Miért szükséges a webhely lokalizálása?

Manapság normális, hogy a vállalatok online bonyolítanak üzletet. Gyakoribb termékeit és szolgáltatásait az interneten keresztül reklámozni, mint papíralapú marketinget. Ez azonban azt is jelenti, hogy sok ország és kultúra fogja látni a vállalat webhelyét.

Ha valóban azt szeretné, hogy vállalkozása a globális piac számára vonzó legyen, a lokalizáció elengedhetetlen.

A külföldi piacok megcélzásakor elengedhetetlen lesz a tartalom ellenőrzése és annak megfelelő megjelenítése. Ez komoly kihívást jelenthet, mivel az IP-címe határozza meg, hogy milyen tartalmat lát. Ez az a hely, ahol a helyspecifikus proxy, például egy japán proxy, gyere be. A Japán proxy lehetővé teszi, hogy úgy tesztelje lokalizált tartalmait, mintha helyi lakos lenne a célországban, anélkül, hogy át kellene repülnie a világon. Az alábbiakban megvizsgáljuk a lokalizációt, annak előnyeit, néhány tippet a webhely lokalizálásához, valamint azt, hogy a proxy hogyan segíthet a folyamatban.

Mi az a lokalizáció?

A lokalizáció a webhely tartalmának más globális piacokhoz való igazításának és összeállításának stratégiája és folyamata. Úgy véli, hogy a kultúrák és a környezetek közötti különbségek vonzzák a legjobban a helyi piacot. Ez egy átfogó stratégia annak biztosítására, hogy webhelye versenyezzen a célpiac helyi webhelyeivel, kezdve a tartalom lefordításától a multimédiás és ajánlatok kiigazításáig, hogy jobban illeszkedjenek a célpiachoz.

A lokalizáció előnyei

Az alábbiakban megvizsgáljuk, milyen előnyökkel jár a tartalom összeállítása a célpiac kultúrája és nyelve számára.

Olvasni:  Miért pixeles a kép a képernyőmön?

További vonzó a helyiek számára

A helyi lakosnak azonnal tetszeni fog egy webhely, amely a saját nyelvén elérhető, és ha releváns tartalmat kínál a mindennapi életéhez. Ezenkívül segít fenntartani a márka imázsát, amely erőfeszítéseket tesz a célpiac kultúrájának és preferenciáinak figyelembevételére. Egy webhely, amely megkönnyíti a helyiek számára a navigációt és a termék vagy szolgáltatás megvásárlását, automatikusan több ügyfelet vonz az adott piacon.

Javítja a helyi keresőoptimalizálást

A SEO bizonyos régiókra jellemző, és az egyik ország keresőoptimalizálása eltér egy másik ország keresőoptimalizálásától. Ha a tartalmat a célpiacra válogatták össze, akkor az itt érhető el; nagyobb esélyed van javítani helyi SEO. A helyiek által használt nyelv befolyásolja a keresőoptimalizálási rangsort, és annak biztosítása, hogy ugyanazt a nyelvet használja, nagyszerű módja annak, hogy javítsa SEO rangsorát egy adott közönség számára.

Növelje a márkahűséget és a bevételt

Az ügyfelek szeretik azt a márkát, amely törődik, és mi lehet jobb módja annak, hogy megmutassa, törődik Önnel, mint egy megbízható webhely biztosítása? A célpiachoz és a körülményekhez igazodó tartalom összeállítása biztosítja, hogy törődj az ügyfélkörrel. Ez növeli a bevételét is, mivel hűséges ügyfeleket szerez, akik online vagy szájról szájra terjesztik a hírt szolgáltatásairól.

Versenyelőnyt biztosít

Nehéz lehet felvenni a versenyt a helyi cégekkel és webhelyekkel, amelyek alaposan ismerik a célpiac igényeit és szükségleteit. A webhely lokalizálása azonban biztosítja, hogy legalább ne induljon hátul, amikor a helyi pártokkal versenyez. Ezenkívül előnyt nyújt más globális márkákkal szemben, amelyek nem lokalizálták tartalmukat.

