Miért csak kikapcsolt állapotban töltődik a telefonom? Gyors javítás

Az okostelefonok vitathatatlanul életünk nélkülözhetetlen részévé váltak, ami rendkívül fontossá teszi azok folyamatos bekapcsolását. A modern telefonok ma már nem sok problémába ütköznek, de félelmetes lehet, ha mégis.

Ebben a cikkben azt nézzük meg, mit tegyünk, ha a telefon csak kikapcsolt állapotban töltődik.

Ennek több oka is lehet. A legnyilvánvalóbb a töltőtüske meggörbülése vagy bármely más hardverhiba lehet a telefon töltőáramkörében, de a szoftverprobléma ugyanolyan valószínű, hogy ezt a problémát okozza.

Íme néhány egyszerű javítás, amelyet kipróbálhat.

Próbálja meg megnyomni a töltőcsapot

Ha a probléma a meggörbült töltőtüske miatt történik, próbáljon meg egy lapos fejű csavarhúzót venni, amely elég kicsi ahhoz, hogy beleférjen a telefon töltőportjába, és kissé hajlítsa meg a tűt. Legyen nagyon óvatos, miközben ezt teszi, de egy kicsit túl sok erővel, és azon kaphatja magát, hogy javítóközpontot keres a port megváltoztatásához.

Tisztítsa meg a portot

Az egyik oka annak, hogy a telefon nem töltődik, az lehet, hogy a töltődugó és a port nem érintkezik megfelelően. Ez egy gyakori probléma, mivel a telefon töltőportjaiban por és törmelék kúszik fel.

Hogyan lehet feltölteni a telefont, ha a töltőcsatlakozó sérült?

Tehát tisztítsa meg a portot a telefonján. Csak egy fogpiszkálóra vagy bármire van szüksége, amit a telefon töltőportjába helyezhet. Csak dugja be a fogpiszkálót, és óvatosan távolítsa el az esetlegesen a portba szorult port.

Mindenképpen kapcsolja ki a készüléket, és lehetőség szerint távolítsa el az akkumulátort, mielőtt bármit bedugna a töltőportba. Ha gyanítja, hogy víz van a porton belül, olvassa el ezt az útmutatót, hogy hogyan távolítsa el a vizet a telefon töltőportjából.

Olvasni:  Digitális nomád kiáltvány: Miért választottam a helytől független életmódot – Termelékenység

Próbálkozzon másik kábellel

A kábelszakadás gyakran az egyik legnyilvánvalóbb oka annak, hogy a telefon nem töltődik. Próbálja kicserélni a kábelt, hátha ez változtat. Ügyeljen arra, hogy ne használjon túl vékony kábelt, mivel manapság a legtöbb telefon gyorstöltést használ, ami elég komoly teljesítményt képes mozgatni a kábeleken, így a vékony (vagy olcsó) használhatatlanná válik.

Használjon másik áramforrást

Lehet, hogy hülyén hangzik, de talán az oka annak, hogy a telefon nem töltődik, hogy eleve nem kap áramot. Próbálja meg átkapcsolni a váltóáramú portot, amelyhez csatlakoztatja a telefon töltőjét, vagy akár egy power bankra is, hogy ellenőrizze, kap-e áramot a telefon.

Egy másik dolog, ami potenciálisan hibás lehet, az az elektromos tégla. A telefontöltők ritkán hibásodnak meg, de ilyenkor meglehetősen nehéz diagnosztizálni őket. Tehát próbálja kicserélni a töltőt, hátha ez segít.

Frissítse telefonja szoftverét

A szoftverrel kapcsolatos problémák azt is okozhatják, hogy a telefon nem töltődik működés közben. Próbáljon meg frissítést keresni, és ha elérhető, telepítse a lehető leghamarabb. A frissítés után próbálja meg újra tölteni.

Javíttassa meg telefonját

Ha semmi más nem működik, az utolsó lehetőség az, hogy egy képzett technikussal megnézze a telefont. Több hardveres hiba, például sérült akkumulátor, törött töltőport, sérült alaplap, csak a telefon szétszedésével javítható.

Új publikációk:

Ajánlott