Mi a tartalomműveletek: fontosság és felhasználás

Tartalomjegyzék

 • Mi az a tartalomművelet?
 • Miért van szüksége tartalomműveletekre?
 • Hogyan működnek a tartalomműveletek?
 • Hogyan segítik a tartalommal kapcsolatos műveletek a tartalomstratégiát?
 • Tartalomüzemeltetési szakértőre van szüksége?
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A tartalom mindig is alapvető szerepet játszott a márka marketing folyamataiban. De most, amikor minden méretű vállalkozás áthelyeződött a virtuális világba, a tartalom fontosabbá vált, mint valaha. Nagyszerű tartalomra van szüksége mindenhez, legyen szó a márka láthatóságának és ismertségének növeléséről, vagy sikeres marketingkampányok lebonyolításáról a vonzerő és a konverziós potenciállal rendelkező sikeres leadek megszerzése érdekében. A tartalom minősége határozza meg digitális marketingkampányainak sikerét. És ekkor felmerül a kérdés:Mi az a tartalomművelet?” bejön.

Mielőtt azonban belemerülnénk tartalomműveletek, értsünk meg néhány alapvető dolgot a tartalommal kapcsolatban. A tartalom egy gyűjtőfogalom, amely számos formából áll, beleértve a webhelyeket, blogokat, gondolatvezető cikkeket, közösségi média bejegyzéseket, képeket, infografikákat, vlogokat stb.

Minden más vállalkozás nap mint nap tesz közzé különféle tartalmakat és különböző résekből. a marketingesek 60%-a naponta tegyen közzé tartalmat. Ennek köszönhetően nagy mennyiségű adat áll rendelkezésünkre. Ez a kilátás fantasztikusan hangozhat a fogyasztó szemszögéből. Ez a tény azonban fejfájást okozhat a marketingeseknek.

Tehát a releváns és a megfelelő közönséget megcélzó minőségi tartalom közzététele az egyetlen módja annak, hogy márkája sikeres legyen. Nem hagyatkozhat a hagyományos módszerekre, és nem hozhat létre tartalmat ad hoc alapon. A jobb konverziók megvalósításához befolyásos és lenyűgöző tartalomra van szüksége, amely illeszkedik márkája víziójához és stratégiáihoz. Ehhez pedig van egy újabb, növekvő és nyüzsgő területünk a digitális piacon, az úgynevezett tartalomüzemeltetés!

Mi az a tartalomművelet?

Mindannyian hallottunk már a tartalommarketingről és a tartalom különböző típusairól. Felmerülhet a kérdés: „Mi az a tartalomművelet?” A tartalomműveletek, más néven tartalomműveletek, a modern technológiák, emberek és folyamatok ötvözete, amelyek felelősek mindenféle üzleti tartalom stratégiájáért, létrehozásáért és terjesztéséért. Egyszerűen fogalmazva, a tartalomműveleteket úgy határozhatjuk meg, mint egy nagyszerű színházi előadás függönyét. Végig gondoskodik a tartalom minőségéről, mennyiségéről és hatékonyságáról.

Miért van szüksége tartalomműveletekre?

Elmúltak már azok az idők, amikor a tartalmat csak bizonyos alkalmakra alakítottuk ki, mint például az éves webhely-újratervezés, havonta egyszeri blogok közzététele vagy a közösségi média tartalmak közzététele az ünnepeken. Nem ez a mai forgatókönyv. Éppen ellenkezőleg, a márkáknak következetesen kell közzétenniük a tartalmat, igazodva a márka víziójához, vonzzák az ügyfeleket, és elköteleződést kell teremteniük. Ezenkívül, mivel rengeteg tartalom van a piacon, elengedhetetlen, hogy az információk rövid időn belül elkészüljenek.

Olvasni:  Mi az időjárási célzás, és hogyan javíthatja a marketing eredményeit

A márkák néha alábecsülik, hogy mennyi munkát fordítanak a tartalomstratégiák megvalósítására és a folyamat fenntartására, miközben biztosítják, hogy az megfeleljen az ügyfelek egyre növekvő elvárásainak. A tartalomüzemeltetés modern technológiákkal rendelkezik, amelyek leegyszerűsítik a teljes tartalomkészítési folyamatot. Elemez olyan mutatókat is, mint például a nézők száma, a termékekre kattintók száma a blog elolvasása után vagy a webhely látogatói. A tartalomkezelési műveletek segítenek felmérni, hogy melyik tartalom kapott jobban, és melyik nem.

Forrás

Ezenkívül a tartalomműveletek a következő funkciókkal rendelkeznek.

