Mi az a Monitor Ghosting? Gyors javítás

A monitorok nyilvánvalóan elengedhetetlen részei a számítógépnek. Enélkül egyáltalán nem tudja használni a számítógépet. Vagy legalábbis a legtöbb ember nem fogja. Ettől függetlenül a monitoroknak megvannak a maguk problémái, amelyek elég bosszantóak lehetnek.

Ebben a cikkben a monitor szellemképéről, annak okairól és ennek a nagyon bosszantó probléma megoldásának módjáról beszélünk.

A monitor szellemképe főleg akkor fordul elő, ha egy mozgókép pixelnyomot hagy maga után, hasonlóan egy szellemhez (innen ered a név). A műtermékeket nehezebb észrevenni a lassan mozgó tárgyakon, de jól láthatóvá válhatnak valami gyorsan mozgó tárgyon, például egy kurzoron. A hatás legszembetűnőbb az FPS-nél vagy más gyors tempójú játékoknál.

Vegye figyelembe, hogy ez nem okoz kárt a monitorban, ellentétben az olyan problémákkal, mint a képmegmaradás vagy a beégés, de zavarhat valakit, aki a kijelzőt nézi.

A szellemkép hátterében álló elsődleges oka egyes LCD-panelek lassú válaszadási aránya. Egyes márkák rosszabbak, mint mások, és az egyes panelek is. A VA panelek szenvednek a legtöbb szellemképtől, míg néhány olcsóbb IPS panel is szembesülhet ezzel a problémával.

Egyéb tényezők közé tartozik a hibás kábelek, a monitor túlhajtása a gyorsabb frissítési gyakoriság érdekében, vagy más, elektromágneses interferenciát okozó eszközök.

Próbálja ki ezeket a megoldásokat, hogy megszabaduljon a szellemképtől a monitoron.

Ellenőrizze a hibás kábeleket

Mielőtt elkezdene babrálni a monitorral, ellenőrizze, hogy a használt kábel, legyen az DisplayPort, HDMI vagy VGA, fizikailag rendben van-e. A kábelen nem lehet kemény hajlítás vagy vágás, és nem lehet hosszabb a kelleténél.

Ha van egy plusz kábel, próbálja meg kicserélni, hátha ez megoldja a szellemkép problémát.

Olvasni:  Hogyan értékesíts a Facebookon: Gyors tippek az eladások fellendítéséhez

Ellenőrizze a többi EMF-eszközt

Az EMF-t vagy elektromágneses interferenciát okozó eszközök több monitoron műtermékeket is okozhatnak. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e ilyen eszközök a kijelző közelében. Ha igen, vigye el őket, hátha ez segít a problémán.

Módosítson néhány beállítást

Számos módja van a szellemkép kijavításának a monitoron, és legtöbbjük magában foglalja a monitoron belüli beállítások módosítását. A legtöbb monitor már rendelkezik túlhajtási funkcióval, amely képes megszabadulni a szellemképtől. Ez azonban zavaró lehet, mivel a különböző gyártók eltérően nevezik ezt a funkciót.

A funkciót ezekben a márkákban a következő neveken ismerik.

  • Túlhajtás az Acer monitorokhoz.
  • AMA a BenQ monitorokhoz.
  • Válaszidő az LG és a Samsung monitorokhoz.
  • Trace Free az ASUS monitorokhoz.

Ha bármilyen más monitort használ, keresse meg a túlhajtás vagy a válaszidő beállítását, és állítsa azt a lehető legalacsonyabb értékre. Minél alacsonyabb a monitor válaszideje, annál kisebb a szellemkép. Az 1 ms körüli válaszidővel rendelkező játékmonitorok gyakorlatilag egyáltalán nem kapnak szellemképet.

Frissítse a GPU illesztőprogramjait

Az elavult GPU-illesztőprogramok is okozhatják ezt a problémát. Bár frissítenie kell az összes illesztőprogramot, különösen ügyeljen a kijelző illesztőprogramjaira, ha ehhez hasonló hibát észlel.

1. lépés: Jobb klikk Rajt és válassza ki Eszközkezelő menüből.

Hogyan lehet kijavítani a DX11 Feature Level 10.0 hibát a Fortnite-on?

2. lépés: Alatt Kijelző adapterek, keresse meg a grafikus kártya nevét, kattintson rá jobb gombbal, majd kattintson a gombra Frissítse az illesztőprogramokat.

Hogyan lehet kijavítani a DX11 Feature Level 10.0 hibát a Fortnite-on?

3. lépés: Kattintson Az illesztőprogramok automatikus keresése. A Windows ezután automatikusan megkeresi és letölti az adott GPU-hoz tartozó legújabb illesztőprogramokat.

Hogyan lehet kijavítani a DX11 Feature Level 10.0 hibát a Fortnite-on?

Ez segít megoldani a hibát, de ha nem, kattintson a gombra Az eszköz eltávolítása és indítsa újra a számítógépet, hogy a Windows kényszerítse a szükséges illesztőprogramok telepítésére. Később frissítheti őket. Alternatív megoldásként eltávolíthatja a GPU-t, és ha lehetséges, újra behelyezheti.

Olvasni:  A Firestick távirányító nem működik elemcsere után: Gyors javítás

Ellenőrizze a monitort

Ha semmi más nem oldja meg a problémát, valószínűleg maga a monitor a hibás. Lehet, hogy bölcs dolog megfontolni a frissítést, mivel a legtöbb modern monitor nem szenved ezektől a problémáktól, vagy egyébként is elhanyagolhatóak. Ha sokat szeretne játszani, vagy tartalmat szeretne létrehozni a monitoron, akkor egyáltalán nem rossz ötlet egy speciális, magas frissítési gyakoriságú és alacsonyabb válaszidővel rendelkező monitort választani.

Új publikációk:

Ajánlott