Mi az a belső linkelés a SEO-hoz, és hogyan hasznosíthatjuk

Tartalomjegyzék

 1. Bevezetés
 2. Mi az a belső linkelés?
 3. Miért fontos a belső linkelés?
 4. Hogyan készítsünk belső összekapcsolási stratégiát
 5. Hogyan használjunk belső linkeket a SEO-hoz
 6. Következtetés
 7. GYIK

Ha lebilincselő blogbejegyzést írt, gondoskodnia kell arról, hogy a lehető legtöbb figyelmet kapja. SEO stratégiájának tartalmaznia kell a kiváló minőségű tartalmat és a bejövő linkeket. Ennek a stratégiának mindig része kell legyen annak ismerete, hogy a webhelyén lévő oldalak hogyan viszonyulnak egymáshoz. Ebben a bejegyzésben kitérünk arra, hogy mi a belső linkelés, mi a jelentősége a SEO szempontjából, hasznos belső linkelési tippek és még sok más.

Mi az a belső linkelés?

Ha hiperhivatkozásokat használ webhelye egyik oldalának egy másik oldalához való összekapcsolására, akkor belső hivatkozást végez. Amellett, hogy növeli a keresőoptimalizálási jogosultságát, ez a stratégia segíthet abban, hogy a látogatók hosszabb ideig a webhelyen maradjanak. Az igazán nehéz kulcsszókifejezések rangsorolása sokkal egyszerűbb a kiváló belső linkekkel, mert megoszthatja a legszebb tartalmait saját webhelyén.

Mi az a belső link? Egy belső hivatkozás ugyanannak a webhelynek egy oldalára visz. A belső hivatkozásokat leggyakrabban navigációra használják, de mára úgy fejlődtek, hogy a keresőmotorok helyezéseit is javítsák. A keresőmotorok a link equity vagy rangsorolási teljesítmény fogalmát használják a webhelyek rangsorolására. Az 1990-es évek elején a Google egy speciális PageRank algoritmust hozott létre annak meghatározására, hogy egy oldal mennyire mérvadó. A Google értékeli azokat az oldalakat, amelyek több visszamutató linket tartalmaznak. Emiatt a linkek hozzáadása egy bizonyos oldalhoz növeli a linkek arányát és javítja a keresőmotorok helyezéseit. A jó belső linkek használata a következő előnyökkel jár:

 1. A belső hivatkozási horgonyszöveg javítja a használhatóságot.
 2. A belső linkek növelik az oldal rangsorát és az oldalmegtekintéseket.
 3. A belső linkek csökkentik a visszafordulási arányt.
 4. A belső linkelés növeli a webhely indexelését.
Olvasni:  A mikrobefolyásolók előnyei: Miért lehet hatalmas a kicsi?

A külső linkelés viszont arra ösztönzi ügyfeleit, hogy olyan linkekre kattintsanak, amelyek eltávolítanák őket az Ön webhelyéről. Ez azonban a SEO létfontosságú része. A külső hivatkozások javítják a felhasználói élményt, átadják a SEO jogosultságot egy másik domainnek, és javítják webhelye hírnevét. Ez egy hatékony technika webhelye oldalainak általános minőségének javítására. Íme néhány előny a jó külső hivatkozások használatából:

 1. Egy külső hivatkozás hasznos lehet olvasói számára.
 2. Egy jó külső hivatkozás segíthet webhelyének tekintély megszerzésében.
 3. A külső hivatkozások segítenek növelni a relevanciát.
 4. A külső hivatkozások segítenek a hitelesség növelésében.

Forrás

Miért fontos a belső linkelés?

A Google és más keresőmotorok számára a belső linkelés használata elengedhetetlen gyakorlat. A keresőmotorok hivatkozásokat használnak, hogy új információkat fedezzenek fel a webhelyeken, és rangsorolják azokat a találatok között. Ha jelentős számú link van bejegyzésére vagy oldalára, az azt jelzi a Google-nak, hogy fontos vagy értékes dolgokat írt. Ez magában foglalja mind a belső, mind a külső hivatkozásokat. De a fő különbség a kettő között az, hogy a belső hivatkozásokat a webhely tulajdonosaként irányítja. Ezeken a linkeken keresztül irányíthatja a felhasználókat és a keresőmotorokat, hogy felfedezzék az Ön tartalmát.

