Miért kell befektetni az Influencer Marketingbe – Titkok feltárultak!

Az befolyásoló marketing egyedülálló digitális marketing eszköz. Segítségével a legrövidebb idő alatt jelentősen növelheti vállalkozását. Ez a digitális marketing eszköz (Influencer Marketing) az elmúlt néhány évben több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, mivel a márkák minden eddiginél többet fektetnek be az influencer marketingbe, különösen az Instagramon.

A Sprout Social adatai szerint csak ebben az évben világszerte több mint 21 milliárd dollárt várnak.

Miért érdemes befektetni a befolyásolókba?

Ennek eredményeként azok az intelligens marketingszakemberek és márkák, akik látták ennek a marketingformának az előnyeit, megtették az előrelépést. Megragadták ezt a lehetőséget, és befektettek az influencer marketingbe.

Ön egyike azoknak az okos marketingeseknek, akik kihasználják ezt az epikus marketingcsatornát?

Fel a hüvelykujjra, ha igen. De ha nem, akkor biztosan pénzt hagy az asztalon.

Mielőtt továbbmennénk annak kérdésében, hogy miért kell ebbe a digitális marketingeszközbe befektetni, kérjük, engedje meg, hogy miről is szól az influencer marketing.

Mi az Influencer Marketing?

Az Influencer marketing egy olyan fókuszált marketingcsatorna, amely vezetőket, szakértőket – különböző iparágak befolyásos embereit – használja fel arra, hogy a marketing minden területén eljuttassa a márka üzenetét a közönségéhez.

Olvasni:  A 11 legjobb SEO bővítmény a Shopify számára a webhely optimalizálásához

Ahogy a kifejezés is jelzi, ez a fajta marketing leveszi az Ön válláról a munkát – Ön helyett értékesít.

Igen, az influencerek közvetítik a márkaüzenetedet követőiknek azáltal, hogy termékedet és szolgáltatásodat egy nagyobb piacon hirdetik.

Az influencer marketingnek számos és kiemelkedő előnye van, ezért kell befektetni az influencer marketingbe.

Azonban be kell vonzania a releváns iparágak befolyásolóit, és kapcsolatokat kell kialakítania velük.

Ez elvezet bennünket

Okok, amiért érdemes befektetni az Influencer Marketingbe:

Kérjük, folytassa az olvasást, hogy megtudjon néhány figyelemre méltó okot, amiért érdemes befektetnie ebbe a csodálatos digitális marketing eszközbe.

• Boost Search Ranking

A Google algoritmusának folyamatos változásával a keresőoptimalizálás (SEO) továbbra is feldühítette a marketingeseket.

Miért? Mert a marketingesek nem mindig tudják teljesen, mi következik a Google keresőalgoritmusával és a SEO-val kapcsolatban.

Ezért a marketingeseknek és a márkáknak meg kell szerezniük kiváló minőségű bejövő linkek hiteles webhelyekről.

Ezért az influencer marketingbe való befektetés segíthet hatékony bejövő linkek (más néven backlink) felépítésében, amelyek az egekbe emelhetik a keresési rangsort.

• Növelje márkája célközönségét

Egyes marketingszakemberek, különösen az újonc marketingesek gyakran azon tűnődnek, hogyan vonzhatnának be influencer közönséget márkáik számára.

Néhányan olyan eszközöket használnak, mint az e-mailek és a kapcsolatfelvételi űrlapok, amelyek szintén értékesek.

De tudnod kell, hogy az influencerekbe való befektetés segíthet az e-mail listák egekbe emelésében. Emellett a lehető leggyorsabb időn belül az egekbe emelheti egyéb, adatbázisokat tartalmazó marketingkampányait is.

Kép az Influencer Marketing Hub jelentéséből.

• Növelje a márka ismertségét

Egy másik ok, amiért érdemes ebbe a marketingformába befektetni, az az, hogy képes növelni a márkaismertséget.

Olvasni:  Miért fontosabb ma a DTC e-kereskedelem, mint valaha?

A befolyásolóknak, amint azt már talán tudod, megvan a keresett közönség, és befolyásuk van követőik viselkedésére is. Hatalmuk van arra, hogy befolyásolják és ellenőrizzék követőik vásárlási magatartását.

Tehát a márka üzenetének népszerűsítése a követőik felé nagy valószínűséggel növeli a márkaismertséget, mert a követőik megbíznak bennük.

Ez jobb elköteleződést, több értékesítést és megnövekedett ROI-t eredményez.

• Friss ötletek és megújult kreativitás

Az befolyásoló marketing egyszerűen azt jelenti, hogy a marketingesek és a márkák befolyásos személyt vagy befolyásolók csoportját alkalmazzák, hogy terjesztsék a márkájuk termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos tartalmat.

Sok esetben az influencer szükséges a tartalom létrehozásához. Itt jönnek a friss ötletek és a kreativitás.

Az influencer úgy tudja értelmezni a márka tartalmát, hogy az illeszkedjen a márka üzenetéhez, és rezonáljon követőire.

Az eredmény hihetetlen lehet: hatalmas elköteleződés, új potenciális ügyfelek és jobb ROI.

