Miért aranypor a személyes kapcsolatteremtés?

Elkészítése a személyes kapcsolat nagy marketing lehetőségeket biztosíthat. Bármilyen üzlettel is foglalkozik, minden egy tényezőre vezethető vissza: .

Nem számít, milyen sima a webhelye, mennyire átgondolt a közösségi média stratégiája, vagy mennyire kiemelkedő a terméke vagy szolgáltatása, ha nem azt szolgálja ki, amit és amikor ügyfelei akarnak, akkor nem lesz sikeres.

Kapcsolatok az üzleti életben

A legjobb vállalkozások jól járnak, mert keményen dolgoztak azért, hogy valódi kapcsolatot alakítsanak ki ügyfeleikkel. Megtanulták előre látni, mire lesz szükségük, így mindig egy lépéssel előrébb járnak.

Számtalan csatorna használata, a kiszállástól és az ügyfelekkel való személyes találkozástól a rendezvényeken a kivitelezésig társadalmi hallgatás vagy fókuszcsoportok, akár a szoftverbe történő befektetésig.

Gépi tanulást és big data-t használ, hogy pontosabb és dinamikusabb portrét készítsen az ügyfelekről. Ezért nem szabad abbahagyni a törekvést vagy a tanulást, ha valaki jó ebben.

Keressen egy új példaképet

Kezdő vállalkozásként megszoktuk, hogy felnézzünk a blue-chip játékosokra vagy az iparágunkban a bomlasztó induló vállalkozásokra. De nem az Apple-ről vagy a Lyftről kellene magunkat mintáznunk.

Nem, kiderült, hogy a legjobb üzleti példaképek sokkal közelebb vannak az otthonukhoz – szó szerint. A környék sarki boltja nem biztos, hogy elbűvölő.

De az ilyen családi mikrovállalkozásokhoz kell keresnünk inspirációt a személyes kapcsolatok kialakításához.

Vállalkozásuk sarokköve minden ügyfél személyes kiszolgálása. Nincs óriási reklámköltségvetésük vagy divatos technológiájuk.

Olvasni:  Miért halnak meg olyan gyorsan az AirPod-jaim?

Ennélfogva úgy érnek el sikereket, hogy a végső vásárlók egy kis csoportjának adják a végső személyes kapcsolatot.

Élvonalbeli ügyfélszolgálat

Ha belegondolunk, elég vicces, hogy a mai digitális korszakban az ügyfélszolgálat élvonalát abból a fajta üzletből kell kiépíteni, amely alapvetően nem változott évszázadok óta.

A kulcs az, hogy naplózza ezeket az apró részleteket az ügyfélről, és beépítse őket a vásárlási élménybe. Függetlenül attól, hogy cége elég kicsi ahhoz, hogy ezt kézzel végezze, vagy segítséget kap egy gyilkostól társadalmi meghallgatási rendszer rajtad múlik.

Az elv az, hogy az algoritmusok és az érintés nélküli tranzakciók által vezérelt világban az emberek valóban értékelik, ha egy kicsit fontosnak érzik magukat.

És mivel a közösségi média a falu új tereként működik, az ez által generált nagyszerű visszajelzéseket a digitális szájhagyomány tovább erősíti.

Mindig tegyen fel kérdéseket személyes kapcsolatok kialakításához

Az értékesítés már nem a hagyományos szappandobozos mentalitásról szól, amely szerint a tevékenységed jellemzőit és előnyeit hirdeted. A hozzáértő fogyasztók egy sima marketingkampányt vagy egy jól begyakorolt ​​értékesítési pályát láthatnak egy mérföldnyire.

Gyakran nem reagálnak jól a hitelesség hiányára. Ahelyett, hogy belemenne egy értékesítési folyamatba, fordítsa meg azt úgy, hogy először a kérdéseket helyezi előtérbe.

Ez is lehet digitálisan vagy személyesen. Szánjon rá időt, hogy teljes mértékben megértse annak szükségleteit, akivel foglalkozik. Minél relevánsabb adatokat gyűjt, annál jobban személyre szabhatja ajánlatát.

Lehet, hogy a kérdések előzetesen kicsit több munkát igényelnek, de ennek a megközelítésnek sokkal magasabb a találati aránya, mint a vak pályán. Segít a marketing szent gráljában is – az ügyfelekké alakításában márka szószólói.

Olvasni:  Hogyan készítsünk lenyűgöző webhelyet márkájának a WordPress használatával

Az ismétlődő szokások értéke, amelyeket valószínűleg akkor kap, ha valóban kapcsolatot létesít egy potenciális ügyféllel, messze meghaladja a megismerésükkel kapcsolatos többlet erőfeszítést. És ha ez nem egyezés az ügyfél és az Ön terméke vagy szolgáltatása között?

Ne légy túl büszke arra, hogy máshova ajánld őket.

Általában annyira lenyűgözi őket, hogy őszinte vagy, hogy viszonozhatják, ha valaki mással beszélnek, aki megtalálja a megfelelőt abban, amit csinálsz. Láttam, hogy ez az évek során csodákat művelt.

Az emberek szeretnek ajánlásokat kapni, és valószínűleg a jövőben is hivatkoznak rád, ha személyes kapcsolatot alakít ki. Ezt ne hagyd figyelmen kívül. Ettől jól fogod érezni magad.

Fejlessze hallási készségeit személyes kapcsolatok kialakításához

Ugyanolyan fontos, mint a helyes kérdést feltenni? Igazán hallgatva a választ. Bármilyen helyzetben, amikor egy potenciális ügyfél információt közöl magáról vagy vállalkozásáról, nagyon durva és sértő, ha figyelmen kívül hagyva érzi magát.

Ez még online is számít. Ne kényszerítse ügyfeleit, hogy végtelen számú adatot adjanak át, és utána ne kövessenek el. Vagy mondja el nekik, hogy az új információk hogyan fogják személyre szabni számukra az ajánlatot.

Elkerülhetjük, hogy ne hallgassunk – akár személyesen, akár online –, de ne várjuk el a választ, vagy ne tegyük személyre a későbbi kommunikációt.

Ha az Ön nyomon követése még mindig nem releváns, amikor az ügyfél időt szakított arra, hogy információkat közöljön, akkor valószínűleg nem ad még egy esélyt a vállalkozásának.

Valójában a nagyszerű személyes szolgáltatás még a digitális korszakban is olyan régimódi értékeken múlik, mint a tisztelet, az őszinteség és a hitelesség. Vezessen ezek alapján, és nem fog nagyot tévedni.

Olvasni:  Mi az álcázás, és miért káros a WordPress webhely SEO-jára?

Hamarosan látni fogja a személyes kapcsolatok előnyeit.

Kivételes ügyfélszolgálat

A kivételes ügyfélszolgálat elengedhetetlen, ha személyes kapcsolatokról van szó. Az ügyfelekkel való erős kapcsolatok kialakítása elengedhetetlen a vállalkozások fejlődéséhez.

Amikor az ügyfelek kivételes szolgáltatást kapnak, úgy érzik, hogy megbecsülik és megbecsülik, ami megnövekedett hűséghez és ismételt üzlethez vezet. Személyre szabott és figyelmes támogatás nyújtásával a vállalkozások kapcsolatot teremthetnek ügyfeleikkel, és olyan pozitív élményt teremthetnek, amely ösztönzi őket a visszatérésre.

Ezenkívül az elégedett ügyfelek nagyobb valószínűséggel ajánlanak egy vállalkozást másoknak, erősítve ezzel annak elérhetőségét és hírnevét.

Versenyképes piacon a kivételes ügyfélszolgálat nem csak egy jó dolog, hanem elengedhetetlen is azoknak a vállalkozásoknak, amelyek célja, hogy tartalmas személyes kapcsolatot ápoljanak ügyfeleikkel.

Az Ön véleménye: Személyes kapcsolatok a marketinghez

Összefoglalva, a személyes kapcsolatok létfontosságú szerepet játszanak az ügyfelekkel folytatott marketingtevékenységek fokozásában. Ha értelmes kapcsolatokat létesít, elnyerheti bizalmukat és hűségüket, ami viszont megnövekedett vevői elégedettséghez és ismételt üzletmenethez vezet.

Legyen prioritása az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás, hogy olyan tartós kapcsolatokat hozzunk létre, amelyek hosszú távon a marketingstratégiája hasznára válnak.

Személyes kapcsolatot létesít ma ügyfeleivel és potenciális ügyfeleivel? Szeretném hallani, hogyan csinálod ezt, és milyen egyéb tippeket adhatsz hozzá az alábbi megjegyzésekhez. ⇓

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Olvasni:  Termékbevezetési terv: Izgalmas módja a 2024-es bevezetésnek

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott