Mi az a kapcsolt marketing? És hogyan hasznosítod?

A kapcsolt marketing egy viszonylag új hívószó, amely a marketingesek azon próbálkozásait tükrözi, hogy lépést tartsanak a gyorsan változó technológiai és relációs környezettel.

A kapcsolt marketing lehetőséget kínál arra, hogy a különböző marketingtaktikákat egyetlen felhasználói élménybe integrálja.

Ideális esetben egy összekapcsolt marketingstratégia kínál a folyamatos összefüggő kapcsolat az ügyféllel, és helyettesíti az elszigetelt, egyszeri tranzakciókat.

A Wharton’s School of Businessnek adott interjújában egy szakértő az összekapcsolt marketinget egy kérdéssel fogalmazta meg: „Hogyan teremthetjük meg ezeket az összekapcsolt vásárlói élményeket nagyon alacsony költséggel vagy nagy hatékonysággal?”

Egy átfogó összekapcsolt marketingstratégia ennek a kérdésnek mindkét részét megválaszolja: az ügyfélélményt és az ügynökség hatékonyságát.

Példák összekapcsolt marketingre

Ezenkívül egyszerűsítenie kell marketingcsapata erőfeszítéseit. Egy jó, összekapcsolt marketingkampány összehangolt, nyomon követhető, jó minőségű tartalmat bocsát ki több érintkezési ponton. Ezek közé tartozhatnak, de nem kizárólagosan:

 • Offline hirdetés
 • Fizetett keresés
 • SEO
 • Közösségi média
 • Mobil stratégia
 • E-mail marketing
 • Piaci tesztelés

Noha ez természetesen magában foglalja az asztali számítógépek és a mobileszközök közötti élmény optimalizálását is, az összekapcsolt marketing arra is összpontosít, hogy javítsa az ügyfelek érzelmi élményét a márkával kapcsolatban. A sikeres kapcsolt marketing végső soron a végfelhasználó életének különböző területeit is összekapcsolja.

Képzeld el a következőképpen: megszakadt a kapcsolatod egy automatával, ahol italt vásárolsz útközben. De az unokahúgának marketinges tapasztalata van kedvenc animációs filmjével. Övé a Blu-ray, és a melléksorozatot nézi Netflixmegvannak a játékok, és ellátogat a vidámparkokba, hogy megnézze a karaktereket.

Harish Rawat, az egyik Az üzleti világ India legjobb 50 marketingeseígy fogalmaz:

Olvasni:  A SEO varázslat felszabadítása: Ingyenes alternatívák a sikoltozó béka számára, amely győzött ̵...

“Ahhoz, hogy értelmes, személyre szabott találkozásokat és élményeket hozhassunk létre, meg kell értenünk és ki kell indítanunk a megfelelő műveletet, a megfelelő ponton a megfelelő felhasználó számára, és ez az a hely, ahol a szabványos algoritmusok kihívást jelentenek.”

Miért van szükségünk összekapcsolt marketingre?

A felnőttek egyre inkább digitálisan lépnek kapcsolatba világukkal. Alapján Pew Research10 amerikai felnőttből 3 mondja, hogy „szinte folyamatosan” online van, ami ugrás az öt évvel ezelőtti 2:10-hez képest.

Ez a szám valószínűleg növekedni fog a következő években. Emellett az internetezéshez használt felületek is egyre változatosabbak. Egy évtizeddel ezelőtt még nem hallottak, hogy a manapság elterjedt, internetre integrált eszközök (gyakran a A dolgok internete vagy IoT) most a következőket tartalmazza:

 • Órák
 • Hűtőszekrények
 • Autók
 • Zárak
 • Ajtó kamerák
 • Lámpák
 • Termosztátok
 • Ajtócsengők
 • Biztonsági rendszerek
 • Légtisztítók
 • És még számtalan egyéb eszköz

Amint látjuk, még ha valaki nem is böngészik aktívan az interneten, életének jelentős részét online intézi, de ehhez különféle platformokat és eszközöket használ.

Az ügyfelek egyre inkább egységes élményt várnak el IRL (In Real Life) és digitális környezetükben. A márkáknak ezt tükrözniük kell marketingtechnikáikban, ahelyett, hogy csak az e-mail marketingtől vagy a közösségi média stratégiától várnák el az összes munkát.

Mi az a „kapcsolódó marketingszakember”?

A kapcsolt marketingesek holisztikus stratégiát kínálnak ügyfeleik marketingcéljainak eléréséhez. Ahelyett, hogy egyetlen csatornára szakosodnának, például a fizetett keresésre vagy a közösségi médiára, az összekapcsolt marketingesek több megközelítést is integrálnak átfogó stratégiájukba.

