Miért fontosak a jó minőségű termékleírások az e-kereskedelemben?

Az e-kereskedelem népszerűsége az elmúlt néhány évben jelentősen megnőtt. Vagyis úgymond kétélű penge. A kereslet nő, de a verseny is. Egy üzlettulajdonosnak nincs könnyű dolga. Egyre nehezebb öt percet a napon tölteni. Emlékszel arra a mondásra, hogy vannak más halak is a tengerben? Nos, az e-kereskedelmi tenger virágzó népességgel rendelkezik, és kreatívnak kell lennie, hogy a legkeresettebb fogások között maradjon.

Az e-kereskedelem olyan régi kereskedelem, mint az idők, digitális pörgetéssel. A helyzet az, hogy nincs előnye a személyes kapcsolattartásnak. Egyszer régen egy jó történet és egy bájos mosoly kötötte meg az üzletet.

Manapság azonban termékeinek önmagukért kell beszélniük. És ezt a termékleíráson keresztül teszik meg. De mi az? Miért olyan fontos? És az ég szerelmére, hogyan találja ki a megfelelőt? Nos, kedves barátom, dőljön hátra, és engedje meg, hogy megmutassuk, mit tehet a jó minőségű termékleírás az Ön vállalkozása számára.

Mi az a termékleírás?

Táblagépet használó személy

A termékleírás általában magától értetődő. Egyszerűen leírja az Ön által értékesített terméket. Ez azonban egy kicsit összetettebb ennél. A termékleírás értékes információkat közöl, és bemutatja, miért érdemes megvásárolni a terméket. Ez egyben az e-kereskedelem leginkább alábecsült eszköze. Sok cégtulajdonos nem veszi észre ennek fontosságát. A minőségi termékleírás eladást eredményezhet vagy meghiúsíthat. Nem csak ez, hanem a szalmaszál is lehet, ami megtöri vállalkozását.

Miért számít a termékleírás?

A legtöbb ember manapság rendelkezik bizonyos mennyiségű online vásárlási tapasztalattal. Bár a közvélemény pozitív tapasztalata, mindannyian emlékszünk az online vásárlás rémálmaira. Tegyük fel, hogy születésnapi ajándékot keresett.

Olvasni:  Miért van szükség egy átirat fordítására?

Felugrott a Google-ra, talált egy boltot, megtalálta a valaha volt legjobb ajándékot, és megvette. Ahogy várod a kiszállítást, már el tudod képzelni, milyen boldog lesz a születésnapos. Megérkezik a furgon, kinyitod a csomagot, és csalódás lesz úrrá rajtad.

Elméletileg az az ing, amiért annyira izgatott volt, tökéletes lenne – ha a szülinapos egy mackó. Mi történt?

Általában, ha az emberek újra felkeresik a webhelyet, két lehetséges forgatókönyv lehetséges:

  1. A leírás megfelel. De ez csak egy mondat hosszú volt, homályos, és a mérettáblázat egy másik országra vonatkozik.
  2. Nem volt leírás.

Az ilyen dolgok az eladó hibája. Úgy gondolják, hogy nincs szükségük leírásra, ha vannak képeik. És igen, az emberek vizuális lények, de a döntő részletek kimaradhatnak (vagy akár photoshoppal is kimaradhatnak) a képekből.

A képek egy promóció. Csípje meg őket, hogy vonzónak tűnjenek. A színek szerkeszthetők, a tökéletes modellek öntésre kerülnek – Ön mindent megtesz azért, hogy a termék jól NÉZzon. És ez, barátunk, a te szalmaszálad. Azok a hibák, amelyek kimaradtak? Nos, vissza fognak jönni, hogy kísértsenek visszatérítések, rossz vélemények és egyéb PR-rémálmok formájában. A minőségi termékleírás megkíméli Önt ettől, de számos egyéb funkciója is van. Vessünk egy pillantást néhányra.

Átláthatóság

Személy gépel a laptop

Az internet egy árnyékos hely. Sok hamisítvány felbukkan, így az ügyfelek nehezen tudják, kiben bízhatnak. Az emberek óvatosak, és ennek jó oka van. Ön a valóságban nem vásárolna megkérdőjelezhetően leírt terméket, akkor miért tennének ilyet az ügyfelek az interneten? A termékleírás rész olyan, mint egy bizalmi szerződés. Áthidalja azt a láthatatlan szakadékot, amelyet az online vásárlás kínál.

Olvasni:  Miért érdemes csapatot bérelni vállalkozása bővítéséhez?

Hozzáadhat fontos részleteket, esetleges hibákat, méretösszehasonlításokat, és minden mást, amit a vásárló nem láthat a képen. Tekintsd úgy, mint az átlátszósági szakaszod. Ez legitimálja Önt, professzionalizmust mutat, és megbízhatóságot épít. Az ügyfelek sokkal nagyobb valószínűséggel térnek vissza egy olyan vállalkozáshoz, amely kezdettől fogva őszinte volt hozzájuk.

