Mi az a Magento e-kereskedelmi platform, és miért érdemes használni?

A Magento e-kereskedelmi platform (jelenleg Adobe Commerce néven) a kiskereskedők, fejlesztők, tervezők, konferenciák és tárhelyszolgáltatók élénk ökoszisztémájának középpontjában áll. Mint minden online e-kereskedelmi ökoszisztéma, a Magento is folyamatosan fejlődik. Ez azt jelenti, hogy az e-kereskedelemben újoncok számára nehéz lehet megismerni a Magento összes elemét és azt, hogy milyen szerepet játszanak egy sikeres online üzlet felépítésében a platform használatával.

Ez a cikk elmagyaráz néhány olyan terminológiát, amelyet az új kereskedőknek meg kell érteniük, mielőtt útnak indulnának a Magento e-kereskedelmi platformon.

A Magento e-kereskedelem megértése

A Magento egy erőteljes nyílt forráskódú e-kereskedelmi technológiai platform. A kiskereskedők világszerte sikeresen használják, a kisvállalkozóktól kezdve a prominensebb e-kereskedelmi kereskedőkig, mint például a Ford, a Coca-Cola, a Procter & Gamble, a Jaguar Land Rover, a HP, a Tommy Hilfiger, az ASUS stb.

A Magento platform hivatalosan 2008 márciusában jelent meg, és azóta hihetetlen méretekre nőtt. Két fő platform iterációja volt, a Magento 1 és a Magento 2. Az egyik fő ok, amiért az e-kereskedelmi fejlesztők szeretik a Magento-t, az a személyre szabhatóság és az, hogy a növekvő üzletmenettel bővíthető. Modulok, témák és bővítmények ezrei állnak a Magento áruház fejlesztői rendelkezésére, és egyedi funkciók is beépíthetők.

Mit csinál a Magento e-kereskedelmi platform?

Fejlett e-kereskedelmi platformként a Magento lehetővé teszi a vállalkozók vagy cégtulajdonosok számára, hogy robusztus online áruházat hozzanak létre és indítsanak el. A kereskedők hozzáférhetnek egy továbbfejlesztett bevásárlókosárhoz, és irányíthatják webáruházuk kialakítását, funkcionalitását és felhasználói élményét a Magento ökoszisztémán belül. A kereskedők a Magento beépített eszközeivel is hatásos marketingkampányokat hozhatnak létre, optimalizálhatják a tartalmat a keresőmotorok számára, javíthatják az ügyfélszolgálatot és kezelhetik a termékkatalógusokat.

Mi az a Magento szoftver: nyílt forráskód a kereskedelemhez képest

A Magento e-kereskedelmi platform két különböző verziója érhető el – a Magento nyílt forráskódú és a Magento Commerce. Annak megértése, hogy melyik a legjobb az Ön számára, a vállalkozás méretétől és egyedi igényeitől függ. Az alábbiakban bontsuk fel mindegyiket.

Magento nyílt forráskódú

A Magento Open Source a Magento e-kereskedelmi platform ingyenes verziója, amely számos olyan funkciót tartalmaz, mint a Magento Commerce. Egészen a közelmúltig a Magento nyílt forráskódú Magento Community Edition néven volt ismert.

Olvasni:  10 fajta blog, ami pénzt keres (példákkal)

A Magento Commerce először 2007-ben jelent meg nyilvános bétaverzióként. A teljes verzió 2008-ban jelent meg. Mivel a Magento Open Source nyílt forráskódú technológiára épül, a fejlesztők nincsenek bezárva a mellékelt szoftverbe – vagyis módosíthatják az alkalmazást, és más technológiákat is beépíthetnek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fejlesztők a Magento nyílt forráskódot testreszabhatják igényeiknek megfelelően. Ezt a fejlesztők nem tehetik olyan szabadon a Magento Commerce esetében.

Lenyűgöző alapfunkciók állnak rendelkezésre a Magento nyílt forráskóddal, de ez a jelenleg elérhető számtalan bővítmény által kínált további szolgáltatásokban mutatkozik meg. Jelenleg több ezer bővítmény érhető el a Magento platformon.

