Mi az az OSD időtúllépés?

A monitorok manapság rengeteg további funkciót tartalmaznak, amelyek további funkciókat biztosítanak a felhasználó számára. Ez azt is jelenti, hogy az ilyen monitoroknak meghatározott információkat kell megjeleníteniük a felhasználó számára, amit az OSD-k vagy a képernyőn megjelenő képernyők teszik lehetővé.

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy mi az OSD időtúllépés, hogyan működik, és minden másról, amit tudnia kell.

Az OSD-k általában a kijelzőn helyezkednek el, ami azt jelenti, hogy a monitoron vagy a TV-n látható dolgok tetején jelennek meg. Mivel egymásra vannak helyezve, ha a kelleténél hosszabb ideig nézi őket, csökkentheti a ténylegesen használható képernyőméretet.

Ez az oka annak, hogy a legtöbb monitoron az OSD-k automatikusan kikapcsolnak, ha bizonyos ideig nem használják a menüt. Ezt az időtartamot az OSD-n végzett tevékenység hiánya és az eltűnés között OSD-időtúllépésnek nevezzük.

Ez az időkorlát a legtöbb kijelzőn is konfigurálható, maga a beállítás elérhető az OSD-n. Általában 5 és 30 másodperc között van.

A beállítás különböző embereknél eltérő, és tetszés szerint módosíthatja. A legtöbb monitor alapértelmezés szerint 15 vagy 20 másodpercnyi inaktivitást mutat, mielőtt az OSD menü eltűnik.

Ha inkább hosszabb ideig szeretné bekapcsolva hagyni az OSD-t, az időtúllépést magasabb értékre állíthatja, hogy tovább várjon a bevitelre, mielőtt a menü eltűnne. Ennek ellenére, ha időnként gyorsan módosítani szeretne a beállításokon, és nem szeretné, hogy az OSD-menü zavarja a képernyőn megjelenő tartalmat, az időtúllépést alacsonyabb értékre állíthatja, hogy gyorsabban megszabaduljon a menütől.

Szinte minden monitoron lehetőség van arra is, hogy manuálisan kikapcsolja az OSD-t a monitor mögötti kezelőszervekkel, így valójában egyáltalán nem kell aggódnia az időtúllépés miatt, mivel általában csak egy-két gombnyomással szabadul meg az OSD-től. .

Olvasni:  A Samsung augusztus 11-én jelenti be az új Galaxy Z készülékeket és az S Pen-t

Új publikációk:

Ajánlott