Mi az a felügyelt tárhely? Hogyan működik

A webtárhely szolgáltatások, tervek, bővítmények, árak és hozzáadott bónuszok széles választékát kínálja. Ma a felügyelt tárhelyszolgáltatásra összpontosítunk – beleértve annak jellemzőit, a megosztott tárhelytől való megkülönböztető szempontokat, az előnyöket és hátrányokat, valamint azt, hogy mit kell figyelembe vennie a tárhelyszolgáltató kiválasztásakor.

Mi az a felügyelt tárhely?

A felügyelt tárhely egy olyan modell, amelyben a szolgáltató kezeli a szerver kezelését, beállítását, adminisztrációját és általános támogatását. Ha felügyelt tárhelyszolgáltatást választ, a tárhelyszolgáltató gondoskodik arról, hogy webhelyei és alkalmazásai folyamatosan futjanak – és kijavítják a közben elromlott dolgokat.

A tárhelyszolgáltatások különböző típusainak megismerése

A menedzselt tárhely nem az egyetlen elérhető webtárhely. Van még megosztott tárhely, felhőtárhely, VPS-tárhely és még sok más.

Egyszerűen fogalmazva, a megosztott tárhely olyan lenne, mintha egy bérházban laknánk. Van egy lakóhelye, de megosztja azt sok más bérlővel. Kevésbé kényelmes, mint a saját házban élni.

Gondoljon a VPS-tárhelyre úgy, mint egy társasház tulajdonosára, ahol a végén megoszthat bizonyos erőforrásokat a szomszédaival, de főként saját tulajdonáért felelős.

A felhőtárhely ezzel szemben egy szállodában való tartózkodást vagy szobabérlést jelent. Más szóval, ez nem az állandó otthonod, de van hol maradnod. A dedikált tárhelyről akkor beszélünk, ha Önnek háza van, ami azt jelenti, hogy mások nem férnek hozzá az Ön erőforrásaihoz.

Végül egy menedzselt hosting cég a legjobb választás. Ez olyan, mintha egy ingatlanmenedzser végezne minden elvégzendő munkát. Így pihenhet, és más dolgokra összpontosíthat – például a vállalkozására.

Több mint 500 000 webhely bízik felügyelt tárhelyünkben

Az iparág vezető platformjaira optimalizált tárhelyszolgáltatás

Hogyan működik a felügyelt tárhely

A menedzselt hosting szolgáltatás a támogatást és a technológiát ötvöző rendszer.

Olvasni:  Hogyan csináljunk jó e-mail marketinget: legjobb tippek és gyakorlatok

Tárhely-ügylet létrehozásához nem szükséges fizikai szerver tulajdonosa. Nem bérelheti a tárhelyszolgáltatótól – helyet kap a telephelyen vagy az adatközpontban. Azonban Ön a tulajdonos, aki az összes szoftver- és hardverbeállítást irányítja.

A hosting cég professzionális szakértői csapattal rendelkezik, akikkel kommunikál – és ők segítenek bizonyos funkciók gyors reagálásában, frissítésében vagy leminősítésében. Más szóval, ők gondoskodnak az összes technikai dologról, így Ön a tartalom létrehozására és a vállalkozás működtetésére összpontosíthat.

Felügyelt hosting funkciók

A fő szempont, ami a menedzselt hostingot különbözteti meg az egyéb dedikált tárhelyszolgáltatásoktól, az általuk nyújtott felügyeleti szolgáltatások.

A felügyelt hosting cégek felelősek a szoftver és hardver beállításáért és konfigurálásáért, valamint a felügyeletért, a frissítésekért, a műszaki támogatásért és a rendszer karbantartásáért. A menedzselt hosting megoldások többnyire személyre szabhatók, hogy megfeleljenek vállalkozása speciális követelményeinek.

Azonban általános jellemzőket fednek le, mint például:

 • Technikai támogatás a problémák kezeléséhez. A felügyelt hosting cégek rendszergazdákat, műszaki személyzetet és hálózati üzemeltetési mérnököket alkalmaznak, akik a legkülönfélébb technológiákra specializálódtak. Befektetnek alkalmazottaikba, hogy naprakészek maradjanak a legújabb technológiai megoldásokkal, amelyek hosszú távú vevői elégedettséget és jobb szolgáltatást eredményeznek vállalkozása számára.
 • Biztonsági szolgáltatások. A biztonsági szabványok kulcsfontosságúak mind a nagy, mind a kis webhelyek számára. A menedzselt hosting A szolgáltató olyan szolgáltatásokra terjed ki, mint a behatolásészlelés, vírus- és spamvédelem, sebezhetőségi vizsgálatok, fizikai biztonság (adatközpontok védelme) stb.
 • Katasztrófa utáni helyreállítás és (automatikus és kézi) biztonsági mentések. Gondoskodnia kell arról, hogy az adatok mentésre kerüljenek, még akkor is, ha webhelye váratlan fennakadások miatt leáll. Egy jó cég automatikus vagy kézi biztonsági mentésekkel, valamint katasztrófa-helyreállítási eljárásokkal gondoskodik az adatok mentéséről.
 • Automatikusan kezelt frissítések. Lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy a legújabb frissítések kézi ellenőrzése és telepítése nélkül frissítsék programjaikat. A szoftvernek ellenőriznie kell az elérhető frissítéseket, és az Ön beavatkozása nélkül telepítenie kell azokat.