Az értékesítés növekedése

Nő online vásárlás

Mint korábban említettük, nincs kiváltsága a személyes kapcsolattartásra. Az emberek nem léphetnek be az Ön online áruházába, nem cseveghetnek veled, nem próbálhatnak ki dolgokat, majd nem árulhatnak el. Ezek attól függnek, hogy milyen információkat nyújt be nekik. Egy egyedi, mégis világos termékleírás csodákra képes az értékesítésben.

Azonban egy ilyen leírást bonyolult lehet létrehozni, különösen akkor, ha Ön nem olyan ember, aki jól bánik a szavakkal. Aggodalomra azonban nincs ok. Nem lehetünk mindannyian szakértő írók, és ez így van rendjén. Ezenkívül időbe telik a minőségi leírás elkészítése, és a cégtulajdonosoknak gyakran nincs tartalékuk.

Ez egy felgyorsult életmód, és ezt megértjük. Ilyen esetben mindig a profikhoz fordulhat, például az emberekhez Topcontent.

Szolgáltatásokat kínálnak szakértő termékleírás-írók csapatától, akik csúcsminőségű tartalommal tudnak szolgálni. És ezt több mint húsz nyelven tudják megtenni! Minden leírást anyanyelvi beszélő ír, így nem kell aggódnia a hitelesség miatt. A termékleírás rendelése során kiválasztja a kívánt nyelvet, és egyedi tartalommal küldik vissza Önt.

SEO optimalizálás

Google-t kereső személy

Mindannyian szeretnénk kitűnni a tömegből, különösen az üzleti világban. Ahhoz, hogy webhelyét a keresőmotorok számára optimalizálja, egyedi tartalmat kell biztosítania. A Google nem nézi jó szemmel a másolás-beillesztés módszert. Minél inkább támaszkodik erre a termékleírásban, annál lejjebb esik.

Olvasni:  Biden az első napon újra csatlakozik a Párizsi Megállapodáshoz

Ha azonban tartalma egyedi felvillanással rendelkezik, akkor magasabb rangot kap az organikus keresési eredmények között. Ennek elérése érdekében ismételten azt javasoljuk, hogy nézze meg Topcontent.

Néhány dolog jobb, ha szakértők kezében van, és ez vonatkozik erre is. Magasan képzett szakemberekből álló csapatuk SEO-optimalizált termékleírásokat tud nyújtani Önnek. A tartalmat a keresőmotorok piacterét szem előtt tartva hozzák létre, így a termékleírások biztosan kilógnak belőle. A jobb találatok a keresőoldalon több webhelylátogatást eredményeznek, ami azt jelenti, hogy – több eladás.

Megnövekedett konverziós arány

Ha nem ismeri, az e-kereskedelem konverziós aránya óriási üzlet. Ez azoknak az embereknek a százalékos aránya, akik felkeresik webhelyét, és végrehajtanak egy vásárlást. És igen, azt szeretné, hogy ez a szám a lehető legmagasabb legyen. Egy tökéletes világban minden vásárló, aki felkeresi webhelyét, vásárol valamit. De a való világban ez egy kicsit több erőfeszítést igényel.

A vásárlókat több dolog is elkedvetleníti, ezek egyike a nem megfelelő termékbemutatás.

Ebben segíthet a minőségi termékleírás is. Miután az emberek felkeresik webhelyét, meg kell győzni őket arról, hogy vásároljanak valamit. Ha a termékleírások unalmasak, homályosak vagy lemásolhatók, elfelejtheti az eladást. Rekordidő alatt jó néhány bezárt lapot fog észrevenni.

De ha a leírások egyediek és megnyerőek, akkor más dallamot fog hallani. Az emberek nem csak vásárolni fognak, de több időt töltenek a webhelyén, és valószínűleg visszatérnek. Mindez szerepet játszik a konverziós arány növelésében.

Következtetés

Mint már láttuk, a termékleírás nagy dolog. Nem számít, mennyi erőfeszítést fektet a webhely kialakításába vagy a promóciós képekbe, egy hibás leírás tönkreteheti vállalkozását. Minden területen szerepet játszik: PR, szakmai imázs, eladási arány, konverziós arány, SEO optimalizálás stb.

Olvasni:  WordPress Statisztika 2024: Piaci részesedés, használat és amp; Népszerűségi tények

Amint rájön, milyen áldásos lehet egy jó minőségű termékleírás a vállalkozása számára, fejleszteni szeretné a sajátját. Saját maga is megírhatja a termékleírást, de ennek több oka is van.

Vállalkozástulajdonosként eltöltött idő értékes, és sok más terület is figyelmet igényel. Ha optimalizálja termékleírásait, előfordulhat, hogy minden mást figyelmen kívül hagy. És ez még nem minden. A termékleírás írása kereskedelem. És mint a legtöbb szakmát, ezt is legjobb szakember végezni. Nem járhat rosszul, ha professzionális írók nagy csapatára támaszkodik.

Nemcsak húsz különböző nyelv közül választhat a termékleíráshoz – mindegyikhez van egy anyanyelvi beszélő. A SEO optimalizálásban is jártasak, ezért a Topcontent az e-kereskedelem egyik legértékesebb tartalomszolgáltatója. Mire vársz még? Ne feledje, hogy a színes virágok vonzzák a legtöbb méhet.

Új publikációk:

Ajánlott