Mi az LCD kondicionálás?

A kijelzőtechnológia nagy utat tett meg a hajdanán használt dobozos CRT-kijelzőkhöz képest. Most már kiváló minőségű LCD-, LED- és OLED-panelleink vannak, amelyek felbontása eléri a 8k-t, és színpontos képeket készít.

Ennek ellenére a mai kijelzőpanelek sem tökéletesek, és néha némi munkát vagy kalibrálást igényelnek, hogy a legjobban nézzenek ki. Ez a cikk megvizsgálja az LCD-kondicionálást, mi az, mit csinál, és minden mást, amit tudnia kell.

Az LCD kondicionálás különböző színeket vált az LCD-panelen, hogy kisimítsa a képernyőn esetlegesen látható vizuális műtermékeket. Visszaállítja a monitor teljes funkcionalitását, és eltávolítja a képmegmaradási problémákat, amelyeket a monitorral kapcsolatban tapasztalhat.

Az LCD kondicionálásnak két módja van:

  • Azáltal, hogy a monitort végigjárja a teljes képernyős színek sorozatán.
  • Az összes képpont fehér világítása több órára (az Apple javítócsapatai gyakran használják a kijelzők javítására).

Bár nincs meghatározott módszer a monitoron előforduló vizuális műtermékek típusára, az aktuális paneltől függően érdemes lehet választani az egyik módszert, vagy megpróbálni mindkettőt, hogy megtudja, melyik működik a legjobban.

Egyes monitorok beépített LCD kondicionáló funkciókkal rendelkezhetnek, míg mások külső szoftvert igényelhetnek. Ettől függetlenül akár szoftver nélkül is kondicionálhatja a monitort, ha egyszerűen elkészíti saját képeit, és manuálisan mozgatja azokat a kijelzőn. Alternatív megoldásként lejátszhatja a YouTube-on elérhető több száz LCD kondicionáló videó bármelyikét.

Nincs meghatározott időtartam a monitor kondicionálásához, mivel ennek minden kijelzőn másnak kell lennie. Ez egy olyan folyamat, amelyet manuálisan futtat, és csak akkor állít le, ha elégedett az eredménnyel. A kondicionálási idő nagymértékben függ attól is, hogy milyen súlyos lehet az Ön által tapasztalt képmegmaradási vagy műtermék-probléma, mivel több műterméknek több kondicionálási időre van szüksége a tisztításhoz.

Olvasni:  Samsung Galaxy S21 vs Galaxy S20 sorozat: Mi az új és más?
Youtube videó

Új publikációk:

Ajánlott