Mi a webes keretrendszer, és miért érdemes vele dolgozni

A webes keretrendszerek már egy ideje léteznek. De ahogy egyre több kódolási nyelv jön létre, és továbbra is feszegetjük a webfejlesztés határait, ezek a keretrendszerek egyre fontosabbá váltak.

Valószínűleg ma egy webes keretrendszerrel lépett kapcsolatba anélkül, hogy észrevette volna. Láttad az időjárás-előrejelzést egy weboldalon? Ez a webhely valószínűleg egy keretrendszert használt, hogy elérje ezeket az adatokat egy szerverről.

Lehetséges, hogy ugyanaz a webhely más keretrendszert használt a szerverek fejlesztésére, ahol az Ön adatait tárolják, és egy másik keretet a látott webhely felületének létrehozásához.

De ha egy webhelyen dolgozik, a webes keretrendszer alapvető ismerete segít kitalálni, hogy minden hogyan illeszkedik egymáshoz.

Mi az a webes keretrendszer?

Html5-öt megjelenítő képernyő

A webes keretrendszer olyan szoftver, amelynek célja a kódolás szabványosítása, egyszerűsítése és javítása. A legtöbb keretrendszer nyílt forráskódú a több használat ösztönzése érdekében, és általában egy preferált kódolási stílust hirdet.

Manapság a legnépszerűbb webes keretrendszerek többsége egyetlen programozási nyelven alapul. Példakóddal férnek hozzá az adatbázisokhoz, így a felhasználók kevesebb időt tölthetnek a kód írásával, és szabványosítják a nyelv írásmódját.

A kódírás csökkentése mellett a webes keretrendszer segíti a fejlesztést alkalmazásprogram interfészek (API-k) és tartalomkezelő rendszerek (CMS). Segíthetnek a domain leképezésben is.

API-k

Az API-k segítségével a vállalatok biztonságos módon oszthatják meg hozzáférésüket az adatokhoz és a szoftverfunkciókhoz harmadik felekkel. Ezeket az adatbázisokat hozzáférési kulcsokkal használják. Ezek a kulcsok lehetővé teszik a fél számára, hogy hozzáférést kérjen az adatbázishoz, és csak a jóváhagyott felek között tárolja az információkat.

A mai legnépszerűbb webalkalmazások közül sok nem működne nélkülük. A legtöbb ember még akkor is mindennap használja az API-kat anélkül, hogy észrevenné. Például a közösségi média hírcsatornái gyakran támaszkodnak rájuk.

Olvasni:  Az Apache átírások és átirányítások hibakeresése

A WordPress opció API-kulcs létrehozása

A Google vagy a Facebook bejelentkezés gombja is jó példa arra, hogy az API-k hogyan osztanak meg adatokat és egyszerűsítik a dolgokat a felhasználók számára. Az API-kat az időjárás-követők is használják, vagy egyszerű kérdések megválaszolására a keresőkonzolokon.

Előfordulhat, hogy néhány kedvenc beépülő modulja API-kat használ, bár néha manuálisan kell létrehoznia egy API-kulcsot a beépülő modulok közötti adatmegosztás engedélyezéséhez.

A WooCommerce API-kat is használ a „PayPal-lal történő fizetéshez” vagy az adatok külső alkalmazásokkal való megosztásához.

CMS

A webes keretrendszerek is hatnak tartalomkezelő rendszerek. Amikor bejelentkezik a WordPressbe, rengeteg adathoz fér hozzá, amelyeket úgy rendeztek el, hogy lehetővé tegye további módosítások végrehajtását.

Példa webes keretrendszerrel üzemeltetett CMS-sel készített webhelyre

Ezekkel a webes keretrendszerekkel sablonokat hozhat létre, és megváltoztathatja webhelye kialakítását. Az is lehetséges témákat létrehozni keretrendszereket használnak, különösen azért, mert sok közülük ugyanazt a keretet használja.

Például szinte minden témához lesznek fejlécek, megjegyzések és megosztások, a létrehozáshoz szükséges kód pedig nem sokat változik témáról témára.

Ezenkívül a tartalom, például blogok, képek vagy videók tárolása a webes keretrendszeren is működik. Ez az, amit inkább látni a háttér-keretrendszereknél.

Azt is módosíthatja, hogy a tartalom hogyan épül fel és hogyan épüljön be domain leképezés a tiédbe SEO stratégia változtatások elvégzésével a vezérlőpulton vagy a választott szerverkezelőn belül.

Szeretne többet megtudni? Olvasd ezt el!

Fej nélküli CMS vs WordPress összevetés: https://www.voypost.com/blog/is-it-goodbye-to-wordpress

Miért érdemes webes keretrendszert használni?

Most, hogy megvizsgáltuk, mi is az a webes keretrendszer, nézzük meg a használatának okait. A használandó keretrendszerek, valamint a hozzájuk tartozó előnyök és hátrányok az Ön igényeitől függően változnak.

Van azonban néhány általánosítás a keretrendszerekkel kapcsolatban, függetlenül attól, hogy azok elő- vagy hátoldaliak.

A webes keretrendszerek előnyei

 • Keretrendszerek gyártják weboldalak építése, alkalmazások és programok elérhetőbbek. Nem kell minden kódrészletet a semmiből megírni. Ehelyett csak a kódnak azt a részét módosítja, amelyet szerkeszteni kell.
 • Időtakarékosak. tudsz kerülje az órákig tartó adatbevitelt és a hibák kijavítását.
 • A webes keretrendszerek költséghatékonyak. A Node.js-től az ASP.NET-ig a legnépszerűbb keretrendszerek szinte mindegyike nyílt forráskódú. Ingyenesen elérheti őket, és szükség szerint módosíthatja őket.
 • Biztonságban vannak. Sok keretrendszer azzal a felfogással működik, hogy a kódolás egyik módja a jobb, és ennek egyik oka a biztonság. A biztonsági intézkedések alapértelmezés szerint általában erősek, ami azt jelenti, hogy a fejlesztőknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy kódjuk támadásra nyitva hagyja a webhelyet.
Olvasni:  A MacBook Pro frissítve M2 Pro és M2 Max chipekkel

A webes keretrendszerek hátrányai

 • A fejlesztők legnagyobb hátránya az ezekhez kapcsolódó tanulási görbe lehet. Nincs egyetlen JavaScript keretrendszer. Ehelyett az AngularJS, az Ember.js és az Express.js, hogy csak néhányat említsünk. Minden keretrendszernek megvannak a saját szabályai és felhasználási módjai, így még a full-stack fejlesztőknek is meg kell tanulniuk navigálni több webes keretrendszerben, és mindegyikhez alkalmazkodni.
 • Minden előre megépített szerkezet korlátaival rendelkeznek. Bár ennek előnyei, például a biztonság és a sebesség nagyszerű kompromisszumot jelentenek, módosítania kell a kódot, hogy megfeleljen a keretrendszernek. Egyes fejlesztők ezektől is függenek. Korlátozások lehetnek a használható adattípusokkal vagy az információk elérésének módjával kapcsolatban.
 • Általánosságban elmondható, hogy a keretrendszerek elengedhetetlenek a webalkalmazások fejlesztéséhez. Megkönnyítik a fejlesztők számára, hogy több nyelven dolgozzanak, és hatékonyan dolgozzanak. Kevés fejlesztő lesz alapos ok nélkül teljesen ellene a keretrendszereknek.

Front-End Frameworks vs. Back-End Frameworks

A keretrendszerek két fő kategóriába sorolhatók – az előtér és a hátsó rész. A front-end keretrendszerek a webhelyek kliens oldalát vezérlik, míg a háttér-keretrendszerek a színfalak mögött működnek a szerverekkel.

Bootstrap front-end web keretrendszer

Front-End keretrendszerek: Amit az ügyfél lát és amivel interakcióba lép

A front-end keretrendszerek szabályozzák, hogy a felhasználó mit lát a webhelyén, és mire kattinthat. Számos különböző front-end keretrendszer létezik, de a legnépszerűbbek közé tartozik a React, a Bootstrap, az Angular, az Ember és a Vue.

