Mi az NFC címkeolvasó?

Az NFC (Near Field Communication) az információcsere és az érintés nélküli fizetés népszerű módja. A protokoll az RFID-hez hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy nem igényel speciális hardvert. Szinte minden NFC-képes eszköz használhatja, például okostelefonok, laptopok és még olcsó NFC-címkék is.

Mivel az NFC-hez nem szükséges mindkét kommunikáló eszköz bekapcsolása, az NFC-címkéket a kommunikáló eszköz (általában okostelefon) is működtetheti, és a programozás módjától függően információkat olvashat vagy írhat.

Ehhez azonban szüksége van egy NFC címkeolvasóra a telefonon. Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy mi az az NFC-címkeolvasó Androidon és iOS-en, és hogyan használhatja azt, hogy a legtöbbet hozza ki NFC-címkéiből.

Az NFC-címke-olvasó egyszerűen egy alkalmazás a telefonon, amely képes írni vagy olvasni egy NFC-címkét. Ha először programoz NFC címkét, beállíthatja úgy, hogy egy adott műveletet hajtson végre a telefonon, például megnyit egy webhelyet vagy hajtson végre bizonyos feladatokat automatikusan, majd amikor a címke a telefon közelébe kerül (vagy bármilyen NFC-képes eszköz) elvégzi ezt a műveletet.

Mielőtt NFC-címkéket tudna olvasni vagy írni Android készülékével, győződjön meg arról, hogy engedélyezte az NFC funkciót. Itt van, hogyan.

Mi az NFC címkeolvasó?
  • Nyissa meg a telefon beállításait, és menjen a következőhöz Csatlakoztatott eszközök.
  • Koppintson a Csatlakozási beállítások.
Mi az NFC címkeolvasó?
  • Koppintson a NFC.
  • Győződjön meg arról, hogy a Használj NFC-t csúszka engedélyezve van.

További védelemként NFC használatakor ügyeljen arra, hogy a Az eszköz feloldásának megkövetelése az NFC-hez csúszka engedélyezve van. Ezzel védve lesz a nem kívánt NFC-olvasástól és -írástól.

Miután engedélyezte az NFC-t a telefonon, szüksége lesz egy alkalmazásra az NFC-címkék olvasásához vagy írásához. Míg egyes telefonokon már van natív NFC-olvasó alkalmazás, sokaknak nincs. A legtöbb NFC-címkéhez tartozik a preferált alkalmazás az adatok írásához, de bármilyen más alkalmazást is használhat.

Olvasni:  Hogyan párosíthatom az AirPodokat egy Chromebookhoz?

Miután telepítette az alkalmazást a telefonjára, nyissa meg az alkalmazást, és közelítse telefonját az NFC-címkéhez. Mostantól tetszés szerint olvashatja vagy írhatja a címkét.

Hasonlóan egy Android-eszközhöz, meg kell győződnie arról, hogy az NFC engedélyezve van az iOS-eszközén, mielőtt címkék olvasására vagy írására használhatná. Itt van, hogyan.

  • Menjen az iOS beállításokhoz, és koppintson a gombra Tábornok.
  • Görgessen le, és érintse meg NFC.
  • Engedélyezze a NFC csúszkát.

Az NFC engedélyezése után a natív iOS-alkalmazással írhat vagy olvashat NFC-címkéket. Itt van, hogyan.

  • Lépjen az iOS beállítások menüjébe, és koppintson Irányító központ.
  • Alatt Tartalmazott vezérlők, Add hozzá a NFC címkeolvasó ellenőrzés.

Mostantól közvetlenül az iOS vezérlőközpontjából érheti el az NFC Címkeolvasó vezérlőt, és használhatja adatok vagy automatizálási feladatok NFC-címkéibe való írásához. A címke használata is meglehetősen egyszerű. Vigye telefonját a címke közelébe, amely automatikusan elindítja a beprogramozott műveletet.

Új publikációk:

Ajánlott