Mi az a szerveridő/UTC idő?

Ha valaha is kellett szerverekkel dolgoznia, valószínűleg ismeri az UTC-időt, más néven Összehangolt világidő. Az UTC-idő az a szabványos idő, amelyet a legtöbb számítógép és szerver használ világszerte.

Bizonyos szinten Ön UTC-időt használ, amikor a szervere bármit megtesz egy adott időpontban vagy ütemezés szerint. Íme néhány példa:

  • Eladás ütemezése
  • Blogbejegyzés ütemezése
  • Valaki havi előfizetési rendelésének megterhelése
  • Követő e-mailek küldése

UTC eltolás

Az UTC univerzális. Például, ha a New York-i (USA) szerverem és a Sydney (Ausztrália) szerveremnek pontosan ugyanannak kell lennie az UTC időnek. Ez jól működik számítógépeknél, míg az emberek a helyi időt használják az idő betartására.

A szerverekkel való munka megkönnyítése érdekében használjon eltolást.

  • New York használ UTC-4h vagy UTC-5h amikor nem nyári időszámításban.
  • Sydney használ UTC+10h és UTC+11h amikor nyári időszámításban.

Ezek az eltolások hatással lesznek az ütemezett műveletekre. Ha reggel 8 órára ütemez egy blogbejegyzést, a szerver az eltolást használja annak meghatározására, hogy mikor kell közzétenni a bejegyzést.

Alkalmazási eltolás

A szerveridő UTC-eltolásán kívül vannak alkalmazáseltolások is. Itt találhatók a WordPress időzóna-beállításai, amelyek a alatt találhatók Beállítások -> Tábornok

Bármilyen alkalmazást is használ (WordPress, Magento stb.), valószínűleg hasonló időzóna-beállításokkal rendelkezik.

Gyorsabb sebesség a Hostinger szervereken

Erősebb biztonság, skálázhatóság és tárhely-támogatás

Ezek az alkalmazások gyakran kitalálnak vagy beállítanak egy alapértelmezett helyet. Néha ez a szerver helyén alapul. Például, ha az üzletem Denverben van (ami hegyvidéki idő), a szerverem pedig New Yorkban (keleti idő), az alkalmazásom valószínűleg feltételezi, hogy a keleti időt szeretném használni.

Olvasni:  17 LEGJOBB SMM-panel 2024-ben: YouTube, Reddit, OnlyFans & x

És ha éjfélkor le akarok zárni egy alkalmazást, vagy le akarok fejezni egy akciót, az ténylegesen a hegyvidéki idő szerint este 10-kor és a keleti idő szerint éjfélkor érhet véget. Mindig ellenőriznie kell az alkalmazásait a helyi idő szerint, hogy megbizonyosodjon arról, hogy helyes-e.

Miért indulnak el az ütemezett műveleteim rosszkor?

Általánosságban elmondható, hogy nem kell tudnia, mi az UTC idő. Ha azonban olyan alkalmazásba ütközik, amely nem működik megfelelően, be kell mélyednie, és meg kell néznie, hol van beállítva helytelenül az idő.

  1. Először is ellenőrizze az alkalmazást (WordPress, Magento stb.), és győződjön meg arról, hogy a beállítások helyesek.
  2. Ha az alkalmazás beállításai helyesek, akkor meg kell győződnie arról, hogy a szerveren az eltolás megfelelően van beállítva.

Ha teljesen felügyelt WordPress-, WooCommerce- vagy Magento-tárhelyet használ a Hostinger-től, segítségért forduljon a támogatáshoz. Megbizonyosodunk arról, hogy az UTC-idő helyesen van beállítva, ellenőrizzük az alkalmazás beállításait, és a megfelelő irányba mutatjuk, ha harmadik féltől származó alkalmazásról van szó.

Próbálja ki a Hostinger teljesen felügyelt tárhelyét

WordPress-re, WooCommerce-re vagy Magento-ra optimalizált tárhelyre van szüksége? Tekintse meg a Hostinger teljes körűen felügyelt tárhelycsomagjait még ma.

Új publikációk:

Ajánlott