Miért érdemes elfogadni a Cause Marketinget?

Az ügymarketing során a márkák társadalmi célokat követnek, hogy társadalmilag felelős imázst alkossanak. Itt van minden, amit tudnia kell róla.

Elmúltak azok az idők, amikor a márkák kizárólag ár és minőség alapján versenyeztek. A modern fogyasztó azt várja el a márkáktól, hogy ne csak megfizethetőek és jó minőségűek legyenek, hanem társadalmi felelősségvállalásukról is. Adja meg az ok marketingjét.

Forrás

A fogyasztók egyre inkább azokat a márkákat részesítik előnyben, amelyek elkötelezettek egy ügy mellett, és a társadalom jobbításáért dolgoznak. A 2019-es Porter Novelli/Cone Purpose Biometrics Study szerint a fogyasztók 86%-a valószínűleg célirányos cégektől vásárol. Azok a márkák, amelyek valamilyen társadalmi célhoz kapcsolódnak, nemcsak az általános társadalmi környezet javításán dolgoznak, hanem jó eséllyel javítják a márka felidézését és a fogyasztók lojalitását is.

Ezt a gyakorlatot, amikor egy társadalmi ügyet összeházasítanak egy szervezet céljaival, ügymarketingnek nevezik. Itt van minden, amit meg kell értened az ügymarketingről és annak működéséről.

Mi az ok-alapú marketing?

A Cause marketing olyan marketingkampányokat jelent, amelyek egy társadalmi vagy jótékonysági ügyet tartanak a középpontban. Mert a marketingstratégiáknak kettős célt kell szolgálniuk. Először is, a szervezet elkötelezi magát egy ügy mellett, és azon dolgozik, hogy javítsa az ügyhöz kapcsolódó kihívásokkal küzdők életét. Másodszor, a szervezet célja, hogy jobb márkaimázst alakítson ki, visszahívja, és lojalitást alakítson ki a meglévő és leendő fogyasztókkal szemben társadalmi álláspontja miatt.

Olvasni:  5 fő különbség a lokalizáció és a fordítás között

Az ügy-alapú marketingkampányokat általában egy nonprofit szervezettel együttműködve tervezik. Ez a non-profit szervezet aktívan részt vehet azon ügyben, amely mellett a szervezet elkötelezi magát. A nonprofit szervezet hozzájut a for-profit szervezet erőforrásaihoz, és ez minden érintett fél számára előnyös.

Mert a marketing, ha érzékenyen hajtják végre, csodákra képes a modern időkben egy szervezettel.

9 tipp az ügy marketingstratégiájának létrehozásához

Mert a marketing hatékony eszköznek bizonyulhat a versenyelőny megszerzésére egy zsúfolt piacon. A vállalkozások előnyükre tudták használni az ügyes marketinget azáltal, hogy olyan kampányokat dolgoztak ki, amelyek sok fogyasztóra hatással voltak, és ennek eredményeként a márka imázsa javult.

Létrehozhat olyan ügyes marketing kampányokat is, amelyek nagyobb hatást gyakorolhatnak az üzletre és a társadalomra. Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartania egy ügyes marketingkampányhoz.

1. A támogatás elhiteti veled

Az egyik leghasznosabb tipp az ügy marketingstratégiájának kialakításához, hogy olyan ügyeket támogasson, amelyekben őszintén hisz. Ez szilárd alapot teremt az ügy marketingkampányához, és fenntartja az Ön és csapata érdeklődését a projekt iránt.

2. Válasszon ki egy célt

Az üzleti prioritások alapján válasszon megfelelő célt. Ez lehet az eladások növelése, a márka imázsának javítása, potenciális ügyfelek generálása stb. A fontos rész a cél azonosítása a kampány piaci bevezetése előtt.

3. Találja meg a szinergiát

Miután kiválasztotta az okot és azonosította a célt, ideje megtalálni a kapcsolatot a kettő között. Kulcsfontosságú annak vizualizálása, hogy stratégiájával hogyan tudja támogatni az ügyet, és hasznot húzni a vállalkozás számára. Például egy e-kereskedelmi közvetlen fogyasztói kozmetikai márka, amely javítani kívánja márkaimázsát a fogyasztók körében, együttműködhet civil szervezetekkel az állatjólét területén. Ezzel a cég azt üzeni a fogyasztóknak, hogy törődik az állatokkal és ellenzi az állatkínzást.

Olvasni:  OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

4. Együttműködés egy non-profit szervezettel

Most, hogy elvégezte az alapmunkát, itt az ideje, hogy megtalálja a megfelelő partnert, aki irányítja azokat a helyszíni tevékenységeket, amelyek hatással lesznek az üggyel kapcsolatos életekre. Nőkhöz, gyerekekhez, állatokhoz, idősekhez vagy bármely más célcsoporthoz kapcsolódó ok lehet. Fontos, hogy megtalálja a megfelelő partnert ügy marketing kampányához. A non-profit partnernek meg kell osztania elképzeléseit, és elegendő tapasztalattal kell rendelkeznie azon a területen, amelyen dolgozni szeretne.

5. Válassza ki az indítás időpontját

Sok marketingstratégia sikerének egyik legnagyobb tényezője az indulás időpontja. Fontosnak kell lennie a kampányindítás várható időpontjának. Például sok márka indít kampányt a nők biztonságával és a nők szerepvállalásával kapcsolatban, ahogy közelednek a nőnaphoz. Ehhez hasonlóan megfelelő időpontot kell választania ügy marketing kampányának elindításához.

6. Lépjen túl a pénzbeli hozzájáruláson

Sok vállalat elköveti azt a hibát, hogy az ügy marketingkampányában betöltött szerepét az alapok hozzájárulására korlátozza. A mai fogyasztó tudatosabb és éberebb. Önt aktív partnernek kell tekinteni az ügyben, nem csak néma nézőnek, aki fizeti non-profit partnere tevékenységéért.

7. Vonja be az ügyfeleket

Ön és non-profit partnere milyen hatást tud elérni bizonyos határok között. Mindig jobb, ha bevonjuk az ügyfeleket bármilyen kampányba. Ez lehet versenyek, események, ajándékok, vagy bármilyen más tevékenység, amelyet relevánsnak érezhet.

8. Használjon különböző médiumokat a tájékoztatáshoz

Különféle médiumokat kell használnia a célcsoport eléréséhez. Az ötlet az, hogy szélesebb körben elérje cél marketing kampányát. Arra kell törekednie, hogy a közösségi és az elnyert médiák erős részesedése legyen a keverékben.

Olvasni:  Miért villog pirosan a Blink kamerám?

9. Legyen világos cselekvésre való felhívása

Az ügy marketingkampányának világos és könnyen követhető cselekvésre ösztönzővel (CTA-val) kell rendelkeznie. Minél egyszerűbb az a művelet, amelyet a nézőnek meg kell tennie, annál nagyobb lesz a részvétele a kampányban.

5 Ok Marketing példák

Számos sikeres marketingkampányt hajtottak végre szerte a világon. Íme néhány olyan ok-marketing példa, amely megfelelő felhajtást keltett.

1. Marriott és March of Dimes

Az egyik legkorábbi marketingkampány 1976-ra vezethető vissza. Ez Marriott és March of Dimes között volt. Mivel a Marriott azt tervezte, hogy megnyitja a Marriott’s Great America-t Santa Clarában, Kaliforniában, együttműködött a The March of Dimes-szel, és pénzt akart gyűjteni a gyermekek születési rendellenességeinek megelőzése érdekében. A kampány óriási sikert aratott, a civil szervezet ugyanis 2,5 millió dollárt tudott összegyűjteni.

2. Cadbury és Age UK

Forrás

A Cadbury az Age UK-val együttműködve kampányt indított az idősek magányának leküzdésére. A cég minden szót eltávolított a csomagolásából, hogy felhívja a figyelmet az idős emberek történeteire és kihívásaira, és 30 pennyt adományozott jótékonysági szervezetnek minden eladott csokoládé után.

3. „Reménytányér”, a KFC India

Forrás

A márka célmarketing kampányt indított „Reménytányér” néven. Az éhínség elleni küzdelemre összpontosított az országban. A felhasználók létrehozhattak egy virtuális tányér ételt egy interaktív online platformon. A KFC minden alkalommal megetetett egy éhes gyereket, amikor tányért készítettek a honlapján. A kampány révén több mint 13 000 gyermeket tudott étkezni.

4. Tata Tea „Jaago Re”.

Forrás

Ez a kampány hatalmas sikert aratott, mind a társadalomra, mind az üzleti életre gyakorolt ​​hatása miatt. Mivel a kampány arra összpontosított, hogy az indiai fiatalokat szavazati joguk gyakorlására ösztönözze, a kampány elindításakor rengeteg indiai regisztrált a Jaago Re weboldalán. Üzleti téren a még működő kampány elindítása után a cég növelni tudta piaci részesedését.

Olvasni:  SEO PowerSuite Rank Tracker Review 2024: A legjobb többfunkciós készülék?

5. „Segíts a gyermeknek elérni az 5-öt” a Lifebuoy-tól

Forrás

A Lifebuoy kampánya rávilágított arra a tényre, hogy a vidéki területeken sok gyermek hal meg öt éves koruk előtt a gondozók rossz kézhigiéniája miatt. A Lifebuoy 5%-ra tudta csökkenteni a hasmenés előfordulását a hatalmas 36%-ról a kampányban megcélzott faluban. Minden idők egyik legjobb marketingstratégiájaként ismert. Ezenkívül a márka minden hirdetésre kattintással egy rúpiát fizet a gyermekek kézmosási ismereteinek átadására.

Íme néhány lépés és példa, amelyek segíthetnek vállalkozása ügyes marketingstratégiájának kialakításában. Megjegyzendő, hogy egy sikeres marketing kampányhoz nem kell feltétlenül sok pénz. Ennél is fontosabb, hogy valódi szenvedélyre és érdeklődésre van szüksége a támogatni kívánt ügy iránt.

GYIK

1. Fontos az ügy marketing?

A marketing ugyanis nem csak arra készteti az ügyfeleket, hogy hajlandók többet fizetni a társadalmilag felelős vásárlókért, hanem a lojalitás és az erős imázs kialakításában is segít.

2. Vállalhat-e ügy marketing kampányt egy kisvállalkozás?

Bármilyen méretű vállalkozás vállalhat ügyes marketing kampányt. Tevékenységét a rendelkezésre álló erőforrások alapján kell megterveznie.

3. Bonyolult az ügymarketing?

Nem. Gondolkodnia kell, hogy megtalálja az egyensúlyt a társadalmi okok és a vállalkozás céljai között. Ha ez megvan, könnyedén végrehajthat ügy marketing kampányt.

4. Milyen ügyekhez kapcsolódó termékek használhatók kampányok reklámozására?

Különféle termékek – például környezetbarát termékek – használhatók ügy marketingkampányok reklámozására.

Új publikációk:

Ajánlott