Miért (és hogyan) befolyásolja a webhely biztonsága a webhely rangsorolását

Miért (és hogyan) befolyásolja a webhely biztonsága a webhely rangsorolását – WP visszaállítása

WP Reset WP Reset

Ha sok időt tölt webhelye SEO beállításával anélkül, hogy jobb eredményeket látna, akkor lehet, hogy ideje odafigyelni webhelye biztonságára. A webhely biztonsága nagyon fontos a Google és más keresőmotorok számára. A webhely gyenge biztonsága a webhely SERP-jeinek (keresőmotor-eredményoldalainak) közvetlen csökkenését okozhatja.

A kiberbűnözés annyira beépült az interneten, hogy alábecsüljük, hogy a kiberbűnözők milyen hatással lehetnek a webhelytulajdonosokra. De néha le kell állítanunk a tökéletes webhely keresését, hogy megkérdezzük mi az a kiberbűnözés és hogyan árthat ez online üzletének.

A kiberbűnözők az Ön tudta nélkül eltéríthetik webhelyét. Mérgezett webhelyeket használnak arra, hogy rosszindulatú programokat terjesztjenek a gyanútlan felhasználóknak, adatokat és pénzt lopjanak el, valamint megcsalják és elidegenítsék az ügyfeleket. És a sértést növelve a számítógépes bűnözés is rontja a márka hírnevét és SEO helyezéseket tartósan.

Weboldal

Miért játszik szerepet a kiberbűnözés a webhelyek rangsorolásában?

A Google és más keresőmotorok alapvető érdeke, hogy az internetet a lehető legbiztonságosabbá tegyék. Azt akarják, hogy az emberek továbbra is böngésszenek, vásároljanak és pénzt költsenek az interneten. Egyik keresőmotor sem akar hírnevet szerezni azzal, hogy nem biztonságos webhelyekre küldi ügyfeleit, mert ez hatással lesz a nyereségükre.

Ha azt gyanítják, hogy webhelye biztonsága nem felel meg a szabványnak, megbüntetik Önt, és az ügyfeleket olyan webhelyekre küldik, amelyek megbízhatóbbnak tűnnek, mint az Öné. Éppen ezért a webhely biztonsága fontos tényező a Google összetett rendszerében több mint 200 webhely-rangsorolási tényező.

Olvasni:  Marketing tippek: Hogyan tegyük fel a webhelyet

A jó webhelybiztonság előnyei

A webhelybiztonság olyan biztonsági eszközök megvalósítása, amelyek megvédik webhelyét és felhasználóit. Számos előnye van:

 • A Google szereti az SSL-t: Az SSL jelszavak, hitelkártyaadatok és személyes adatok elrejtésével védi az érzékeny információkat. A Google rangjavulással jutalmazza az SSL (Secure Sockets Layer) tanúsítvánnyal rendelkező webhelyeket. Ha rendelkezik SSL-tanúsítvánnyal, webhelye HTTPS-előtagot kap a régebbi HTTP-előtag helyett. A Google az összes HTTP-webhelyet jól láthatóan „Not Secure”-ként jelöli meg biztonsági jelzésként a felhasználók felé.
 • A bizalom előfeltétele: Az SSL-tanúsítvány és más megbízhatósági pecsétek megjelenítése bizalmat ébreszt. Az emberek nagyobb valószínűséggel osztják meg személyes adataikat, és vásárolnak Öntől dolgokat.
 • Csökkenti a visszafordulási arányt: A legtöbb böngésző jól látható figyelmeztetést jelenít meg, ha aggályok merülnek fel webhelye biztonságával kapcsolatban. A webhely látogatói hajlamosak azonnal elhagyni, ha „nem biztonságos” figyelmeztetést látnak, ami a magas visszafordulási arány. A keresőmotorok az ilyen múló látogatásokat figyelmeztető tényezőnek és rendkívül káros negatív jelzésnek tekintik.
 • Elősegíti a forgalmat: Ha az emberek biztonságban érzik magukat a webhelyén, akkor nagyobb ügyfélelköteleződést kap majd. Az ügyfelek elkötelezettsége egy másik fontos rangsorolási jel a Google számára.
 • Jobb felhasználói élmény: A fejlett webhelybiztonsági eszközök és beépülő modulok gyakran tartalmaznak további eszközöket a felhasználói élmény javítására. A biztonsági beépülő modulok javíthatják a webhely sebességét és rugalmasabbá tehetik azt. Ez azt eredményezi, hogy az ügyfelek több időt töltenek a webhelyen, és végső soron jobb konverziós arányt érnek el.
 • A visszamutató hivatkozások erőteljes rangsorolási jelek: A visszamutató hivatkozások más webhelyekről bejövő hivatkozások. Ez egy bevált módja több látogató megszerzésének, mivel a nagy számú visszamutató hivatkozás nagyon kedvező rangsorolási tényező a jobb SERP-k számára. Ha sok más webhely hivatkozik Önre, a Google azt jelzi, hogy webhelye megbízható és releváns. De ha nincs SSL-je, akkor nehezen tudja meggyőzni más webhelyeket, hogy hivatkozzanak a sajátjára.
 • A látogatók tudni szeretnék, hogy Ön tiszteletben tartja adataikat: HTTPS-zár és „biztonságos fizetési platform” bizalom pecsét jelzi a látogatóknak, hogy törődik a biztonsággal, és tisztelettel kezeli fizetési adataikat és személyes adataikat.
Olvasni:  52 gyors és egyszerű módszer a konverziók növelésére (2024)

Weboldal biztonsága

Hogyan biztosíthatja a webhely biztonságát?

Az egyik legfontosabb lépés, hogy megvédje webhelyét saját magától. Mindig használjon VPN-t a tartalom frissítésekor vagy a háttérrendszeren végzett munka során. A VPN titkosítja az Ön és a webhely háttérrendszere között mozgó adatokat, és titokban tartja bejelentkezéseit és egyéb titkait a lehallgatók elől.

 • Soha ne csatlakozzon az internethez nem biztonságos Wi-Fi-n keresztül. Mindig használjon VPN-t, és tartsa naprakészen víruskeresőjét, hogy ne terjesszen rosszindulatú programokat az interneten.
 • Állítsa be az automatikus frissítéseket, hogy naprakészen tartsa CMS-jét, például a WordPresst, az összes szoftvert és az összes beépülő modult. A támadók minden nap több tucat kizsákmányolást és új módot találnak a webhelyek támadására.
 • Korlátozza a webhely háttérrendszeréhez való hozzáférést megbízható személyekre.
 • Erős jelszavakat és MFA-t alkalmazzon mindenki számára, aki hozzáfér az Ön webhelyéhez.
 • Telepítsen egy SSL-tanúsítványt. Ez azt jelenti, hogy a webhelyhez hozzáadott minden adat biztonságban van. Az SSL-tanúsítvánnyal nem rendelkező webhelyek „Not Secure” címkével rendelkeznek a SERP-ekben.
 • Rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a webhely adatairól, ügyelve arra, hogy a webhely tartalmát és az adatokat is tartalmazza az előfizetői adatbázisban. A biztonság megsértése esetén szüksége lesz erre az információra.
 • Telepítsen webhelytűzfalat (WAF), amely észleli és elhárítja a rosszindulatú programok támadásait és feltörési kísérleteit.

Következtetés

A Google a webhelyek biztonságát kritikus rangsorolási jelnek tekinti, és megbünteti Önt, ha nem tesz lépéseket webhelye és vásárlói adatainak védelme érdekében. Néhány egyszerű lépést megtehet, hogy megvédje magát és látogatóit az esetleges biztonsági megsértésektől. Bónuszként a webhely biztonságáról való gondoskodás magasabb SERP-rangsorral jutalmazza Önt.

Olvasni:  ManageWP vs MainWP: Melyik a jobb a Managin számára...

Mint minden más webhely, ez is sütiket használ. További információért olvassa el az apró betűs részt. A böngészés folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát.x

Új publikációk:

Ajánlott