Webhely lokalizálása

Számos módon lokalizálhatja webhelyét, hogy illeszkedjen egy másik célpiac kultúrájához és nyelvéhez. Megvizsgálunk néhány elsődleges módot a webhely lokalizálására, amely jelentősen befolyásolja annak pozitív vonzerejét a célpiac számára.

Olvasni:  Hogyan ellenőrizhető, hogy egy WordPress beépülő modul biztonságos-e, és a 9 leggyakoribb piros zászló

Tervezze meg hatékonyan az elrendezést

Nem titok, hogy a különböző nyelveket különböző módon írják. Ez azt jelenti, hogy a webhely szövegének elrendezése sem ugyanaz. Míg az angolt és sok más nyugati nyelvet balról jobbra, az arab nyelveket jobbról balra olvassák. Fontolja meg, hogyan fog kinézni a lefordított szöveg a rendelkezésre álló helyen, és mi teszi könnyen olvashatóvá a különböző nyelvek közötti váltáskor.

Szabja testre tervezési elemeit

Amikor a tartalmat egy adott piachoz igazítja, nem szabad csak a szöveg fordításánál megállnia. Vegye figyelembe a webhelyén található multimédiát is. Elérhetők a videók a célnyelven, vagy vannak feliratok a nyelvre? A képei relevánsak a hirdetett piac szempontjából? Az is elengedhetetlen, hogy a webhely látogatói könnyen válthassanak a különböző nyelvek között. Például a „japán” nyelvként való felsorolása helyett a „日本語” listát adja meg, így a helyi beszélők számára könnyebb.

Tartalom fordítása

Az egyik legfontosabb lépés, még ha ez az egyetlen lépés, amit követ, az az, hogy le kell fordítania a tartalmat a célpiac által általánosan beszélt nyelvre. Amint valaki meglátogatja webhelyét, és nehezen tudja elolvasni vagy megérteni, egyszerűen elmegy, és másik webhelyet keres. Egy adott nemzetközi piacon történő reklámozás alapvető követelménye, hogy a termékeket és szolgáltatásokat a fogyasztó nyelvén és pénznemében nyújtsák. A gyors és pontos fordításért keresse fel a Languex fordítást hivatalos fordítószolgálat.

Az ajánlatok testreszabása az egyes piacokhoz

Bár nem mindig szükséges, egy kiváló lépés az ajánlatok testreszabása az egyes piacokhoz. Például, ha megpróbálja elérni a Japán piacpróbáljon meg felajánlani egy Hatsu-uri különlegességet decemberben/januárban, ugyanúgy, ahogy a Black Friday különlegesség novemberben az amerikai piacokra. Ezeknek a személyre szabott ajánlatoknak az az előnye, hogy több vásárlót és értékesítést vonzanak, mivel a helyiek már azon gondolkodnak, hogy különleges ajánlatokat keressenek, és ez lehetővé teszi a helyi körülmények és piaci igények kihasználását.

Olvasni:  Útmutató kezdőknek a társadalmi bizonyításhoz: miért fontos és hogyan kell használni – Marketing

Hozzon létre egy globális webhelyet

Miközben olyan proxyt használ, mint a Japán proxy A lokalizációs erőfeszítések ellenőrzéséhez és annak biztosításához, hogy a célpiac hozzáférjen webhelyéhez, a tartalomnak is illeszkednie kell ehhez a piachoz. A lokalizáció az első és legfontosabb lépés a webhely globális piacra való kiterjesztésekor. Az előnyök jóval felülmúlják az esetleges többletmunkát és tőkét, amelyet azért kell fektetni, hogy webhelye más célpiacra is alkalmas legyen. A fenti tippek nagyszerű módja annak, hogy elinduljon, és biztosítsa, hogy webhelye lokalizációja megfeleljen a globális piacnak.

Új publikációk:

Ajánlott