Miért nem hagyhatja figyelmen kívül a Facebook marketinget ma?

Tartalomjegyzék

  • Tippek a sikerhez Facebook Marketing 2022-ben
  • Újdonságok Facebook Marketing
  • Következtetés
  • GYIK

A Facebook az elmúlt évtizedben uralta a közösségi médiát, és havi 2,9 millió aktív felhasználóval növekszik, ami a legmagasabb a közösségi média platformok közül. Ennek a Szent Grálnak a hiánya nem tűnik logikusnak.

Facebook marketing magában foglalja egy márka népszerűsítését és jelenlétének fenntartását a Facebookon. Először létrehoz egy Facebook üzleti oldalt, majd létrehoz egy hirdetést a Facebook Hirdetéskezelőben. Az üzleti Facebook-oldal egyenértékű egy személyes nyilvános profillal, amely lehetővé teszi a rajongók számára, hogy kapcsolatba lépjenek a vállalkozással és olvassanak a szolgáltatásairól. Ön szabadon bemutathatja cégét nagy közönségnek, valamint fizethet, vagy „fellendíthet” egy hirdetést.

Forrás

Tippek a sikeres Facebook-marketinghez 2022-ben

Forrás

A Facebook mindig is arra törekedett, hogy továbbra is a legjobb szolgáltató maradjon azáltal, hogy megalakulása óta folyamatosan fejleszti platformját. Idén sincs ez másképp, sőt, a Facebook okos funkciókat dobott fel Ads Manager platformján. Gondolkodj el a következő pontokon, miközben megírod Facebook marketing stratégia idén.

Legyen naprakész a Facebook Ads Manager segítségével.

Nem jeleníthet meg hirdetést a Facebookon a Facebook Ads Manager nélkül. Ez egy egyablakos megoldás a hirdetések létrehozására, kezelésére és nyomon követésére a Facebookon, a kapcsolódó alkalmazásokban és az Audience Networkön. A dinamikus kreatív funkció minden egyes néző számára optimalizálja a videókat, képeket, címeket, CTA-kat és leírásokat, hogy hatékony eredményeket érjen el. Ha naprakész marad a Facebook által elindított új funkciókkal, akkor növelheti annak esélyét, hogy észrevegyenek.

Olvasni:  SEO cégeknek: 5 iparág, amely nem létezhet SEO nélkül

Légy kreatív a videókkal.

A videó formájában megjelenő hirdetések maximális vonzerőt kapnak a közösségi médiában. Megkérdezheti, hogy melyik a jobb – egy termékfelvétel vagy egy fantasztikus ügyfélélményről szóló beszámoló. Nos, a kettő jó keverékét kell létrehoznia; egy termékfelvétel és egy vásárlói visszajelzés a maximális ROI eléréséhez. Ha nehézséget okoz Önnek vonzó videók rendszeres közzététele, hozzon létre egy hirdetést, és adjon hozzá néhány GIF-et. Nagyjából ugyanúgy működnek. A Facebook jutalmazza a videóalapú tartalmakat, különösen ebben az új tekercselhelyezésben. A történetek és a tekercsek függőlegesen jelennek meg, tehát függőlegesen, ne oldalirányban rögzítse videóit. Legfeljebb 30 másodperces tekercshirdetések hozhatók létre, de ezeket a hirdetéseket tartsa közelebb 15 másodperchez.

Forrás

Optimalizálja hirdetéseit mobileszközökre

A Facebook asztali és mobilhasználati statisztikái szerint a felhasználók 98,5%-a mobilján éri el a Facebookot. A Facebook és az Instagram különböző, képernyőt magával ragadó, szórakoztató, mobil-első videós élményekkel kísérletezik. Hozzon létre hirdetéseket a legjobb megtekintési élmény érdekében bármely mobileszközön. Ez csak akkor lehetséges, ha az ajánlott formátumú és méretű hirdetéseket hoz létre.

Személyre szabás hozzáadása

Statikus vagy videohirdetés létrehozásakor tegye személyre szabottan az azt megtekintő felhasználó számára. Ezt automatizálhatod a Facebook Hirdetéskezelő dinamikus kreatív funkciójával. Ez a funkció segít személyre szabott kreatív variációk létrehozásában minden egyes személy számára, aki megtekinti a promóciós tartalmat. Bővebben olvashatsz róla itt.

Tegyél közzé történeteket

Tervezned kell, hogy naponta frissíted a történeteket a Facebook-oldaladon. Létrehozhat statikus hirdetést vagy rövid klipet, amelyet szórakoztató lejátszás közben nézni. Ez egy egyszerű módja az ügyfelek elkötelezettségének növelésének. Nincs korlátozva, hogy mennyit posztolhatsz egy nap.