A Magento nyílt forráskódú használatához a kereskedők választhatnak egy Magento tárhelyszolgáltatót, amely biztosítja a kiszolgálókat, a sávszélességet és a támogatást, amelyre a kiskereskedőnek szüksége van az e-kereskedelmi üzletük felépítéséhez. Ez azt is lehetővé teszi a kiskereskedők számára, hogy az üzletükre összpontosítsanak, és a háttérfolyamatokat a Magento szakértőiből álló csapatra bízzák.

Magento kereskedelem

A Magento e-kereskedelmi platform középpontjában a Magento Commerce áll, amely a cég kereskedelmi verziója a fejlesztők számára. Ez egy minden az egyben felhőmegoldás, amely támogatást és további funkciókat tartalmaz a vállalati kiskereskedők számára, például a dedikált Magento-fiókkezelést.

A Magento Commerce saját üzemeltetésű verziója, amely korábban Magento Enterprise Edition néven volt ismert, eredetileg 2016-ban jelent meg. Azóta a Magento közösség alapvető elemévé nőtte ki magát, mivel a nagyobb e-kereskedelmi vállalkozások több funkcionalitást keresnek, ahogy webhelyeik összetettebbé válnak. kiemelkedőbb globális jelenlétre tesznek szert.

Ha Ön egy vállalati szintű e-kereskedelmi vállalkozás, akkor valószínűleg a Magento Commerce a legjobb platform online áruháza számára. Ezt a platformot helyszíni megoldásként vagy platform-szolgáltatásként (PaaS) felhőalapú megoldásként is megvalósíthatja (Magento Commerce Cloud).

A Magento Open Source és a Magento Commerce közötti különbségek

Számos különbség van a Magento nyílt forráskódú és kereskedelmi kiadásai között, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt eldöntené, melyik Magento verzió felel meg az üzletének, többek között:

Jellemzők Magento nyílt forráskódú Magento kereskedelem
Reszponzív e-kereskedelmi webhely Igen Igen
Promóciós motor/termék- és katalóguskezelés Igen Igen
Pénztár, fizetés, szállítás, rendeléskezelés Igen Igen
Webhelykezelés (adminisztrátor) Igen Igen
ElasticSearch Nem Igen
Bluefoot CMS a 2.2-ben Nem Igen
Magento rendeléskezelés Nem Igen
Tartalom előkészítése és előnézete Nem Igen
Magento szállítás Nem Igen
Elkészült B2B funkciók (2.2-es és újabb verziók) Nem Igen
Olvasni:  Hogyan címkézz meg embereket és más oldalakat egy Facebook-oldalon

A Magento e-kereskedelem előnyei és hátrányai

Magento az az egyik legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer (CMS) nagy forgalmú e-kereskedelmi üzletek számára – és ma már vége 180 000 ismert élő hely Magento használatával. Míg a Magento e-kereskedelmi platform számos robusztus funkciót kínál, nem jár hátrányokkal. Az alábbiakban részletezzük a Magento platform előnyeit és hátrányait, hogy segítsen eldönteni, hogy megfelelő-e az Ön e-kereskedelmi üzletéhez.

Profik

Fokozott rugalmasság: A Magento platform nyílt forráskódú jellege azt jelenti, hogy fokozott rugalmasságot és testreszabási lehetőségeket kínál. Függetlenül attól, hogy milyen iparágban vagy szakterületen van, módosíthatja e-kereskedelmi üzletét a szükséges funkciók és funkciók alapján. A Magento azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy integrálják a harmadik féltől származó vagy egyedi gyártású bővítményeket és harmadik féltől származó rendszereket, például a vállalati erőforrás-tervezést (ERP), az ügyfélkapcsolat-kezelést (CRM) és a fizetési szolgáltatókat.

Speciális funkciók: Magento kínál számos speciális funkció amelyek lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy erőteljes e-kereskedelmi motorokat hozzanak létre. A Magento platform különböző eszközöket kínál, amelyek magukban foglalják:

 • Marketing, promóciók és konverzió
 • Webhelykezelés
 • Keresőoptimalizálás (SEO)
 • Katalóguskezelés
 • Termékböngészés
 • Katalógus böngészés
 • Pénztár, fizetés és szállítás
 • Megrendelés kezelés
 • Ügyfélszámlák
 • Vevőszolgálat
 • Mobil kereskedelem
 • Nemzetközi támogatás
 • Analitika és jelentéskészítés

Áramvonalas skálázhatóság: Vállalkozóként vagy cégtulajdonosként sikeréhez elengedhetetlen, hogy az e-kereskedelmi áruház könnyen méretezhető legyen a vállalkozás növekedésével. A Magento felhasználók könnyedén méretezhetik webáruházukat, hiszen a platform óránként több százezer terméket és több ezer tranzakciót tud támogatni. Az Ön e-kereskedelmi áruházának termékkapacitása még tovább nőhet a Magento Commerce Cloud segítségével, amely a felhőben ismert korlátlan potenciállal rendelkezik.