A felügyelt hosting előnyei és hátrányai

Profik

 • Időtakarékos. Ha valaki a karbantartásról és az irányításról gondoskodik, több időt fordíthat vállalkozására
 • Csökkentett kockázat. A hosting támogatás fontos. Magasan speciális műszaki támogatást kap, amely mindig elérhető, és készen áll a segítségére, ha problémák merülnek fel.
 • Rugalmas, korszerű technológia. A professzionálisan irányított tárhelyszolgáltatás lépést tart a legújabb technológiával és frissítésekkel, így Ön a legtöbbet hozhatja ki vállalkozásából, és nem marad le.
 • Kiváló teljesítmény és nagy sebesség. A rendszeres megosztott tárhely az alapvető webhelyszükségletek kielégítésére szolgál. Olyan szoftvereket és sok szükségtelen modult is implementálhat, amelyek lelassítják webhelyét. A felügyelt hosting megoldások viszont csak a webhely futtatásához szükséges szolgáltatásokat és az ott használt speciális bővítményeket biztosítják. Ez jelentősen felgyorsítja a webhely működését és növeli a webhely teljesítményét.
Olvasni:  Hogyan indítsunk online butikot: tippek, trükkök és útmutatók

Hátrányok

 • Ár. A felügyelt tárhelyszolgáltatások többe kerülnek, mint a megosztott tárhelyszolgáltatás. Ne feledje, hogy a megosztott tárhelyszolgáltatással nem kap ugyanolyan szintű támogatást – csak az alapokat.
 • Nincs hozzáférés a saját szerverekhez. A felügyelt tárhelyszolgáltatás egyik hátránya, hogy a vállalatok nem engedik ügyfeleiknek a vezérlőpulthoz való hozzáférést – mivel ők kezelik az Ön webhelyét.
 • Nincs e-mail tárhely. Ha olyan tervet szeretne, amely tartalmazza a webhely és az e-mailek tárolásának lehetőségét is, a felügyelt tárhely megoldás önmagában nem lesz elegendő.

Felügyelt tárhely és megosztott tárhely

A megosztott tárhely olyan lehetőség, ahol a webhelye erőforrásokat „megoszt” másokkal ugyanazon a szerveren. Ez egy önállóan felügyelt megoldás, amely jól jön a vadonatúj webhelyekkel rendelkező kezdőknek. A megosztott tárhely megfelelő mennyiségű erőforrást kínál személyes webhelyekhez, induló vállalkozásokhoz vagy helyi üzleti igényekhez.

A megosztott tárhely az árak miatt népszerű. Mivel sok ember osztozik ugyanazon a szerveren, az egyes felhasználók költségei alacsonyak.

A legtöbb megosztott tárhelycsomag egyszerű és könnyen használható funkciókat kínál. Például kap egy felhasználóbarát vezérlőpultot, ahol létrehozhat egy e-mail fiókot, feltöltheti a webhely fájljait, és hozzáadhatja az egyes szolgáltatásokhoz szükséges adatbázisokat.

Akkor megfelelő, ha:

 • Korlátozott a költségvetése, és csak egyedül szeretne dolgokat csinálni. Az ár minden bizonnyal jogos aggodalomra ad okot, különösen akkor, ha éppen most kezd, vagy egy kis webhelyet szeretne üzemeltetni, ahol kényelmesen kezelheti azt. Ki kell térnie az olyan dolgokra, mint a biztonsági mentések, a frissítések és az általános szerverkarbantartás – a gazdagéptől függően.
 • Nem számíthat az internetes forgalom növekedésére. Amikor megosztja az erőforrásokat és a szerverterületet, lassú sebességet és késéseket tapasztalhat, ami nem jelenthet problémát, ha nem számít nagy mennyiségű internetes forgalomra a webhelyén.
Olvasni:  Hogyan válasszunk WordPress témát – 10 vékony...

A mindennapi életben gondoljon a megosztott tárhelyre, például a tömegközlekedésre. Költséghatékony, de időnként bepakolható, és az A pontból B pontba vezető út tovább tarthat.

A menedzselt webtárhely viszont olyan, mint taxizni. Többe fog kerülni, de kényelmesebb lesz, és jobb és gyorsabb szolgáltatást kap.

A felügyelt hosting megoldás jobb választás, ha:

 • Nem tudja (vagy nem akarja) karbantartani webhelyét. Ha vállalkozása bővítésén és folyamatosan új tartalom létrehozásán szeretne dolgozni, akkor egy megbízható csapatra lesz szüksége, amely az összes műszaki jellemzőt lefedi.
 • Webhelyéhez speciális technikai támogatásra van szüksége, amely gyorsan reagál. Ha összetett, nagy forgalmú webhelye van, akkor szeretne egy olyan csapatot, amely segít a lehető leghamarabb megoldani az összes lehetséges problémát.