Ezek a keretrendszerek a következő hasonlóságokat mutatják:

 • Látható a felhasználók számára. Az általuk kezelt tartalmat a felhasználók láthatják, akár egy alkalmazásban, akár egy webhelyen.
 • UX/UI dizájn. Segítik a felhasználói élmény (UX) és a felhasználói felület (UI) szabályozását.
 • SEO optimalizálás. Ezek a keretrendszerek a SEO bevált gyakorlatait követik, és célja a webhely felgyorsítása anélkül, hogy leterhelné.
 • Front-end nyelvek. Ezek a keretek futnak tovább HTML, CSS, JavaScriptvagy a három programozási nyelv kombinációja.

Háttér-keretrendszerek: szerveroldali és a színfalak mögött

Az előtér-keretrendszerekkel ellentétben a háttér-keretrendszerek nem szabályozzák a látható változásokat. A szerverek adatait és útválasztását kezelik, nem pedig a webhelyek vizuális aspektusait.

Manapság a legszélesebb körben használt háttér-keretrendszerek közé tartozik a Django, a Ruby on Rails, a Spring, az ASP.NET, a MySQL, a Laravel és a Meteor.

Olvasni:  A Poco bemutatja az X5 5G-t és az X5 Pro 5G-t: Árak, specifikációk, megjelenési dátum

Bluehost opció MySQL adatbázisok

Ezek a keretek:

 • NEM láthatók a felhasználók számára. Csak a fejlesztők lépnek kapcsolatba velük és tekintik meg őket.
 • Foglalkozzon adatbázis-kezeléssel. A webhely vizuális szempontjai helyett azzal foglalkoznak, hogy a webhelyen lévő adatokat hogyan tárolják és hogyan érik el a szerverek. Olyan dolgokkal is foglalkoznak, mint a gyorsítótár és a hitelesítés.
 • Az adatvédelem szabályozása. Az integrációk és a biztonsági felügyelet a háttérben mennek keresztül, és ezek a keretrendszerek kezelik őket.
 • Domainleképezés kezelése. A webhely felépítése és felépítése a háttérben történik.
 • Használjon háttérnyelveket. Néhány használt nyelv a Python, a JavaScript, a Ruby, a C# és a PHP.

Használjon tokok a HubSpottal

A HubSpot kiváló példa arra, hogy miért érdemes webes keretrendszerekkel dolgozni. Az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) fejlesztője az védett jelölőnyelvvel készült de API-kat és keretrendszereket használ a HubSpot szoftver testreszabásának egyszerűsítésére.

A HubSpot már több mint 1000 különböző alkalmazáshoz vagy szoftverhez integrált API- és kerethasználatának köszönhetően.

A HubSpot használata a keretrendszere mellett

Ha Ön programozó, aki már jól érzi magát néhány háttérnyelvvel, a HubSpottal való fejlesztés nem túl nehéz.

A HubSpot szabványos HTTP protokollt követ a számára API-k és több nyelvvel is működik, mint például a Python, a JavaScript, a Ruby és a PHP.

A HubSpottal és a választott háttér-keretrendszerrel való munka megkezdéséhez ingyenes fejlesztői fiókra lesz szüksége, de miután elkezdett dolgozni a sandboxban, könnyen fejleszthető, tesztelhető és közzétehető a HubSpot platformján.

Ha többet szeretne megtudni a HubSpot HubL nyelvével történő fejlesztésről, feltétlenül tekintse meg a dokumentációt és az oktatóanyagokat fejlesztése a HubSpot CMS-ével.

Hogyan használhatják ki a nem műszaki felhasználók ezeket a webes keretrendszereket?

Míg fejlesztők ezrei hoztak létre alkalmazásokat és szabták testre a HubSpotot, hogy a legjobban működjenek együtt a cégükkel, sok felhasználó profitált ezekből a keretrendszerekből.

Weboldal nyitóoldalai

Példa a céloldal-készítőre

Weboldalt készíthet a squeeze oldalkészítő amely egy keretrendszeren fut. Ezek a drag and drop építők nem igényelnek kódolási ismereteket, így kezdőknek tökéletesek. Ezekkel percek alatt gyönyörű és reszponzív weboldalakat készíthet. Valójában sok van nincsenek kódplatformok állnak rendelkezésre, amelyek megkönnyítik a webhely létrehozását kódolási tapasztalat nélkül.

Blogok

Blog indítása sokkal könnyebb most, mint a 90-es években. A webalkalmazás-keretrendszerek kivették a legtöbb kódolási munkát az átlagfelhasználók számára, és az olyan eszközök, mint a WordPress, szinte működnek a webhelyek 43,2%-a online 2022-ben.

Olvasni:  Öt dolog, ami megakadályozza, hogy elérje céljait (és mit tegyünk ellenük)

A WordPress népszerű, mert ingyenes, könnyen használható és eredményeket hoz.

CRM-ek

HubSpot példa a CRM-ekre

CRM-ek szeretik HubSpot nőtt a népszerűségük, mert kihasználják a webes keretrendszer előnyeit. A régebbi CRM-ekkel ellentétben az új felhőalapú CRM-ek több száz egyéb alkalmazással és új funkcióval működnek együtt a munkafolyamatok automatizálása érdekében.

Névjegyadatbázisához bárhonnan hozzáférhet, és adatait minden felhasználó szinkronban tartja. Például egy ügyfél megerősíthet egy találkozót Önnel a Facebook Messengeren. Ezeket az információkat a rendszer automatikusan szinkronizálja a csatlakoztatott HubSpot-fiókjával.

A HubSpot ezután kérést küld a naptáralkalmazásnak, hogy az adatokat az alkalmazáshoz is hozzáadja. Nem kellett kézzel beírnia egyetlen információt sem, különböző webes keretrendszerek kommunikáltak egymással, hogy kezeljék azokat.

E-mail hosting

Példa webes keretrendszerekre e-mailek tárolására és továbbítására

A Web Frameworks az e-mail tárhelyszolgáltatásban is részt vesz. Az Ön e-mailjeit szerverek tárolják, majd különböző hosting cégek hozzáférnek hozzájuk, hogy megnyitják, elküldjék és továbbítsák az információkat a megfelelő címzettnek.

A HubSpot e-mail tárhelye lehetővé teszi a munkahelyi e-mailek automatikus szinkronizálását a CRM-mel, frissítve adatbázisát a névjegyzékből származó információkkal.

A HubSpot úgy is működik, hogy információkat vesz át a CRM-ből, és lehetővé teszi, hogy e-maileket hozzon létre ezekkel az információkkal. A HubSpot egyszerűbbé teszi a testreszabottnak látszó e-mailek létrehozását, kevesebb munkával.

Végső gondolatok: Mi a webes keretrendszer, és miért érdemes használni

A webes keretrendszerek segítségével összetett webalkalmazásokat fejleszthet rövidebb idő alatt és tisztább kóddal. Adatbázisokban vagy könyvtárakban gyűjtik a kódot, miközben továbbra is lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelően módosítsák a kódot.

Noha ez az eszköz összetettebb, és gyakran használják a fejlesztők, mindenki, aki részt vesz a webhelyek tervezésében, profitálhat a keretrendszerek alapvető ismereteiből.

Keretrendszerek segítségével API-kat építhet, és összetett funkciókat adhat webhelyéhez vagy CMS-ekhez, például a WordPresshez. Léteznek keretrendszerek a webfejlesztés front-end és back-end számára is, és mindegyik más-más célok elérésében segíthet.

Ha olyan eszközt használ, mint a HubSpot, és személyre kell szabnia az alkalmazást, egy webes keretrendszer használata nagyszerű módja ennek.

Végül, a webes keretrendszerek megkönnyítik azok számára is, akik nem tudják, hogyan készítsenek weboldalakat. Használja ki ezeket a keretrendszereket a céloldalak gyors létrehozásához, a webhely felgyorsításához és a beépülő modulok tisztításához.

Új publikációk:

Ajánlott