• Fokozott elkötelezettség és ROI

Ez a digitális marketingeszköz a legjobb választás, mert növeli az elköteleződést, potenciális ügyfeleket generál, javítja az eladásokat és növeli a ROI-t.

A Nielsen és a Tap Influence tanulmánya szerint az influencer marketing 11-szer nagyobb megtérülést eredményez, mint a hagyományos marketing. Hogy hogy?

Ez azért van így, mert az influencer tartalmak tovább maradnak online még azután is, hogy a bejegyzés elvesztette frissességét és erejét.

A Twitter és az Annalec közös tanulmánya továbbá azt mutatja, hogy a Twitter-felhasználók vásárlási szándéka 5,2-szeresére nőtt, ha befolyásoló marketingkampányoknak vannak kitéve.

Feltétlenül olvassa el ezeket a tippeket a közösségi média elkötelezettségének növeléséhez.

• Miért érdemes befektetni az Influencer Marketingbe? Megfizethetőség

Az befolyásoló marketing jelentősen növelheti a márkaismertséget és elősegítheti az eladások növekedését. A legjobb az egészben az, hogy általában drasztikusan kevesebbe kerül, mint a klasszikus és hagyományos reklám.

Olvasni:  Hogyan lehet fokozni a WordPress teljesítményét a Redis Object Cache segítségével

Így ez egy olcsó marketingkampány, olyannyira, hogy bárki megengedheti magának.

A legújabb elemzések szerint az influencer marketing kampányokba fektetett marketingesek átlagosan 6,85 dollár ROI-t értek el a médiaértékben minden fizetett médiába fektetett 1 dollár után.

Amint látható, magas a megtérülési rátája, mivel a tanulmányból az is kiderül, hogy a marketingesek 81%-a szerint az influencer marketing hatékony.

• Bizalom és hitelesség építése

Lisa Buyernek a Social PR Chatben megjelent cikke rámutat, hogy a fogyasztók 92%-a megbízik a személyes kapcsolatokból származó ajánlásokban.

Továbbá azt mutatja, hogy a márkák és marketingesek 74%-a tervez befektetni az influencer marketingbe a következő évben.

Íme, miért érdemes befektetni az influencer marketingbe.

Tomoson tanulmánya szerint a marketingesek 59%-a tervezi az influencer marketing költségvetésének növelését a következő évben.

Az itt látható számok százalékban különböznek attól, amit Lisa fent említett cikkében találtunk.

Az üzenet azonban egyértelmű – rámutatva arra, hogy egyre több márka és vállalkozás tervez többet invesztálni az influencer marketing kampányokba.

Ez azt is mutatja, hogy ez a fajta marketing a leggyorsabban növekvő digitális marketing eszköz.

Valójában az influencer marketinget a leggyorsabban növekvő online ügyfélszerzési csatornának minősítették, megelőzve az organikus keresést, a fizetett keresést és az e-mailes marketinget.

• Miért olyan hatékony az Influencer Marketing?

Sway csoportamely az influencer marketing bonyodalmaira és árnyalataira specializálódott, elsősorban az influencerek és a márkák közötti közvetítésre jött létre.

A Sway Group alapítója, Danielle Wiley mélyreható tudással és tapasztalattal rendelkezik az influencerekkel való munka során, és azt mondta, hogy az influencer marketing a leghatékonyabb. Danielle szerint azért, mert kettős kapcsolat van.

Olvasni:  Mi az SSL tanúsítvány és miért van rá szükség?

Daniel rámutatott továbbá, hogy az influencer marketing „elérheti a márkákat a megcélzott demográfiai körükön belül, és az influencer sokkal nagyobb súllyal és bizalommal bír a termékek iránt”.

A lényeg itt könnyen érthető. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy az influencer nem támogatja vagy reklámozza a márka termékeit vagy szolgáltatásait, amelyekben valaki nem bízik.

Számos oka van annak, hogy az influencer marketing a legjobb digitális marketing eszköze, amely segít fellendíteni vállalkozását.

Ez nemcsak a közönséget növeli, hanem a keresési helyezéseket is, valamint jelentősen növeli a ROI-t.

Mindazonáltal rendelkeznie kell egy marketingstratégiával, amely segít maximalizálni a ROI-t.

Tervez a közeljövőben befektetni az influencerek marketingjébe? Miért nem fektet be most?

Ez egy érdemes vállalkozás, és az egyik legjobb döntés, amelyet marketinges karrierje során valaha is meghozhat.

Szeretnék többet megtudni az alábbi megjegyzésekben, ha már fektetett be influencer marketingbe, vagy 2024-ben tervezi.

Moss Clement szabadúszó b2b író, blogger, a cég alapítója Moss Mediaés egy tartalomkezelő a címen Írók óránként. Szorosan együttműködik a B2B marketingesekkel – számos startupnak segít növelni online jelenlétét a digitális marketing területen. Rendkívül informatív tartalommal segítette a kis- és középvállalkozásokat, hogy építsék online hírnevüket, és összekapcsolják őket vásárlói személyiségükkel.

Kapcsolatba lépni vele Twitter, LinkedInés Instagram.

Moss Clement legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott