Mi az a HonHaipr eszköz a WiFi hálózaton?

Bárki, akinek rengeteg intelligens otthoni eszköze van a házában, azt fogja mondani, hogy a WiFi hálózatok meglehetősen könnyen torlódnak, és nehéz lehet a hálózaton lévő összes eszközt egyszerűen a gazdagépnév alapján követni.

Ennek egyik fő oka az, hogy sok ilyen intelligens otthoni eszközt az általuk használt chipekről vagy mikroprocesszorokról neveztek el. Ebben a cikkben a WiFi hálózaton lévő HonHaipr eszközről beszélünk, arról, hogy mit csinál, és hogy biztonságos-e vagy sem.

A HonHaiPr a Hon Hai Precision Industry Inc. rövidítése, ismertebb nevén a Foxconn Technology Group. Ha ezt a nevet látja a hálózatok listáján, akkor valószínű, hogy a hálózaton lévő Foxconn egyik eszközét tévesen HonHaiPr-ként azonosították a tényleges gazdagépnév helyett.

Ez megtörténhet néhány olcsóbb termék esetében is, amelyek nem kapnak kellő figyelmet vagy törődést a gyártási folyamat során ahhoz, hogy a gazdanevüket a gyártó nevén kívül bármiről megváltoztassák.

Mi a különbség a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es WiFi frekvenciák között?Fotó: Misha Feshchak

Végül itt is a WiFi útválasztója lehet a hibás. Egyes WiFi útválasztók általában a gyártó azonosítóját használják gazdagépnévként az eszköz tényleges gazdagépneve helyett.

Olvassa el is; Mi az a Huizhou Gaoshengda Technology Co Ltd?

Mivel a hiba csak a Foxconn eszközeit érinti, itt nincs igazán veszélyben. Lehet, hogy kellemetlenséget okoz, ha nem tudjuk megmondani, hogy valójában melyik eszközről van szó, különösen, ha sok eszköz van a hálózaton, de ez nem éppen biztonsági kockázat.

A Foxconn számos eszközhöz gyárt elektronikus alkatrészeket és kártyákat, többek között iPhone-okhoz, játékkonzolokhoz és processzorokhoz. Ez sok hálózati vagy WiFi kártyát is magában foglal, ahol a probléma valószínűleg megtörténik.

Mik azok a mikrokontrollerek?  Laikus útmutató Arduino, Raspberry és még sok másHa a Foxconn elkészíti egy eszköz WiFi modulját, akkor az HonHaiPr néven jelenhet meg a hálózaton.

Bár az eszköze más márkájú lehet, ha a Foxconn készíti a WiFi kártyát, valószínű, hogy az útválasztó a WiFi kártya gyártói azonosítójával olvassa be, nem magával a teljes eszközzel.

Olvasni:  Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Tehát ha HonHaiPr eszközöket lát a hálózatán, akkor nincs ok az aggodalomra. Ez egy egyszerű azonosítási probléma, és nem biztonsági kockázat. Bár még mindig jó ötlet, ha aktív biztonsági intézkedésként folyamatosan figyeli a hálózathoz csatlakoztatott eszközöket.

Új publikációk:

Ajánlott