Közösség: A Magento népszerűsége miatt sok felhasználója és közreműködője van. Ez megkönnyíti a kereskedők számára, hogy megkapják a szükséges támogatást a Magentóval kapcsolatos problémák hibaelhárítása során. Ez azt is jelenti, hogy a Magento platform folyamatosan új bővítményeket, beépülő modulokat és integrációkat tartalmaz, amelyeket fejlesztői közössége hozott létre. Ez lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy élvonalbeli, innovatív webáruházakat hozzanak létre.

Mobilbarát: Az e-kereskedelmi ügyfelek a mobileszközöket helyezik előtérbe, ami azt jelenti, hogy az online áruházaknak reagálniuk kell az okoseszközökön. A Magento megkönnyíti a kereskedők számára, hogy mobilbarát e-kereskedelmi üzleteket hozzanak létre, amelyek zökkenőmentesen működnek okostelefonokon, táblagépeken és számítógépeken. A Magento Progressive Web Application (PWA) Studio lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a Magento 2.3-as és újabb verziói mellett PWA-áruházat fejlesszenek, telepítsenek és tartsanak fenn.

Olvasni:  Áttérnem kellene a Magento 2-re? Lehetőségeinek vizsgálata

Hátrányok

Drága a használata: Míg a Magento nyílt forráskódja ingyenes, a kereskedőknek fizetniük kell a Magento 2 fejlesztési költségeit, a folyamatos támogatást és a webhely karbantartását, valamint a bővítményeket és a beépülő modulokat – ezek mindegyike drága lehet. A Magento magasabb szintjei – mint például a Magento Commerce vagy a Magento Commerce Cloud – még magasabb fejlesztési árcímkékkel rendelkeznek. A Magento-felhasználóknak licencköltségei is vannak az e-kereskedelmi áruház bevételei alapján.

Összetett fejlesztési folyamatok: Ha nem alkalmaz professzionális Magento fejlesztőt, a webhelyfejlesztés önálló kezelése bonyolult lehet. Ahhoz, hogy sikeresen hozzon létre egy e-kereskedelmi üzletet a Magento használatával, legalább alapos PHP, MySQL és Git tapasztalatra van szüksége. Előfordulhat, hogy az új vállalkozók vagy cégtulajdonosok, akik először szeretnének e-kereskedelmi webhelyet építeni a Magentón, nem rendelkeznek megfelelő műszaki ismeretekkel ahhoz, hogy ezt azonnal megtegyék.

Intenzív hosting igény: Magento e-kereskedelmi áruház üzemeltetése azt jelenti, hogy szüksége lesz egy hatékony tárhelyszolgáltatóra, amely képes megfelelni az elvárásoknak. Ez azt jelenti, hogy az olcsóbb tárhelymegoldások, például a megosztott tárhely, nem biztos, hogy alkalmasak a Magento webhelyek kezelésére. Ahhoz, hogy webhelye megfelelően működjön, szüksége lesz egy virtuális privát szerverre (VPS), egy dedikált szerverre vagy egy felhőalapú hosting megoldásra.

Mik azok a Magento e-kereskedelmi bővítmények?

A Magento egy teljes körű e-kereskedelmi megoldás, de a kiskereskedők további funkciókat adhatnak hozzá a külső fejlesztők által létrehozott Magento Extensions telepítésével. A Magento Extensions kiterjeszti vagy javítja a platform meglévő funkcióit. A Hostinger több Magento-bővítést készített, köztük a népszerű Terpentine-bővítést a Varnish-szal való jobb kompatibilitás érdekében. Létrehoztuk a Sentry-t is, a Magento kéttényezős hitelesítési bővítményét. Több ezer Magento-bővítmény áll rendelkezésre, ingyenes és prémium is. A Magento felhasználók csak jó hírű fejlesztőktől vagy piacterektől származó bővítményeket telepíthetnek.

Mik azok a Magento e-kereskedelmi témák?

A Magento-témák olyanok, mint a Magento-bővítmények, kivéve, hogy a témák egy webhely kialakítására összpontosítanak, nem pedig új funkciók hozzáadására. Minden Magento áruház használ egy témát, és a bővítményekhez hasonlóan vannak ingyenes témák, fizetős prémium témák és egyedi kereskedők számára kifejlesztett témák.

Mi az a Magento kereskedelmi piactér?

A Magento kereskedelmi piactér egy hivatalosan támogatott bővítmények és témák tárháza, amelyet hozzáadhat Magento e-kereskedelmi áruházához. A Magento alaposan megvizsgálja a piacterén terjesztett összes bővítményt és témát, így biztos lehet benne, hogy minden, amit a könyvtárában talál, biztonságos és hasznos.

Olvasni:  Mi az 502-es hiba, és hogyan lehet megoldani?

A Magento Commerce Marketplace azonban nem az egyetlen megbízható forrás a Magento bővítményekhez és témákhoz. Sok neves fejlesztő rendelkezik saját webhelyekkel és üzletekkel, amelyek Magento-bővítményeket és témákat kínálnak. Ha azonban nem biztos a Magento számára létrehozott bővítmény vagy téma minőségében, amelyet egy másik fejlesztőtől talált, ellenőrizze, hogy megtalálható-e a Magento Marketplace-en, és győződjön meg arról, hogy az Adobe ellenőrizte.

Mi az a menedzselt Magento e-kereskedelmi tárhely?

Minden e-kereskedelmi üzletnek szüksége van egy tárhelyszolgáltatóra. A tárhelyszolgáltató ideális esetben gondoskodik az üzlet internetkapcsolatáról, a szerverről, amelyen a Magento platform és annak adatbázisa fut, a támogató kereskedőknek pedig gyors, személyre szabott vásárlási élményt kell biztosítaniuk felhasználóik számára.

Mivel a Magento speciális tárhelyfeltételeket igényel az e-kereskedelmi áruház legjobb teljesítményének és megbízhatóságának biztosításához, a teljes körűen felügyelt Magento tárhelymegoldás kiválasztása biztosítja, hogy webhelye teljes potenciálját kihasználja. Például a Hostinger Fully Managed Magento Hosting segítségével elérheti azt a sebességet, biztonságot és megbízhatóságot, amelyre szüksége van az e-kereskedelmi kereskedőként való utazás megkezdéséhez.

Tipp: Készen áll a még több Magento optimalizálásra? Olvassa el Végleges útmutatónkat a Magento 2 optimalizálásához, hogy megtudja, hogyan javíthatja tovább e-kereskedelmi üzlete teljesítményét.

Érdemes a Magento e-kereskedelmi platformot választania?

A Magento egy erőteljes, nyílt forráskódú e-kereskedelmi motor, amely tele van innovatív funkciókkal és funkciókkal, valamint egy virágzó közösséggel. Ez a platform nemcsak rugalmas és személyre szabható, hanem egyszerűen skálázható az online vállalkozások növekedésével. Ezenkívül számos olyan eszközt tartalmaz, amelyek segítenek a vállalkozóknak és a cégtulajdonosoknak kiterjeszteni elérésüket, optimalizálni a tartalmat a keresők számára, és mobilbarát webhelyeket létrehozni.

De a Magento nem nélkülözi a hátrányait. A Magento fejlesztés költséges lehet – és ha nem tervezi, hogy professzionális Magento fejlesztőt alkalmazzon, meredek tanulási görbét kell leküzdenie, hogy funkcionális és innovatív webhelyet építsen. Sőt, a Magento webhelyek többrétegűek és erőforrás-igényesek, ami azt jelenti, hogy fejlettebb tárhelymegoldásokra lesz szüksége, amelyek biztosítják az e-kereskedelmi áruház zökkenőmentes és hatékony működését.

Felügyelt Magento tárhelyre van szüksége?

Regisztráljon felügyelt Magento-tárhelyre a Hostinger segítségével. A Hostinger segítségével élvezheti az automatikus éjszakai biztonsági mentések kényelmét és a biztonságos Magento 2 tárhelykörnyezetet.

Böngésszen terveink között, ha többet szeretne megtudni.

Új publikációk:

Ajánlott