Miért fontos a tökéletes logó?

Tartalomjegyzék

 • Mi az a logó?
 • Mi különbözteti meg a kiváló logót?
 • A logó jelentősége az üzleti életben
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Elgondolkozott már azon, hogy mi az a logó fontossága? Dióhéjban felhívja magára a figyelmet, pozitív első benyomást kelt, és bevésődik az ügyfelek elméjébe. Az Ön logója létfontosságú vállalata számára, mivel tulajdonosi viszonyt, minőséget és értékeket közvetít ügyfelei felé.

Még ha nem is ez a teljes márkafelismerés, az Ön logója kétségtelenül a legszembetűnőbb és könnyen azonosítható. A jól megtervezett logó fantasztikus módja a márka azonosításának, a márkahűség kialakításának, és a cél vizuális megjelenítéseként a versenytársakból való kiemelésnek.

Mi az a logó?

A „logó” név a görög logotype szóból származik, ami „szólenyomatot” jelent. Egy logó használatával ügyfelei azonnal azonosíthatják vállalkozását, termékét vagy szolgáltatását az összes platformon. A jól megtervezett logó a márka üzenetét közvetíti, miközben érzelmi kapcsolatot teremt a célközönséggel.

A logó jelentősége a vállalat saját vizuális identitásának kialakításában rejlik. A típustól függően a logó általában egy karakterből vagy márkajelzésből, szimbólumból és szlogenből áll. Az egyes logók különféle formában és méretben állnak rendelkezésre, az alapvető szöveges logóktól az absztrakt logójelzésekig.

Az ügyfelek azonnal kapcsolatba lépnek a márkával, amikor meglátják logóját különböző csatornákon, beleértve a digitális és nyomtatott anyagokat is.

A névjegykártyákon gyakran az egyik vagy mindkét oldalukon logó van nyomtatva, így ez az egyik leggyakoribb hely a logók megtekintésére. A jól látható üzleti emblémákkal ellátott szórólapok és prospektusok az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy az ott leírtakat a márkához kapcsolja.

Az Ön logója a cég azonosításának elsődleges eszköze a webhelyén. A vállalati logó használata a hivatalos kommunikáción segíti a cége által hivatalosan küldött üzenetek azonosítását. Sajtóközlemény, prezentáció vagy befektetői csomag is használhatja ezt a logót.

A Facebook, a Twitter, az Instagram, a Pinterest és más közösségi média hálózatok az Ön logóját használják cége képviseletére.

Olvasni:  Hogyan fokozhatja Amazon marketingjét a WordPressben az AffiliateX segítségével

Hétféle logó közül választhat, és mindegyik egyedi személyiséget közvetít a cég számára. Mivel a leendő ügyfelek észre fogják venni logóját, gondoskodnia kell arról, hogy az tökéletes legyen.

Ha meg szeretné tudni, melyik logó a legmegfelelőbb az Ön cégének, vegye figyelembe az alábbi tippeket a logó létrehozásához.

1. Szójelek vagy emblémák

Forrás

A cégnévvel együtt használva a szójel vagy logó hasonló a betűjelhez; mindkettő betűtípus alapú. Gondolj a Visa és Coke; az emlékezetes és egyszerű karakterekkel rendelkező vállalatok jelentős előnyt jelentenek a szójeles logókból. Kiváló példa erre a Google logója, amely egyszerű és hatékony.

A betűjel logó használata jó ötlet, ha a cég neve nagyon hosszú. Az új vagy kezdő vállalkozások számára előnyös lehet ez a stratégia.

2. Képi jelek vagy logó szimbólumok

Forrás

A képi jelek ikonok vagy grafikai alapú logók, amelyeket termékek vagy szolgáltatások azonosítására használnak. A híres Apple logó és a Twitter madár valószínűleg az első képek, amelyek eszünkbe jutnak. Ezeknek a cégeknek a logói annyira megkülönböztetőek és jól ismertek, hogy a védjegy azonnal azonosítható.

A vizuális jelnél a legfontosabb szempont az, hogy melyik képet válasszuk. Számíthat rá, hogy ez örökre a vállalkozásának része lesz.

3. Monogram logók vagy betűjelek

Forrás

A monogram logók betűkből készülnek, általában a vállalat kezdőbetűiből vagy személyéből. Az IBM, a CNN és ​​a HP csak néhány jól ismert vállalat, amelyek hosszú neveik a kezdőbetűiket használják rövidítésként. Mivel már csak két-három szót kell megjegyezni, mindegyikük a kezdőbetűiket használta márkaazonosító módszerként.

Ha cégének hosszú a neve, a betűjeles logó kiváló választás a szervezet vizuális identitásának egyszerűsítésére.

4. Absztrakt logójelek

Forrás

Az absztrakt logójelek az Ön cégét szimbolizálják az azonosítható képek, például egy alma vagy egy madár helyett. Az absztrakt jelölések a többi logószimbólumhoz hasonlóan azért működnek, mert egyetlen vizuális ábrázolássá teszik a márka identitását. Ennek eredményeként ezek a logók lehetővé teszik a márka identitásának közvetítését.

Egy absztrakt logóval átadhatja cége szimbolikáját anélkül, hogy egy adott kép kulturális konnotációitól függne.

5. Kabalák

Forrás

A kabalalogó olyan logó, amely egy adott karaktert illusztrál. A kabala egy rajzfilmfigura, amely az Ön vállalkozását szimbolizálja. A kabalák fantasztikusak azoknak a cégeknek, akik családokat és gyerekeket szeretnének megszólítani azáltal, hogy egészséges környezetet teremtenek termékeik vagy szolgáltatásaik számára. A sportesemények kabalája kiváló hangulatot teremt azáltal, hogy kapcsolatba lép a tömeggel és interakcióba lép a játékosokkal.

Olvasni:  Hogyan írjunk tökéletes fizetett közösségi média marketingcélokat

6. Az embléma

Forrás

Gondoljon a jelvényekre, pecsétekre és címerekre, miközben emblémát hoz létre. Az iskolák, a vállalatok és a kormányzati szervek gyakran használják ezeket a logókat, mivel hagyományos megjelenésük van, amely erős benyomást kelthet. Az embléma logók divatosak az autóiparban. Egyes cégek módosították a hagyományos jelvény megjelenését, miközben megőrizték eredeti esztétikai megjelenését.

7. A kombinációs jel

Forrás

Ez az embléma egy szó- és egy képi jelet, absztrakt jelet vagy kabalát, vagy mindezen elemek kombinációját keveri. A képet és a szöveget úgy lehet megtervezni, hogy bármilyen módon logót hozzanak létre. A Burger King és a Lacoste a jól ismert kombinációs emblémák két példája.

A kombinációs jelölés használata jó lehetőség, mivel a név és a kép együtt erősíti a márkaidentitást.

Ha szép logót szeretne, akkor cége vagy szolgáltatása sajátosságaihoz igazodó logóra van szüksége. Például, ha egy vállalkozás termék helyett professzionális szolgáltatásokat nyújt, az gyakran ideális az egyszerű dolgokhoz. Ebben az esetben a szójelek vagy tipográfiai logók a legértelmesebbek. A megkülönböztető logó kialakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy vállalata kiemelkedjen a versenytársak közül, és arra ösztönözze az ügyfeleket, hogy ragaszkodjanak a márkához.

Ugyanakkor a fogyasztók számára az a legfontosabb, hogy hogyan érzékelik az Ön termékét vagy szolgáltatását és az általa képviselt értékeket, nem pedig a cége képviseletére kiválasztott logó. Ez több, mint egyszerűen egy kedves arc; a jó tervezés mélyebb üzenetet is közvetít.

