Miért nem frissíti az Airtag-em az információkat? Gyors javítás

A légcímkék az egyik legjobb nyomkövető eszköz, amellyel nyomon követheti holmiját, különösen, ha már befektetett az Apple ökoszisztémájába. A címkék akár egy évig is kitartanak egyetlen akkumulátorral, és meglehetősen pontosak a helyzetük jelentésében, nem is beszélve arról, hogy a Find My hálózatba való integrálása segít láthatóvá tenni őket.

Ennek ellenére nem tökéletesek, és időről időre véletlenszerű hibákba és hibákba ütközhetnek. Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy az Airtags nem frissíti a helyét és a vonatkozó információkat, miért történik ez, és mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Számos oka lehet annak, hogy az Airtag nem jelenti a helyét vagy más paramétereket, a leggyakoribb okok közé tartozik a következők.

  • Az Airtag akkumulátor lemerült.
  • Hiba vagy hiba a hálózat keresésében.
  • Az Airtag elszigetelt helyen található, és nincsenek Find My eszközök a közelében.

Egy másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartani az Airtag-ekkel kapcsolatban, hogy nem valós idejű nyomkövetők, vagyis nem adnak valós idejű hírfolyamot a helyükről. Az Airtag helye csak akkor frissül, ha lepingeli a közeli Find My eszközt, például iPhone-t vagy más kompatibilis eszközt, amely frissíteni tudja a helyét a hálózaton.

Ha azt várja, hogy az Airtags valós idejű nyomkövetési adatokat biztosítson, akkor állandóan közel kell lenniük egy kompatibilis Find My eszközhöz.

Íme nyolc javítás, amelyet kipróbálhat.

Várja meg, amíg az Airtag elmozdul

Az egyik legegyszerűbb ok, amiért egy Airtag nem mozdult el a térképen, az az, hogy a való életben sem mozdult el. Ha a világban kihelyezett Airtag-et követi nyomon, jó eséllyel pontosan ott van, ahol hagyta, így a hely ugyanaz marad. Várjon egy ideig, amíg az Airtag elmozdul, majd pingeljen le egy másik Find My eszközt, hogy lássa, az frissíti-e a helyet.

Várja meg, amíg a Find My device megpingeli az Airtag-et

A fent említett másik ok, amiért az Airtags nem frissíti a tartózkodási helyét, az az, hogy egy elszigetelt területen ragadtak, ahol nincs a közelben a Find My eszközök. Amint egy kompatibilis eszköz az Airtag hatókörébe kerül, frissíti a helyét. Az Airtag 60–120 másodpercenként frissíti a helyét, feltéve, hogy a Find My eszköz közelében van, így nem kell túl sokáig várnia.

Az Airtag akkumulátor lemerült

Ahogy korábban említettük, az Airtag-en lévő lemerült akkumulátor nem jó, ha magának a tényleges címkének a nyomon követéséről van szó. Ha az adott Airtag utoljára jelentett akkumulátorszintje nagyon alacsony volt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy az akkumulátor lemerült, és az Airtag lényegében egy műanyagdarab, amely a nyomon követni kívánt elemhez van rögzítve. Cserélje ki az Airtag akkumulátort, és újra életre kel.

A címke fizikai sérülése

Az Airtag eltűnésének másik lehetséges oka az a tény, hogy megsérült, és már nincs működőképes állapotban. A hírek szerint a por is bejuthat az Airtag-be, és leállíthatja a működését, ha a nyomkövető meglehetősen piszkos környezetben van. Megelőző intézkedésként próbálja meg kitisztítani az Airtag-et, és cserélje ki az akkumulátort, hátha újra működik.

Olvasni:  Vendégszerzők gyors hozzáadása a WordPress-bejegyzésekhez

Engedélyezze a Find My alkalmazást

Ez meglehetősen elemi, de ha a Find My alkalmazás le van tiltva a telefonon, akkor nem fogja látni az aktív Airtag helyét.

  • Menjen a telefon beállításaihoz, és érintse meg Apple-fiókját.
  • Koppintson a Find My.
  • Engedélyezze a Megtalálni a telefonomat melletti csúszkát Keresse meg a hálózatomat csúszkát.

A fent említett beállítások az Apple-fiókjához társított Airtag-ekre is vonatkoznak. Indítsa újra a telefont, és látnia kell az Airtags frissítését.

Adja hozzá újra az Airtag-et

Néha egy adott légjelző címkéjének eltávolítása és újbóli hozzáadása segíthet a probléma megoldásában. Itt van, hogyan.

  • Nyissa meg a Find My alkalmazást, és menjen a Tételek lapon.
  • Koppintson az eltávolítani kívánt légcímkére.
  • Görgessen le, és érintse meg Elem eltávolítása.

Most indítsa újra a telefont, és próbálja meg újra hozzáadni a címkét. Újra el kell kezdenie dolgozni.

Állítsa vissza a hálózati beállításokat

A helytelen hálózati beállítások mindenféle problémát okozhatnak, beleértve azt is, hogy az Airtags nem frissíti a helyét. Ezzel visszaállítja a WiFi-hálózatokat, a Bluetooth-kapcsolatokat, a mobilhálózati és még a VPN-beállításokat is.

Tekintse meg részletes útmutatónkat a hálózati beállítások visszaállításáról itt.

Reset Airtag

Ha semmi más nem működik, végső megoldásként próbálja meg visszaállítani az Airtag-et, hogy ellenőrizze, működik-e. Az Airtag visszaállítása meglehetősen egyszerű, csak nyomja le az akkumulátort, amíg meg nem hallja a megfelelő csatlakozást jelző hangot. Ismételje meg a folyamatot még négyszer, így összesen öt az Airtag alaphelyzetbe állításához. Az ötödik hang eltér az első négytől, ami azt jelzi, hogy a címke visszaállításra került.

Új publikációk:

Ajánlott