A Googlebot belső és külső hivatkozásokat is használ a weboldalak vizsgálatához. Ez a bot egy webhely főoldalára megy, megjeleníti azt, és kiválasztja az első hivatkozást. A Google belső linkek követésével ki tudja deríteni az oldalak, bejegyzések és egyéb tartalmak közötti kapcsolatot. Ez a gyakorlat segít a botnak megtalálni a webhelyen található hasonló oldalakat. Ha egy magasabb jogosultsággal rendelkező webhely hivatkozik az Ön weboldalára, a Google hitelesebbnek és megbízhatóbbnak fogja tekinteni az Ön webhelyét. Így nő az oldal linkértéke. Hasonlóképpen előfordulhat, hogy webhelyének bizonyos oldalai több linkértékkel rendelkeznek, mint mások. Ennek eredményeként az ezekről az oldalakról származó új bejegyzésekre mutató hivatkozások hasznosabbak lehetnek webhelye számára. Egy bejegyzés értéke növekszik, ahogy egyre többen hivatkoznak rá. Mivel a Google értékesnek tartja a sok linket tartalmazó oldalt, magasabb rangot kap. Tehát ha ugyanazon a webhelyen két oldalt kapcsol össze, engedélyezheti a PageRank érték átvitelét.

Hogyan készítsünk belső összekapcsolási stratégiát

A sikeres belső összekapcsolási stratégia létrehozásához sok mindent figyelembe kell vennie. Íme néhány belső linkelési tipp a webhely rangsorolásának javításához:

1. Finomítsa a tartalmat

Ki kell választania a legfontosabb tartalmat, és frissítenie kell azt. Győződjön meg arról, hogy releváns az Ön iparága számára, és megválaszolja a felhasználók néhány sürgető kérdését. Azoknak, akik bizonyos témákról keresnek információt, hasznosnak kell találniuk ezt a tartalmat. Más szóval, minden kiadott tartalomnak tele kell lennie értékkel és jelentéssel.

Olvasni:  Hogyan javítsa ki az árva tartalmat a webhelyén, hogy magasabb legyen a rangsor

Sok belső linkre lesz szüksége ahhoz, hogy tájékoztassa a Google-t arról, hogy webhelyének bizonyos tartalmai a legmagasabb értékűek. Mivel sok belső oldalra lesz szükséged, érdemes a meglévő tartalmaidra építeni és átdolgozni, hogy az megfeleljen a célközönség igényeinek. Több helyről is hozzáadhat belső hivatkozásokat prémium tartalmakhoz.

2. A meglévő belső hivatkozások auditálása

Ha egy meglévő webhelyhez szeretne belső linkelési stratégiát felépíteni, akkor bölcs dolog a régi belső hivatkozások auditálása. Ez a lépés segít felmérni meglévő belső hivatkozásai erősségét és minőségét, mielőtt újakat adna hozzá.

3. Használjon kontextuális hivatkozásokat


A kontextuális hivatkozások alapvetően mélyhivatkozások, amelyek jelen vannak a webes tartalomban. Tartalmazzon hasonló cikkekre mutató hivatkozásokat. Ez megmutatja a Google-nak, hogy a két bejegyzés összefügg. Ezzel a tevékenységgel nagyobb linkértéket és magasabb rangot érhet el webhelye. Kontextuális hivatkozásokat használhat a mondatok között vagy a tartalom végén.

Ne feledje, hogy a szövegkörnyezetnek, amellyel a két oldalt összekapcsolja, világosnak és relevánsnak kell lennie. Például, ha van két oldala éttermekről és mezőgazdasági felszerelésekről, rossz ötlet linkelni őket, mivel mindkettő teljesen más téma.

Forrás

4. Fontolja meg a navigációs hivatkozások beillesztését

A kapcsolódó bejegyzések és oldalak hivatkozásain kívül a kezdőlapról vagy a felső navigációs sávról is hivatkozhat a sarokköveire. Ezt a módszert azonban takarékosan kell használni; ügyeljen arra, hogy ezt a technikát csak azokra a cikkekre alkalmazza, amelyek rendkívül fontosak az Ön vállalkozása számára. Ennek az az oka, hogy az aktuálisan releváns oldalak linkjei sokkal jobbak, mint a tartalommal és linkekkel elárasztott helyekről, például a kezdőlapról származó hivatkozások.

5. Tartalmazzon népszerű bejegyzésekre mutató hivatkozásokat

Hozzon létre belső linkeket webhelye legolvasottabb vagy legkedveltebb tartalmára. Annak érdekében, hogy ezek a szakaszok megjelenjenek webhelye összes oldalán, hozzáadhatja őket webhelye oldalsávjához vagy láblécéhez. Mivel a felhasználók könnyebben fedezhetik fel és érhetik el a népszerű bejegyzéseket, így nagyobb forgalmat irányíthatnak webhelyére.

Hogyan használjunk belső linkeket a SEO-hoz?

Belső linkelési stratégia kidolgozásakor adunk néhány tippet annak biztosítására, hogy a lehető legjobban használja ki belső oldalai jogosultságát.

1. Készítsen átfogó térképet webhelyéről

Hozzon létre listát webhelye összes oldaláról és az egyes oldalakra mutató hivatkozásokról. Segít megérteni a webhely egyes területei között meglévő kapcsolatokat, valamint azt, hogy korábban hogyan kapcsolta össze őket. A teljes webhely vizuális elrendezése gyakran az egyetlen módja annak, hogy megnézze, miről maradt le, és mi az, ami működik. Felfedezheti, hogy néhány legjobb oldala jól teljesít, mert nagyszerű munkát végzett az adott tartalom megírásában.

Olvasni:  Tanulja meg, hogyan készíthet emlékezetes logókat 7 lépésben

2. Elemezze azokat a témákat, amelyekről általában ír

Ha rendszeresen ír egy témáról, akkor a webhelyén legyen egy erre szolgáló oldal, például egy ajánlatot tartalmazó céloldal. Ezeknek a bejegyzéseknek tartalmazniuk kell egy hivatkozást a kérdéssel foglalkozó hiteles weboldalra, amelyet konverzióra kell optimalizálni. A belső linkek és a céloldalon található erőteljes cselekvésre ösztönzés (CTA) segíthet új potenciális ügyfelek generálásában az ajánlatához. Azt is meg kell határoznia, hogy az oldal hol fér el a webhelyen, és hogy a kezdőlapja vagy a termékek oldala hivatkozzon-e rá. Egyes iparágakban hasznos lehet egy adott blogbejegyzésre vagy oldalra mutató közvetlen hivatkozás a fő navigációs menüből.

3. Ne vigyük túlzásba

Ebbe a csapdába könnyű beleesni. Mindannyian szeretnénk csökkenteni a visszafordulási arányokat, növelni a konverziókat, és a lehető legtöbb linkértéket átadni. A több tartalom több lehetőséget jelent a hivatkozásra. De korlátoznod kell magad. A túl sok belső hivatkozás rontja weboldala rangját, és tartalma spam jellegű. Ezenkívül a fogyasztók túlterheltnek érezhetik magukat, és végül nem kattintanak semmire.

4. Használjon silószerkezeteket

Egyes jól ismert SEO szakértők azt tanácsolják, hogy csak egy adott kategóriában vagy témacsoporton belül helyezzenek el vagy linkeljenek. Ez a stratégia az URL-ek egy csoportján belüli aktuális fontosságra összpontosít. Bizonyos témák vagy tartalomcsoportok elhatárolása megkönnyíti a keresőmotor számára a weboldalak feltérképezését. Mivel a silók segítenek a webhely témakörökbe és altémákba rendezésében, ez segít abban, hogy webhelye aktuálisan releváns legyen a Google számára.

Forrás

A navigációt és a láblécet ne töltse be linkekkel


Bár itt inkább a felhasználói élmény (UX) javításáról van szó, mint a rangsorolásról, az UX és a SEO egyre jobban integrálódik. A több száz alkategóriát tartalmazó navigációs sávok frusztrálják az ügyfeleket. Ezenkívül a Google nehezen tudja meghatározni webhelye célját. Győződjön meg arról, hogy a fő navigációs sáv tiszta, és csak a legfontosabb oldalaira mutató belső hivatkozásokat tartalmaz.

