Miért villog a Roku lámpám?

Az online streamelés napjainkban meglehetősen népszerűvé vált, mivel az emberek tartalmuk nagy részét olyan platformokról fogyasztják, mint a YouTube, a Netflix és az Amazon Prime Video, hogy csak néhányat említsünk. A piacon rengeteg streaming eszköz is elérhető, amelyek segítenek a tévék streaming kijelzőkké alakításában.

Ebben a cikkben a Roku néhány hibáját vizsgáljuk meg, különösen azt, hogy miért villog a Roku jelzőfénye, mi okozza a problémát, és hogyan javíthatja ki a problémát.

A Roku streaming eszköz jelzőfénye két színben villoghat – piros és fehér. Attól függően, hogy a lámpa milyen színben villog, különböző hibákat jelezhet.

  • Piros villogás: A Roku-n villogó piros fény áramkimaradást vagy hibát jelez, általában azt jelenti, hogy az eszköznek nincs elég energiája a megfelelő működéshez.
  • Pislogás közben: A fehér villogás általában kapcsolódási problémákat jelez az eszközzel.

A Roku távirányítón is van néhány lámpa. Még egyszer, attól függően, hogy melyik jelzőfény villog, a távirányítónak nincs elég akkumulátora, vagy párosítási probléma áll fenn.

Ha a Roku jelzőfénye villog, próbálkozzon az alábbi x javítások egyikével a probléma megoldásához.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

Az is jó ötlet, hogy figyelje az internetkapcsolatot. A 4k-s tartalom megterheli a streamelési sávszélességet, és ha nincs elég belőle, néha problémákba ütközhet. Legalább 25 Mb/s fel- és letöltési sebesség javasolt.

Olvasni:  Miért nem csatlakozik a Samsung tévém a WiFi-hez?
A legmagasabb internetes letöltési sebességgel rendelkező országok (július)

Ellenőrizze a hálózati adaptert

Ha a Roku hálózati adaptert elosztóba vagy másodlagos áramforrásba csatlakoztatta, akkor nagy eséllyel nem kap elegendő áramot az eszközhöz a megfelelő működéshez. Próbálja meg a hálózati adaptert közvetlenül a fali csatlakozóaljzathoz csatlakoztatni, hogy megnézze, ez megoldja-e a problémát.

Indítsa újra a Rokut

A Roku és a TV újraindítása szintén jó ötlet, és általában megoldja az esetleges véletlenszerű problémákat, beleértve a villogó fények által jelzett problémákat is.

Ellenőrizze a WiFi hitelesítési adatokat

Ellenőrizze, hogy a megfelelő WiFi SSID-t és jelszót adta-e meg a Roku vezeték nélküli beállításaiban. Ezeket a beállításokat belül találod Beállítások > Hálózat > Kapcsolat beállítása.

A legmagasabb internetes letöltési sebességgel rendelkező országok (július)

Egyes felhasználók arról is beszámoltak, hogy a hibát az okozta, hogy szimbólumok vagy írásjelek voltak a WiFi jelszavaikban. A WiFi jelszavának egyszerűbb karakterláncra történő módosítása szintén megszüntetheti a problémát.

Alternatív megoldásként a WiFi sávja hatással lehet a Roku-szerverekkel való kapcsolatra is. Ha a g/n sávot használja, próbáljon meg b/g/n-re váltani, hátha ez segít. Ha nem fér hozzá az útválasztó beállításaihoz, előfordulhat, hogy meg kell kérnie az internetszolgáltatót, hogy végezze el a módosítást.

Ellenőrizze a szoftverfrissítést

A hálózati beállítások visszaállítása és a Wi-Fi-hez való újbóli csatlakozás szintén segíthet a hiba kijavításában.

1. lépés: A Roku távirányítón nyomja meg a gombot itthon gomb.

2. lépés: Válassza ki Beállítások.

3. lépés: A beállításokon belül válassza ki Rendszer.

4. lépés: Választ Rendszer újraindítás, követi A hálózati kapcsolat visszaállítása.

