Mi a teendő, ha a WordPress webhely nem működik

Ha a WordPress leáll, az ugyanaz, mintha egy értékesítési nap kellős közepén hirtelen bezárná az ajtaját a hagyományos boltban.

A leromlott webhely elfordítja az ügyfeleket, befolyásolja a márka hírnevét, elveszíti az eladásokat, rontja a keresőoptimalizálást (SEO), és a tényleges állásidőn túl is maradandó hatásokkal járhat.

Az Uptime Institute 2022-es jelentése ezt állapította meg A webhelykimaradások 60%-a több mint 100 000 dollárba kerül.

Míg a felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatások segíthetnek megelőzni az állásidőt, vannak olyan lépések, amelyeket önállóan is megtehet a WordPress webhely leállási problémáinak diagnosztizálására és kijavítására.

Az alábbiakban bemutatjuk a lépéseket:

Hogyan ellenőrizhető, hogy a WordPress webhely nem működik-e

Néha a halál fehér képernyőjének is nevezik, az üres fehér képernyő azt jelzi, hogy egy webhelyet nem lehet betölteni. De még akkor is, ha nem éri el a WordPress webhelyét a számítógépéről, vagy ha egy ügyfél jelentést kap arról, hogy nem működik, előfordulhat, hogy valójában nem működik. Ha azt gyanítja, hogy a WordPress-webhely nem működik, a következőképpen gyorsan kivizsgálhatja a probléma mértékét.

Törölje a böngésző gyorsítótárát

Időnként egy gyorsítótárazási hiba azt eredményezheti, hogy webhelye nem működik, amikor valójában semmi sem hibás. Törölje a böngésző gyorsítótárát, és próbálja meg újratölteni webhelyét.

Ellenőrizze a hálózatot

Előfordulhat, hogy az Ön számítógépe problémákba ütközik a webhelyhez való csatlakozással, annak ellenére, hogy maga a webhely megfelelően működik. Ha nem tud hozzáférni más webhelyekhez, a probléma a számítógép vagy az internetkapcsolat lehet.

Olvasni:  Az új, 16 lépésből álló WordPress karbantartási ellenőrzőlista: 2024-es kiadás

Ellenőrizheti a hálózati kapcsolatot a parancssorból történő pingeléssel vagy a rendszer hálózati hibaelhárítási funkciójának használatával.

Tekintse meg az állásidőről szóló további jelentéseket

Ha más webhelyek jól töltődnek be, használjon állásidő-érzékelő eszközt, például Down Detector vagy Le Mindenkinek vagy csak nekem hogy megnézze, mások jelentették-e a problémát. Azt is ellenőrizheti a szervezetében, hogy hozzáférnek-e a webhelyhez.

Határozza meg, miért nem működik a WordPress

Miután megerősítette, hogy a WordPress webhely nem működik; azonosítania és diagnosztizálnia kell a problémát. A legtöbb WordPress webhely leállása tárhelyproblémák, technikai hibák vagy biztonsági fenyegetések, például elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadások eredménye.

Teljesen felügyelt WordPress tárhely

Erősítse meg webhelyét az iparág legjobban optimalizált WordPress-tárhelyével

Tárhelyszolgáltatással kapcsolatos problémák

Az Ön WordPress-tárhelye az első hely, ahol meg kell keresni a leállás okát. Problémákat okozhat a túl sok adathasználat, az ütemezett karbantartási leállás, vagy akár a kiszolgáló helyén fellépő áramkimaradás.

Ellenőrizze tárhelyszolgáltatója állapotoldalát

Előfordulhat, hogy WordPress-tárhelyén kiszolgálókiesés vagy tervezett karbantartás áll fenn. Ellenőrizze a házigazdáját szerver üzemidő állapota oldal élő üzemidő és állásidő információkért. Egyes szolgáltatók e-mailben vagy közösségi oldalakon is értesítik az ügyfeleket az állásidő-frissítésekről és a tervezett karbantartásokról.

Ellenőrizze a terv maximumát

Ha a közelmúltban új videókat töltöttél fel, átváltottál egy nehéz WordPress témára, vagy a közelmúltban megnövekedett a forgalom, akkor lehetséges, hogy túllépted a tárhely sávszélességét vagy a tárhely maximumát.

Ellenőrizze a forgalmi kiugrásokat

Ha webhelye hirtelen forgalmi kiugrást tapasztal, az biztonsági protokollokat indíthat el a gazdagéptől, és összetéveszthető egy DDoS-támadással. Ebben az esetben előfordulhat, hogy webhelyét ideiglenesen offline állapotba hozták a további károk elkerülése érdekében. Ha megosztott tárhelyet használ, a szerveren lévő bármely webhely forgalmi kiugrása lassú betöltési időt vagy leállást okozhat mindenkinél.