5. Használjon egyszerű belső linkelési képleteket

Láttunk néhány hihetetlenül bonyolult PageRank-formáló algoritmust. Ezek a modellek elavult rangsorolási koncepciók. Nem felelnek meg a Google jelenlegi ajánlásainak, ami azt jelenti, hogy fenntarthatatlanok.

6. Kerülje a horgonyszöveg ismétlését

Ugyanazon horgonyszöveg használata több oldalon gyakoribb probléma, mint gondolná. Ezenkívül a horgonyszöveg kulcsszavakkal való megtöltése káros lehet a webhelyére nézve. Míg a pontos egyezésű horgonyok használata belső hivatkozásokhoz bevett gyakorlat, a túloptimalizálás több kárt okoz, mint használ.

7. Ne pazarold a linklevet

Tudja, hogy webhelye melyik URL-je rendelkezik a legnagyobb oldalengedéllyel (PA) vagy URL-besorolással (UR)? A linklé az a pozitív helyezés mértéke, amelyet az egyik oldal a másiknak ad át, amikor linkel. Ügyeljen arra, hogy a céloldalakra mutató linkeket egyenletesen hozza létre. Legalább negyedévente ellenőrizze a leggyakrabban hivatkozott oldalakat, és szűrje ki az összes olyan linket, amelyet esetleg használt alacsony értékű oldalakhoz. Ezzel a módszerrel spórolhat a link juice-on.

Következtetés

Reméljük, hogy ez a blog segített megválaszolni a következő kérdést: „Mi az a belső linkelés?” Akár friss, akár régi a tartalom, egy robusztus belső összekapcsolási stratégia segíthet előrébb helyezni a Google-on. Ne feledje, hogy ennek nem kell bonyolult stratégiának lennie, mert a külső linkeléstől eltérően a folyamat minden szakaszát teljes mértékben Ön irányíthatja. Intuitív módon kidolgozhat egy olyan stratégiát, amely a megfelelő adatokkal, eszközökkel és tervezéssel pozitív eredményeket hozhat.

GYIK

1. Mik azok a belső hivatkozások egy webhelyen?

Egy belső hivatkozás ugyanazon a webhelyen két oldalt köt össze. A belső hivatkozások segítenek a PageRank érték átvitelében a horgonyszöveg és a környező tartalom révén.

2. Mi a jelentősége a belső linkeknek?

A belső linkek fontosak, mivel segítik a Google-t a webhely jobb megértésében és rangsorolásában. A leíró horgonyszöveget tartalmazó linkek nagyszerű módja annak, hogy tájékoztassa a Google-t, hogy webhelyének mely oldalai a legfontosabbak, és miről szólnak. A belső linkek szintén kulcsfontosságúak a felhasználói élmény szempontjából, és segítenek növelni az elköteleződést.

3. Hogyan mérhető fel, hogy egy webhelyen túl sok belső hivatkozás van-e?

Nincs határozott mód annak megállapítására, hogy hány belső hivatkozás túl sok. A gyakorlatban, ha túl sok link van egy webhelyen, az nem feltétlenül hasznos a felhasználók számára. Az oldalankénti linkek számának mérsékelt szinten tartása jó választás.

4. Hogyan találja meg a belső linkelési lehetőségeket?

A releváns oldalak megtalálása a webhelyen és a rájuk mutató hivatkozások leíró horgonyszöveggel kiváló módja a belső linkelési lehetőségek megteremtésének.

5. Mit jelent a belső összekapcsolás példákkal?

A belső hivatkozások olyan hiperhivatkozások, amelyek ugyanazon a webhelyen belül összekötik az egyik oldalt a másikkal. Például van egy weboldala, amely a kávéról és annak előnyeiről beszél. Ugyanabban a bejegyzésben elhelyezhet egy másik oldalra mutató hivatkozást, amely a kávé más vonatkozásairól is szól (például tippek egy jó kávéfőző vásárlásához, a kávé előnyei és hátrányai, a kávé története stb.). Mindig győződjön meg arról, hogy a tartalom nagymértékben releváns a hivatkozásként kiválasztott bejegyzés szempontjából.

Új publikációk:

Ajánlott