Várja meg, amíg a Roku befejezi az újraindítást, majd csatlakoztassa újra a WiFi-hez. Ennek meg kell oldania a problémáját.

Gyári beállítások visszaállítása a te Rokud

Ha minden sikertelen, visszaállíthatja a Roku gyári beállításait. Ennek szinte minden felmerülő hibáját kezelnie kell.

Olvasni:  Hogyan tartsd bekapcsolva az iPad képernyőjét?

1. lépés: megnyomni a itthon gombot a Roku távirányítón, és lépjen a következőre Beállítások.

2. lépés: Belül Beállításokválassza ki Rendszer.

3. lépés: Válaszd ki a Haladó rendszerbeállítások és válassza ki a Gyári beállítások visszaállítása választási lehetőség.

Ha ehelyett egy Roku távirányítón villogó fények vannak, próbálja ki ezeket az x javításokat.

Próbálja meg feltölteni az akkumulátort

Talán a legnépszerűbb oka annak, hogy a Roku távirányítók hibásan működnek, az az, hogy az akkumulátor töltöttségi szintje túl alacsony. Ez mind az újratölthető, mind az akkumulátoros Roku távirányítókra igaz.

Hogyan kell kalibrálni a laptopot és az Android akkumulátorát?

Tehát ha úgy találja, hogy a távirányító nem reagál vagy nagyon késik, először próbálja meg feltölteni a távirányítót, vagy cserélje ki az elemeket, attól függően, hogy milyen távirányítója van.

Ellenőrizze, hogy nincs-e blokkolt jel

A Roku olyan infravörös jeleket vezérel, amelyekhez tiszta rálátás szükséges a távirányító és az általa működtetett eszköz között. Ha valami fal vagy bútor van a Roku és a Roku távirányító között, akkor a távirányító nem fog működni.

A probléma főleg akkor merül fel, ha egy Roku lejátszó próbálja szabályozni a TV hangerejét és tápellátását.

Ellenőrizze a HDMI-csatlakozást

Ha Roku Streaming Sticket vagy Streaming Stick+-ot használ, a közvetlenül a TV-készülék HDMI-portjához való csatlakoztatása teljesítményproblémákat okozhat az eszközzel a HDMI-port vezeték nélküli interferenciája miatt.

Ennek megoldása egy HDMI-bővítmény telepítése, amelyet Roku ingyen oszt ki. Csak töltse ki ez a formaés már indulhat is.

Indítsa újra a Roku eszközt és a távirányítót

Ha a távirányító rendelkezik elemekkel, vegye ki, majd helyezze vissza. A Roku eszköznél húzza ki a tápellátást, várjon öt másodpercet, majd csatlakoztassa újra. Újratölthető távirányítók esetén nyomja meg és tartsa lenyomva a párosítás gombot 20 másodpercig. Az állapotjelző fény lassan zölden villog, majd gyorsan villogni kezd.

Olvasni:  Miért érdemes Pythont használni webfejlesztéshez: Előnyök és amp; Hátrányok
A Roku Streaming Stick 4K a Roku OS 10.5 mellett mutatkozott be

Vegye figyelembe, hogy a Roku Streaming Stick kivételével minden Roku eszköz vezérelhető egy Roku egyszerű távirányítóval. Ha van ilyen, akkor újraindíthatja egy Roku-eszközt a címre kattintva Beállítások > Rendszer > Rendszer újraindítás > Újraindítás lejátszón ill Beállítások > Rendszer > Tápellátás > Rendszer újraindítás > Újraindítás egy Roku TV-n.

Használja a Roku alkalmazást

Ez inkább egy kerülő megoldás, mintsem megoldás, de így is elég jól működik. Ha problémákat tapasztal a távirányító használata során Roku eszközével, bármikor letöltheti a Roku alkalmazást. Az alkalmazás távirányítóként is használható, és a szövegbevitelt is megkönnyíti.

Új publikációk:

Ajánlott