Mi az a piaci integráció?

Az e-kereskedelmi vállalkozás működtetésének megvannak a maga kihívásai. Ahhoz, hogy a versenytársak előtt maradjon, és túlélje a telített piacot, lépést kell tartania az új e-kereskedelmi trendekkel, és tudnia kell, hogyan használhatja azokat előnyére.

Ebből a cikkből megtudhatja, mi az a piaci integráció, és hogyan tudja kihasználni az általa kínált lehetőségeket e-kereskedelmi vállalkozása bővítésére.

Mi az a piactér?

A piactér egy több gyártóból álló platform, amely szolgáltatásokat kínál a különböző eladók és potenciális vásárlóik közötti árucsere megkönnyítésére. A piacterek körülbelül két évtizede jelentek meg, és gyorsan elnyerték az elismerést azáltal, hogy minden eddiginél gyorsabbá és kényelmesebbé tették a vásárlást.

Miért olyan népszerűek a piacterek?

Van néhány oka annak, hogy a piacterek ma vezető szerepet töltenek be az e-kereskedelemben.

A piacterek olyan nagy platformok, amelyek a teljes értékesítési ciklus során üzleti folyamatokat hoztak létre. A kiváló készletkezelés, a fizetések feldolgozása, a visszatérítési politika és természetesen a kínált termékek széles választéka a kulcsfontosságú tényezők, amelyek hozzájárulnak a piacterek hosszú távú sikeréhez.

Olvasni:  WordPress piaci részesedés: Hány webhely használja a WordPresst 2024-ben?

Az olyan jól ismert e-kereskedelmi óriások, mint az Amazon, a Walmart, az Etsy és a Google Marketplaces, jó hírnevet szereztek, és az idők során ügyfelek millióira tettek szert.

Mi az a piaci integráció?

A piacterek integrációja az a folyamat, amikor egy e-kereskedelmi üzletet összekapcsolnak a piacterekkel, hogy eladhassanak rajtuk.. A piacterek nagyban hozzájárulhatnak e-kereskedelmi vállalkozása sikeréhez, ha bölcsen használja fel az integráció által kínált lehetőségeket.

Nézzük meg, mit tud nyújtani az e-kereskedelmi piactér integrációja Önnek, mint e-kereskedelmi vállalkozás tulajdonosának.

Érjen el új értékesítési csatornákat, és növelje ügyfélbázisát

A piacterek sokféle választási lehetőséget kínálnak azáltal, hogy sok eladót gyűjtenek egy helyre, és lehetővé teszik számukra, hogy bemutassák termékeiket. Látogatók milliói láthatják majd, hogy mit kínál, ha az Ön által értékesített termékek szerepelnek a listán.

Reklámozza gyorsabban márkáját, és építsen jó hírnevet kisebb befektetésekkel

A kis e-kereskedelmi vállalkozások gyakran nehezen tudják reklámozni termékeiket vagy szolgáltatásaikat, és hűséges ügyfélbázist kialakítani. Az e-kereskedelmi óriások ezt a nagyon szükséges bizalmi réteget adják az online vásárláshoz – ha áruit listázza az ismert piactereken, jelentősen növelheti márkájának ismertségét.

Használja ki a bevált piaci technológiát

Amint arról már beszéltünk, a népszerű piacterek bevált gyakorlatokat alakítottak ki a fizetésfeldolgozás, a logisztika és a készletkezelés terén. Azáltal, hogy e-kereskedelmi üzletét integrálja ismert piacterekkel, kihasználhatja az évek során bevált technológia előnyeit.

Adja el termékeit online, gond nélkül

A WooCommerce által hivatalosan ajánlott tárhelyünk az Önéhez hasonló online vállalkozások számára készült

Példák a piactér integrációjára

Vannak bizonyos módok egy online vállalkozás és a piacterek integrálására. A meglévő e-kereskedelmi üzlettel való piaci integráció fő célja az, hogy a termékeket nagyobb közönség számára tegye elérhetővé. De még akkor is használhatja az integrációt, ha egy kis blogot vezet, és jelenleg nincs eladható terméke vagy szolgáltatása. Lássuk hogyan.

Olvasni:  7 hatékony, folyamatos kapcsolattartó integráció a WordPresshez

Társprogramok

A nagy piacterek társult programokat kínálnak az eladások növelésére és még több látogató vonzására. A piacterek leányvállalatai bizonyos százalékos bevételre tehetnek szert az értékesítéseken, amelyek abból származnak, hogy a piacterekről és a webhelyen található egyéb tartalmakhoz társított vállalkozásokra mutató linkeket adnak hozzá. Az ilyen típusú piactér-integráció elindítása nem igényel sok időt és erőfeszítést, és segíthet a blog bevételszerzésében.

E-kereskedelmi infrastruktúra használata

A termékek értékesítése még a B2B e-kereskedelmi szektorban is gyakran infrastrukturális befektetést igényel a zökkenőmentes fizetési feldolgozás, a termékszállítás és az ügyfélszolgálat biztosítása érdekében. Az eladók kihasználhatják a legnagyobb piacterek által kiépített e-kereskedelmi infrastruktúrákat.

Például az Amazonnal való integráció lehetővé teszi a piaci technológiák kihasználását a fizetések feldolgozásához és a készletkezeléshez.

Termékek listázása

A termékek listázása a legnagyobb piactereken egy e-kereskedelmi integrációs módszer, amely jelentősen időigényes. Mindazonáltal, ha termékei elérhetőek az online áruházban és a piacokon, például a Google Shoppingon vagy az Amazonon, növelheti eladásait, és nagymértékben növelheti a márka értékét.

A termékek piactereken való feltüntetésének fő célja a valós idejű szinkronizálás létrehozása, amely automatikusan frissíti a termékinformációkat és a készletmennyiséget, így biztosítva a konzisztenciát minden csatornán.

Hogyan állíthat be piacteret az üzletébe

Az e-kereskedelmi piactér integrációjának beállítása az üzletben három lépésből áll: szerezzen egy piactéri eladói fiókot, válassza ki a legjobb integrációs szoftvert, és ténylegesen eljuttassa termékeit nagyobb közönség elé. Merüljünk el a folyamatban.

1. lépés: szerezzen egy piactéri eladói fiókot

Az első dolog, amit meg kell tennie, egy eladói fiók létrehozása a kiválasztott piacon. A fiók létrehozása nem sok időt vesz igénybe, de megköveteli az üzleti adatok megadását.

Olvasni:  A 8 legjobb e-mail marketingszolgáltatás összehasonlítva (2024)

A piacterek általában néhány különböző eladói tervet kínálnak. Attól függően, hogy havonta hány terméket szeretne eladni a piacon, kiválaszthatja az Önnek megfelelő csomagot. Ha csak néhány terméket ad el, akkor gyakran eladásonként kell fizetnie, míg a nagy nyereséget termelő eladók fix díjat fizetnek.

A termékek piacra kerüléséhez előfordulhat, hogy fejlettebb konstrukciót kell választania, mivel az alapcsomagok nem biztosítanak hozzáférést bizonyos eszközökhöz, amelyek lehetővé teszik az üzlet és a piac közötti kapcsolat létrehozását.

2. lépés: a legjobb szoftver kiválasztása

Miután létrehozta a piactér eladói fiókját, ki kell választania a legjobb szoftvert a piactérrel való kapcsolat létrehozásához. Általában néhány lehetőség közül választhat, beleértve a szoftverszolgáltatásokat és a bővítményeket. A költségek nagymértékben változnak a mellékelt funkciók számától függően.

Amikor áttekintettük a WooCommerce áruház és az Amazon integrálásához használható legjobb szoftvert, rájöttünk, hogy nincs kézzelfogható különbség a bővítmény és a szoftverszolgáltatás használata között.

A legtöbb szoftverszolgáltatás azonban egyetlen irányítópultot biztosít az összes értékesítési csatorna vezérléséhez, ami hihetetlenül hasznos lehet.

3. lépés: termékek listázása

A termékek listázása az utolsó lépés, amelyet meg kell tennie, hogy bemutassa termékét a piac közönségének, és növelje eladásait. A választott szolgáltatás vagy bővítmény segítségével ezt könnyedén megteheti – a folyamat rendkívül automatizált és megbízható.

Létrehozhat listákat több termékből vagy a teljes katalógusból. A szolgáltatások valós idejű szinkronizálást biztosítanak az összes csatlakoztatott értékesítési csatornához, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen változtatást eszközölnek az online áruház termékein, minden azonnal megjelenik az összes értékesítési csatorna listáján.

Bármikor, amikor egy terméket eladnak a webhelyéről vagy bármely más értékesítési csatornáról, a készletszintek is késedelem nélkül frissülnek.

Olvasni:  A legjobb WooCommerce beépülő modulok az eladások növelésére

Tekintsük át a piaci integrációt

A piaci integráció rendkívül hasznos lehet az online áruház jelenlétének kiterjesztésében az e-kereskedelmi világban, és növelheti ügyfélkörét.

Az online piacterek növekvő népszerűsége mellett aligha találunk jobb időpontot az induláshoz. Mindössze egy eladói fiók létrehozása a piacon, és a megfelelő integrációs szoftver kiválasztása szükséges.

Próbálja ki a Hostinger teljes körűen felügyelt WooCommerce tárhelyét

Már csak a piacon való jelenlét is elveszítheti termékeit több ezer hasonló termékben, de az online áruház megléte azt jelenti, hogy saját egyedi márkával rendelkezik. A saját online áruházra való átállás bizonyos elszántságot és kitartást igényel.

A Hostinger teljes körűen felügyelt WooCommerce tárhelye a WooCommerce legjobbjait gyűjtötte össze, miközben kihasználta a WordPress rugalmasságát és funkcionalitását.

Gyorsabb és biztonságosabb webhelyek – ez az, amit garantálni tudunk minden online áruház tulajdonosa számára, aki felügyelt WooCommerce csomagjainkra regisztrál.

Tekintse meg terveinket a mai kezdéshez.

Új publikációk:

Ajánlott