Miért nem lehetsz minden közösségi hálózaton produktív?

Igen, eljött idáig, barátaim és olvasóim. 2024-ban tényleg nem lehetsz minden közösségi oldalon, és továbbra sem lehetsz produktív a vállalkozásodban vagy a blogodban.

Amikor még 2020-ban elvágtam a vezetéket a Tailwinddel a Pinterest számára, akkor jött a felismerés. Az elmúlt másfél évben jól működött.

Ez forgalmat hozott a webhelyre és más webhelyekre, amelyekkel dolgoztam. A Pinterest vonzott néhány érdeklődőt és ügyfelet. De hát akkor A Pinterest mindent megváltoztatott.

A hátszél már nem működött, és a közelgő számla lesújt rám. Elkezdtem erről beszélgetni a Twitteren másokkal, és rájöttem, hogy nem vagyok egyedül. Néhány embernek meg is volt Pinterest fiókok felfüggesztve.

Köszönöm, Paul, hogy részt vett a beszélgetésben, és a többiek is, akik szintén csatlakoztak 🙂

Így ahelyett, hogy több időt pazaroltam volna a töprengésre, deaktiváltam a Tailwind előfizetésemet. Azonban ma, 2024-ban hatékonyabban használom a Pinterestet, és ez forgalmat irányít a blogra, néha többet, mint a Twitter X.

Időnként jobban el kell tölteni az időt a bloggal, a hírlevelekkel, a hálózatépítéssel, az új lehetőségek felfedezésével és a kevesebb közösségi hálózaton való tartózkodással.

Miért nem lehetsz mindenhol

Idén sokan elhagyták a hagyományos közösségi médiát az alternatív közösségi médiáért, például a Rumble-ért. A videótartalom-készítők megtanulták, hogy több megtekintést és kattintást generálnak a Rumble segítségével, mint a régi nagy YouTube.

Olvasni:  Hozzon létre adatközpontú társadalmi stratégiát a közösségi trendek segítségével

Most, ha elolvassa a Rumble-darabot, megoszthatja videóit mindkét hálózaton, ha úgy tetszik. Ez tehát a videotartalom-készítők számára előnyös.

Tehát ha egy dolgot megtehetsz, és több dolgot is megtehetsz helyetted, akkor termelékenyebb leszel. De a fenti Pinterest esetében képeket kellett készítenem csak a Pinterest számára, és a Tailwind-en kellett lennem, hogy megosszam másokkal, és megosszam az enyémet stb.

Ez egy értékes időfaktor volt. Ha más nem, 2020 megtanított bennünket, hogy milyen értékes az idő. Nem kaphatjuk vissza az elvesztett időt.

Ma kulcsfontosságú, hogy tudja, hol van a közönsége

Természetesen most, ha a közönséged a Pinteresten van, akkor erre kell összpontosítania. Ezt az extra időt azzal töltheti, hogy szép gombostűket készítsen, és bekapcsolódjon a hálózatba. De itt az Inspire To Thrive oldalon a Twitter és a Quora jelentik a 2 legnagyobb forgalmi forrásomat. (Amíg a Pinterest be nem indult, és Gab utol nem éri.)

Néhány havonta végignézek egy közönséget magamnak és ügyfeleimnek, hogy lássam, hol van az ő közönségük is. Ide irányítom őket.

Mert ami nekem működik, nem feltétlenül működik Önnek és a webhelyének. – Lisa, Inspire to Thrive.

És ami a múlt hónapban működött, lehet, hogy nem működik ebben a hónapban, mint a Tailwind és a Pinterest esetében. Ezért előfordulhat, hogy a Twitter és a Quora nem működik januárban. Ezért keresek folyamatosan más hálózatokat.

A közösségi média görbéje előtt kell járnod!

Tehát, ha állandóan mindenhol vagy, akkor meghiúsítod azt a célt, hogy azon a platformon foglalkozz, amelyen több időt kellene töltened. Érdemes megfontolni egy-két fiók törlését az út során.

Olvasni:  TubeBuddy árak és tervek; Miért ér minden centet?

Minden közösségi média hálózat nem egy gyors marketing módszer

A közösségi média eszköz a cél eléréséhez, de hosszú időbe telik, amíg az eszközöket elérjük. Eltarthat akár 2 vagy több év is eltelhet ahhoz, hogy a közösségi médián keresztül elkezdjen potenciális ügyfeleket generálni.

Ugyanez a blogírásra. Mindez nem történik meg azonnal, mint az „igazi hirdetések”.

Igen, emlékszel valódi hirdetésekre? A nyomtatott sajtó, a tévé és a rádió régi napjai. Feladott egy hirdetést, és a telefon azonnal csörögni kezdett! Ha ajándékba adsz valamit, a telefon soha nem hagyta abba a csörgést. ☎️

De készíthet ilyen hirdetéseket a Google-on és a közösségi hálózatokon. Pénzbe/befektetésbe kerül a munka.

Ezért folyik a képzés a Facebook és a Google hirdetéseivel kapcsolatban. Az emberek ma másoknak fizetnek azért, hogy megcsinálják helyettük a hirdetéseket.

Semmi sem INGYENES, olcsó vagy gyors. Minden jó dologhoz időbe és pénzbe kell fektetni.

Az idő az, amiért nem lehetsz minden közösségi oldalon

Ma arról az időről szól, amit eltölt, amivel pénzt termel vállalkozása vagy blogja számára. A rövid távra kell összpontosítania, hogy pénzt hozzon, és a hosszú távra, hogy hosszú távon legyen a vállalkozása.

A legtöbb vállalkozásnak 5 évre van szüksége ahhoz, hogy növekedjen, hogy bevételt termeljen! (Ez a Business 101-ből származik.) Tehát mindig állítsa fel azt az elvárást, hogy egy vállalkozás és/vagy egy blog felépítése időbe telik, ha egyedül csinálja!

Ha másokkal dolgozik együtt, és van egy csapata, akkor egy kicsit gyorsabban növelheti ezeket az erőfeszítéseket. A vállalkozások és a blogok is gyorsabban fejlődnek, ha dolgoznak rajtuk.

Olvasni:  5 élő ügyfél kapcsolati pont, amelyre minden WordPress webhelyprojektben szüksége van

Minden személy felelős az adott vállalkozás vagy blog létrehozásának és promóciójának egy bizonyos részéért. Képzelje el, ha tudna termelni, hogy működjön a vállalkozása.

Mindig bérelhet, amíg el nem jön az idő, ha ebbe az irányba akar menni, vagy vásárolni szeretne fantasztikus eszközök hogy segítsen az úton.

Az Ön sora: Légy minden közösségi hálózaton

Most már látod, hogy miért nem lehet minden közösségi hálózaton az időd? Hányan vagytok ma, és adtok-e valamit az új évre? Az elmúlt évben több időt töltöttem SEO-val, és az erőfeszítések kezdenek kifizetődni. Manapság a forgalom 90%-át kereséssel kapom. Tudod, hogy honnan érkezik blogod vagy webhelyed forgalma?

Szeretnék többet tudni az alábbi megjegyzésekben. ⬇⬇⬇

Kérjük, ossza meg kedvenc közösségi médián. 💬

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott