Mi az a CMS, és hogyan lehet a marketingesek hasznára?

Fedezze fel, hogyan segíthet a tartalomkezelő rendszer (CMS) a marketingeseknek tartalmak létrehozásában, kezelésében és közzétételében. Itt mindent megtudhat a képességeiről.

A tartalomkezelő rendszer (CMS) egy szoftveralkalmazás vagy kapcsolódó programok készlete, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális tartalmakat hozzanak létre, kezeljenek és tegyenek közzé, jellemzően webhelyekhez.

A CMS lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webhely tartalmát strukturált módon kezeljék. Ez a szövegtől, képektől, videóktól és hangfájloktól kezdve az összetettebb elemekig, például az e-kereskedelmi funkciókig, a felhasználói fiókokig és az egyéni kódokig mindent tartalmazhat.

Tartalomkezelő rendszer: mi ez valójában?

A CMS-ek általában tartalmaznak egy felhasználóbarát felületet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalom kezelését anélkül, hogy bármilyen technikai tudásra vagy programozási készségre lenne szükségük. Ez különösen hasznos lehet azoknak a vállalkozásoknak és szervezeteknek, amelyeknek nagy mennyiségű tartalmat kell kezelniük, és szeretnék egyszerűen és gyorsan frissíteni webhelyüket.

Számos különböző típusú tartalomkezelő rendszer áll rendelkezésre, az egyszerű blogolási platformoktól a bonyolultabb vállalati szintű rendszerekig.

Hogyan működik a CMS?

A CMS alapvető munkafolyamata általában a következőket tartalmazza:

  1. Tartalomkészítés: A tartalomkészítők a CMS háttérfelületét használják tartalmak létrehozására és szerkesztésére. Ez tartalmazhat szöveget, képeket, videót, hangot és egyéb médiatípusokat.
  2. Tartalomkezelés: A CMS a tartalmat adatbázisban vagy más tárolórendszerben való tárolással kezeli. A tartalom kategóriákba vagy címkékbe rendezhető a könnyebb megtalálás és kezelés érdekében.
  3. Tartalom közzététele: A CMS lehetővé teszi a tartalomkészítők számára, hogy tartalmaikat közzétegyék a webhelyen vagy más digitális csatornákon. Ez általában egy közzétételi munkafolyamaton keresztül történik, amely magában foglalhat jóváhagyási folyamatokat vagy ütemezett közzétételt.
  4. Tartalombemutatás: A CMS a tartalmat egy front-end felületen, például webhelyen vagy mobilalkalmazáson keresztül juttatja el a látogatókhoz. A CMS sablonokat vagy témákat használhat a tartalombemutató megjelenésének és hangulatának szabályozására.
  5. Tartalomelemzés: Számos tartalomkezelő rendszer biztosít elemző eszközöket, amelyek segítenek a felhasználóknak tartalmuk teljesítményének elemzésében. Ez magában foglalhatja az oldalmegtekintésekre, az elköteleződésre és egyéb mutatókra vonatkozó adatokat.
Olvasni:  Craft CMS vs WordPress: melyiket érdemes használni 2024-ben?

A CMS-eket a szervezetek széles köre használja, beleértve a vállalkozásokat, a non-profit szervezeteket és a kormányzati szerveket. Testreszabhatók az egyes szervezetek sajátos igényeinek megfelelően, és sok olyan beépülő modult vagy bővítményt kínál, amely további funkciókat biztosít, mint például az e-kereskedelem vagy a közösségi média integrációja.

Néhány a legjobb nyílt forráskódú CMS-platformok közül

A piacon több népszerű tartalomkezelő rendszerplatform is elérhető. Íme néhány a legszélesebb körben használtak közül:

1. WordPress

WordPress az egyik legjobb nyílt forráskódú CMS, amelyet blogok és webhelyek létrehozására használnak. Intuitív kezelőfelületével és széles körű testreszabási lehetőségeivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre és kezeljenek webhelyeket. Ezenkívül bővítmények és témák nagy könyvtárát kínálja, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy további funkciókat és designt adjanak webhelyeikhez.

A WordPress számos webhely létrehozására használható, beleértve a személyes blogokat, online áruházakat, vállalati webhelyeket stb. Ez egy ingyenes rendszer, amely nagymértékben testreszabható és könnyen használható.

CMS irányítópult

Forrás

2. Joomla

Joomla az egyik ingyenes és legjobb nyílt forráskódú CMS-platform, amely népszerű összetett webhelyek és hatékony online alkalmazások készítésére. A Joomla rugalmas felületet biztosít, amely sokféle webhely létrehozására használható, beleértve a blogokat, e-kereskedelmi webhelyeket, közösségi hálózatokat stb. Felhasználóbarát kezelőfelülettel, hatékony beépített eszközökkel, valamint a bővítmények nagy könyvtárával rendelkezik, amelyek segítségével további funkciókat lehet hozzáadni egy webhelyhez.

3. Wix

Wix egy felhő alapú webfejlesztő platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy professzionális megjelenésű webhelyeket készítsenek kódolási ismeretek nélkül. A platform egy felhasználóbarát fogd és vidd felületet kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabják webhelyeiket olyan elemek hozzáadásával, mint a képek, videók, szövegek és egyéb tervezési funkciók.

