Mik azok a márkás játékok, és hogyan segíthetik a tartalommarketinget?

Nézzük meg, mik azok a márkás játékok, és hogyan segíthetik a tartalommarketing fellendítését.

A vállalkozások manapság újszerű módon mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az ügyfeleknek. A marketingesek egyre több érzékszervi anyagot használnak fel a vásárlók megszólítására. Ez az anyag képeket, videókat, animációkat és ami a legfontosabb, márkás játékokat tartalmaz.

Az interaktív média, például a márkás játékok és grafikák használata még vonzóbbá teszi a tartalmat. A technológia és a digitális média gyors növekedésével elengedhetetlen, hogy a marketingüzenetekkel meg tudd vonni az ügyfeleket.

Forrás

A gamified tartalom a tartalommarketing elengedhetetlen részévé vált, és napjainkban számos márka fokozatosan alkalmazza. A márkajátékok, mint a vetélkedők, a ki-ki-legyen szívesebben kérdőívek, versenyek stb., kétirányú elköteleződésbe vonják be a vásárlókat, ezáltal érdekes módon juttatják el a marketing üzenetet a szegmentált és célzott csoportokhoz.

Mik azok a márkás játékok?

A márkák által marketing célból készített játékokat márkás játékoknak nevezzük. Általában reklámot vagy marketing üzenetet tartalmaznak. A márkás játékok azt a célt szolgálják, hogy értelmes módon vonzzák le a fogyasztókat. Manapság a látogatók becsalogatásának és potenciális vásárlókká alakításának leghatékonyabb módja az, ha interaktív, márkás játékokban vesznek részt. A márkás játékok költség-érték aránya is magas. A teljesítményük elemzésével pedig fontos betekintést nyerhet ügyfeleiről.

Napjaink gyorsan fejlődő digitális birodalmában a márkás játékok kulcsfontosságú digitális tereket biztosítanak a márkáknak, hogy kapcsolatba lépjenek ügyfeleikkel. Bizonyos értelemben a márkás játékok többet jelentenek a marketingnél. Ezek a márka identitásának kiterjesztéseként tekinthetők.

Olvasni:  Több kulcsszó rangsorolása (és blog forgalmának növelése)

Hogyan növelhetik a márkás játékok a tartalommarketing-potenciálodat?

A márkás játékok, más néven marketingjátékok, rendkívül hatékonyan növelik a márka tartalommarketing-erõfeszítéseiben rejlõ potenciált. A márkás játékok többnyire HTML5 alapúak. Webböngészőkkel működnek, és minden eszközön elérhetők, a táblagépektől az asztali számítógépeken át a laptopokig és okostelefonokig.

A márkás játékok segítik a márkát abban, hogy kommunikáljon ügyfeleivel, miközben szórakoztatja őket. Míg más marketing módszerek időnként kissé fölöslegessé válhatnak, a márkás játékok lassan sok marketingszakember számára preferált promóciós választássá válnak. Ez azért van, mert az oktatás, az információ és a szórakozás asszimilációja.

A játékmechanika érdekes elemeinek köszönhetően az ügyfelek több időt töltenek a márka marketingüzenetével. Ez magasabb megtartási és visszahívási értékhez vezet, ami viszont növeli a márka ismertségét. A márkás játékok lehetővé teszik, hogy szélesebb közönséget érj el. Lehet, hogy az emberek nem akarnak belekötni egy sztoikus reklámba, amely azt mondja nekik, hogy vásároljanak egy terméket vagy szolgáltatást, de tudatosan vagy öntudatlanul érdekes játékokban és vetélkedőkben fognak részt venni.

A márkás játék beépített funkciói rendkívül megosztható árucikké teszik. Ez az oka annak, hogy a játékok vírusossá válnak. Ezért a márkának kevesebb pénzt kell költenie egyedi felhasználónként. Megfigyelések szerint a márkajáték növeli az elköteleződési szintet, és konkrét cselekvésekre kényszeríti a felhasználókat. A márkás játékok a már meglévő hűségprogramokat is javíthatják.

4 legjobb példa a márkás játékokra

Íme négy olyan marketingkampány, amelyek egészen innovatív módon építették be a márkás játékokat.

1. Mona Lisa „Kedd ki a különbséget” játéka

Forrás

A Barry Callebaut márka, a Mona Lisa csokoládédíszítésekre specializálódott. Létrehoztak egy „Keresd meg a különbséget” játékot, hogy bevonják az ügyfeleket, és felhívják a figyelmet a márkájukra. Két képsor volt, ahol a vásárlóknak kellett észrevenniük a termékek közötti különbségeket, a nyertes pedig karcolhatta és átvehette a nyereményét. Ennek előfeltétele volt a lead űrlap kitöltése. A lead űrlapon keresztül a cég ügyféladatokat gyűjtött hírlevéladatbázisa számára.

Olvasni:  Hogyan használjuk a Facebook marketinget kisvállalkozások számára 2024-ban

2. Callebaut kaparós-nyerj játéka

A Callebaut, a belga csokoládémárka egy kaparós játékot dolgozott ki, hogy új látogatókat vonzzon.

Forrás

A meghívó arra kötelezte a látogatókat, hogy három összeillő csokis zacskót kaparjanak össze, és nyerjenek mintát a termékből. Az azonnali nyeremény tényező az, ami a márkás játékkal kapcsolatos erőfeszítéseiket sikeressé tette. Ez egyben lehetőséget adott a márkának, hogy egyedi módon érintkezzen a vásárlókkal.

3. A Parfümbolt Valentin-napi játéka

Forrás

A The Parfume Shop egy érdekes marketingjáték, melynek célja a márka eladásainak fellendítése volt az alkalomból. Valentin nap. A játék összesen négy helyzetből állt, amelyben a résztvevőknek három szív mögött kellett megkeresniük a parfümös üveget. A márka minden egyes fordulatot arra használt, hogy információkat közöljön a termékeiről a vásárlókkal.

4. A Benefit Cosmetics interaktív naptára

Forrás

A Benefit Cosmetics interaktív naptárt készített annak érdekében, hogy bővítse e-mail-listáját, és általános márkaismertséget alakítson ki. A 24 napos naptárnak olyan lehetőségei voltak, amelyeket az ügyfelek kinyithattak. Mindegyik zár alatt volt valamilyen interaktív tartalom (gondoljunk csak kvízekre, személyiségtesztekre és hasonlókra). Számos ország vásárlói vettek részt ebben. Ennek a márkás játéknak köszönhetően a Benefit email listája hatalmasra nőtt (75 000 feliratkozó). Maga a játék félmillió megjelenést kapott.

Kulcs elvitelek

  • A márkás játékok elősegítik a kétirányú elköteleződést a márka és a célközönség között. Ezek az oktatás, az információ és a szórakozás asszimilációja.
  • A márkás játékok költség-érték aránya is magas.
  • Az ügyfelek hajlamosak tudatosan vagy öntudatlanul beleélni magukat a játékokba és a vetélkedőkbe. Ezért a márkás játékok szélesebb közönséget vonzanak magukhoz.
  • A márkás játékok nagymértékben megoszthatók. Ezért magas a viralitásuk is.
  • A márkás játékok arra is használhatók, hogy információkat közvetítsenek, és tájékoztassák az ügyfeleket a márka termékeiről és szolgáltatásairól.
Olvasni:  Hogyan készítsünk biztonsági másolatot a Magento 2-ről a beépített biztonsági mentési eszközzel: Az egyetlen útmutató, amire szüksége van

A márkás játékok különféle típusok lehetnek, kezdve a nyerőgépekkel, a kiterjesztett valóság (AR) játékoktól, a szimulációktól és egyebektől kezdve. A Coca-Cola, a Disney, a Toyota és a McDonald’s néhány olyan márka, amelyek már sikeresen bevezették a márkás játékokat tartalommarketing kampányaikba.

Míg a márkás játékok különböző típusúak és különböző szintű mechanikával és fejlettséggel rendelkeznek, mindegyik ugyanazt a célt szolgálja. Ez azt jelenti, hogy szórakoztató élményt nyújtanak az ügyfeleknek, miközben egy terméket vagy szolgáltatást reklámoznak. A márkás játék készítése során rendkívül fontos szem előtt tartani a felhasználói élményt.

GYIK

1. Mi az a márkás szórakoztatás?

A márkás szórakoztatás egyfajta reklámozás, amely az utóbbi időben egyre nagyobb teret hódít. Ez az a folyamat, amelynek során egy hirdetési üzenetet más szórakoztató tartalommal párosítanak médiumok, például tévéműsorok, filmek, játékok stb.

2. Melyek a különböző típusú márkás tartalmak?

Manapság a vállalkozások többféle márkás tartalmat használnak. Ide tartoznak többek között a blogok, videók, játékok, e-könyvek, esettanulmányok, podcastok, fehér könyvek és e-hírlevelek.

3. Mi a különbség a márkás és a szponzorált tartalom között?

A márkás tartalom házon belül előállított tartalom. Szponzorált tartalom esetén a kiadó szerkesztői csapatával együtt készül.

4. Mire használhatók a reklámjátékok a marketingben?

A reklámjátékok (márkás játékok) olyan játékok, amelyeket egy márka termékeinek vagy szolgáltatásainak reklámozására hoztak létre. Ezeknek a játékoknak a segítségével a márkák hatékonyan tehetik marketing- vagy reklámüzenetüket digitális játékuk beágyazott részének.

Új publikációk:

Ajánlott