Miért más az eltweetelés, mint a Facebookon való közzététel?

A minap ügyfelem, Sally el akart kezdeni tweetelni. Megkérdezte, hogy mi a különbség a Sokkal más, amit elkezdtem mondani. Ez nagyon más, különösen a vállalkozások számára.

Miért más az X-en való közzététel, mint a Facebookon

Ha túl sokat posztol a Facebookon, az emberek vagy ismerőssé, vagy közeli baráttá tesznek, így a bejegyzései nem jelennek meg olyan gyakran a hírfolyamban; vagy ami még rosszabb, megtehetik.

És ha túl sokat teszel közzé a Facebook üzleti oldaladon, akkor megteszik a Facebook oldalad. Nem hiszem, hogy szeretné, ha elmondtam Sally-nek.

Tanulja meg, hogy miben más a Twitter X-ben a Twitter, mint a Meta Facebook platformon.

Az algoritmus módosításaihoz való igazodás Tweetelés

Manapság a posztolás és a tweetelés még bonyolultabbá válik, mivel a Facebook és a Twitter X is gyakrabban módosítja az algoritmusait. Ha nem teszel közzé hetente többször a Facebook hírfolyamodban vagy az üzleti oldaladon, a bejegyzéseidet kevesebb ismerősöd és követőd láthatja.

A Facebook megváltoztatta az algoritmusát. Elköteleződést, relevanciát és időszerűséget akarnak látni. A Facebook nem akarja értékelni azokat a felhasználókat, akik nem posztolnak Facebook-falukra vagy oldalukra, hogy jobban megjelenjenek, mint elkötelezett felhasználóik.

Val vel eljegyzés a Facebook kulcsfontosságú elemeként nemcsak közzé kell tennie, hanem lájkolnia, megjegyzéseket kell fűznie vagy kapcsolatba kell lépnie másokkal a hírfolyamaikon, hogy magasabb helyezést érjen el.

Olvasni:  Miért nem szabad figyelmen kívül hagyni az UX jelentőségét a SEO számára?

Nem lehet csak lurkó a Facebookon, ha eredményeket szeretne elérni egy Facebook-oldalról vagy a személyes hírfolyamában található bejegyzésről. Most egyszerűen nem működik a Facebookon. Még most is tudatni fogják.

A Twitter X is beszállt a sajátjával Twitter X algoritmus módosítások. Most már kiválaszthatja, hogy mely tweeteket szeretné először látni.

A Twitter X kiválasztja ezeket az Ön számára, de ezt a funkciót a Twitter X beállításaiban kijelölheti.

Milyen gyakran érdemes posztolni a Facebookon?

Ezt a 10 millió dolláros kérdést Sally és mások gyakran feltették. Vigyázni kell, hogy ne túl sokat posztol vagy egyáltalán nem vagy nagyon kevés. Ez olyan, mint egy titkos szósz recept. Vannak, akik ma is azt állítják, hogy ismerik a közzététel optimális időpontját.

A posztolás és a tweetelés valóban egy dolog. Ez attól függ, hogy hol élsz, hány barátod és követőd lehet, mit teszel közzé, milyen képeket használsz stb. Nagyon nehéz megmondani, hogy mi működik az egyik embernél, az a másiknál ​​is.

Ezért meg kell néznie a Facebook Insights szolgáltatást a Facebook üzleti oldalain található információkért. Ha ez a te személyes oldalad, akkor lehet, hogy hányan kedvelik a bejegyzéseidet vagy kommentálják.

Hasonlóképpen, a Twitter X nagyszerű elemzéseket is kínál, ha előfizetéssel rendelkezik. Ellenkező esetben szüksége lehet olyan eszköz, mint a Fedica hogy vezessenek.

A legjobb Facebook-oldal bejegyzéseinek rögzítése

Tudtad, hogy a legjobb Facebook-oldalad bejegyzéseit rögzítheted? Könnyen elvégezhető, és bármikor megváltoztathatja őket.

A közösségimédia-menedzserek egyik okos lépése a legjobb bejegyzéseik láthatóságának növelése érdekében az, hogy az oldaluk tetejére tűzi őket. A rögzített oldalbejegyzések foglalják el a közösségi médiában a legkiemelkedőbb ingatlant, és a legfelsőbb jelenlétükkel általában jobban elkötelezik a közösségi média felhasználóit.

Olvasni:  Miért elengedhetetlen a SEO szakemberek alkalmazása vállalkozása sikeréhez?

A rögzítendő bejegyzés kiválasztásakor a közösségimédia-menedzsereknek azt kell választaniuk, amely friss, releváns és vonzó az azt megtekintő közösségimédia-felhasználók számára. Ezenkívül fontos, hogy az idő múlásával folyamatosan frissítse a rögzített bejegyzést, mivel a közösségi média felhasználók előbb-utóbb megunják, miután gyakran látják.

