Mi az e-kereskedelmi csalás? Plusz kiváló eszközök a Magento csalás elleni védelemhez

Az e-kereskedelmi csalás komoly probléma. A Statista szerint az online kiskereskedők világszerte összesen veszítettek 41 milliárd dollár fizetési csalásra 2022-ben.

Bár azt gondolhatja, hogy a bankok ki vannak téve a csaló vásárlások visszatérítésének, ez nem mindig van így.

Amikor az ügyfelek online rendelnek, megnő a kockázat, mert fizikailag nem adnak át Önnek hitelkártyát a fizetéshez. Ennek eredményeként az online eladók gyakran felelősek minden olyan hitelkártya-költség visszafizetéséért, amelyet vissza kell fordítani.

Tehát hogyan akadályozhatja meg a csalást Magento üzletében?

A csalás típusainak megértése és a legjobb stratégiák megtalálása a támadások észlelésére és megelőzésére kulcsfontosságú az e-kereskedelmi vállalkozása pénzügyi egészségének védelme szempontjából.

Olvass tovább, hogy tanulj:

Mi az e-kereskedelmi csalás?

Az e-kereskedelmi csalás olyan pénzügyi csalásra utal, amely kifejezetten az e-kereskedelmi platformokat célozza meg. Fizetési csalásnak is nevezik, anyagi veszteséget okozhat az online áruháznak, vásárlóinak vagy mindkét félnek.

Vessünk egy pillantást az e-kereskedelmi csalások különböző típusaira, hogy jobban megértsük, hogyan befolyásolhatja vállalkozását.

Az e-kereskedelmi csalások típusai

 1. Hitelkártya-csalás
 2. Visszatérítési csalás
 3. Visszatérítési csalás
 4. Fiókátvételi (ATO) csalás

1. Hitelkártya-csalás

A hitelkártya-csalás akkor történik, amikor a csaló ellopott hitelkártyaadatokat használ fel az Ön e-kereskedelmi üzletében történő vásárláshoz. Ez anyagi veszteséget okoz az ügyfélnek.

Olvasni:  Hogyan hozzunk létre online tanfolyami webhelyet a WordPress segítségével: Teljes útmutató a tanfolyamok gyors online értékesítéséhez

Ennek ellenére az ilyen típusú csalások továbbra is hatással lehetnek az e-kereskedelmi üzletekre. Például az a személy, akinek ellopták a hitelkártyaadatait, észrevehette a vásárlást, és csalási keresetet nyújthat be. Ebben az esetben előfordulhat, hogy Önre (nem a bankra) hárul a vásárlás visszatérítése.

Előfordulhat, hogy az e-kereskedelmi eladók visszatérítési kötelezettséggel tartoznak, mert a fizikai üzletekkel ellentétben a hitelkártya fizikailag nincs jelen a vásárláskor.

Az Ön online áruháza vállalja a kártya nélküli (CNP) tranzakciók elfogadásának további kockázatát. Mint ilyen, felelősségre vonható.

2. Visszaterhelési csalás

A visszaterhelési csalás, más néven barátságos csalás, akkor fordul elő, amikor egy vásárló vagy támadó vásárol valamit az Ön online áruházából, majd azt állítja, hogy a vásárlás csalás volt.

Ez hasonló a hitelkártya-csaláshoz, kivéve, hogy az ügyfél hitelkártyaadatait nem lopják el. Ehelyett az ügyfél leadhatja a rendelést, megkaphatja az árut, majd csalást követelhet, hogy visszakapja a pénzét.

Itt érdemes megérteni, hogy a visszaterhelés eltér a visszatérítéstől. Amikor visszatérítést ad ki, az ügyfél átmegy Önön, hogy visszakapja a pénzét. Tehát engedélyt kell kapniuk az üzletedtől.

A visszaterhelés során az ügyfél megkerüli Önt, és visszakapja a pénzt a kártyáját kibocsátó banktól. A bank ezután megfordul, és megterheli Önt az összeggel, valamint a visszaterhelési díjakkal.

Ezen túlmenően pénzt költött a rendelés marketingjére, szállítására és teljesítésére.

A Signifyd tanulmánya szerint az e-kereskedelmi üzletek átlagosan 206,80 dollárt veszít minden 100 USD csalárd megrendelés után. Ez több mint kétszerese a tényleges tranzakciós összegnek.

3. Visszatérítési csalás

A visszatérítési csalás során a csaló az ellopott hitelkártyaadatokat használja fel a vásárláshoz, majd visszatérítést kér az online eladótól.

Olvasni:  A leghasznosabb beépülő modulok & Eszközök a WordPress-blog kezeléséhez és bővítéséhez

A céget átverő személy gyakran több pénzt küld Önnek, mint amennyit a tranzakció ért. Ezután arra kérik, hogy térítse vissza a többletet egy másik fizetési móddal, hogy elkerülje a tétel visszaküldését.

Ha az a személy, akinek a kártyáját ellopták, észreveszi a csalárd vásárlást, értesítheti a bankját. Ez a tranzakció összegének visszaterhelését eredményezi.

4. Számlaátvételi (ATO) csalás

A teljes számlafelvásárlási csalás során a csaló jogosulatlanul hozzáfér egy vagy több ügyfélfiókhoz. Ezután mentett fizetési módokkal vásárolnak a tulajdonos beleegyezése nélkül.

Ez a támadás a visszaterhelés kockázatát hordozza magában, amelyet esetleg fizetnie kell. Ezen túlmenően az is ronthatja márkája hírnevét, ha az ügyfelek a biztonság vagy a fiókvédelem hiányát okolják a veszteségért.

A csalárd e-kereskedelmi rendelések észlelése

Az első lépés Magento áruházának az e-kereskedelmi csalások elleni védelmében az azonosítás megtanulása.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a piros zászlókat, amelyek csalárd megrendeléseket jelezhetnek az automatikus vagy manuális ellenőrzés során:

 • Ismételt kis megrendelések leadása.
 • Az átlagosnál lényegesen nagyobb megrendelések.
 • Az ügyfelek többet fizetnek a gyorsított szállításért.
 • Több szállítási címet használó ügyfelek.
 • Különböző számlázási és szállítási címek.
 • Olyan számlázási és szállítási címek, amelyek nem egyeznek meg a vevő IP-címével.
 • Több hitelkártyát használó ügyfelek, amikor ugyanazon az IP-címen vásárolnak.
 • Azok az ügyfelek, akik több rendelést szállítanak különböző hitelkártyákról ugyanarra a címre.

Fontos megjegyezni, hogy létezik olyan dolog, hogy túlságosan konzervatívnak kell lenni a csalások felderítésében. Néhány ilyen piros zászló normális viselkedés lehet.

Például egy ajándékot megrendelő ügyfél a számlázási címétől eltérő szállítási címet használhat. Előfordulhat, hogy az ügyfelek több címre is szállítanak az ünnepek alatt. Ez megnehezíti a valódi és a csalárd vásárlások megkülönböztetését.

Valójában a Signifyd tanulmány becslése szerint az e-kereskedelmi kiskereskedők 24 milliárd dollár értékű valódi vásárlást utasítottak el a 2022-es ünnepi szezonban, mert helytelenül csalónak minősítették a megrendeléseket.

Olvasni:  Hogyan lehet eltávolítani a nem használt JavaScriptet a webhelyéről...

Az ilyen típusú hamis pozitívumok anyagi veszteséget okoznak, és rontják a vásárlói élményt.

Szóval, hogyan lehet bejárni a határvonalat vállalkozása csalás elleni védelme és a valódi vásárlások engedélyezése között?

Ebben az esetben az automatizálás értékes eszközzé válik az e-kereskedelmi csalások felderítésében és megelőzésében. Ha megtalálja a Magento üzletéhez megfelelő bővítményeket vagy bővítményeket, akkor valós időben észlelheti és azonosíthatja a csaló rendeléseket.

Hogyan védheti meg Magento üzletét az e-kereskedelmi csalásoktól

Számos csalásvédelmi platform jól működik a Magento-val. Íme az általunk ajánlott eszközök.

Count Magento csalásmegelőzés

A Kount egy iparágvezető csalásmegelőzési eszköz az e-kereskedelmi platformokhoz, beleértve a Magento 2.4-et is. Gépi tanulást használ a rendelések elemzéséhez és a lehetséges fenyegetések azonosításához. Beállíthatja, hogy a Kount automatikusan elutasítsa az esetleges csalárd rendeléseket az előnyben részesített kockázati szint vagy az egyéni feketelista-beállítások alapján.

A Kount akár 70 százalékkal csökkenti a hamis pozitívumot, a visszaterheléseket pedig akár 99 százalékkal. Figyelemmel kísérheti és értékelheti az ügyfélfiókokat, és csökkentheti a márka hírnevét sértő ATO-támadásokat.

Ár: Egyedi.

Jelzett Magento visszaterhelés elleni védelem

A Signifyd Magento integrációval rendelkezik, amely automatizált csalásmegelőzési megoldást kínál a Magento 2 felhasználók számára. A platform gépi tanulási algoritmusokat használ, hogy minden tranzakciót valós időben megvizsgáljon, és megmondja, hogy elfogadja-e azt.

Ha a platform csalárd megrendelést észlel a kijelentkezés során, javasolni fogja, hogy utasítsa el.

A Signifyd egyik előnye, hogy 100 százalékot kínál visszaterhelés elleni védelem. Más szóval, ha a Signifyd nem észlel egy csaló rendelést, akkor kifizeti a visszaterhelést, így Ön nem tartozik felelősséggel.

Ár: Egyedi.

Fraudlabs Pro csalásmegelőzés

A FraudLabs ingyenes csalásmegelőzési bővítményt kínál, amely integrálható a Magento 2-vel. A bővítmény könnyen beállítható, és minden megrendelést testreszabható szabálykészlet segítségével számos ellenőrzésen keresztül futtat.

Olvasni:  A 31 legjobb webhely YouTube-megtekintések vásárlására 2024-ben (igazi és olcsó)

A FraudLabs minden egyes rendelés e-mail címét, IP földrajzi helymeghatározását, számlázási és szállítási címét és egyéb tényezőket ellenőrzi. Jóváhagyja, elutasítja vagy „ellenőrzésre váróként” jelöli meg a megrendelést a csalási pontszám alapján, csökkentve ezzel a szükséges kézi rendelésellenőrzés mértékét.

A FraudLabs ingyenes havi 500 tranzakcióhoz, így ideális olyan kisebb e-kereskedelmi üzletek számára, amelyek szeretnének belemerülni az automatikus Magento csalásmegelőzésbe.

Ár: Ingyenes (csökkentett funkciókkal). A prémium csomagok havi 29,95 USD-tól kezdődnek.

További lépések, amelyeket megtehet az e-kereskedelmi csalások csökkentése érdekében

A csalásmegelőzési eszköz használata mellett a következő lépéseket is megteheti Magento áruháza biztonságának javítása érdekében, és megnehezítheti a csalók számára a rendeléseik teljesítését:

Záró gondolatok: A legjobb eszközök, amelyeket a Magento csalás elleni védelemhez használhat

Az e-kereskedelmi rendelések feldolgozása során nagyobb a csalás kockázata, mivel ügyfelei fizikailag nem kezelik hitelkártyáikat. Ez azt jelenti, hogy a boltjában átmenő csalárd vásárlások visszatérítésének horogjára kerülhet.

Ez azt jelenti, hogy ha túlzottan védi üzletét, azzal a kockázattal jár, hogy csökken a valós rendelések száma, és negatív vásárlói élmény alakul ki.

Az automatikus csalásészlelés és védelem hozzáadása Magento üzletéhez segíthet a csalásfelderítés optimalizálásában. Így több valós fenyegetést ismerhet fel anélkül, hogy feláldozná a jogos ügyfélmegrendeléseket.

Online áruháza még nagyobb védelméhez tekintse meg a Hostinger PCI-kompatibilis tárhelycsomagjait. Teljesen felügyelt Magento tárhelycsomagjaink biztonságos fizetést, proaktív biztonsági funkciókat, ingyenes SSL-tanúsítványokat és napi biztonsági mentéseket kínálnak.

Böngésszen menedzselt Magento-terveink között, és kezdje el még ma.

Új publikációk:

Ajánlott