 • Segít abban, hogy a tartalomstratégiák és az alkotás összhangban legyenek az üzleti prioritásokkal.
 • Ez magában foglalja a vállalkozások minden részlegével való együttműködést a hatékony tartalomkészítés érdekében.
 • Folyamatosan ellenőrzi a tartalom minőségét és a konverziókat. Ezenkívül a tartalomkezelő személyzetnek naprakésznek kell lennie az új trendekkel kapcsolatban, és ennek megfelelően testre kell szabnia a tartalmat.
 • Segít megtudni, hogyan hozhat létre minőségi potenciális ügyfeleket és elkötelezettséget a sikeres tartalommarketing érdekében.
 • Segít megtalálni a megfelelő eszközöket a megfelelő szerepekhez a jobb tartalomkészítés és megvalósítás érdekében.
 • Segíti az ellenőrzési eredményeket és szabályozza a marketingstratégiákat a márka jobb láthatósága érdekében.

Nyugodtan feltételezhetjük, hogy a tartalommarketing tartalomműveletek nélkül ugyanaz, mint egy motor nélküli autó. Nem számít, milyen a márka jövőképe, vagy milyen hatást szeretne elérni, logisztikára és stratégiákra van szüksége.

Hogyan működnek a tartalomműveletek?

A tartalomműveletek egy új keretrendszer, amelyre a márkák még csak melegednek. Ez nem egy másik ága vagy szegmense az üzletszerű webhelyfejlesztésnek, tervezésnek, marketingnek és értékesítésnek stb. Sok szakértő úgy magyarázta a tartalomműveleteket, mint az összes üzleti tudományág foltvarázsát, hogy együtt dolgozzanak, növelve a termelékenységet és csökkentve a hiányosságokat egy zökkenőmentesen. módon, miközben exponenciálisan növeli a minőségi konverziókat.

Forrás

A tartalommal kapcsolatos műveletek végrehajtása kihívást jelenthet, és időbe telhet, amíg a csapat hozzászokik hozzá. Hosszú távon azonban egy hatékony tartalomkezelő platform megváltoztathatja a márkáját. Mielőtt megbeszélnénk, hogyan digitális tartalommal kapcsolatos műveletek hatással lehet a csapatra, beszéljük meg a tartalmi műveletek három pillérét.

1. Emberek

A csapatod minden tagja egyedi. De nem könnyű kideríteni, hogy a csapattagok mennyire értékesek az Ön vállalkozásában, és hogyan tudnak hatékonyan hozzájárulni a tartalomkészítéshez és marketinghez. Gyakran előfordul, hogy azok a vállalatok, amelyek nem rendelkeznek tartalomszolgáltatással, nem tudnak olyan minőségi tartalmat szállítani, amely kapcsolatot teremt az ügyfelekkel, vagy jól bemutatja a márkát. És legtöbbször azért, mert nincsenek konkrét munkakörök és leírások a csapattagoknak, ami összezavarja őket, ami rossz tartalomszolgáltatást eredményez.

Olvasni:  4 leggyakoribb ok, amiért megfontolandó a karrierváltás

A tartalomkezelő csapat betart néhány alapvető szabályt az általános folyamat javítása érdekében.

 • Először feltérképezik a vállalkozás igényeit és prioritásait.
 • Ezt követően felmérik az üzleti igényeket, és összevetik azokat a csapat rendelkezésére álló összes eszközzel.
 • Meghatározzák a csapatban minden egyes személy szerepét és munkaköri leírását, hogy elkerüljék a felelősségükkel kapcsolatos félreértéseket.

Ha a megfelelő embereknek van megfelelő munkájuk, semmi sem lehetetlen. Miután megértették szerepüket, egy adott feladatra összpontosíthatnak, és tökéletesíthetik azt.

Például van egy csapata webdizájnerekből, grafikusokból, front-end és back-end fejlesztőkből, digitális marketingesekből, tartalomírókból, videósokból, VFX-szerkesztőkből, fotósokból és terméktervezőkből. Most új weboldalt kell létrehoznia. Így a weboldalkészítést a webdizájnerekhez, az UI/UX tervezést a grafikusokhoz, a weboldal tartalmát a tartalomírókhoz, a termékfotózást pedig a fotósokhoz rendeli. A projekt összes eleme egyszerre kerül kiosztásra, ami csökkenti a zavart és az időveszteséget. Ez gyors szállítást és jobb ügyfélélményt eredményez.

2. Folyamatok

Ez a tartalomműveletek „mage-or-break” eleme. Meghatározott munkafolyamat vagy folyamat nélkül még egy nyerő stratégia vagy jövőkép is kudarcot vallana. A tartalomkezelési csapat felelős azért, hogy az egész folyamat a tartalom létrehozásától a végrehajtásig zökkenőmentes legyen. A csapat keretrendszereket épít ki a tartalomszolgáltatásokhoz, és a strukturált munkakörrel rendelkező csapattagokhoz rendeli ki a munkát. Feladata a feladatok rangsorolása is.

Kijelenthetjük, hogy a tartalomkezelés a vállalkozás szíve. Legyen szó tartalom tervezéséről, létrehozásáról vagy közzétételéről, a tartalomkezelés minden szakaszról gondoskodik.

Mivel a tartalomkezeléssel foglalkozó vezetők jól ismerik az Ön vállalkozását és csapatát, munkasablonokat és stílus útmutatókat is készítenek, hogy segítsék a tagok hatékony munkáját és minőségi tartalmat biztosítsanak az ügyfél igényeinek vagy vágyainak megfelelően.

3. Technológiák

Megállapítottuk, hogy a tartalomkezelés alapvető, de nehézkes folyamat. És még nagyobb fejtörést okozhat, ha nincsenek megfelelő eszközök és technológiák. Volt idő, amikor Microsoft Excelt és Wordet használtunk tartalomkészítésre és -kezelésre. De a mai világban egy tartalomkezelő csapatnak sok munkát kell egyszerre elvégeznie; nincs ideje több lapot és dokumentumot nyomon követni, ha nincsenek szinkronizálva. Tehát modern eszközökre van szüksége, amelyek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az eszköznek rendelkeznie kell egy olyan funkcióval, amely segít a csapattagok munkájának kiosztásában, miközben ütemezheti a bejegyzéseket a különböző csatornákon. Most ez a különleges funkció sok digitális tartalommal foglalkozó csapatot segít. Általában az egész ütemezési folyamat fárasztó, és gyakran az emberek elmulasztják, aminek következtében az ügyfélélményben akadozik. Egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi az ütemezést közvetlenül a rendszerből, csökkentheti ezeknek a kihagyásoknak az esélyét.

Olvasni:  Az Apple lemondott az autonóm elektromos autók vállalkozásáról

Ez akkor fontos, ha nyomon szeretné követni folyamatait. Ahogy a csapat növekszik, nehéz ellenőrizni, hogy melyik tag mit csinál, különösen, ha több projektről van szó. Egy nagyszerű tartalomkezelő eszközzel ellenőrizheti a csapattagok munkájának valós idejű frissítéseit, és ennek megfelelően irányíthatja őket.

Az elemzés nélküli tartalomkészítés nem vezet eredményre. Szüksége van egy eszközre a tartalmi eredmények ellenőrzéséhez, a konverziók és az elköteleződés nyomon követéséhez, valamint alapos jelentés készítéséhez. Jobb elemzéssel tudni fogja, hogy milyen stratégiákat kell végrehajtania a jövőben, és feltérképezheti márkaépítési és marketingterveit a hatékony vezető generációk számára.

Az eszköz ezen funkciója lehetővé teszi a csapattagok számára, hogy hozzáférjenek a munkaköri leírásukhoz szükséges erőforrásokhoz.

Tehát a tartalommal kapcsolatos műveletek biztosítanák, hogy csapata produktív legyen, és fokozza annak képességét, hogy a piac állandó változásainak megfelelően működjön. Ezenkívül a nagyszerű tartalomműveletek segíthetnek egy hatékony csapat felépítésében, nagy eszközökkel. Ez segítene a márkának jobb vásárlói élményt nyújtani, növelve a márka láthatóságát és hírnevét.

Hogyan segítik a tartalommal kapcsolatos műveletek a tartalomstratégiát?

A tartalommal kapcsolatos műveletek a tartalomstratégia lényege. A tartalommarketing-műveletek alapvető feladata, hogy az üzlet minden elemét összhangba hozzák a márka víziójával, és biztosítsák, hogy az egyes tartalommarketing-stratégiák folyamata zökkenőmentesen lezajlik, miközben az eredményeket időben teljesítik. Tehát jelentős mértékben csökkenti a meghibásodás esélyét, ami növeli a jobb méretezés és a nagyobb konverziójú leadek generálásának lehetőségét.

Forrás

 • A tartalomműveletek segítségével jobban megértheti vállalkozása eszközeit, és elemzi, hogyan használhatja fel azokat profitszerzésre.
 • Egyszerűsítse a tartalomkészítés folyamatát azáltal, hogy minden lépést világosan és útmutatókkal határoz meg.
 • Nyomon követi az egyes marketingkampányokhoz tartozó mérőszámokat, hogy betekintést nyerjen a jövőbeli tartalomstratégiákba.
 • A digitális tartalommal kapcsolatos műveletek segíthetnek a fogyasztói magatartás tanulmányozásában, valamint a márkaépítés és értékesítés marketingkampányainak irányításában.
 • A tartalmi műveletek áthidalják a fogyasztói igények és a márkatartalom közötti szakadékot.
 • Ez elkerüli a tartalom minőségének és végrehajtásának következetlenségeit.

A digitális tartalommal kapcsolatos műveletek közvetlenül irányítják a tartalomstratégiákat, és elősegítik a vállalkozások sikerét. Láthatóságot teremthet az ügyfelek körében, miközben lenyűgöző ügyfélélményt biztosít.

Tartalomüzemeltetési szakértőre van szüksége?

A tartalomkezelés egy új, de alapvető folyamat, amelybe minden vállalkozásnak be kell fektetnie, függetlenül az éves forgalmától. A tartalomüzemeltetési szakember egy olyan vállalkozás számára előnyös lenne, amely először valósít meg tartalomkezelést, és további terjeszkedési elképzelésekkel rendelkezik. Egy tartalomspecialista lenne felelős a tartalomprojektek létrehozásáért és kezdeményezéséért, miközben felügyeli a teljes munkafolyamatot a különböző ágazatokban. Ezenkívül segítenek egy nagyszerű csapat felépítésében és jobb elemző jelentésekben, valamint a tartalom minőségének javítására szolgáló rendszerek kidolgozásában. Egy tartalomkezelési szakember segít abban, hogy a tartalmat jobb kilátások és nyereség érdekében hasznosítsa.

Olvasni:  Bevezetés az automatizált hirdetésbe: mi az és hogyan működik...

Kulcs elvitelek

 • A tartalommal kapcsolatos műveletek elősegítik a folyamatok egyszerűsítését és a tartalom minőségének javítását.
 • Felelős azért, hogy a márka minőségi tartalmat jelenítsen meg magasabb konverziós aránnyal.
 • A tartalomműveletek segítenek elemezni, auditálni és szabályozni a tartalom létrehozását, minőségét és típusait.
 • Ezenkívül segít a szervezet összes elemének összehangolásában, és növeli a termelékenységet, miközben elkerüli a hibákat.
 • A tartalomműveletek hatékonyan növelik egy vállalkozás haszonkulcsát.

Következtetés

Összességében, ha van egy vállalkozása vagy szervezete, amely kaotikus és keret nélküli, és nem tudja időben szállítani a tartalmat, ami befolyásolja a digitális tartalommarketing stratégiáit, akkor tartalomműveleteket kell végrehajtania. Kezdetben ijesztő lehet a megvalósítás, és még az is felmerülhet, hogy „Mi az a tartalomművelet?” De a megfelelő eszközökkel biztosan megéri. A rendszerek és folyamatok beépítése kulcsfontosságú a nagy győzelemhez és a versenyelőnyhöz ebben a folyamatosan bővülő iparágban. Képes lesz az ügyfelek igényeire összpontosítani, és jobban megtervezni a termékeit, ami hosszú távú kapcsolatokat és minőségi leadeket eredményez.

GYIK

1. Ki a tartalomüzemeltetési szakember?

A tartalomüzemeltetési szakember olyan személy, aki tudja, hogyan kell dolgozni a vállalkozás minden ágazatában. Ők gondoskodnak a teljes tartalomkezelési folyamatról. A tartalomelemzésért is felelősek, és a marketingcsapattal együttműködve segítik őket a jobb kampányok kidolgozásában. Egy szakember felelős a következetes tartalmi szabványok fenntartásáért és a tartalomleltár gondozásáért.

2. Hogyan segítik a tartalomműveletek a tartalomépítésben?

A tartalomműveletek segítik a szervezet minden elképzelését az ügyfelek igényeihez és a csapat erősségeihez igazítani. Ez biztosítja a csapat együttműködését a tartalomépítéshez. Ezenkívül gyümölcsöző betekintést nyújt az ügyfelek viselkedésébe, és ennek megfelelően irányítja a tartalomépítést.

3. Mi a tartalomműveletek három összetevője?

A tartalomműveleteknek három összetevője van.
Személy
Folyamat
Technológiák

4. Túl sokba kerülne egy jó tartalomművelet létrehozása?

A hatékony tartalomműveletek kialakítása sok időt vesz igénybe. De a költség az eszközeitől és a csapat méretétől függ. Ha Ön egy nagy szervezet, akkor a kisebb csapatlétszámú eszközök helyett magasabb árkategóriájú tartalomkezelő eszközökbe kell beruháznia.

Új publikációk:

Ajánlott