévéket kap, amelyek nem kerülnek olyan sokba, hanem éppen ellenkezőleg, energiaéhesek.

Olvasni:  Az Oculus frissítése megkönnyíti a többjátékos játékot; biztonsági fejlesztéseket ad hozzá

Akárhogy is, mindkét technológia nagyszerű lehetőség, és egyikkel sem fog rosszul járni.

Új publikációk:

Ajánlott