Mi az animáció, és hogyan használható szalaghirdetések tervezésére?

Mi az animáció? Ebben a blogban megtudhatja, hogy mit jelent, és hogyan használható fel olyan szalaghirdetések létrehozására, amelyek azonnali rabul ejtik a közönséget.

Mi az animáció? Lényegében a statikus képeket mozgóképessé alakítja. Az animációs szoftveren való munka gondolata ijesztőnek tűnhet, ha Ön olyan személy, aki a legjobban működik ceruzával és papírral, de az eszközök és szoftverek megfelelő megválasztása a tervek animálásához valóban nagyszerű ötlet lehet, különösen a kezdők számára. Ebben a kézikönyvben végigvezetjük Önt a szalaghirdetések animációval történő tervezésének folyamatán.

Mi az animáció tervezés?

Forrás

Szó szerint az animáció a különböző állóképek meghatározott sorrendben történő összekapcsolásának művészete a mozgás látszatának megteremtése érdekében. Mi az animáció a modern világban? A számítógépes animáció a mai trend, de a 90-es években mindezt kézzel rajzolták. Egy darab papír és egy vázlattoll volt akkoriban a legkeresettebb eszköz. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a képet többször felvázolták azonosíthatatlan változtatásokkal, majd összerakták egy mozgássorozatot.

Számos helyen alkalmaznak animációt, beleértve a mozgó grafikát és a reklámszalagok tervezését. Bár a szoftverek egyre népszerűbbek, ha csak az animáció ajtajába akarod lépni, a kézzel rajzolt képek mindig szórakoztató kezdési lehetőséget jelentenek!

Melyek a különböző animációs típusok

Az animáció különféle formákban létezik. Ebben a részben ezek közül néhányról beszélünk.

1. 2D animáció

Ahogy a neve is mutatja, ez az animációtípus két dimenzióból áll: magasságból és szélességből. Ha nehezen képzeled el ezt, gondolj a kultikus kedvenc filmekre, mint pl Hamupipőke vagy Némó nyomában. A 2D-s animációs animációt remekül lehet gyakorolni, ha éppen megáztatja a kezét, mielőtt nagyobb és bonyolultabb projektekre lépne. Ha Ön egy anime fanatikus, akkor pontosan tudja, hogy a 2D miért végez nagyszerű munkát!

Olvasni:  Állatorvos SEO: Hogyan szerezzen több beteget állatorvosi rendelőjének

2. 3D animáció

Kitalálod, melyik animációs technikát használták a Disney kasszasikerének elkészítéséhez? Fagyott? Ha azt mondta, hogy 3D, akkor a lényeg! Szinte minden modern filmet 3D-s animáció támogat. A karakterek mozgását különféle 3D szoftverek segítségével gondosan modellezik. Ezek az animációk annyira valósághűek, hogy néha elfelejtheti, hogy animációs filmet néz.

Ennek az az oka, hogy az animáció lényege, hogy elfelejtse, hogy egy számítógéppel létrehozott karaktert néz, és rávegye a valós karakterek nézésére! A 3D-s animáció tökéletesítéséhez először az alapvető animációs osztályokkal kell kezdenie, és meg kell néznie, hogyan halad előre. Nem tart sokáig a 3D-s animáció elsajátítása, ha szenvedélyesen foglalkozik vele!

3. Állítsa le az animációt

példa a stop motion animációra

Forrás

A stop motion során minden jelenethez tárgyakat vagy figurákat fényképeznek le, amelyek összerakva úgy tűnnek, mintha mozgásban lennének. A stop motion animáció számos modern hollywoodi filmben aktív szerepet játszik. Mindkét Coraline és Wallace és Gromit stop motion technikával készültek.

4. Mozgó grafika

A mozgó grafika lényegében mozgásban lévő grafikát jelent. Gyakran használják logókhoz és üzleti reklámokhoz. Ha kezdő vagy, remek hely a kezdéshez. A mozgó grafikában nem kell foglalkoznia az olyan összetett funkciókkal, mint az arc- és háttérelemek. Beérhet olyan grafikus eszközökkel, mint a PicMonkey vagy a Canva, és ugráló- vagy akár villanásokat adhat a munkájához anélkül, hogy profi lenne az animációban.

8 tipp animált szalaghirdetés tervezéséhez

Az animáció marketingben és reklámozásban való felhasználása számos előnnyel jár, amelyek közül néhány a megnövekedett márkaismertség, a fokozott vásárlói hűség és a jobb elkötelezettség. Íme néhány tipp az animációt használó szalaghirdetés megtervezéséhez.

1. Ne járjon rosszul a méretekkel

Mindig előre válassza ki a kívánt banner méretét. Ez az egyik első dolog, amit figyelembe kell venni, amikor szalaghirdetést tervez. Minden hirdetési platformhoz más-más méretkövetelmény tartozik. Ügyeljen arra, hogy online szalaghirdetés-készítő szoftvert használjon a kívánt méretű hirdetés létrehozásához. Az alábbiakban felsorolunk néhányat az iparágban legelterjedtebb szalaghirdetés-méretek közül:

Olvasni:  Hogyan használta a TBS Marketing a Facebook Messengert az MRR 7X növelésére?

szalaghirdetések méretei

Forrás

2. Válassza ki a megfelelő formátumot

Nem minden hirdetési banner dizájn egyforma, ezért kötelező a megfelelő formátum használata. Animált szalaghirdetések esetén GIF, Flash és HTML5 közül választhat. Régen a Flash volt a trend, de ma már nem preferálják, mivel szaggatott videólejátszást biztosít. A modern tervezés többnyire HTML5-ben történik. A GIF viszont nem nyújt olyan széles színtartományt, mint a HTML5.

A modern időkben a felhasználók stílusos szalaghirdetésekre vágynak, amelyeket a HTML5-hirdetések hatékonyan tudnak megjeleníteni. A HTML5 azért a marketingesek kedvence, mert a dizájn nem csak kiváló minőségű lesz, de kompatibilis is lesz. Ezek a szalaghirdetések felhasználóbarátok lesznek, és minden eszközön működni fognak anélkül, hogy harmadik féltől származó beépülő modulra lenne szükség.

3. Tegye színessé hirdetését

Hasonlítsa össze logója színét a szalaghirdetés színével, mert ha a kettő nem illeszkedik jól, a szalaghirdetés nem fog működni a közönségével. Ez a lépés fontos a következetesség és a márkaismertség szempontjából. A színek arra is használhatók, hogy bizonyos típusú érzelmeket váltsanak ki a felhasználó elméjében.

Pro-tipp: ne vigyük túlzásba a színjátszást. A több szín nem jelenti azt, hogy a szalaghirdetés vonzóbb lesz, ezért gondolja át kétszer, mielőtt a színkombináció mellett dönt.

4. Gondosan fontolja meg a tipográfiát

animált banner hirdetés

Forrás

A grafika tetszetős a szemnek, de a betűstílusra is figyelni kell. Tehát vegye figyelembe a betűtípus olvashatóságát és stílusát. Használjon nagyobb betűtípust a címhez, és kisebb betűtípust az alcímekhez és a törzspéldányhoz. Válassza ki a stílust a márka jellegétől és a kérdéses hirdetéstől függően.

5. Készülj fel az animációra

Számos lépést kell követnie egy animált hirdetési szalaghirdetés létrehozásához. Íme néhány közülük:

● Válassza ki a megfelelő hátteret.

● Döntse el a szövegét.

● Hozzon létre vonzó hirdetési példányt.

● CTA gomb hozzáadása.

Mielőtt elkezdené animálni a bannereket, tegyen fel magának három fontos kérdést:

● Hogyan lehet gyorsan és minimális erőfeszítéssel animálni a bannereket?

● Mennyi legyen az animáció időtartama?

● Hogyan teheted gördülékenyebbé az animációt?

6. Adjon lélegzetvételnyi teret hirdetésének

egy jól elhelyezett animált szalaghirdetés

Forrás

Ne becsülje alá a szóköz jelentőségét a szalaghirdetés tervezésekor. Ez az utolsó elem a listán, ami fontos (Nos, technikailag nem elem, ha így látod). A tartalom a király, de néha az egyszerűség a járható út. Nem szabad szöveget, látványelemeket és egyéb elemeket bezsúfolni a szabad hely minden utolsó hüvelykjébe. Hagyjon egy kis helyet azzal a szándékkal, hogy a hirdetés lélegzetvételnyi teret adjon. Ez segít egy tiszta, könnyen érthető hirdetés megjelenítésében.

Olvasni:  8 gyakori hosting probléma (és hogyan lehet őket elkerülni)

7. Döntse el az animáció hosszát

Egy dologra kell figyelni, amikor szalaghirdetéseken dolgozik: a hosszúság. Ha szeretné felhívni a maximális figyelmet a bannerre, akkor ügyeljen arra, hogy az animáció ne legyen túl hosszú. Ha a CTA megjelenése túl sokáig tart, a közönség felét elveszíti. Az emberek nem fognak 20 másodpercnél tovább várni az igazi üzletre, ezért rövidítse le.

8. Tekintse át hirdetése teljesítményét

Miután a hirdetési szalaghirdetés elkészült, ellenőriznie kell, hogyan fogadja azt a közönség. Nem fogja tudni, hogy sikeres-e a szalaghirdetés, amíg nem futtat néhány elemzést. Ezek a számok képet adnak arról, hogyan hozhatja létre következő kampányát, és milyen intézkedéseket kell tenni a siker érdekében.

Útmutató lépésről lépésre az animáció tanulásához

Tudjuk, hogy alig várod, hogy a következő szintre emelhesd animációs készségeidet, de előtte rendezd el az alapokat ezzel a lépésről-lépésre szóló útmutatóval.

1. Hozzon létre egy storyboardot

Az első és legfontosabb lépés az animáció vizualizálása. Ezt a folyamatot storyboardingnak nevezik. Azt ábrázolja, hogy az animáció hogyan fog lejátszani az egyes jelenetekkel. A storyboarding durva lebontást ad arról, hogy min dolgozol. Nos, ennek nem kell egy kereskedelmi játékfilm ötletének lennie, de még kezdőként is animáción dolgozik, ez a folyamat segít eldönteni, hogy pontosan mit is szeretnének a karakterek az animációban.

Vegyünk egy repülő madár példáját. A storyboard nem tűnik bonyolultnak ehhez. Mindössze annyit kell tennie, hogy elképzeli, hogyan nézzen ki a madár, és mikor kezdi el és fejezi be a repülést. Néhány egyéb ábrázolandó dolog, például, hogy milyen irányba fog repülni, és milyen alacsonyan vagy magasan. Az alábbiakban megemlítünk egy példát arra, hogyan néz ki egy animációs forgatókönyv.

egy animációs storyboard

Forrás

2. Oszd fel az animációt rétegekre

Ha Adobe Photoshopon dolgozik, kattintson a Windows > Idővonal elemre. Ez engedélyezi a videó idővonal funkcióját a képernyő végén. Most kattintson a „Videó idővonalának létrehozása” lehetőségre, és a dokumentum minden egyes rétege külön részekre lesz osztva, így minden animáción külön-külön dolgozhat.

Olvasni:  A tartalommarketing statisztikák és adatok alapvető listája

3. Vázolja fel statikus képeit

Kezdje a karakter megrajzolásával az első rétegben. Válassza ki az „Alakzatréteg” funkciót, majd válassza ki, hogyan szeretné elhelyezni. A szóköz használatának ismerete nem alku tárgya az animációban. Minél lassabban szeretné mozgatni a képeket, annál közelebb kell lenniük az egyes képekhez.

4. Lejátszás ideje

A remekmű most készen áll! Nyomja meg a „Lejátszás” gombot, miután az összes statikus kép egymáshoz közel van. Látni fogja, hogyan mozog az Ön által felvázolt karakter a képernyő egyik oldaláról a másikra. Vergesd meg magad, mert sikeresen elkészítetted első animációdat!

Az animáció korlátlan módja annak, hogy a sima online alakokat valósághűbbé tegyük azáltal, hogy a „mesélést” a „megmutatással” helyettesíti. A történet a fejedben most mozgásban van, a képernyőn! Az animáció nagyszerű módja annak, hogy érzelmeket csepegtessünk statikus képekbe. Szóval, úgy gondolja, készen áll az animációs karrierre? Ha igen, reméljük, hogy ez a cikk kellőképpen motivált arra, hogy kipróbálja magát a kreativitás ezen a területén. Elkezdhet gyakorolni az animációt, hogy karriert építsen, vagy csak szórakozásból!

Kulcs elvitelek

● Használjon animációt a történet elmesélésére, amikor szalaghirdetést tervez.

● Adjon esélyt az ingyenes online animációs szoftvereknek, ha még csak most kezdi.

● Ismerje meg, hogyan sajátíthatja el a „távközök” művészetét.

● Az Adobe After Effects és a Photoshop jó kiindulópont az animáció gyakorlásához.

● Mozgó grafikát használhat vállalati webhelyének elkészítéséhez.

GYIK

1. Milyen eszközöket használnak az animátorok?

Az animátoroknak jó grafikus kártyával rendelkező számítógépekre van szükségük. Jó sok RAM-ra is szükségük van.

2. Mennyit keresnek a független animátorok?

A szabadúszó animátorok a tapasztalatuktól függően óránként 20 és 150 dollár közötti bevételre számíthatnak. Ez 39 000 és 260 000 dollár közötti éves fizetést jelent.

3. Milyen animációs eszközt használ a Disney?

Az Autodesk Maya az egyik legnépszerűbb eszköz, amelyet a Disney használ az alkotáshoz élénkség.

Új publikációk:

Ajánlott