Mi az AAFP alaplap? Minden, amit tudnia kell

A számítógép megépítése ijesztőnek tűnhet, különösen, ha ez az első építése. A legtöbb ember számára ez egy nagy tétű kirakó, meglehetősen drága darabokkal. Ez azonban nem olyan nehéz, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy mi az AAFP az alaplapodon, és hogyan kell kezelned a fejlécet a build megfelelő működéséhez.

Az AAFP alaplapok egyszerűen AAFP vagy Analog Audio Front Panel 10 tűs csatlakozóval ellátott alaplapok, amelyek HD audio fejléccel is rendelkeznek. Ez lényegében egy fejléc, ahová csatlakoztathatja az audio I/O-t a ház előlapjáról.

A csatlakozóhoz azonban bármilyen 10 tűs audio interfészt csatlakoztathat. Támogatnia kell a HD Audio-t vagy a régi AC’97-et. Alapértelmezés szerint a legtöbb alaplap HD Audio használatára van beállítva, amely a modernebb és összességében jobb interfész. Ha azonban az AC’97-et szeretné használni, ezt a módosítást el kell végeznie a BIOS beállításaiban.

A legtöbb alaplap két audio interfésszel is rendelkezik, a hátsó az elsődleges audio interfész, majd az AAFP, amely a ház audio I/O-jához csatlakozik. Akárhogy is, jó ötlet mindkét interfész aktívan tartása, mivel ez megadja a lehetőségeket a csatlakozások és több audioeszköz egyidejű csatlakoztatásának tekintetében.

Ha csatlakoztatta a ház elülső audio I/O-ját az AAFP-fejléchez, de nem kap hangkimenetet, két javítást kipróbálhat.

Ellenőrizze az illesztőprogramokat

Az első dolog, amit meg kell tennie, a megfelelő illesztőprogramok telepítése. A legtöbb alaplap Realtek audio hardverrel érkezik, azonban az adott alaplap gyártmánya és modellje eltérő lehet. Tekintse meg a használati útmutatót vagy a gyártó webhelyét, hogy megtudja, milyen illesztőprogramokra van szüksége, és telepítse azokat.

Olvasni:  Alkalmazásbiztonság – Amit a fejlesztőknek tudniuk kell

Az ilyen jellegű hibákat gyakran a nem megfelelő csatlakozás okozza. Ellenőrizze, hogy a 10 tűs csatlakozó megfelelően illeszkedik-e a fejlécbe, és nincs-e benne por vagy törmelék, amely akadályozná a csatlakozást.

Új publikációk:

Ajánlott