Mi várható a 2023-as Google I/O-n?

A Google éves fejlesztői konferenciája, ahol bemutatják legújabb és közelgő technológiájukat, a Google I/O 2024-at, május 10-én, 13:00 ET/10:00 PT/18:00 BST és 22:30 IST-kor kerül megrendezésre.

A pletykák vadul szaladnak, és jó néhány eszközzel, köztük a Pixel 7a-val, a Pixel Folddal, a Pixel Tablettel és az Android 14-el kapcsolatos elvárások vannak. Megpillanthatjuk a következő csúcskészüléket, a Pixel 8a-t.

A Pixel Fold hivatalos; a 2024-as Google I/O-n fog megjelenni

Pixel 7a

A pletykák szerint a Google bemutathatja a Pixelt az I/O eseményen. Lehetne gyorsabb 90 Hz-es kijelzővel, vezeték nélküli töltéssel, valamint egy 64 MP-es főkamerával és egy 13 MP-es ultraszéles kamerával. Lehet, hogy van egy Tensor G2 chip 8 GB RAM-mal, ami még erősebbé teszi a telefont. Ezek mind szép frissítésnek tűnnek az előd Pixel 6a-hoz képest.

A Pixel 7a körülbelül 499 dollárba kerülhet, ami mindössze 50 dollárral magasabb, mint a Pixel 6a, ha az ár valós ár lesz, akkor ez azt jelenti, hogy a Pixel A sorozat most inkább a teljesítményre, mint az árazásra összpontosít. A Pixel 7a várhatóan május 10-től lesz megvásárolható.

Pixel Fold

A Google már bejelentette, hogy bemutatja saját összehajtható telefonját, a Pixel Fold-ot a Google I/O 2023-ban. A pletykák szerint a Pixel Fold 5,8 hüvelykes 120 Hz-es külső képernyővel és 7,6 hüvelykes képátlóval érkezik a gyors interakciók érdekében. 120 Hz-es belső kijelző a nagyobb látvány érdekében.

Várhatóan júniusban jelenik meg körülbelül 1700 dollárért, és ugyanazt a Tensor G2 chipet tartalmazhatja 12 GB RAM-mal. A pletykák szerint a Fold a korábbi Pixel modellek régebbi kameráival rendelkezhet, vagy 48 MP-es vagy 64 MP-es fő kamerával.

Olvasni:  Hogyan lehet törölni Apple ceruzával?

Pixel Tablet

Idén nagy valószínűséggel végre piacra kerül az Android táblagép. Már nincs mit találgatni, a cég ugyanis már elárulta a legtöbb funkciót, kivéve az árakat és a pontos specifikációkat.

A Pixel Tablet használható kézi számítógépként vagy okoskijelzőként hangszóró-dokkolóval. Alkalmas konyhai használatra főzés közben, és szórakozás céljából a nappaliba is áthelyezhető. Ugyanazt a Tensor G2 chipet használja, mint a Pixel 7, nano-kerámia felülete pedig prémium minőségű és könnyen megfogható.

Egyes kiszivárogtatások azt sugallják, hogy a Pixel Tablet egy 11 hüvelykes táblagép, 8 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel, Európában 660 dollár körül indulhat, és ugyanezen áron az Egyesült Államokban is elérhető lehet.

Android 14

Fotó: Rafapress / Shutterstock.comFotó: Rafapress / Shutterstock.com

A Google I/O 2023 kapcsán egy dolog megerősíthető, hogy az Android 14 hivatalosan is bemutatkozik. Az operációs rendszer tesztverziói február óta érhetők el, a Google pedig a végső verziót nyár végén tervezi kiadni. A Google I/O ideális lehetőséget kínál a Google számára, hogy többet osszon meg az operációs rendszerről.

Az Android 14 számos megerősített funkciója létezik, például jobb hozzáférhetőség, hosszabb akkumulátor-élettartam, erősebb alkalmazásbiztonság és ügyfélmegosztási funkciók, ami azt mutatja, hogy a Google sok apró finomítást végez az operációs rendszeren. Az Android fejlesztői előzetesek és a korai bétaverziók általában arra szolgálnak, hogy segítsék az alkotókat alkalmazásaik előkészítésében, a Google pedig általában az I/O-nál fedi fel az interfész változásait vagy más jelentős fejlesztéseket.

Egy pillantás a Pixel 8-ra

Forrás: @OnLeaks/@SmartPrix

A 2022-es I/O során a Google bemutatta a Pixel 7 gyors előnézetét, és elképzelhető, hogy az idei eseményen a Pixel 8 esetében is megteszik ugyanezt. A konkrétumok nem tisztázottak, de azt mondják, hogy a Pixel 8 sorozat nagy valószínűséggel Tensor G3 chipet használ majd 8 GB RAM-mal a standard verzióban és 12 GB RAM-mal a Pro modellben. A kamerarendszer viszonylag változatlan maradhat, de a tippek arra utalnak, hogy a Google először vezeti be a videókon az elmosódásmentesítő funkciót.

Olvasni:  Mi az a 65-ös billentyűzet? Top 5 65 billentyűzet

Új publikációk:

Ajánlott