Technikai problémák

A webhely kódolásában előforduló technikai hibák, a szerver hibás konfigurálása, a bővítmény Belső szerverhibái, beépülő modul-ütközések, WordPress-témahibák, domainnév-szolgáltatás (DNS) hibái és áthelyezett fájlok mind-mind leállást okozhatnak a WordPress-webhely egészében vagy egy részében. A leggyakoribb műszaki A WordPress-webhelyet leromboló problémák a következők:

 • Domain névrendszer (DNS) konfigurációs problémák
 • Plugin ütközések
 • Témakonfliktusok
 • Elavult bővítmények vagy témák
 • Hiányzó vagy áthelyezett fájlok
 • Egyedi kódolás és CSS
Olvasni:  Miért fontos a hosting támogatás?

Biztonsági fenyegetések

A kibertámadások és a biztonsági fenyegetések, különösen a pénzügyi adatokkal szemben, folyamatosan nőnek. Ahogy a kiberbűnözés egyre több vállalkozást céloz meg, a biztonsági fenyegetések egyre gyakoribb okai annak, hogy a WordPress-webhelyek leállást tapasztalnak. A biztonsági fenyegetések gyakori módjai és típusai a következők:

 • Elavult vagy rosszul kódolt témák és bővítmények.
 • Rossz jelszókezelés az alkalmazottak részéről.
 • Hackelési kísérletek rossz szereplőktől, beleértve a nyers erőt és a DDoS támadásokat.
 • Ransomware.

A törött WordPress webhely javítása

Miután megerősítette, hogy a WordPress webhely offline állapotban van vagy hibás, meg kell szerveznie a választ. Ha a webhely még mindig online, de lassú sebességet vagy egyéb hibákat tapasztal, ideiglenesen állítsa a webhelyet karbantartási módba, hogy szüneteltesse a hozzáférést, amíg dolgozik rajta.

Javítsa ki a WordPress beépülő modul és a téma ütközését

A beépülő modulok számos webhelyen működnek, de néha meghibásodnak, vagy két beépülő modul nem játszik jól egymással (vagy a WordPress témával).

Ha gyorsan meg szeretné állapítani, hogy a probléma egy beépülő modulhoz kapcsolódik-e, tiltsa le az összes beépülő modult az FTP vagy a fájlkezelő használatával. Ha a webhely újra megjelenik, akkor a probléma beépülő modullal kapcsolatos, és egyesével újraaktiválhatja a bővítményeket, hogy meghatározza, mely beépülő modulok okozzák a problémát.

Sérült frissítés javítása

Előfordulhat, hogy egy téma vagy bővítmény frissítése nem működik megfelelően. Lehet, hogy hiba van a kódban, vagy rosszindulatú szoftverrel fertőzött. A frissítés visszaállítása a leggyorsabb megoldás ezekre a problémákra.

Használhat pl. plugint is Plugin Detective hogy megtalálja a bővítmények ütközését és a frissítésekből származó problémákat.

Javítsa ki a DNS-konfigurációs hibákat

Ha a domain névrendszer (DNS) információi nincsenek megfelelően konfigurálva, senki sem fogja megtalálni a webhelyét, és úgy tűnik, hogy nem működik. Használjon DNS-ellenőrzőt, hogy gyorsan azonosítsa, ha probléma van a DNS-ével.

Olvasni:  Lorenzo Stramaccia interjú – Senior Mag...

Minden internetes szolgáltató tartalmaz utasításokat arra vonatkozóan, hogyan kell a webhely címét helyesen feltüntetni a szolgáltatásukon. Ez általában az ügyfélportálról történik, és lehetővé teszi zónák és rekordok beállítását.

Javítsa ki a PHP memóriakorlátozási problémáit

Ha PHP memóriakorlátozási problémába ütközik, az azzal egyenértékű, hogy az üzletében nincs elegendő személyzet. A PHP-munkások olyan kódrészletek, amelyek megnehezítik az adatok átvitelét a gazdagép és a webhely látogatója között.

A PHP memóriakorlátozási probléma megoldásához adja hozzá a következő kódot a számítógépéhez wp-config.php fájl:

define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ‘256M’);

Javítsa ki a sérült adatbázist

Ha azt gyanítja, hogy WordPress adatbázisa sérült, futtassa a konzisztencia ellenőrzését a funkció bekapcsolásával a WordPress konfigurációs fájljában.

Ha hibákat észlel, javítsa ki az adatbázist a MySQL, a WordPress adatbázis-kezelő rendszerének (DBMS) beépített javítási funkciójával. Ellenőrizze, hogy a könyvtár- és fájlengedélyek megfelelően vannak-e beállítva.

Javítsa ki a biztonsági támadásokat

Határozza meg a megtörtént támadás típusát olyan biztonsági beépülő modulok segítségével, mint a Wordfence vagy a Sucuri, hogy átvizsgálja webhelyét rosszindulatú programok és sebezhetőségek keresésére.

