Mi az az Arris készülék? Minden, amit tudnia kell

Egyre több eszköz csatlakozik az internethez, így nem furcsa, ha néhány ismeretlen vagy furcsa eszköz megjelenik az útválasztó csatlakoztatott eszközeinek listáján. Ez azonban egy átjáró is a fenyegetés szereplői számára, hogy rosszindulatú eszközöket kapjanak a hálózatra anélkül, hogy gyanút keltenének.

Ebben a cikkben egy Arris-eszközről beszélünk, arról, hogy mi az, mit csinál, és miért van a hálózatán, minden más dolog mellett, amit tudnia kell.

A hálózaton lévő „Arris” vagy „Arris Group” eszköz nagy valószínűséggel egy set-top box vagy hasonló eszköz, amelyet az Arris amerikai cég gyártott, amely telekommunikációs és hálózati berendezéseket tervez és gyárt, beleértve modemeket, útválasztókat és TV set-top boxokat. .

Az Arris egy meglehetősen régi és megbízható cég, amelynek termékeit gyakran használják a kábelszolgáltatók és az internetszolgáltatók világszerte. Fogyasztói használatra szánt eszközöket is árulnak. Tehát ha azt látja, hogy egy Arris eszköz jelenik meg a hálózatán, akkor valószínűleg csak az útválasztója, set-top boxja vagy bármely más, a szolgáltatója által biztosított, internethez csatlakozó eszköz, és semmi rosszindulatú.

Lehet, hogy az eszköz legitim, de fennáll annak a valószínűsége, hogy hamisítják, vagy valaki másé. Ezenkívül, ha a fent említett eszközök egyike sem található otthonában, ijesztő lehet, ha megjelennek a hálózaton.

Íme három módszer, amellyel megbizonyosodhat arról, hogy a hálózaton lévő Arris-eszköz biztonságos.

Ellenőrizze a MAC-címet

Szinte minden olyan eszközön, amely hálózathoz csatlakozik, egy matrica található, amely jelzi a MAC-címét. Ez egy állandó hardverazonosító, amellyel meg lehet különböztetni az eszközöket a hálózaton. A hálózaton lévő Arris eszköz előtt látható MAC-címre hivatkozzon a házában lévő routerekkel vagy set-top boxokkal, és ha ezek egyike sem egyezik, blokkolja az eszközt a hálózatból.

Olvasni:  Miért világít az AT&T szélessávú internet?

Módosítsa a WiFi jelszavát

Bár némi gondot okoz a WiFi-jelszó frissítése minden olyan eszközön, amely már csatlakozik az útválasztóhoz, a WiFi-jelszó megváltoztatása az egyik leghatékonyabb módja lehet a nem kívánt eszközök kiiktatásának a hálózatról anélkül, hogy kifejezetten azonosítani kellene. minden eszköz külön-külön.

Biztonságos a WiFi?  5 tipp a hálózat biztonságának megőrzéséhez

Ne feledje azt is, hogy mivel a hálózaton egyszer már behatoltak, jó eséllyel a hálózat biztonsága nem megfelelő. A WPA2 vagy akár a WPA3 biztonság használata, ha elérhető, jó ötlet a hálózat biztonságának megőrzéséhez.

Ha nem tudja megtenni a fentiek egyikét sem, akkor a legjobb megoldás az, ha felveszi internetszolgáltatóját, és megkéri, hogy távolról megoldja a problémát, vagy egy ügyfélszolgálati képviselőt küld otthonába.

Új publikációk:

Ajánlott