A kapcsolt marketingszakemberek továbbra is résben maradhatnak, ha bizonyos iparágakra vagy demográfiai jellemzőkre összpontosítanak, de olyan holisztikus marketingstratégiát kínálnak, amely többféle módszert integrál.

Egy kapcsolódó marketingstratégia kiemeli a digitális stratégia három területét – a fizetett keresést, az intelligens keresőoptimalizálást és a konverziók fellendítését –, amelyek együtt működnek a növekedés érdekében. A taktikák iparágonként és egyéni kampányonként eltérőek, de általában néhány, már szorosan összefüggő csatorna optimalizálására összpontosítanak, mint például az offline hirdetések és a bejárási élmény vagy a fizetett keresés és a SEO.

Olvasni:  15 legjobb webhely a visszamutató linkekhez

A kapcsolt marketingszakember mindenekelőtt a követés és a stratégia szakértője. Mint minden marketing esetében, a jó kiértékelési mutatók az egyetlen módja annak, hogy megállapítsa, minden erőfeszítése meghozza-e a kívánt eredményt.

Hogyan működik a kapcsolt marketing?

A kapcsolt marketing azt feltételezi, hogy az egyik értékesítési pont minőségének növekedése hasonló lendületet fog eredményezni más csatornákon is.

Például a mobilkeresés és a közösségi média szorosan összefügg egymással. Megkapják-e a potenciális érdeklődők azt, amit keresnek, amikor egy keresési eredmény az Ön közösségi csatornáira vezeti őket? A platformok közötti erőfeszítések elemzése az összekapcsolt marketingstratégiát vezérli, mivel rámutat a potenciális növekedési területekre és a meglévő marketingtervben a jelenlegi munkalovakra.

Előtt ha új kapcsolódó marketingstratégiát követ, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a sajátjával alapvető teljesítménymutatók négyzetre tesszük, hogy nyomon tudja követni az eredményeket. A ROI, a márkaemlítések stb. nyomon követése lehetővé teszi, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összekapcsolt marketingre tett erőfeszítései eredményesek-e.

Miért jobb a kapcsolt marketing?

A kapcsolt marketing segíti digitális marketingügynökségét erőfeszítéseinek összehangolásában. Ha egy személy kezeli a közösségimédia-stratégiát, egy másik pedig a TV-hirdetéseit tervezi, akkor a tartalmat és a mérőszámokat is szorosan össze kell hangolni, ha érdeklődőket szeretne előmozdítani. A csapatoknak egyértelműen kommunikálniuk kell egymással a célokat és stratégiákat, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ezek összhangban vannak.

Sajnos egy hagyományos marketingügynökségnél, ahol a részlegek el vannak zárva, a kapcsolódás nem jellemző. A friss tanulmány kimutatta, hogy egy átlagos kisvállalkozás átlagosan 40 alkalmazást használt a marketingadatok nyomon követésére. Bár ez biztató a nyilvántartás szempontjából, ha az összes adat az egyes silókban marad, a csapatok valószínűleg a legjobb esetben nem hatékonyan, legrosszabb esetben pedig többcélúan fognak dolgozni.

Például, ha a SERP-besorolása csökken, de a közösségi média csapata jó eredményeket lát, hogyan fogja ezeket az adatokat integrálni, hogy elősegítse a márka jelenlétét mindkét csatornán? A kapcsolódó marketingstratégia segít megtalálni a választ erre a kérdésre.

Olvasni:  23 legjobb WordPress blogbővítmény a blogkezeléshez

Ezenkívül az összekapcsolt marketing tükrözi a Google tényleges működését. Ügyfelei márkával kapcsolatos tapasztalatai az összes csatornán végső soron tükröződnek a Google-rangsorokban. Például egy nagyszerű közösségi média jelenlét segíti márkáját index jobban a Google-lal, mivel a Google rendszeresen feltérképezi ezeket a webhelyeket.

Kapcsolt marketing esettanulmányok

A nagynevű márkák egyre inkább többcsatornás marketing erőfeszítéseket tesznek: a márkák 91%-a használjon két vagy több közösségi média csatornát az ügyfelek eléréséhez.

A sikeres összekapcsolt marketingstratégiájáról híres márka, a Sephora integrálja a kiskereskedelmet és az online marketinget egy olyan mobilalkalmazással, amely pontosan azt nyújtja, amit a vásárlók keresnek, miközben sminket vásárolnak az üzletben: véleményeket és személyre szabott ajánlásokat. Az internetes vásárlás során viszont ugyanazok az eszközök állnak rendelkezésre, így a két élmény hasonló. Ez a kapcsolt marketing.