Rosszindulatú

Ha rosszindulatú programokat azonosított, helyezze karanténba a fertőzött fájlokat, hogy megakadályozza, hogy átterjedjenek a webhely más részeire, és cserélje ki őket biztonsági másolatból vagy megbízható forrásból származó tiszta másolatokra.

Illetéktelen hozzáférés

A WordPress bejelentkezési adatok, az FTP-jelszavak és az adatbázis-jelszavak megváltoztatása gyors megoldás, ha jogosulatlan hozzáférésre gyanakszik.

Miután leállította a jogosulatlan hozzáférést, meg kell szüntetnie a kárt. Ha visszaállítja webhelyét a legutóbbi biztonsági másolatból, visszaállíthatja azt egy korábbi állapotába, ahol megfelelően működött. Egyes esetekben előfordulhat, hogy vissza kell térnie egy régebbi biztonsági másolathoz, ha olyan probléma merült fel, amelyet nem diagnosztizált gyorsan.

A visszaállítás azonban a biztonsági mentés után hozzáadott változtatások, frissítések vagy tartalom elvesztését jelenti. A biztonsági mentés visszaállítása után újra frissítenie kell a WordPress-t, a témát és a beépülő modulokat.

Ha olyan komoly biztonsági fenyegetéssel néz szembe, amelyet egyedül nem tud megoldani, kérjen segítséget a tárhelyszolgáltatótól. Ha megosztott tárhelyet használ, előfordulhat, hogy külső segítséggel kell szerződést kötnie. A felügyelt tárhelyszolgáltatók általában több segítséget tudnak nyújtani, mint a megosztott tárhely.

Olvasni:  Hogyan jelenítheti meg Instagram hírfolyamát a WordPress webhelyén

Használjon karbantartó szolgáltatást

Mivel az állásidő soha nem akkor következik be, amikor elvárná, hasznos lehet egy WordPress karbantartási csomag vásárlása. Ezek a harmadik féltől származó szolgáltatások intézkednek az Ön nevében, ha webhelye leáll, vagy megtámadják. Olyan ez, mintha egy technikában jártas barátod lenne, aki gondoskodik webhelyed egészségéről, így arra koncentrálhatsz, amit a legjobban értesz.

A WordPress webhely védelmének legjobb módjai

Az állásidő-megelőzés hosszú távon időt és pénzt takarít meg. Néhány egyszerű lépéssel megvédheti WordPress webhelyét a leállástól.

WordPress biztonsági védelem

 • Tartsa naprakészen a WordPresst.
 • Tartsa naprakészen a WordPress témákat.
 • Tartsa naprakészen a WordPress bővítményeket.
 • Készítsen biztonsági másolatot a webhelyéről.
 • Használjon biztonsági bővítményeket.
 • Használjon SSL-tanúsítványokat.

A rutin karbantartási feladatok ütemezése, valamint a bővítmények, témák és a WordPress mag frissítései leegyszerűsítik az előrehaladást. Ezt megteheti manuálisan vagy automatizált API-kkal. Egyes gazdagépek WordPress beépülő modulok teljesítményfigyelő eszközeit is kínálják.

WordPress teljesítmény- és üzemidő-védelem

 • Használjon gyorsítótárazási bővítményt.
 • Használjon tartalomszolgáltató hálózatot (CDN).
 • Használjon automatikus üzemidő-figyelő eszközt, mint például a Pingdom, vagy a mellékelt eszközt Szilárd központi amely a Hostinger menedzselt WordPress-csomagjaiban szerepel
 • Válasszon egy megbízható menedzselt WordPress tárhelytervet.

A rossz tárhelyterv lassú betöltési időt, webhely-összeomlást és biztonsági megsértéseket eredményezhet. Tárhelycsomag és szolgáltató kiválasztásakor ellenőrizze a szerver megbízhatóságát, sávszélesség-kapacitását és biztonságát.

Fontolja meg egy felügyelt WordPress tárhelyszolgáltatás, például a Hostinger használatát, és hagyja, hogy a szakértők végezzenek el számos teljesítmény-, karbantartási és biztonsági feladatot az Ön helyett.

Utolsó gondolatok: Mi a teendő, ha a WordPress webhely nem működik

Minden webhely leállást tapasztal. A cél a leállások minimalizálása a webhely előre történő tervezésével és karbantartásával. Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot, frissítse a szoftvert, és tartsa meg a technikai támogatás elérhetőségeit. Ha előre tudja, mit kell tennie, az segít minimalizálni az állásidőt, és biztosítja, hogy webhelye folyamatosan működőképes maradjon.

Ne várja meg, amíg a webhely leállása hatással lesz vállalkozására.

Tekintse meg a Hostinger teljes körűen felügyelt WordPress-ét a kiváló tárhelyszolgáltatásért.

Új publikációk:

Ajánlott