Mire kell figyelni, ha felügyelt tárhelyszolgáltatót választ

Mielőtt bejelentkezne egy hosting céghez, feltétlenül ellenőrizze:

 • Ha szakszerű a kommunikáció. Még a legjobb termékek is kudarcot vallanak, ha nem támogatja őket egy professzionális csapat, amely bármilyen kérdésben vagy zavarban segít Önnek.
 • Ha a menedzselt hosting cég saját hardverrel rendelkezik. Ha nem, ez azt jelenti, hogy vagy viszonteladnak egy másik cég szervereit, vagy bérelnek. Az első lehetőség itt általában gyakoribb. Ez problémát jelenthet, mert a házigazdája nem rendelkezik:
 • Egyedi megoldások. Ha további funkciókra van szüksége, vagy testre szeretné szabni a beállításokat, akkor ezeket valahol máshol kell keresnie.
 • Alkatrészek. Ha a hardver leáll, teljesen új szerverre lesz szükségük, ami azt jelenti, hogy a webhely offline állapotban lesz, amíg át nem telepítik, ami órákig vagy napokig is eltarthat.
 • Helyszíni támogató csapat. Adatközpontok hiányában a vállalat egy harmadik féltől származó tárhelyet fog igénybe venni a támogatási csapat biztosításához – ami alacsonyabb minőségű és kevésbé hatékony lehet a problémák megoldásában.
 • Ha a cég tapasztalt az Ön vállalkozása szempontjából kulcsfontosságú szempontokban. Olyan gazdagépet szeretne, amely képes megbirkózni az Ön által megcélzott résszel és vállalkozása összes speciális igényeivel. Kérdezz mindenről, amit tudni szeretnél. Határozza meg céljait. Beszéljen az alkalmazásokról, a CMS-ről és a keretrendszerekről, hogy biztosan olyan csapattal működjön együtt, amely tudja, mit csinálnak.
Olvasni:  Hogyan hasznosítsuk a közösségi médiát az affiliate marketinghez?

Fontolja meg a menedzselt tárhelyet a Hostinger segítségével

A felügyelt tárhely rendszerint a WordPress-hez kapcsolódik, mivel rugalmasságot és testreszabást biztosít ahhoz, hogy webhelyét úgy alakítsa, ahogyan szeretné. De számos felügyelt tárhelyszolgáltatás létezik – például a Managed WooCommerce és a Managed Magento.

Akárhogy is, egy online vállalkozás vezetése meglehetősen megterhelő lehet, ezért egy bizonyos ponton késztetést fog érezni arra, hogy felvegyen valakit a tárhelyszolgáltatás technikai, háttérbeli vonatkozásainak kezelésére, így továbbra is az alaptevékenységre összpontosíthat.

Most, hogy ismeri a felügyelt tárhely-megoldások előnyeit, ismerje meg a Hostinger teljes körűen felügyelt tárhelyszolgáltatásának néhány funkcióját:

 • Könnyen használható kezelőpanel. A felügyelt WordPress tárhelytervvel egy egyszerű felülettel közelítheti meg a szabadalmaztatott vezérlőpultot, és több WordPress webhelyet kezelhet egy helyről.
 • Kiváló teljesítmény és sebesség. A Hostinger több mint 25 000 szerverrel rendelkezik a 3 magántulajdonban lévő adatközpontjában, amelyek kivételes sebességet és teljesítményt biztosítanak szolgáltatásaik számára. Szakszerű hálózatfelügyeletet biztosítanak a hét minden napján, 24 órában, ami többek között segít fenntartani a következő fontos funkciót.
 • 100%-os üzemidő. A Hostinger sok erőfeszítést tesz a 100%-os üzemidő megőrzése érdekében. Természetesen a cég felvázol olyan kivételeket, mint az ütemezett hálózati, szoftver- vagy hardverkarbantartás. A Hostinger még 10-szeres jóváírást is ad a felhasználói élmények teljes leállásáért. Például, ha webhelye 1 órája nem működik, 10 órás tárhely-jóváírást kap.
 • Professzionális támogató csapat. A Hostinger speciális támogató személyzettel rendelkezik, akik képzettek arra, hogy segítsenek minden olyan problémában, amellyel a webhelye szembesül. Hasznos információkkal és hasznos tippekkel látják el, valamint végigvezetik webhelye beállításának folyamatán.
 • Szabad vándorlások, az októl függetlenül. Nem csak ez: a támogatási csapat a teljes folyamat során segít, és megkönnyíti az Ön számára.

Kezdje el még ma

Fedezze fel a Hostinger tárhelycsomagjait még ma, ha 24/7/365 támogatást és korlátlan lehetőségeket szeretne online vállalkozása számára.

Új publikációk:

Ajánlott