Olvasni:  Mobil kereskedelem: trendek, statisztikák és bevált módszerek
Weboldal sablonok

Forrás

A CMS-platformok olyan felhasználóbarát felületet biztosítanak, amely lehetővé teszi a webhelytulajdonosok számára, hogy technikai szakértelem nélkül egyszerűen hozzanak létre, szerkesszenek és publikáljanak tartalmat. Ez megkönnyíti a nem műszaki felhasználók számára webhelyeik kezelését és tartalmuk naprakészen tartását. Számos online CMS-platform közül választhat. A CMS-platform kiválasztása nagymértékben függ az Ön egyedi igényeitől, költségvetésétől és műszaki szakértelmétől.

A CMS-en túl: A Pepper CMP, mint platform a tartalommarketingesek számára

Miközben megtudjuk, hogyan könnyíti meg a CMS a tartalommal kapcsolatos feladatokat a marketingszakemberek és az alkotók számára, ismerkedjünk meg egy másik eszközzel is, amely rendkívül előnyösnek bizonyulhat a tartalommal foglalkozók számára.

A Pepper Content tartalommarketing platformja segít a vállalkozásoknak kiváló minőségű tartalmak létrehozásában, közzétételében és terjesztésében, hogy kapcsolatba lépjenek célközönségükkel, és nagyobb forgalmat, leadeket és bevételt érjenek el. A platform számos funkciót kínál, többek között:

  Borstartalom CMP

A Pepper segítségével a vállalkozások egyszerűsíthetik tartalommarketing-erőfeszítéseiket azáltal, hogy egyetlen központi platformon tervezik és hajtják végre tartalmi stratégiájukat. A tartalomkészítő eszközök lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egyszerűen hozzanak létre blogbejegyzéseket, közösségi média bejegyzéseket és más típusú tartalmakat, míg a tartalomnaptár segít abban, hogy rendszerezettek maradjanak, és a közzétételi ütemtervükkel összhangban maradjanak. A közösségimédia-ütemezési funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több közösségi médiaplatformon ütemezzék és tegyék közzé tartalmaikat, míg az analitikai funkció betekintést nyújt tartalmuk teljesítményébe, és segít nekik az idő múlásával optimalizálni stratégiájukat.

Most, hogy ismeri a Pepper CMP erejét, iratkozzon fel a 7 napos ingyenes próbaverzió!

GYIK

1. Mi az a tartalomkezelő rendszer (CMS)?

A tartalomkezelő rendszer (CMS) egy olyan szoftveralkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára digitális tartalmak, például weboldalak, blogbejegyzések, képek, videók és egyebek létrehozását, kezelését és közzétételét anélkül, hogy széleskörű műszaki ismeretekre lenne szükség.

Olvasni:  A szabadúszó 5 előnyei és hátrányai

2. Milyen előnyei vannak a CMS használatának?

A tartalomkezelő rendszerplatformok számos előnnyel rendelkeznek, például leegyszerűsítik a tartalom létrehozását és kezelését, megkönnyítik az együttműködést és a munkafolyamatot, javítják a webhely teljesítményét és a SEO-t, fokozzák a biztonságot, valamint testreszabható sablonokat és bővítményeket biztosítanak.

3. Melyek a CMS különböző típusai?

A CMS-nek három fő típusa van:
Nyílt forráskódú CMS: Ezek ingyenes és nyílt forráskódú szoftverplatformok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy igényeiknek megfelelően testreszabják és bővítsék a szoftvert. Ilyen például a WordPress, a Joomla és a Drupal.
Saját CMS: Ezek olyan kereskedelmi szoftverplatformok, amelyek egyedi szolgáltatásokat és testreszabási lehetőségeket kínálnak, de licencdíjat igényelnek. Ilyen például az Adobe Experience Manager és a Sitecore.
Hosztolt CMS: Ezek olyan webalapú platformok, amelyek webhelytárhelyet, -tervezési és -karbantartási szolgáltatásokat nyújtanak. Ilyen például a Wix, a Squarespace és a Shopify.

4. Melyik a legnépszerűbb CMS?

A WordPress jelenleg a legnépszerűbb CMS, amely az interneten található összes webhely körülbelül 40%-át biztosítja. A Joomla és a Drupal további népszerű nyílt forráskódú CMS-platformok, míg az Adobe Experience Manager és a Sitecore széles körben használt szabadalmaztatott CMS-megoldások.

5. Szükséges-e műszaki szakértelem a CMS használatához?

Nem, a legtöbb CMS-platform felhasználóbarát felületeket és WYSIWYG-szerkesztőket kínál, amelyek megkönnyítik a nem műszaki felhasználók számára a tartalom létrehozását és kezelését. A speciális testreszabáshoz vagy hibaelhárításhoz azonban szükség lehet bizonyos műszaki ismeretekre.

6. Hasznos a Pepper Content Marketing Platform?

Igen. A Pepper CMP egy rugalmas és felhasználóbarát tartalommarketing platform, amely segíthet a vállalkozásoknak és magánszemélyeknek online tartalmaik egyszerű létrehozásában és kezelésében. Ez egy szoftveralkalmazás, amely segít:
Szerezzen adatokkal alátámasztott betekintést a tartalmi hiányosságokba
Frissítse meglévő tartalmát a rangsorolás javítása és a jobb átkattintási arány elérése érdekében
Győződjön meg róla, hogy tartalma friss és divatos

Olvasni:  10 e-kereskedelmi SEO stratégia márkák számára 2024-ben

Új publikációk:

Ajánlott