A logó jelentősége az üzleti életben

A tökéletes logó szó nélkül kifejez mindent. Ez az Ön logója, amely bemutatja vállalkozását a közönségnek. Az erős logó-animáció kezdeti benyomása felkelti a fogyasztók kíváncsiságát, és arra ösztönzi őket, hogy többet tudjanak meg a cégről. Az ügyfelek valószínűleg csak a logóra nézve alkotnak véleményt az Ön cégéről.

A logó fontossága az üzleti életben jól ismert; minőségek és elvek egymásutánját közvetíti. A logó őszinteséget, bizalmat, büszkeséget, kiválóságot és feddhetetlenséget jelez. Kapcsolatot teremt egy vállalkozás és az azt támogató, kritizáló és támogató ügyfelek között.

Nézzük meg közelebbről, miért olyan jelentős egy cég logója.

1. A logó kiváló első benyomást kelt

Az első benyomás számít, és az Ön logója az első dolog, amit az ügyfelek meglátnak, amikor felkeresik vállalkozását. A szilárd első benyomás kialakítása kritikus fontosságú vállalata számára; ezért gondoskodnia kell arról, hogy a márka személyisége érdekfeszítő és jobb legyen a versenytársaknál.

Olvasni:  Miért érdemes Nodejs fejlesztőket felvenni: Bepillantás a jövőbe

Ha üzletről van szó, soha nem szabad kompromisszumot kötnie a benyomások minőségével kapcsolatban. A logó kiváló kiindulópont, ha fel akarod hívni a célközönség figyelmét. Az ügyfelek nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba olyan céggel, amelynek jól megtervezett, testreszabott logója termékeket vagy szolgáltatásokat ábrázol.

2. A logó a márkaidentitás építőköve

A sikeres márkaépítés lényege egy olyan lenyűgöző narratíva közvetítése, amely érzelmi választ vált ki a fogyasztókból. Cége keresettebbé és kedveltebbé válik, ha erős márkaidentitással rendelkezik.

Még ha a logótervezés csak egy apró eleme az egész márka narratívájának, a teljes történet alapjaként szolgál. A színek, tónusok és betűtípusok kiválasztása a márka történetén alapul, és az Ön logója határozza meg a színteret.

A logó létrehozása után a funkciók a marketinganyagaira is vonatkozni fognak, beleértve a fejléces papírokat és a névjegykártyákat, és a márkairányelvek részévé is válnak. Ezzel azonosítható és piacképes márkaimázs jön létre.

3. A logó erősíti a professzionalizmust

A vállalati hitelesség elengedhetetlen a hosszú távú ügyfelek vonzásához. A szabályozások összessége megalapozza a vállalat stabilitását és professzionalizmusát. Ezek a jellemzők lehetővé teszik a vállalkozás számára, hogy megszerezze leendő ügyfelei bizalmát, és növelje az eladás valószínűségét.

Egy cég professzionalizmusának legmagasabb mércéje vitathatatlanul az, hogy kiváló minőségű termékeket és szolgáltatásokat tud nyújtani, miközben ügyfeleit örömet szerez. Annak ellenére, hogy a logó csak egy kisebb eleme a vállalkozás napi működésének, mégis létfontosságú.

4. Az Ön logója a márkája lényegét közvetíti

A logó több, mint egy vállalat identitásának vizuális megjelenítése; értelmes üzenetet is kell közvetítenie. Néhány másodpercig elgondolkodtatja a fogyasztót a logóján, mielőtt a következő márkára lépne. A tervezésnek valamilyen jelentőséggel kell bírnia számukra.

Fontos, hogy ezt ne feledje, amikor bármilyen vállalat számára egyedi logót tervez. A logó az egyik leghatékonyabb módszer a cég nevének megjelenésére és az üzenet közvetítésére.

5. A logó marketingeszköz lehet

Az emberek nagyon elköteleződnek a közösségi média platformjain, például a Facebookon, az Instagramon, a Twitteren stb. Ha kifejezetten ezeket célozza meg, akkor az egyedi logó kialakítása kritikus fontosságú a cége marketingje szempontjából.

Az embléma megjelenik a márkanév mellett, bárhol, ahol megjelenik. A kreatív logótervezés nagyszerű módja annak, hogy megragadja az ügyfelek figyelmét. Tehát használja logóját marketingeszközként, hogy maximalizálja online platform megjelenését.

A logótervezés szerepe

Ha követi logótervezési tippjeinket, majd elkészít egy jól megtervezett logót, azzal megerősítheti hitelességét, és arra ösztönözheti ügyfeleit, hogy maradjanak itt. Így az ügyfelek megérzik, hogy ki vagy és mit csinálsz.

Olvasni:  5 tartalommarketing lecke, amit Oprahtól tanulhatsz

A logó azt jelzi az ügyfeleknek, akiknek nincs korábbi információjuk vagy tapasztalatuk Önnel kapcsolatban, hogy Ön egy fantasztikus cég, amellyel üzletet köthet.

Ügyfelei elveszítik hitüket abban, hogy minőségi termékeket és szolgáltatásokat tud nyújtani, ha logója nem professzionális. Az emberek gyorsan hoznak döntéseket, és a rossz tervezés elűzi őket. Egy erőteljes logó segít abban, hogy vállalkozása kitűnjön az ügyfelek előtt, segít nekik emlékezni rá, és kedvező kapcsolatokat alakíthatnak ki vele.

Tegyen jelentős pénzügyi kötelezettséget egy jellegzetes logó létrehozására, hogy potenciális ügyfelei megbízzanak benned, és vásároljanak Öntől.

Kulcs elvitelek

 • A logótervezés fontosságát soha nem szabad veszélyeztetni vállalkozásalapítás közben.
 • A logó kritikus eleme a vállalat márkaépítésének.
 • Hatékony fegyver lehet az ügyfelek vállalkozásához csábítására.
 • Az egyedi logó minden vállalat számára fontos, mivel megvan a nyereség növelésének lehetősége.
 • A logó többféle célt szolgálhat, a jól megtervezett pedig jelentősen befolyásolhatja.

Következtetés

A logó elengedhetetlen eleme egy sikeres vállalat és márka létrehozásának. A logó fontosságát nem lehet figyelmen kívül hagyni, mivel döntő fontosságú ahhoz, hogy lenyűgöző első benyomást keltsen a leendő ügyfelekben. Nincs is jobb pillanat, mint most, hogy megragadja a logója erejét, akár csak most kezdi, akár frissíti identitását.

GYIK

1. Milyen tulajdonságai vannak egy jó logónak?

A jó logónak egyedinek, megfelelőnek, vizuálisnak és alapvető formájúnak kell lennie, és tükröznie kell azt az ötletet, amelyet közvetíteni próbál.

2. Mire van szüksége egy jó logónak?

A jó logónak elfogadható hangvételűnek, egyedinek és emlékezetesnek kell lennie, valamint könnyen megjeleníthetőnek kell lennie különböző platformokon, különböző méretekben.

3. Melyek a sikeres logó legkritikusabb szempontjai?

A megfontolások közé tartozik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön vállalkozását szimbolizálja, kövesse a klasszikus logótervezési tippeket, válassza ki a megfelelő szín- és betűtípus-alternatívákat, és tegye nagyszerűvé.

4. Milyen előnyökkel jár a cég- vagy terméklogó megtervezése?

Még ha kisvállalkozást is vezet, a logó elengedhetetlen a cég identitásához és márkaépítéséhez.

5. Hogyan tudják a logók rabul ejteni a vásárlókat?

A logó jellegzetes színeinek, betűtípusainak és képeinek használata gyorsan megalapozza a vállalat identitását, és segít a fogyasztóknak felismerni alapvető értékeit.

Új publikációk:

Ajánlott