Mi az üzleti intelligencia és hogyan működik

Az üzleti intelligencia gyorsan fejlődő ágazat. A kortárs piac növekvő adatmennyisége minden évben arra kényszeríti a vállalkozásokat, hogy mérlegeljék, hogyan tudnák jobban megérteni és kiszolgálni fogyasztóikat.

Bármilyen méretű vállalkozás felismeri, hogy csak döntéseket hozhat és írhat fogalmi példák bizonyítása szükséges ahhoz, hogy a megfelelő betekintéssel felülmúlja a versenyt.

Még mindig vannak olyan vállalkozások, amelyeknek megfelelően meg kell érteniük az üzleti intelligenciát (BI), annak ellenére, hogy az folyamatosan változik a zavaró technológiák és az új igények miatt. Ami a modern üzletet illeti, a BI-megoldások nélkülözhetetlenekké válnak, de sok szervezet még mindig úgy tekint rájuk, mint „szép, ha megvan”. Íme az üzleti intelligencia gyakorlati útmutatója, és hogy miért fontos ez.

Mi az üzleti intelligencia?

Az üzleti intelligencia (Business Intelligence, BI) olyan megközelítésekre, folyamatokra, rendszerekre és technológiákra vonatkozik, amelyek az elemzés, a jelentéskészítés, a vizualizáció és a teljesítményfigyelés céljából gyűjtenek adatokat – és az adatokat hasznos információkká alakítják, amelyek támogatják a stratégiai célokat és a döntéshozatalt.

A BI arra összpontosít, hogy az adatokat hatékonyabban használja fel a vállalkozás működésének szervezésére, elemzésére és megértésére. A kortárs vállalkozások sokféle eszközt használnak, például adattárházakat és adattavakat, mint pl Modula WMS, az adatok egyesítése a műveletek között a hozzáférhetőség javítása érdekében. Ez azért történik, hogy az üzleti felhasználók könnyebben megértsék a kapcsolatokat és a trendeket, és megtervezhessék a megvalósítható betekintést.

Olvasni:  A közösségi média használata kisvállalkozások számára

Üzleti intelligencia kontra üzleti elemzés

A történtek megértéséhez az üzleti intelligencia a jelenlegi és a múltbeli adatokat is megvizsgálja. Az üzleti analitika elemzi a múltbeli adatokat, hogy jövőbeli előrejelzéseket készítsen. Ez a folyamatban lévő tevékenységekhez kapcsolódik. A BI-nek az aktuális teljesítmény figyelésével kell kezelnie a mindennapi műveleteket. Azáltal, hogy a jövő tervezésére összpontosít, az üzleti analitika segíti a vállalkozás teljes működését és termelékenységét. A vállalati teljesítményadatok táblázatait és jelentéseit az üzleti intelligencia használja, amely leíró jellegű.

A diagnosztikai, prediktív és preskriptív elemzések mind beletartoznak az üzleti elemzés összetettségébe. Azáltal, hogy adott megkeresésekre válaszol és fontos mutatókat jelenít meg, a BI segíti a döntéshozatalt. Az üzleti életben az elemzés korlátlan. Ahogy haladsz előre, egyre konkrétabb kérdéseket tehetsz fel, hogy megszerezd a szükséges megértést. Az üzleti elemzés gyakran a fejlesztésre és a változáskezelésre összpontosít.

Hogyan működik?

Mint már említettük, manapság sokféle üzleti információs rendszer létezik. Ezeknek a megoldásoknak a fő célja, hogy a döntéshozók és a vállalati vezetők hozzáférjenek a kulcsfontosságú adatokhoz. A kritikus döntéstámogató rendszerek üzleti intelligencia technológiára épülnek. A vállalatok az üzleti környezetben szerzett adatok és trendek vizsgálatával jelentősen csökkenthetik a stratégiai döntések meghozatalához szükséges „belérzést” és találgatást.

Sok más típusú adatforrást, köztük az ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) platformokat, például a Salesforce-t és az értékesítési teljesítmény irányítópultjait, gyakran használják az üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésére. Ezenkívül a vállalkozások felhasználhatják a metaadatokat, a kapcsolattartó központ hívási adatait, az ellátási láncra vonatkozó információkat és a marketingelemzéseket. Ezért az üzleti intelligencia megoldások segítik a szervezeteket abban, hogy az összes adatforrást egyetlen perspektívában egyesítsék a valós idejű jelentéskészítés és elemzés érdekében.

Olvasni:  A Google Search Console használata webhelye forgalmának növelésére

Az üzleti intelligencia eszközök típusai

1. Irányítópultok

Az irányítópult egy adatvizualizációs és -elemző eszköz, amely egyszerűen érthető információkat jelenít meg ezekről az adatokról. A vállalkozások tulajdonosai időt takaríthatnak meg, ha ezeket az adatokat grafikonokon és diagramokon is bemutathatják, ahelyett, hogy órákat töltenének táblázatok készítésével. A bonyolult, történelmi vagy jelenlegi adatok összefoglalása révén ezek az adatok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy észrevegyék a fontos mintákat, összehasonlításokat és kivételeket. A különböző részlegek, csapatok és eljárások kulcsfontosságú teljesítménymutatói (KPI-k) is egyszerűbben elemezhetők.

2. Táblázatok

A táblázatok továbbra is a BI-munka kulcsfontosságú részét képezik. Ezek a sokoldalú eszközök olyan funkciók széles skáláját kínálják, amelyeket a BI-csapatok fejlett módon használhatnak. Mivel nem igényelnek speciális képzést, a táblázatok hasznos eszközök, amelyek számos vállalati feladathoz használhatók.

3. Jelentési eszközök

Az „üzleti intelligencia-jelentések” néven ismert automatizált folyamat során az adatok gyűjtése eszközök és szoftverek segítségével történik a betekintés érdekében. A menedzselt jelentéskészítés és az ad hoc jelentéskészítés az üzleti intelligencia-jelentések két típusa. Azokat a műszaki felhasználókat, akik jelentéseket készítenek a nem műszaki felhasználók számára, felügyelt felhasználóknak nevezzük, beleértve az adatelemzőket is. Az ad hoc jelentéskészítés az a gyakorlat, amely lehetővé teszi a nem műszaki egyének számára, hogy IT segítsége nélkül készítsenek vagy módosítsanak jelentéseket.

4. Adatvizualizáció

Az adatvizualizációs technológiákat az üzleti intelligencia csapatai használják az adatok és trendek egyértelmű bemutatására. A BI-csapatok gyakran alkalmaznak adatvizualizációt, hogy az üzleti önkiszolgáló információkat nyújtsanak.

5. Felhőadatok

Az üzleti szervezetek más BI-adatokhoz is hozzáférhetnek, beleértve az üzleti elemzéseket, a KPI-ket és az irányítópultokat, köszönhetően a felhőalapú adatszolgáltatásoknak, amelyek lehetővé teszik a BI-alkalmazások virtuális hálózatokon, például az interneten való elhelyezését. Az adatszolgáltatások használatakor könnyen elérheti az adattárolást, az IT-vel kapcsolatos erőforrásokat, a vállalati erőforrás-tervezést és az ügyfélkapcsolat-kezelést. csináld bárhonnan.

Olvasni:  A legjobb VR Gaming fejhallgatók 2024-ben

Üzleti intelligencia trendek

Mesterséges intelligencia: A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás ma már képesek olyan nehéz feladatok elvégzésére, amelyek korábban emberi intelligenciát igényeltek. A valós idejű adatelemzés és a műszerfali jelentéskészítés érdekében a legújabb BI-szoftverek nagymértékben támaszkodnak az AI-ra.

Együttműködési eszközökA közösségi médiához és más élvonalbeli technológiához hasonlóan a BI-szoftverekkel egyesülnek, hogy javítsák a csapatmunkát és a közös döntéshozatalhoz szükséges megosztást.

Beágyazott BI: Ez a technológia lehetővé teszi egy másik üzleti alkalmazás jelentéskészítési funkcióinak kiterjesztését és fejlesztését a BI-szoftver vagy annak egyes funkcióinak integrálásával.

Végső gondolatok

A vállalkozások mindig keresik a terjeszkedés módjait, és az üzleti intelligencia képességeinek köszönhetően minden vállalkozás jobbá és gyorsabbá tehető. Analytics és mesterséges intelligencia fejlesztése az üzleti intelligencia területén a bevételek becslésére, az ügyfelek viselkedésébe való betekintésre és a valós idejű értékesítésről szóló információk nyújtására használják.

Új publikációk:

Ajánlott