Miért nem csatlakozik a csengő csengőm a WiFi-hez?

Az intelligens otthoni eszközök hosszú utat tettek meg. Ezeknek a csatlakoztatott eszközöknek a következő generációja kisebb, funkciókkal gazdagabb és megbízhatóbb, mint valaha. Ez azt jelenti, hogy csakúgy, mint minden technológia, ezek a dolgok is időről időre véletlenszerű problémákba ütköznek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy miért nem csatlakozik a csengő csengő a WiFi hálózathoz, a hiba okait és azt, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Sajnos ez a probléma gyakoribb, mint gondolná. Néhány lehetséges ok a következők:

  • Gyenge WiFi jel.
  • Hibás hálózati hitelesítési adatok.
  • Speciális karakterek a WiFi jelszóban.
  • Alacsony elem vagy feszültség a Ring ajtócsengőn.
  • A WiFi SSID el van rejtve.

Íme hat javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra a routert

Mint mindig, a hibaelhárítás első lépése a problémát okozó eszköz újraindítása.

Már-már viccnek tűnik, de az eszköz újraindítása meglehetősen meglepő eredményekkel jár, és sok véletlenszerűnek tűnő problémát meg tud oldani.

Ellenőrizze a WiFi jel erősségét

A gyenge WiFi jelek az egyik fő oka annak, hogy az intelligens otthoni eszköz nem tud csatlakozni a WiFi-hez. Győződjön meg arról, hogy az útválasztó magasabban van beállítva, hogy megakadályozza a házban lévő többi készülék által okozott interferenciát, és hogy a csengő csengő jóval a WiFi útválasztó hatósugarán belül legyen.

Biztonságos a WiFi?  5 tipp a hálózat biztonságának megőrzéséhez

Ellenőrizze a hálózati WiFi sávot

Manapság a legtöbb útválasztó képes 2,4 GHz-en és 5 GHz-en működő kétsávos hálózat fogadására. Míg az 5 GHz kiváló a nagyobb sebességhez és nagyobb sávszélességhez, egyes Ring eszközök nem képesek észlelni az 5 GHz-es hálózatokat, és ezért nem tudnak csatlakozni hozzájuk.

Olvasni:  A Frigidaire jégkészítő nem működik: Gyors javítás

Ha nem használ kétsávos WiFi-t, egy külön 2,4 GHz-es csatorna futtatása okosotthoni eszközei számára segíthet a csatlakozási problémák megoldásában.

Módosítsa a hálózat SSID-jét és jelszavát

A WiFi hálózat SSID-jének és jelszavának megváltoztatása lehetővé teszi, hogy a Ring eszköz új hálózatként regisztrálja azt, és új mentéseket és IP-konfigurációs beállításokat hozzon létre a régiek használata helyett, amelyek esetleg sérültek vagy sérültek.

Győződjön meg arról is, hogy az új jelszóban ne legyenek speciális karakterek, mivel a csengetési eszközöknek néha problémái lehetnek a jelszavak speciális karaktereinek elemzésekor. Az is segíthet a problémán, ha nyilvánosan láthatóvá teszi SSID-jét.

Ellenőrizze az ajtócsengő elem állapotát

A telefonján lévő Csengetés alkalmazással ellenőrizheti az ajtócsengő akkumulátorának aktuális töltöttségi szintjét. Ha az akkumulátor túl alacsony, az is okozhatja a csatlakozási problémákat. Cserélje ki az akkumulátort vagy töltse fel a csengőt a modelltől függően, majd csatlakozzon újra a hálózathoz.

Hogyan kell kalibrálni a laptopot és az Android akkumulátorát?

Állítsa vissza a készüléket

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás az, ha alaphelyzetbe állítja az ajtócsengőt, és megpróbál újra csatlakozni a WiFi hálózathoz. Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva a narancssárga gombot a Ring ajtócsengő hátulján, amíg újra nem indul, majd próbáljon meg újra csatlakozni a WiFi hálózathoz.

Új publikációk:

Ajánlott