Mi az a Redis gyorsítótár?

A Redis gyorsítótár az egyik legnépszerűbb gyorsítótár-eszköz, amelyet a WordPress webhelyek felgyorsítására használnak. A WordPresshez hasonlóan ez is nyílt forráskódú, így nagyszerű lehetőség a WordPress melletti használatra.

Ha azonban nem ismeri a gyorsítótárazást általában, akkor kissé nyomasztó lehet megérteni, mire való a Redis, és hogyan működik a Redis gyorsítótár.

Ebből a cikkből megtudhatja, mi az a Redis gyorsítótár, és miért ez az egyik legnépszerűbb gyorsítótárazási eszköz ma.

Kezdjük egy rövid magyarázattal a gyorsítótárazásról általában, majd mélyebbre merülünk a Redis gyorsítótár működésében és a Redis gyorsítótár használatával a WordPress-webhely felgyorsítására.

Mi az a gyorsítótárazás?

Kezdésként mi az a gyorsítótárazás? A gyorsítótárazás egy ideiglenes tárolási mechanizmus amely lehetővé teszi a webhelyek számára az információk gyorsabb betöltését. Ahelyett, hogy közvetlenül hozzáférne az adatbázishoz, a webhely hozzáfér a gyorsítótárazott verzióhoz, és lekéri a szükséges információkat a szerver memóriájából.

Cikkünkben többet megtudhat a WordPressről és a webhely gyorsítótáráról, Gyorsítótár a WordPress számára.

Mi az a Redis gyorsítótár? A Redis gyorsítótár magyarázata

Tehát mi az a Redic gyorsítótár? Amikor a Redisről van szó, a Redis a Remote Dictionary Server rövidítése. A Redis egy gyorsítótárazó rendszer, amely az információk ideiglenes tárolásával működik kulcsérték adatstruktúrában.

A Redis gyorsítótár népszerű, mert szinte az összes főbb programozási nyelven elérhető. Ezenkívül a WordPresshez hasonlóan ez is nyílt forráskódú, ami azt jelenti, hogy egy jól támogatott rendszer, amely nagyszerű módja annak, hogy felgyorsítsa webhelyét vagy alkalmazását magas költségek nélkül.

Olvasni:  WordPress gyorsítótár

Mire használható a Redis?

A Redis a webhely oldalainak betöltési idejének felgyorsítására szolgál felhasználók számára. Ha a WordPress webhelyekről van szó, azt főként gyorsítótárazó rendszerként használják olyan információk ideiglenes tárolására, amelyek általában egy adatbázisban helyezkednek el. Így sokkal gyorsabban betölthető, nem kell közvetlenül hozzáférni az adatbázishoz.

Míg a Redis gyorsítótárat elsősorban gyorsítótárazó rendszerként használják a WordPress webhelyek felgyorsítására, a Redis maga sokkal erősebb ennél. Használható adatbázisként és üzenetközvetítőként is, de ebben a cikkben a Redisre és a gyorsítótárazási mechanizmusként való használatára fogunk összpontosítani.

A Redis gyorsítótár ragyog, ha WordPress-webhelyekkel használják objektum-gyorsítótár eszközként. Mivel a WordPress egy nagy teljesítményű és rugalmas tartalomkezelő rendszer, rengeteg adatobjektumot tartalmaz, amelyeket rendszeresen el kell érni.

Gyorsabb sebesség a Hostinger szervereken

Erősebb biztonság, skálázhatóság és tárhely-támogatás

Mi az Object Caching?

A programozási terminológiában egy objektum az egy absztrakt adatstruktúra, amelyet a programozó határoz meg.

Például a WordPressben számos objektum található, például bejegyzések, oldalak vagy felhasználók. A WooCommerce, a WordPress e-kereskedelmi megoldásának használatakor még több objektum áll rendelkezésére, például Termékek vagy Megrendelések. Ezeket az objektumokat az adatbázisban tárolják, és többször is hozzáférnek a WordPress webhelyének használata során.

Az objektum-gyorsítótárazás lehetővé teszi az objektumok ideiglenes memóriában tartását, így nem kell visszamenni az adatbázisba az adatok eléréséhez.

Hogyan működik a Redis Cache az objektum-gyorsítótárral?

Mivel a WordPress sokféle objektummal működik, minden alkalommal, amikor ezeket az objektumokat el kell érni, a webhelynek hozzá kell férnie az adatbázishoz az információk lekéréséhez. A Redis ezt gyorsabbá teszi azáltal, hogy ideiglenesen tárolja a visszakeresett adatokat. Ezután, amikor legközelebb a webhelyének szüksége lesz erre az információra, webhelye hozzáférhet az ideiglenes tárolóból, ahelyett, hogy az adatbázisból kellene hozzáférnie.

Ez jelentősen felgyorsítja a WordPress webhelyét, mivel a webhelyadatbázishoz való hozzáférés SQL-lekérdezések használatával sokkal lassabb, mint a szükséges információk elérése a Redis objektum-gyorsítótárazó rendszeren keresztül.

Az egyik terület, ahol ez rendkívül hasznos, az a WordPress adminisztrációs panel. Ha több ezer bejegyzése vagy terméke van, a Redis objektum-gyorsítótár felgyorsítja a háttérrendszert, így gyorsan frissítheti webhelyét.

Olvasni:  Az Instagram gyorsítótár törlése és az alkalmazás teljesítményének növelése

A Redis gyorsítótár nélkül minden alkalommal, amikor bejelentkezik a háttérrendszerébe, szüksége lesz a WordPressre az adatbázis különböző objektumainak eléréséhez. Ez végül lassabb betöltési időhöz vezet, ahogy a tartalom mennyisége nő a webhelyén.

Hogyan működik a Redis?

Tehát most, hogy tudja, mi az a Redis gyorsítótár, és mire való a Redis, egy kicsit mélyebbre merülhetünk a Redis gyorsítótár működésének pontos megismerésében.

A Redis gyorsítótár működésének megértéséhez a kulcs az, hogy tudjuk, hogyan működik a szótár a programozásban. A szótár két összekapcsolt elemből álló adatstruktúra – egy kulcs és egy érték. Röviden, a kulcsot az érték eléréséhez használják.

A Redis gyorsítótár úgy működik, hogy kulcsként az eredeti adatbázis-lekérdezést, majd az eredményül kapott adatokat értékként rendeli hozzá.. Mostantól a Redis rendszer hozzáférhet a létrejövő adatbázishíváshoz a beépített ideiglenes memóriájában tárolt kulccsal.

Most ez a konkrét adatbázishívás készen áll arra, hogy annyiszor újra el lehessen érni, ahányszor szükséges az adatbázis-lekérdezés újbóli futtatása nélkül. A Redis gyorsítótár beállításától függően ez néhány óráig, néhány percig vagy tovább maradhat a memóriában.

A Redis rendelkezik egy beépített rendszerrel is, amely biztosítja az adatbázishívás naprakészségét azáltal, hogy beépített beállításokkal törli a WordPress gyorsítótárat a tartalom frissítésekor vagy meghatározott időközönként.

Hogyan használhatom a Redis gyorsítótárat a webhelyemhez?

Most, hogy tudja, mi az a Redis gyorsítótár, fontos tudnia, hogyan használhatja azt a WordPress webhelyével. Röviden: be kell állítania a Redis gyorsítótár rendszert azon a szerveren, amely a webhelyszerverét tárolja.

Noha sok forrás áll rendelkezésre ennek a folyamatnak a magyarázatára, sajnos ez nem könnyű feladat, és speciális szerverkezelési készségeket igényel.

Az is elengedhetetlen, hogy a Redis gyorsítótár megfelelően legyen beállítva, és optimalizálva legyen a WordPress webhelyekre. Ellenkező esetben azt kockáztathatja, hogy váratlan viselkedést tapasztalnak webhelyein, például elavult oldalakat vagy egyes oldalak nem töltődnek be pontosan.

Olvasni:  Az év 10 legjobb értékesítési tölcséres szoftvere és építője

Amikor a Redis gyorsítótár telepítéséről és beállításáról van szó, Javasoljuk, hogy ezt a szerver szakértők kezében hagyja.

Szerezzen beépített gyorsítótárat a Hostinger segítségével

Tudjuk, milyen fontos a gyorsan betöltődő webhely, és ismerjük a Redis gyorsítótárat is – komolyan, profik vagyunk!

Éppen ezért itt, a Hostingernél kínálunk beépített Redis objektum-gyorsítótárat az összes teljesen felügyelt WordPress tárhelytervünkhöz. A Hostinger szolgáltatással való tárhely használata azt jelenti, hogy webhelyei villámgyorsan betöltődnek, és nem kell aggódnia a Redis helyes beállítása miatt.

A Hostinger segítségével az összes gyorsítótárat kezelheti a WordPress adminisztrációs paneljén. Ha WooCommerce áruházat üzemeltet, akkor a teljes körűen felügyelt WooCommerce tárhelycsomagjainkkal egy fejlett WooCommerce gyorsítótár-rendszerrel rendelkezünk.

A Hostinger beépített gyorsítótárával a nehéz terheket Ön helyett végezzük – gondoskodunk arról, hogy a Redis gyorsítótár megfelelően legyen beállítva, hogy Ön az üzletére összpontosíthasson.

Próbálja ki a Hostinger teljesen felügyelt WordPress hosting szolgáltatását

Reméljük, hogy ez a cikk segített a Redis gyorsítótárának magyarázatában, és várjuk, hogy bekapcsolódhasson valamelyik Hostinger-tervünkbe. Próbálja ki teljesen felügyelt WordPress tárhelyünket, ha fel akarja gyorsítani webhelyét. A Hostinger segítségével roppant gyors webhelye lesz, és sok időt és frusztrációt takarít meg.

Szakértők vagyunk a WordPress hosting területén, és biztosítjuk, hogy WordPress-webhelye mindig naprakész, gyors és biztonságos legyen.

Iparágvezető vizuális összehasonlító rendszerünknek és díjnyertes 24/7/365 WordPress támogatásunknak köszönhetően biztos lehet benne, hogy webhelye úgy működik, ahogyan kell.

Ráadásul ingyenes migrációs szolgáltatásunkkal problémamentesen beállíthatja webhelyét a Hostingeren.

Tekintse meg teljesen felügyelt WordPress tárhely-terveinket, hogy elkezdhesse még ma.

Új publikációk:

Ajánlott