Egy másik kiemelkedő esettanulmány a Disney World’s Magic Bands. A könyv szerzői Összekapcsolt stratégia mutasson az intelligens csuklópánt integrált élményére, amely lehetővé teszi étkezések vásárlását, vonalhely lefoglalását a túrákon, és hozzáférést biztosít a park prémium területeihez.

Ez az összekapcsolt marketingstratégia leegyszerűsíti az élményt az ügyfél és a Disney munkatársai számára is azáltal, hogy egyetlen rendszeren keresztül központosítja a vásárlásokat. Nem kell utólag egyeztetni az élelmiszer-eladókat és a jegyvásárlást. Mivel a sávok a mozgást is nyomon követik, az analitika képes meghatározni a forgalmas területeket és a napszakokat, és jobban ki tudja alakítani a park ezen szegmenseit. Arra is ösztönzi az ügyfeleket, hogy többet vásároljanak, mert olyan egyszerű a vásárlás.

4 tipp a sikeres összekapcsolt marketingstratégiához

#1 – Integráljon új marketingcsatornákat

A jövőre nézve a vállalkozások készen állnak arra, hogy kihasználják az új marketingcsatornák előnyeit, beleértve a videómarketinget, a podcastokat és a személyre szabást. Az a 2020-as tanulmány A B2B marketingesek közül a válaszadók 41%-a nyilatkozott úgy, hogy digitális stratégiája részeként videomarketinget tervez.

2. – Növelje elemzését

A mérőszámok követése folyamatos munka, mivel a marketingcsatornák és az algoritmusok folyamatosan fejlődnek. A marketingelemzés javításának néhány egyszerű módja:

 • Kövesse nyomon az oldalmegtekintéseket
 • Visszafordulási arány
 • Ellenőrizze az e-mail-feliratkozásokat
 • Kövesse nyomon a megjegyzéseket
Olvasni:  Hogyan készítsd el első online tanfolyamodat

#3 – Érzelmi kapcsolatok ápolása

A hirdetésre adott érzelmi reakció nagyobb különbséget jelent, mint a hirdetés tényleges tartalma a fogyasztó vásárlási döntésében – 3:1 arányban a tévéreklámok esetében.

A legsikeresebb márkák, a Coca-Colától a Dove-ig, arra összpontosítanak, hogy azonnali, érzelmi kapcsolatot alakítsanak ki vásárlóikkal. A kapcsolt marketing ezt elősegítheti a történetmesélés több csatornába történő integrálásával.

Ennek egyik sikeres módja az ügyfelek által benyújtott média ösztönzése. Ha az új érdeklődők valódi emberekről és nem modellekről készült képeket vagy videókat látnak, akik a márka termékeit használják és élvezik, akkor nagyobb valószínűséggel képzelik el, hogy ugyanezt teszik.

#4 – Összpontosítson az ügyfélélményre

Marketingszakemberekként hajlamosak vagyunk technikai szempontból az optimalizálásra összpontosítani. Az organikus keresési számunk megfelel az e-mail kampányainknak? Mekkora a megtérülésünk az egyes kampányokban? Bár ezek alapvető követési mutatók, fontos emlékeznünk arra, hogy erőfeszítéseink végső célja az ügyfélélmény.

A kapcsolt marketingnek egységes élményt kell kínálnia az ügyfeleknek mindenütt, ahol kapcsolatba lépnek a márkával. Ez nem csak azt jelenti, hogy mindennek meg kell egyeznie a szín és a betűtípus tekintetében, bár ez minden bizonnyal jó alap. A tartalomnak jó minőségűnek és végig konzisztensnek kell lennie.

A márkáknak kiváló minőségű fogyasztói élményeket kell kínálniuk a reklámoktól a közösségi médiával való interakcióig. Igen, ez sok időt és költséget igényel a marketingcsapatnak. Szerencsére az összekapcsolt marketing arra összpontosít, hogy az érintkezési pontokat konzisztens legyen a csatornákon keresztül, így a kapcsolt marketingszakembereknek nem kell minden új élményhez újra létrehozniuk a kereket, csak a minőség és az üzenet következetes megőrzésére kell koncentrálniuk.

Hogyan valósítja meg a kapcsolt marketinget?

Ahogy egyre több márka használja ki a Connected Marketing adta lehetőségeket, hogyan vezeti át ügyfeleit és érdekelt feleit ezen az átálláson? Szeretnénk hallani a gondolatait, tweetelni nekünk @seoptimer.

Új publikációk:

Ajánlott