Ezért a közösségi média menedzsereinek meg kell próbálniuk időnként megváltoztatni a rögzített bejegyzést, miközben élvezhetik annak előnyeit is, hogy egyik bejegyzésük látható marad az oldaluk csúcsnézetében.

Ismerje meg, hogyan rögzítheti legjobb bejegyzéseit Facebook-oldalára.

Néhány ember közzé akart tenni a Facebookon

Alapján The Wall St. Journal a közelmúltban: „A felhasználók szerint a túlzott reklámok, robotok és félretájékoztatás elszívta a nyilvános megosztás szórakozását.” Sok felhasználó még mindig bejelentkezik, de nem posztolnak úgy, mint korábban a közösségi médiában.

2016-ban: Egy tanulmány megállapította

Rabja a Facebookon való posztolásnak? Az agyadat hibáztasd https://t.co/YotBGpIg5D pic.twitter.com/9hj8NC1Chi

— Telegraph Technology (@TelegraphTech) 2016. március 10

Milyen gyakran kell távol tweetelni?

Most a Twitter X-en ez egy kicsit más. De ezt tisztáznom kell. Ha csak néhány követőd van, akkor hasonló. Ezért a túl sok tweetelés kikapcsolódást jelenthet, és elnémulhat vagy nem követhető.

De ha sok követőd van – például több mint néhány ezren, akkor sokkal többet tweetelsz, mint amennyit el tudsz küldeni a Facebookon. Hasonlóképpen, az emberek azt várják, hogy aktív legyen X-en.

Számos eszközzel ellenőrizheti Twitter X statisztikáit, hogy megtudja, hogyan halad a tweetelésekkel.

Ha ma link nélküli bejegyzéseket tesz közzé az X-en, az nagyobb elköteleződést és nézettséget eredményez.

A fenti tweet 344 megtekintést ért el, ahol a többi Twitter X-bejegyzésemhez hasonlóan a linkekkel ellátott bejegyzéseim átlagosan 30-50 megtekintést értek el. Ez körülbelül 7-szer magasabb!

Olvasni:  Hogyan lehet videókat törölni a Facebookon 2024-ben

A legjobb bejegyzés rögzítése a Twitteren X

Csakúgy, mint a Facebook-bejegyzések rögzítéséhez, a legjobb bejegyzést a Twitter-profiljához is rögzítheti.

Rögzítse legjobb tweetjét Twitter-profiljához.

Amint a fenti képen is látszik, ez is sok benyomást kapott, de 2024. január 5. óta van. (ezt először 2024 februárjában írták.) Bármikor módosíthatja, hogy másik tweetet helyezzen el a profilodban a tweetelésedtől.

Lehet, hogy átváltom ezt a rögzített tweetet az előző, csak szöveges tweetre, hogy meglássam, meddig ér el egy-két héten belül. A linkek nélküli, csak szöveges bejegyzések ma jobban működnek, mint a linkeket tartalmazó bejegyzések. Ez igaz a legtöbb közösségi média hálózatra, 2024-ben.

Egyes bloggerek vagy vállalkozások minden egyes új blogbejegyzésnél vagy egy e-kereskedelmi üzletnél átválthatják a rögzített tweetet speciális árra vagy új termék bejelentésére. Az ingatlanügynök tweetet tűzhet ki új bejegyzéshez vagy nyitott naphoz.

Tweetelés a Twitteren X Facebookról – Nagy sz

Ez a legnagyobb bosszúságom, amikor az emberek Facebook-bejegyzést tesznek közzé egy tweetbe, vagy minden tweetet egy Facebook-bejegyzésbe. Most egy alkalmi egy jó. Lehet valami különleges, egyedi, fontos stb.

De minden egyes bejegyzés egy tweet? Hasonlóképpen, ha elfelejtette, hogyan kezdődött ez a szokás, nyissa meg a Twitter-profilját egy asztali számítógépen (mobilon nem működik), majd az alkalmazásokhoz. Ott visszavonhatja Facebook-alkalmazását, hogy leállítsa a frissítések küldését a Facebook hírfolyamában.

Rajtad a sor: Tweetelés X-en

Hogyan használod másképp a Twitter X-et és a Facebookot? Vagy csak az egyikről írsz, és hagyod, hogy a másik duplikáljon? Szeretném tudni, hogyan tweetelsz, szemben a Facebookon való posztolással, ezért kérjük, írj megjegyzést alább.

Próbálja ki a Fedicát INGYEN még ma, hogy bővítse Twitter X-fiókját!

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Olvasni:  Interaktív webdesign: miért fontos és hogyan készítsük el?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott