Miért világít a PS4 kontroller piros lámpája? Gyors javítás

A Playstation 4 a Sony egyik legnépszerűbb konzolja eddig. Azonban bármennyire is nagyszerű volt a konzol, kilenc év telt el a megjelenése óta, és minél tovább használja, annál valószínűbb, hogy a dolgok kezdenek összetörni.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a PS4 vezérlő világos színeit, pontosabban azt, hogy miért piros, és hogyan javíthatja ki a vezérlőt esetleg akadályozó problémákat.

A DualShock 4 kontroller jelzőfényei a következőképpen jelzik a játékos számát:

  • Kék: 1. játékos
  • Piros: 2. játékos
  • Zöld: 3. játékos
  • Rózsaszín: 4. játékos

Ha azonban a kontroller jelzőfénye a lejátszó számától függetlenül pirosan világít, az a kontrollerrel kapcsolatos problémákra utalhat.

Íme öt javítás, amelyet kipróbálhat, ha a vezérlő lámpája nem változik pirosról.

A másik elsődleges oka annak, hogy a vezérlő jelzőfénye pirosra vált, az alacsony akkumulátorszint. Ha töltötte a vezérlőt, de az nem működik, próbálja meg kicserélni a vezérlő kábelét egy másikra, és újra tölteni.

A hiba valószínűleg a DualShock 4 vezérlőben lehet. Ha ez a probléma, alaphelyzetbe állíthatja a vezérlőt úgy, hogy behelyez egy tűt vagy más kis tárgyat az alaphelyzetbe állító lyukba az L2 gomb közelében, és öt másodpercig a helyén tartja.

Próbálja újra csatlakoztatni a vezérlőt most, és a konzolnak minden probléma nélkül képesnek kell lennie a párosításra, feltéve, hogy a probléma a vezérlővel volt.

A PS4 biztonságos móddal rendelkezik, amely csak a szükséges szoftverösszetevőkkel futtatja a konzolt a firmware-problémák diagnosztizálásához. Indítsa el a konzolt csökkentett módban, és párosítsa újra a vezérlőt, hogy ellenőrizze, változik-e a fény színe. Ha igen, a konzol alaphelyzetbe állítása megteheti a trükköt.

Tekintse meg részletes útmutatónkat a PS4 csökkentett módba való indításához itt.

Ha a vezérlő akkumulátorát összekötő szalagkábel megszakad, a vezérlő nem töltődik, és a piros lámpán megragad, jelezve a hardver problémáját. Ha van tapasztalata az elektronikával kapcsolatban, a probléma megoldásához saját maga is kinyithatja a vezérlőt, és megpróbálhatja visszahelyezni a szalagkábelt.

Olvasni:  Javítás: A rendszer önmagát javítja, kérjük, várjon

Itt azonban a biztonságosabb megoldás az, ha beadja a vezérlőt javításra, mivel egy képzett technikus a legtöbb embernél jobban képes lesz diagnosztizálni és kijavítani a problémát.

Ha minden más nem sikerül, vissza kell állítania a PS4 gyári beállításait. Eltávolítja az összes meglévő adatot a konzolról, és újrakezdi az Ön által tapasztalt problémákat, beleértve ezt a hibát is.

A PS4-et alaphelyzetbe állíthatja a konzolfelület vagy a csökkentett mód használatával. Javasoljuk, hogy a konzolfelületen keresztül állítsa vissza a beállításokat, mivel ez biztonságosabb és viszonylag egyszerűbb.

Ha ez nem oldja meg a problémát, akkor Biztonságos módba kell lépnie, és ki kell választania a lehetőséget Inicializálja a PS4-et lehetőség a konzol visszaállítására.

Tekintse meg részletes útmutatónkat a PS4 visszaállításáról itt.

Új publikációk:

Ajánlott