Mi az az élő kereskedelem, és hogyan alakítja át az online értékesítést?

A látszólag egyre több online áruház bukkan fel, a márkáknak folyamatosan új módszereket kell keresniük, amelyekkel kitűnhetnek a versenytársak közül. Függetlenül attól, hogy e-kereskedelmi vállalkozása mit értékesít, az egyik stratégia, amelyet érdemes megfontolni az online értékesítés növelése érdekében élő kereskedelem.

Az élő kereskedelem meghatározása

Más néven élő vásárlás, élő értékesítés és élő közvetítés, az élő kereskedelem magában foglalja a márka népszerűsítését. Ez egy módja annak, hogy termékeiket digitális platformokon értékesítsék videó streamelése közben.

Az élő kereskedelem az online vásárlást és eladást élő videóval egyesíti, egyedülálló felhasználói élményt biztosítva a vásárlóknak. Lehetővé teszi számukra, hogy valós időben lépjenek kapcsolatba kedvenc márkáikkal.

Hogyan alakítja át az élő kereskedelem az online értékesítést?

Kíváncsi, hogy az élő kereskedelem megfelelő-e az Ön e-kereskedelmi vállalkozása számára? Íme öt módszer, amellyel ez átalakítja az online értékesítést, és segíthet a márka javára!

Ismerje meg, hogyan növelheti az online értékesítést élő kereskedelmi platformokkal. (kép forrása: pexel)

Növeli az ügyfelek elkötelezettségét

A videotartalom iránti fogyasztói kereslet megnőtt jelentősen az elmúlt években. Azok a márkák, amelyek nem kínálják ezt a kockázatot, elveszítik a jelenlegi és potenciális vásárlók eladásait.

Az élő kereskedelem beépítésével a marketingstratégiájába olyan vásárlási élményt biztosít a felhasználóknak, amely sokkal több interakciót tesz lehetővé. Már nem egyszerűen böngésznek az Ön webhelyén található elemek után.

Az élő kereskedelem révén ügyfelei lájkok, reakciók és akár kétirányú csevegés révén kapcsolatba léphetnek a márkával. Más vásárlók jelenléte az élő közvetítés során növelheti az izgalmat és a részvételi kedvet, tovább fokozva az elkötelezettséget.

Olvasni:  Építsd fel kategóriádat tartalommal, közösséggel és kíváncsisággal

Élő kereskedelmi beszélgetések

Az élő kereskedelem nagyszerű módja annak, hogy a márkák növeljék konverziós arányukat és több bevételre tegyenek szert. Egy élő vásárlás során a felhasználók általában nem töltenek annyi időt a vásárlás mérlegelésével, mint általában.

Felfedezhetnek egy új terméket, megnézhetik annak működését, és megismerhetik a tulajdonságait. Nem csak ez, hanem beszélje meg másokkal, és véglegesítse rendeléseiket anélkül, hogy elhagyná az élő közvetítést.

Ezen túlmenően, amikor az emberek azt nézik, hogy más vásárlók valós időben vásárolnak egy terméket, ez a FOMO-effektus miatt tovább ösztönözheti a vásárlást.

A felhasználók nem akarnak lemaradni egy csodálatos termékről, és tudják, hogy az élő közvetítés csak egy bizonyos ideig tart. Alkalmasabbak lesznek arra, hogy sietve kattintsanak a „Vásárlás most” gombra.

Az élő beszélgetések növelhetik az online értékesítést.

Lehetővé teszi a márka megkülönböztetését

Bár az élő vásárlás már régóta sikeres Ázsiában, csak a közelmúltban kezdett növekedni a népszerűsége a márkák körében olyan területeken, mint Észak-Amerika és Európa. Ezért ezeken a területeken a márkák nagyobb valószínűséggel képesek megkülönböztetni magukat versenytársaiktól. Ezt úgy teszik, hogy az élő kereskedelmet hozzáadják marketingtevékenységeikhez.

Az élő kereskedelem vonzóbbá tehet egy márkát a fogyasztók szemében. Nagyobb rugalmasságot biztosít a vásárló számára, és modern, innovatív vásárlási élményt biztosít.

Sőt, termékeinek élő videó formátumban történő reklámozása arcot ad márkájának. Ez segíthet a felhasználóknak abban, hogy a jövőben jobban emlékezzenek vállalkozására. Ez az, ha tervez kézzel készített gyertyákat, van eladni és eladnivagy kínáljon eladásra egyéb árut.

Az élő e-kereskedelem növeli a márkahűséget

Az ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel az élő kereskedelem révén nem csak az esemény alatti eladások növelése, hanem hosszú távon is előnyös. Az élő közvetítés során élő emberekkel való kapcsolat erősítheti jelenlegi ügyfeleiddel fennálló kapcsolatát. Új vásárlókat is vonzhat a vállalkozásába.

Olvasni:  BFlix Review – Teljes útmutató és alternatívái

Ezenkívül az élő kereskedelem lehetővé teszi az ügyfelek viselkedésének mérését és a közönségre vonatkozó fontos mutatók elemzését.

Az élő közvetítésekből nyert betekintést ezután felhasználhatja az újracélzó kampányok finomításához, a célpiachoz jobban igazodó tartalmak és termékek létrehozásához, valamint személyre szabási stratégiájának fejlesztéséhez.

Márkahűséget építhet ki online áruháza élő vásárlási e-kereskedelmi közvetítésével.

Csökkenti a termékvisszatérítést

Annak ellenére, hogy az e-kereskedelem számos előnnyel rendelkezik a fizikai kereskedelemhez képest, az egyik hátrány az, hogy az emberek nem láthatják vagy érinthetik meg a termékeket vásárlás előtt.

Még a legrészletesebb termékleírások ellenére is az online vásárlók gyakran azt tapasztalják, hogy a megrendelt termékek nem pontosan olyanok, mint amire számítottak. Gyakran visszaadják őket.

Termékét élő videóban reklámozva jobb megértést biztosíthat a nézőknek a tételről, és valós időben válaszolhat a felmerülő kérdésekre.

Ez a videóformátum szórakoztató a vásárlók számára. A videók általában megkönnyítik számukra, hogy megőrizzék azokat az információkat, amelyek segítenek eldönteni, hogy az adott tétel megfelelő-e számukra. Miközben csökken annak esélye, hogy később vissza kell küldeniük.

Következtetés: Élő e-kereskedelem

A fenti lépések végrehajtásával növelheti online értékesítését egy élő kereskedelmi platformon. Használta már az élő vásárlás e-kereskedelmét online vállalkozásához? Szeretném hallani tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Olvasni:  Hogyan lehet azonosítani a rossz backlinkeket, amelyek lejjebb húzzák a rangsort

Új publikációk:

Ajánlott