Miért villog a Nespresso narancssárga fénye? Megoldások

Zavarba ejtő lehet, ha olyan gépe van, amely leáll, és villogó jelzőfényt mutat, amit nem tudsz kitalálni. Ha ez megtörténik, a megoldás megtalálásának legjobb módja az, ha az interneten keresgél, vagy átnézi a gép kézikönyvét. A Nespresso kávéfőzőben kétféle kávéfőző található: OriginalLine és VertuoLine. Ha narancssárga villogó fényt lát, az azt jelenti, hogy probléma van a géppel.

Ebben a cikkben megvitatjuk a Nespresso narancssárga villogó fényt mutató kávéfőzői mögött rejlő jelentést és a probléma megoldását.

A Nespresso kávéfőző narancssárga jelzőfénye a villogási sebességhez kapcsolódhat egyedi jelentésekkel. Ha a lámpa túl sokat vagy alig villog, annak különböző okai lehetnek. Annak érdekében, hogy világosan megértse, miért történik ez, tekintse át a kézikönyvüket vagy a cikkben található táblázatot. A Nespresso kávéfőző rendszeres tisztítást és vízkőtelenítést igényel az ásványi anyagok lerakódásának eltávolításához. Ha ezek a feladatok elkerülik a figyelmedet, a Nespresso lámpákkal van felszerelve, amelyek emlékeztetnek rájuk.

Azzal, hogy kávégépét tisztán és vízkőmentesen tartja, megóvja magát és családját a rossz kávé ízétől. Ha a kávéőrleményeket vagy azok maradványait és olajait tisztítatlanul hagyják, felhalmozódnak. Ha nem tisztítja meg őket időben, az baktériumok kialakulásához és a kávé fanyar szagához vezethet. A Nespresso azt javasolja, hogy 300 főzetenként vagy háromhavonta vízkőmentesítse a gépet. A kávé túlnyomórészt vízből áll, és ennek elkerülése a kemény vízből származó ásványi lerakódások súlyos felhalmozódásához vezethet.

A Nespresso gépen zöld fény is jelzi az optimális működést. Ha a Nespresso kávéfőző lámpája az alábbi javítások végrehajtása után sem vált zöldre, akkor előfordulhat, hogy meg kell javíttatnia. Az alábbi javítások könnyen végrehajthatók. Tehát vigyen magával stopperórát, és készüljön fel a narancssárga fény villogásának intenzitásának időzítésére:

Olvasni:  Az Etsy Strike és miért érdemes saját e-kereskedelmi webhelyet építeni
Fényerősség (másodpercenként) Okok Javítások
Szilárd fény Túlmelegedett Kapcsolja ki a gépet néhány percre, hogy lehűljön.
Villogó fény Dugulás miatt nem tud kávét főzni 1. Távolítsa el a víztartályt, és tisztítsa meg a vízbemenetet csőtisztítóval.
2. Egy vékony éles tárggyal távolítsa el a kávéőrleményeket a vízkifolyóból.
3. Ellenőrizze, hogy a víznyomás nem túl alacsony-e, és csavarhúzóval állítsa be a nyomást.
Kétszer villog Tisztítsa meg a kávéfőzőt 1. Tisztítsa meg a rácslemezt a kávémaradványoktól vagy olajoktól.
2. Öblítse ki a vízszűrőt, a csepptálcát és a kapszulatartót.
Háromszor villog Vízkőmentesítő gép A kávéfőző 20 percet vesz igénybe a vízkőmentesítéshez. A folyamat megkezdése után nem lehet szüneteltetni vagy leállítani.
Kétszer villog, majd kikapcsol Hiba a gép belsejében 1. Helyezze be megfelelően a kapszulát, vagy cserélje ki egy újra. Győződjön meg arról, hogy a kar reteszelve van.
2. Ellenőrizze, hogy minden megfelelően van-e elhelyezve.
Egy pislogás, majd kikapcsol Üres víztározó Vegye ki a víztartályt, öblítse le forró vízzel, majd töltse fel friss vízzel.
Öt pislogás 10 másodperc alatt Állítsa vissza a gyári beállításokat Vegye ki a használt kapszulát, és hagyja nyitva a kart. Nyomja meg három másodpercen belül ötször a lungo gombot a gép gyári beállításainak visszaállításához.
Három másodpercenként egyszer villog Sürgősen vízkőmentesítse a gépet A kávéfőzőt feltétlenül vízkőteleníteni kell, mivel az ásványi anyagok felhalmozódása akadályozza a gép normál működését.
Pulzáló (be és ki) A gép túlmelegszik 1. Kapcsolja ki a gépet néhány percre, hogy kihűljön.
2. Ha a gép a bekapcsolás után továbbra is villog, nyomja le néhány másodpercig a lungo gombot.
Villog A vízbemenet túl van töltve; gép blokkolva Távolítsa el a víztartályt, és tisztítsa meg a vízbemenetet csőtisztítóval.

Új publikációk:

Ajánlott