Olvasni:  Mi az a videóügynökség, és miért van rá szüksége?

A történetek 24 óra múlva eltűnnek; egy kis frissítést kínálhat vállalkozásával kapcsolatban. Vagy finoman felfedheti termékei új funkcióit. Segít kapcsolatba lépni követőivel, és megfigyelni, mit szeretnek és mit nem, miközben aktív marad a Facebook-oldalán.

Amit mondasz, az számít

A világ úgy fejlődik, hogy befogadóbb és kevésbé megosztó legyen, akárcsak a Facebook. Megszüntett néhány olyan speciális funkciót, amelyeket korábban a közönség megcélzására használtak. Nem reklámozhatja vállalkozását az emberek számára etnikai hovatartozás, vallás, politikai nézet, szexuális irányultság vagy egészségi állapot alapján. Bölcs dolog, ha semlegesen állunk ezen az alapon, mint márka, amely nagyobb közönség számára vonzó.

Vállalkozása előtérbe kerül és hatalmas előnyökhöz juthat, ha sikeresen megérinti a Facebook közönségének akár egy kis részét is.

A Facebook Marketing újdonságai

A Facebook rendkívül intelligens a problémák megoldásában. Most már használhatja az új és továbbfejlesztett potenciális ügyfeleket generáló hirdetést. Ha valaki rákattint egy vezető hirdetésen lévő gombra, közvetlenül a Facebookon marad. Ott megjelenik egy űrlap, előre kitöltve a szükséges adatokkal. A Facebook a nem működő e-mail-címmel kapcsolatos problémát is javította, lehetővé téve az embereknek, hogy kézzel írják be legjobb e-mail címeiket.

A következő nagy funkció, amelyet észrevesz, az, hogy manuálisan választhatja ki a következő három elhelyezést – a tekercseket, az Instagram-sztorikat és a Facebook-sztorikat egyetlen hirdetéssel. Tehát gyakorlatilag ugyanaz a hirdetés fut mindhárom helyen.

Létrehozhat elköteleződést igénylő hirdetést is, amely egyszerűen a csatorna tetején található tartalom, lehetőleg videó. Az elköteleződési hirdetés célja, hogy számos kedvelést, megjegyzést és megosztást generáljon.

Ez olyan, mint egy tipp vagy barkácstanács, vagy valami inspiráló, amely megmutatja, hogy mi lehetséges, vagy akár valami szórakoztató, mindaddig, amíg valamilyen módon releváns az üzleti rést illetően.

Olvasni:  Az Ultimate SEO Audit Checklist 2024-ra

A Facebook mikrofunkciókat módosított a Hirdetéskezelőben, hogy több adatot generáljon a marketingesek számára.

Következtetés

A Facebook évek óta uralja a közösségi médiát, és nem fog egyhamar leesni. Digitális marketingstratégiája nem lehet sikeres a Facebook figyelembe vétele nélkül. Miután Meta néven bemutatkozott, a Facebook futurisztikus technológiai vállalattá terjeszkedett. A Web 3.0 és a Metaverse lehetőségei még nem ismertek. Ne hagyja ki az internet ezen ismeretlen dimenzióját.

GYIK

1. Mi az a Meta?

A Facebook ma már Meta néven ismert.

2. Miért érdemes a Facebookon hirdetnem a termékeimet?

Globális megjelenést biztosít márkájának vagy vállalatának. Hatalmas piacot célozhat meg alacsony fizikai költségek mellett.

3. A Facebook még mindig releváns?

A Facebook továbbra is rendkívül versenyképes a közösségi médiában, és a Meta evolúciója után úgy tűnik, nem fog egyhamar lebukni.

4. Mennyire drága Facebook marketing?

A Meta megígérte, hogy olcsóbbá teszi a kisvállalkozások tulajdonosainak a platformján való hirdetést.

5. Könnyű Facebook-hirdetést készíteni?

Igen, ez viszonylag egyszerű egy fizikai hirdetésből. A Facebook-hirdetések eszközei egyszerűen használhatók.

6. Milyen változások várhatók 2022-ben a Facebook marketingben?

A világ úgy fejlődik, hogy befogadóbb és kevésbé megosztó legyen, akárcsak a Facebook. A platform megszüntette azokat a bizonyos funkciókat, amelyeket korábban olyan termékek vagy szolgáltatások célközönségének megcélzására használtak, mint az etnikai hovatartozás, a vallás, a politikai nézetek, a szexuális irányultság és az egészség.

Új publikációk:

Ajánlott