Miért érdemes befektetni az alkotói gazdaságba?

Korábban a tartalomkészítés, mint karrier óriásit fejlődött, és számos lehetőséget teremtett a vállalkozók és a művészet alapú üzleti struktúrák számára. Jelenleg a becslések szerint világszerte körülbelül 50 millió alkotó alkot megélhetésükért tartalmat többek között a YouTube, az Instagram és a TikTok használatával.

Számos digitális platform, például a YouTube, a TikTok és a Facebook bevezette az alkotói alapokat. Az alkotók és a szolgáltatásban foglalkoztatottak együtt alkotják azt, amit alkotó gazdaságnak nevezünk.

Még a különböző típusú alkotók – a podcastoktól a tartalomírókig – támogatására platformeszközöket létrehozó vállalkozások is óriásit növekedtek, hogy támogassák és bevételt termeljenek az alkotók növekedéséből. Az alkotók segítségével ezek az induló vállalkozások saját maguk finanszírozták üzleti modelljeik fejlesztését.

Dev Khare, a Lightspeed Venture Partners partnere és Miten Sampat, angyali befektető, mérnök megvitatják, hogyan alakítják az alkotók és az alkotók által vezetett platformok és vállalkozások a mai világot. Arra is rávilágítanak, hogy az elmúlt néhány évben milyen jelentős változások történtek, és hogyan uralják majd a startupok ennek a fejlődésnek a következő szakaszát – azokra, amelyek az alkotók zökkenőmentes bevételszerzési lehetőségét biztosítják, miközben arra összpontosítanak, amit már szeretnek – a tartalom létrehozására.

Az alkotói gazdaságba történő befektetés hatása

Miten Sampat, az induló vállalkozások aktív angyalbefektetője Indiában, az Egyesült Államokban és Délkelet-Ázsiában, elmagyarázta, hogy az alkotóközpontú induló vállalkozások körülbelül 2 milliárd dollár értékű befektetést kaptak.

Olvasni:  25 legjobb és legnépszerűbb WordPress-blog, amelyet érdemes elolvasni (2024)

Az alkotói gazdaság felemelkedése új reneszánsznak tűnik. A digitális tartalom értékesebb, mint valaha, és életképes életmóddá vált. A különféle bevételi források, a tartalomhordozók és az interneten a digitális fogyasztás iránti végtelen vágy biztosítja, hogy a legkülönbözőbb alkotók kezdjenek nézőkre találni, ne csak a nagyszámú követővel rendelkező megabefolyásolók.

A kockázati tőkések az elmúlt években nagyobb érdeklődést mutattak az alkotói gazdaság iránt. Dev Khare, a Lightspeed Venture partnere elmagyarázta, hogy a kockázati tőkések többet kezdtek befektetni az alkotóközpontú gazdaságokba. Minden más induló, kicsi vagy nagy, elkezdte az influencer marketinget és az alkotói marketinget alkalmazni vállalkozása népszerűsítésére.

Miért érdemes befektetni az alkotói gazdaságba?

A beszélgetés során az előadók részletesen megvitatták, hogy a kockázati tőkésítőknek miért érdemes a növekedés érdekében befektetni az alkotói gazdaságba, és a következő indokokkal zárták:

Globális tájékoztatás

Ahogy a digitális platformok az alkotói közösséggel együtt növekedtek, ezzel párhuzamosan a globális elterjedtség is nőtt. Az alkotók olyan tartalmat biztosítanak, amely nemcsak a társadalom egy-egy boncolgatását szolgálja ki, hanem az egész világot eléri, és hatást kelt. Miközben a kívánt gazdaságba fektetnek be, a kockázatitőke-társaságok profitálnak a globalizációból abból a vállalkozásból, amelybe befektetnek.

Méretezhető

Az alkotói gazdaságba való befektetés növeli a méretezhető teljesítményt. Vegyük a Cameo példáját, a leghíresebb videószerkesztő platformot, amelyet a kockázati tőkebefektetők támogattak. Jelentős korlátok között termelték meg bevételeiket, és segítettek az alkotóknak videókat készíteni, szerkeszteni és elkészíteni. Az influencer marketinget is alkalmazták, és vállalkozásukat a siker csúcsa felé skálázták.

A kreativitás különböző formái

A digitális alkotók a kreatív tartalmak különböző formáit fedezik fel és hoznak létre nap mint nap. Legyen szó bármilyen vállalkozásról, amely az alkotók vagy maguk az alkotók segítését szolgálja. Minden entitás új módokat fedez fel a tartalom generálására, amely több profitot eredményezhet.

Olvasni:  Termékbevezetési terv: Izgalmas módja a 2024-es bevezetésnek

A kreativitás egy olyan forma, amelyet minden nap mélyebb távlatokban lehet felfedezni különböző formátumok használatával. Az alkotó-alapú gazdaságba való befektetés nagyobb közönséget emel, és nagyobb forgalmat generál.

Az alkotók az új mentorok

Amint arról a felemelkedés során is szó esett, az alkotók nagyon jól felszereltek ahhoz, hogy kielégítsék igényeiket, és olyan tartalmat biztosítsanak, amely érdemes felkelteni az érdeklődést.

Az alkotói alapú induló vállalkozások, amelyek csatornázzák és segítik az alkotókat, megkönnyítették a jobb tartalom létrehozását. Minden más alkotói alapú start-up vagy vállalat az alkotói gazdaság óta a siker vonalán van.

Végtelen lehetőségek

Az alkotóalapú gazdaságba való befektetés során végtelen lehetőségek rejlenek. Minden induló vállalkozás bármely szakaszában kivételes szolgáltatást igényel, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtson a közösségnek.

Az alkotói gazdaság minden területe, a podcastoktól az ed-tech digitális induló vállalkozásokig, végtelen számú témával rendelkezik, amelyek lehetőséget kínálnak nagyobb mennyiségű profit elérésére. A tartalomkészítés végtelen lehetőségekkel teli világ.

Összefoglalva

Az alkotóknak megvan az energiájuk és erőforrásaik ahhoz, hogy pénzt keressenek a jelen időkben változó dinamikának számító közönségből. Évekig a gazdaságot a hirdetési bevételek megosztásával és a márka szponzorációjával keresett pénz övezte. A szponzori piac 2019-ben elérte a 8 milliárd dollárt, és a becslések szerint ez év végére eléri a 15 milliárd dollárt.

Az alkotók gazdaságába való befektetés az alkotói közösségek globális növekedésével vált népszerűvé. Több mint biztonságos azt állítani, hogy a tartalomalkotás a jövő, és ez itt marad.

Megjegyzés: Ez a blog egy részlet a VC-k figyelnek: Befektetés az alkotói gazdaságba című előadásból Dev Khare, a Lightspeed Venture Partners partnerével és Miten Sampattal, angyali befektetővel, mérnökkel. A munkamenet része volt az Elevate – a Pepper Content által szervezett globális virtuális tartalom-csúcstalálkozónak, amely a tartalommarketing iparági vezetőit hívta össze.

Olvasni:  A Cheektowaga legjobb összecsukható töltői az Apple felhasználók számára

Új publikációk:

Ajánlott