Miért nem kapcsol be a Vizio TV-m?

A tévék nagyszerű eszközt jelentenek a tartalom fogyasztására, de gyorsan fejfájást is okozhatnak, ha nem a rendeltetésszerűen működnek. Időnként előfordulhat, hogy nem kap jelet, vagy egy adott funkció nem működik, de mit tegyünk, ha a TV be sem kapcsol, és a képernyő fekete marad?

Ebben a cikkben arról beszélünk, hogy mit kell tenni, ha a Vizio TV nem kapcsol be, valamint a probléma mögött meghúzódó lehetséges okokról.

A TV hibás működésének több oka is lehet, a legnépszerűbbek a következők:

  • Nem megfelelő tápellátás a TV-hez.
  • Törött belső alkatrészek.
  • Gyenge vagy lemerült elem a távirányítóban.
  • Problémák a tápkábelben.

Íme néhány megoldás, amelyeket kipróbálhat, hátha nem kapcsol be Vizio TV-je.

Ellenőrizze a távirányítót

Először is, ha a TV-t a távirányítóval kapcsolja be, előfordulhat, hogy a távirányító hibás, nem maga a tévé. Cserélje ki a távirányító elemeit, hátha ez segít a helyzetén.

Ellenőrizze az áramellátást

Jó ötlet annak ellenőrzése is, hogy a TV kap-e áramot vagy sem. Ha nincs áram a konnektorban, akkor nyilvánvaló, hogy a TV nem fog bekapcsolni, akármilyen javítással próbálkozik is. A probléma kiküszöbölése érdekében próbálja meg a TV-készüléket egy másik konnektorhoz csatlakoztatni.

A tápkábel

Ellenőrizze, hogy nincs-e látható kopás vagy vágás a tápkábelen. A sérült tápkábel elég gyakori oka annak, hogy a háztartási készülékek leállnak, és nem is beszélve, ez egy meglehetősen egyszerű javítás.

Kapcsolja be a TV-t

Bármelyik készülék áramellátása levezetheti a maradék áramot, és javíthatja a felmerülő problémákat.

A TV bekapcsolásához húzza ki a fali aljzatból, és tartsa lenyomva a hátul lévő bekapcsológombot körülbelül 10 másodpercig. Most csatlakoztassa újra a TV-t, és próbálja újra elindítani.

Olvasni:  Helyi SEO: Hogyan kell csinálni, és miért fontos stratégia

Ellenőrizze a TV fényeit

A Vizio TV tápellátásjelző lámpái jelzik, ha a TV hibásan működik. Ha a tápellátás jelzőfénye narancssárgáról fehérre villog, várjon körülbelül két percet, és próbálja újra bekapcsolni a TV-t. Ha nem működik, ideje felhívni az ügyfélszolgálatot.

Azoknál az újabb modelleknél, amelyeknél a tápellátás jelzőfénye csak fehér, a LED kialszik, amikor a TV áram alá kerül. Ha ez nem történik meg, amikor megpróbálja bekapcsolni a TV-t, akkor valószínűleg javítási számlát néz.

Ha minden más nem segít, a legjobb, ha a TV-t egy képzett technikussal javíttatja meg a Vizionál. tudsz használja ezt a linket hogy kapcsolatba léphessen a Vizio ügyfélszolgálatával.

Új publikációk:

Ajánlott